24 Temmuz 2009, Cuma 10:36:21

THY'DEN ŞAŞIRTAN HAMLE

Türk Hava Yolları, geçtiğimiz Aralık ayında Hintli Jet Airways’ten uçuş ekibiyle birlikte kiraladığı Boeing 777-300ER tipi uçaklarda görev yapan 17 pilotu kendi uçucu kadrosuna kattı. Airport TV’nin özel haberi...
  • SIZ BU % 52 YI NERDEN CIKARDINIZ SURANIN ADRESINI VERINDE BIZDE BILGILERIMIZ TAZELIYELIM. GERCI BURAYA YAZANLARIN BEN NORMAL OKUYU YORUMCULAR OLDUGUNA INANMIYORUM YA NEYSE. EVET %80 VER BAKALIM SU BILGILERI NERDEN CIKARDIN BU &52 YI
  • Olamaz arkadaşım. Milattan önce kalmışsınız oran %80 değil, bu sene oran % 52 ye düştü. Demekki napcez işkembeden atmicez. Şimdi asıl hedef, Uçuş işletme genel müdür yardımcısının bir yabancı kaptandan atanması. İngiliz, ABD veya Bi-rezil bir kaptan olabilir.
  • bu en iyi ikinci pilot hikayesini dedenmi anlattı sana?kimi kandıracağını zannediyorsun?ufak atta civcivler yesin...yok öyle birşey senin dediğin gibi
  • Bu şuna benzer. Bir kereden bir şey olmaz. (Acaba olurmu olmazmı, deneyenlere sormalı) Önemli olan kurumsallıktır.
  • Bır Türk Pilot Abimizden ;“Bu kadar havayolu, uçağı ve Türk pilotu olan ülkemiz Cumhurbaşkanı, Çin gezisine giderken neden Hindistan bandıralı, kuyruğunda Türk bayrağı olmayan ve yabancı uyruklu pilotların kullandığı uçağa binmiş.” İlahi dedim, hem de mevcut iktidarı desteklediğini bildiğim dostuma ve hatırlatmaya çalıştım; bu ülkede ulusallığın ve ulusalcılığın çoktan unutulduğunu ve hatta tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini bazen… Ve gülerler sana dedim bütün değerlerimizin satılığa çıkarıldığı şu dönemlerde böyle şeyleri aramaya devam edersen…
  • size kalsa bu pilotlari gonderceksiniz sonra guzelim 777 leri ucurucak turk pilot olmadigi icinde yatiricaksiniz ucaklari heralde uykuya ... bumudur ticari zeka... birakin kardesim adamlar ucsun bikacsene sonra naasil olsa yetisicek bu tip te kaptanlarimiz .koskoca thy de 17 adamdan bahsediyosunuz ..
  • Olamaz bu kadar cürük beyinli bir insan olamaz gelmis buraya YABANCILAR MÜKEMMELDIR TÜRKLER DEGILDIR yazmis.Be beyinsiz adam Türk Hava Yolari Pilot ihtiyacinin % 80 n ini Türk Hava Kuvvetlerinden Temin eder.Türk Hava Kuvvetlerinin Pilotlarida Amerikadan sonra en iyi yetistirilen Pilotlardir bunu asla aklindan yazicam ama aklin olsa böyle bir sey yazmazdin benliginden cikarma zaten sen türk degilsin yaindan bellisen anca Rum olabilirsin.
  • Acaba CHT , Türk ve türklük nedir biliyorlarmıdır?
  • Halal anlamıyormusunuz, türklük yok, interneyşınıllık var. Nekadar az türk, ne kadar çok brezil, suudi vs. okadar mukemmel TÜÜÜÜÜRRRK hava yolları.
  • Cahil olmayıp arastırırsan göreceksinki Lufthansa Air france ve diğerleri yabancı pilot alıyor.örnek Türk pilotlarının halihazırda çalıştığı şirketler verilebilir.Pilot olanlar tanırlar.Lufthansada, Emiratesde, S,igaporeda, United Airlinesda, Quantasda, Qatarda, Ryanairde, Easyjetde uçanlar var LÜTFEN BİLMEDİĞİNİZ KONUDA BİLİYORMUŞ GİBİ YAZI YAZIP İNSANLARI KANDIRMAYIN CEHALETİNİZİ GÖSTERMEYİN SAYGILAR.

Türk Hava Yolları, Boeing 777-300ER tipi uçaklarda görev yapan yapancı pilotları, uçucu kadrosuna aldı.

Hintli Jet Airways’ten ekipleriyle kiralanan Boeing 777-300 ER tipi uçaklarda Türk Hava Yolları adına görev yapan 17 pilot, bayrak taşıyıcı havayoluna geçti.

Hatırlanacağı üzere uçaklardan ikisi Türk tesciline girmiş, TC-JJC ve TC-JJA kuyruk numaralarını almışlardı.

