19 Mart 2014, Çarşamba 11:25:35

THY'DEN SİLAH AÇIKLAMASI

THY, uçaklarda silah taşındığı şeklindeki iddialara ne cevap verdi?
  • Tk usulsuz kargo gonderimi ya pa mazzz.. Bunlar camur haberler.. Devlet bi gizli silah tasimasi yapacaksa bunu mit araciligiyla yapar :)) ha pardon onuda tc nin savcilari durdurur arar.. Yanii tc kendi guvenligi icin bile olsa gizli bir is ceviremezz
  • Özel kalem müdürünü sevdiniz iyi de insan olan o silahlarla insan öldürülecek der müslüman öldürülecek demez !!!
  • Madem öyle başbakan danismani neden bu isin icinde alan veren ve tasiyani ilgilendirir.
  • Defalarca söylenen bişey vardı... Iftiranın sınırını zorlayan malum çevre eğer onların istediği en ufak birşeyi yapmazsanız veya azıcık onlarla ters düşerseniz sizi bitirecek her şeyi yapabilir. Bankadan paranın çekilmesi ve gazetesinin dağıtımına ilişkin son dönemde yaşananlar THY hakkında da yalan ve uydurma haberler yapılmasına neden oldu belliki...
  • Tabi bank Asya'dan paralar çekilince hemen çamur atın. Kansız haşhaşiler
  • 1."Silah" IATA DGR tanımında Tehlikeli madde değildir.İçinde kimyasal vb. olmadığı için.Demir plastik aksam. 2.Yasal olarak "Ammunition" -Mermi Tehlikeli maddedir ve emniyet tedbirleri alınarak DGR yetkisi olan tüm havayolları taşıyabilir.Nerede ise tüm SHGM ye kayıtlı (Havataksi vb hariç) hava yollu şirketlerinin bu yetkisi vardır. 3. Acentalardan beyan esas alınarak ve kargo güvenliği yapılarak işlemler yasal yürür.Ancak bilen biliyor! Bu konuşmadan benim anladığımı beyan ile giden de bir sıkıntı olduğunu bilmeleri sebebi ile bir telaş ve ayarlama çalışması var.Tarafsız olarak Ahlaka ve vicdana sığınarak; para,menfaat için yanlışı görmezden gelmemeli.! Yalan ve hak yemenin tek iyi tarafı var ise oda mutlaka gün yüzüne çıkmasıdır! Kormayınnnn Titreyiiinnn.
  • Dünyanın her yerinde yasal olarak bu iş yapılır. Türkiye nin imajına bu şekilde zarar veriliyor. Bu iş için IATA tarafından düzenlenmiş kurallar var. Bu arada Özel Kalem Müdürünü bir kere daha sevdim. Adam yasal da olsa kişisel olarak sorumluluk hissetmiş ve kime gittiğini araştırmış. Sızdırılan tape ler kendisini vicdanlı birisi olarak hafızamıza kazıdı.
  • Havalimani calisanlarinin tamami bilirki: kargoda silah tasinmasi cok siradan bir durumdur. IATA Tehlikeli Maddeler Kursunda patlayicilarin, bombalarin ve silahlarin nasil tasinacagi, nasil paketlenecegi, yuklenecegi ve bosaltilacagi ogretilir. Bu egitimi almayan hic kimse yer hizmetlerinde calisamaz. Dunyanin bildigini yeni ogreniyormus gibi cazgirlik yapmak cok ilginc...
  • Su anda size bir suru ornek sayabilirim, bu sekilde yasal mevzuata uygun daha nice patlayici ve silah kargo sevkiyatini... Ses kaydi olunca sanki gizli sakli bisey varmis gibi yaygara kopartiyorlar.. Simdi size soruyorum, Ordumuzda yillardir askeri egitimde kullanilan G3 tufekleri Turkiyeye gizli gizli mi soktular... Patates cuvalinda mi getirdiler... Bunlarin hepsi de aynen suanki gibi yasal bicimde kargo tasimasi olarak geldi..
  • silahlar diplomatik kargo olarak taşınmış olamaz mı ???

İşte THY'nin açıklaması:

 

Türk Hava Yolları’nın silah taşımasına ilişkin sosyal medyada ve basında çıkan haberler kamuoyunda yanlış değerlendirmelere neden olmaktadır.

 

1.    Türk Hava Yolları tarafından kargoda gerçekleştirilen silah ve askeri malzeme taşımaları uluslararası hukuk ve IATA taşımacılık kuralları çerçevesinde resmi prosedürlere uygun olarak yapılmaktadır. Silah taşımalarında gönderici ve alıcılar ülke otoritelerinden gerekli izinlerini tamamladıktan sonra belirledikleri acente vasıtasıyla kargolarını Türk Hava Yolları Kargo ile gönderebilirler. Türk Hava Yolları Kargo gönderici ve alıcı ülke kurallarına uygun şekilde ve diğer havayolu taşımacılarının da yaptığı gibi gerekli emniyet tedbirlerini alarak sevkiyatları gerçekleştirir.