Türk Hava Yolları, pilot sıkıntısının yaşandığı dönemde bu uçaklarda görev yapan pilotları geri göndermek yerine akıllı bir davranışta bulunarak kadrosunda tuttu.

Pilotların, 3’ünün Brezilyalı, 3’ünün Rus, 1’inin İngiliz, birinin İrlandalı ve 9’unun da Avustralyalı olduğu bildirildi.

Türk Hava Yolları, 6 aylığı wet lease yani ekibiyle birlikte olmak üzere 2 buçuk yıllığına 3 adet Boeing 777-300 ER tipi uçağı Jet Airways’ten kiralamıştı. THY, bunlara ek olarak 5 adet daha Boeing 777 siparişi vermişti.

Türk Hava Yolları’nın pilotları geri göndermeyerek uçucu ekibine katması son derece akıllı bir hamle olarak değerlendirildi. Ancak, Türkiye Havayolları Pilotları Derneği TALPA’nın yabancı pilot alımına ne tepki vereceği ise şimdiden merak konusu oldu.

AIRPORT TV

THY'DEN ŞAŞIRTAN HAMLE

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

Misafir ~ 15 yıl önce
SIZ BU % 52 YI NERDEN CIKARDINIZ SURANIN ADRESINI VERINDE BIZDE BILGILERIMIZ TAZELIYELIM. GERCI BURAYA YAZANLARIN BEN NORMAL OKUYU YORUMCULAR OLDUGUNA INANMIYORUM YA NEYSE. EVET %80 VER BAKALIM SU BILGILERI NERDEN CIKARDIN BU &52 YI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Olamaz arkadaşım. Milattan önce kalmışsınız oran %80 değil, bu sene oran % 52 ye düştü. Demekki napcez işkembeden atmicez. Şimdi asıl hedef, Uçuş işletme genel müdür yardımcısının bir yabancı kaptandan atanması. İngiliz, ABD veya Bi-rezil bir kaptan olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu en iyi ikinci pilot hikayesini dedenmi anlattı sana?kimi kandıracağını zannediyorsun?ufak atta civcivler yesin...yok öyle birşey senin dediğin gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu şuna benzer. Bir kereden bir şey olmaz. (Acaba olurmu olmazmı, deneyenlere sormalı) Önemli olan kurumsallıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bır Türk Pilot Abimizden ;“Bu kadar havayolu, uçağı ve Türk pilotu olan ülkemiz Cumhurbaşkanı, Çin gezisine giderken neden Hindistan bandıralı, kuyruğunda Türk bayrağı olmayan ve yabancı uyruklu pilotların kullandığı uçağa binmiş.” İlahi dedim, hem de mevcut iktidarı desteklediğini bildiğim dostuma ve hatırlatmaya çalıştım; bu ülkede ulusallığın ve ulusalcılığın çoktan unutulduğunu ve hatta tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini bazen… Ve gülerler sana dedim bütün değerlerimizin satılığa çıkarıldığı şu dönemlerde böyle şeyleri aramaya devam edersen…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
size kalsa bu pilotlari gonderceksiniz sonra guzelim 777 leri ucurucak turk pilot olmadigi icinde yatiricaksiniz ucaklari heralde uykuya ... bumudur ticari zeka... birakin kardesim adamlar ucsun bikacsene sonra naasil olsa yetisicek bu tip te kaptanlarimiz .koskoca thy de 17 adamdan bahsediyosunuz ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Olamaz bu kadar cürük beyinli bir insan olamaz gelmis buraya YABANCILAR MÜKEMMELDIR TÜRKLER DEGILDIR yazmis.Be beyinsiz adam Türk Hava Yolari Pilot ihtiyacinin % 80 n ini Türk Hava Kuvvetlerinden Temin eder.Türk Hava Kuvvetlerinin Pilotlarida Amerikadan sonra en iyi yetistirilen Pilotlardir bunu asla aklindan yazicam ama aklin olsa böyle bir sey yazmazdin benliginden cikarma zaten sen türk degilsin yaindan bellisen anca Rum olabilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Acaba CHT , Türk ve türklük nedir biliyorlarmıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Halal anlamıyormusunuz, türklük yok, interneyşınıllık var. Nekadar az türk, ne kadar çok brezil, suudi vs. okadar mukemmel TÜÜÜÜÜRRRK hava yolları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cahil olmayıp arastırırsan göreceksinki Lufthansa Air france ve diğerleri yabancı pilot alıyor.örnek Türk pilotlarının halihazırda çalıştığı şirketler verilebilir.Pilot olanlar tanırlar.Lufthansada, Emiratesde, S,igaporeda, United Airlinesda, Quantasda, Qatarda, Ryanairde, Easyjetde uçanlar var LÜTFEN BİLMEDİĞİNİZ KONUDA BİLİYORMUŞ GİBİ YAZI YAZIP İNSANLARI KANDIRMAYIN CEHALETİNİZİ GÖSTERMEYİN SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000