 

2.    Türk Hava Yolları şirket politikası gereği Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin yasakladığı ülkeler ile otorite boşluğu ve çatışma olan ülkelere kargoda silah taşıması yapmamaktadır.

 

3.    Haberlerde geçen ülkeye Türkiye’den veya başka bir ülkeden silah taşıması yapılmamıştır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

THY'DEN SİLAH AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tk usulsuz kargo gonderimi ya pa mazzz.. Bunlar camur haberler.. Devlet bi gizli silah tasimasi yapacaksa bunu mit araciligiyla yapar :)) ha pardon onuda tc nin savcilari durdurur arar.. Yanii tc kendi guvenligi icin bile olsa gizli bir is ceviremezz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 10 yıl önce
Özel kalem müdürünü sevdiniz iyi de insan olan o silahlarla insan öldürülecek der müslüman öldürülecek demez !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Madem öyle başbakan danismani neden bu isin icinde alan veren ve tasiyani ilgilendirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Defalarca söylenen bişey vardı... Iftiranın sınırını zorlayan malum çevre eğer onların istediği en ufak birşeyi yapmazsanız veya azıcık onlarla ters düşerseniz sizi bitirecek her şeyi yapabilir. Bankadan paranın çekilmesi ve gazetesinin dağıtımına ilişkin son dönemde yaşananlar THY hakkında da yalan ve uydurma haberler yapılmasına neden oldu belliki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tabi bank Asya'dan paralar çekilince hemen çamur atın. Kansız haşhaşiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DGR ~ 10 yıl önce
1."Silah" IATA DGR tanımında Tehlikeli madde değildir.İçinde kimyasal vb. olmadığı için.Demir plastik aksam. 2.Yasal olarak "Ammunition" -Mermi Tehlikeli maddedir ve emniyet tedbirleri alınarak DGR yetkisi olan tüm havayolları taşıyabilir.Nerede ise tüm SHGM ye kayıtlı (Havataksi vb hariç) hava yollu şirketlerinin bu yetkisi vardır. 3. Acentalardan beyan esas alınarak ve kargo güvenliği yapılarak işlemler yasal yürür.Ancak bilen biliyor! Bu konuşmadan benim anladığımı beyan ile giden de bir sıkıntı olduğunu bilmeleri sebebi ile bir telaş ve ayarlama çalışması var.Tarafsız olarak Ahlaka ve vicdana sığınarak; para,menfaat için yanlışı görmezden gelmemeli.! Yalan ve hak yemenin tek iyi tarafı var ise oda mutlaka gün yüzüne çıkmasıdır! Kormayınnnn Titreyiiinnn.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKİ ~ 10 yıl önce
Dünyanın her yerinde yasal olarak bu iş yapılır. Türkiye nin imajına bu şekilde zarar veriliyor. Bu iş için IATA tarafından düzenlenmiş kurallar var. Bu arada Özel Kalem Müdürünü bir kere daha sevdim. Adam yasal da olsa kişisel olarak sorumluluk hissetmiş ve kime gittiğini araştırmış. Sızdırılan tape ler kendisini vicdanlı birisi olarak hafızamıza kazıdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COK SIRADAN ~ 10 yıl önce
Havalimani calisanlarinin tamami bilirki: kargoda silah tasinmasi cok siradan bir durumdur. IATA Tehlikeli Maddeler Kursunda patlayicilarin, bombalarin ve silahlarin nasil tasinacagi, nasil paketlenecegi, yuklenecegi ve bosaltilacagi ogretilir. Bu egitimi almayan hic kimse yer hizmetlerinde calisamaz. Dunyanin bildigini yeni ogreniyormus gibi cazgirlik yapmak cok ilginc...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayretsiniz ~ 10 yıl önce
Su anda size bir suru ornek sayabilirim, bu sekilde yasal mevzuata uygun daha nice patlayici ve silah kargo sevkiyatini... Ses kaydi olunca sanki gizli sakli bisey varmis gibi yaygara kopartiyorlar.. Simdi size soruyorum, Ordumuzda yillardir askeri egitimde kullanilan G3 tufekleri Turkiyeye gizli gizli mi soktular... Patates cuvalinda mi getirdiler... Bunlarin hepsi de aynen suanki gibi yasal bicimde kargo tasimasi olarak geldi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acaba ~ 10 yıl önce
silahlar diplomatik kargo olarak taşınmış olamaz mı ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000