25 Ocak 2013, Cuma 08:58:10

THY'DEN PİLOTLARA "UÇUŞ" YASAĞI!

Son zamanların en çok konuşulan filmleri arasına giren ve Denzel Washington'ın başrolünü oynadığını "Uçuş (Flight)" filminin THY Yönetimi tarafından geçer not alamadığı öğrenildi. İddiaya göre; THY Yönetimi, pilotlara "Uçuş'u izlemeyin" dedi...
  • Psikolojimizi olumsuz etkileyen faktörleri bir saysak ağzınız açık kalır...Bu film de neymiş...
  • Yahu ne saçma bir haber bu. Bize kimse şunu izleyin, bunu izlemeyin demiyor. Siz ne sanıyorsunuz burayı anlamadım. Kendinize polemik konusu mu arıyorsunuz?
  • şu haberin uluslar arası camiada yaratacağı etkiyi düşündükçe üzülüyorum. Yönetim personeline bu kadar mı uzak. bir filmden etkilenip mesleğini tehlikeye atacak işler yapacak. Mesele kafalarda, zihniyette. muhteşem yüzyıldan tarihimizin öğrenildiği bir ülke de, uçuş filminden de neler öğrenilir kim bilir
  • İşçi-işveren ilişkisini çok iyi özetleyen "Emmanuelle" serisini izlemeyi tavsiye edin o zaman....
  • O filme giden herkesin aynisini dusunecegini biliyordum :) nasil kiskandiniz degilmi:)) o ihtimal sizin gibiler icin milyonda bir :) anca seyreder yanindakine hava atarsin.
  • Ne zaman yasaklamış nerede nasıl yasaklamış biz böyle bişey duymadık???
  • O zaman bizim Hava Kuvvetleri'ndeki pilotlarda "The Right Stuff"ı veya "Le Chavailers Du Ciel"i de izlemesinler. Mazallah, tutamayız adamları.
  • İzlemeyen kaptanimiz yoktur herhalde :))))
  • Uzerindeki geçerlilik tarihine bakarasınız ne zaman yenilenecegini görebilirsiniz.saygilar efendim
  • merhaba konu ile ilgisi yok ama dhmi apron kartlarını bu sene yenileyecek mi? bilginiz varmı bu konuda airporthaber muhabirleri?

Yetenekli ancak uyuşturucu ve alkol gibi kötü alışkanlıkları olan bir pilotun kazasını konu alan film kendi türünde başarılı olarak gösteriliyor. Ancak edindiğimiz bilgiye göre THY bu film için pilotlarına çok önemli bir uyarıda bulundu: Uçuş’u izlemeyin...

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan iddiaya göre; Uçakta yaşanan çarpıcı sahneleriyle dikkat çeken filmin pilotların psikolojisini olumsuz etkileyebileceği THY’nin de bu yüzden izlenmemesi tavsiyesinde bulunduğu konuşuluyor. THY’nin uyarıyı sözlü olarak yaptığı özellikle kaptan pilotlardan bu konuda yardımcı pilotları uyarmalarını istediği öğrenildi. 

En İyi Erkek ve En İyi Yardımcı Erkek oyuncu dallarında Oscar’a sahip olan Denzel Washington’ın bir pilotun yaşadığı iç hesaplaşmayı canlandırdığı filmin senaristi John Gatins senaryoyu yazarken 2000 yılında Pasifik Okyanus’unda yaşanan uçak kazasından etkilendiğini açıklamıştı.  Filmin konusu gerçek pilotları da ikiye bölmüş durumda...

Bazı pilotlar, filmin izlenmemesi gerektiği görüşüne karşı çıkarken bir bölümü de tam tersine filminden çıkarılacak derslere dikkat çekiyor.

İZLEYENLER DERS ÇIKARSIN

Türkiye’de 7 Aralık’ta gösterime giren film konusu IMDB şöyle özetlenmiş:

“Washington’ın canlandırdığı Whip karakteri filmde tüm yasakları çiğneyen ve sınırları zorlayan bir pilot. Whip, düşmekte olan bir uçağı bütün pilotluk yeteneklerini kullanarak çok sıra dışı (ters) bir biçimde, en az hasarla yere indirmeyi başarır; mürettebatla birlikte uçaktaki pek çok insanın da hayatı kurtulur.

Whip hastanede gözünü bir kahraman olarak açar ama kaza soruşturmasında hiç beklemediği bir ithamla karşılaşır. Raporlar kaptan pilotun uçuşa alkol alarak çıktığını göstermektedir. Bir yandan kurtardığı hayatlar, hiç kimsenin o uçağı kendisi gibi indiremeyeceğini söylerken bir yandan da hakkında açılan mahkeme ile uğraşmak durumundadır.”

Başarılı ve sıradışı bir pilotu canlandırılan Denzel Washington filmdeki performansıyla 2013 Oscar Ödülleri’nde en iyi erkek oyuncu dalında aday olarak gösterildi.  Bu arada ‘Uçuş’ filminin izlenmesi Amerika’daki tüm uçuşlarda yasaklanmış durumda.

THY'DEN PİLOTLARA "UÇUŞ" YASAĞI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

:) ~ 11 yıl önce
Psikolojimizi olumsuz etkileyen faktörleri bir saysak ağzınız açık kalır...Bu film de neymiş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TU.İ ~ 11 yıl önce
Yahu ne saçma bir haber bu. Bize kimse şunu izleyin, bunu izlemeyin demiyor. Siz ne sanıyorsunuz burayı anlamadım. Kendinize polemik konusu mu arıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
v.cank. ~ 11 yıl önce
şu haberin uluslar arası camiada yaratacağı etkiyi düşündükçe üzülüyorum. Yönetim personeline bu kadar mı uzak. bir filmden etkilenip mesleğini tehlikeye atacak işler yapacak. Mesele kafalarda, zihniyette. muhteşem yüzyıldan tarihimizin öğrenildiği bir ülke de, uçuş filminden de neler öğrenilir kim bilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Film ~ 11 yıl önce
İşçi-işveren ilişkisini çok iyi özetleyen "Emmanuelle" serisini izlemeyi tavsiye edin o zaman....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capkin :)) ~ 11 yıl önce
O filme giden herkesin aynisini dusunecegini biliyordum :) nasil kiskandiniz degilmi:)) o ihtimal sizin gibiler icin milyonda bir :) anca seyreder yanindakine hava atarsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 ~ 11 yıl önce
Ne zaman yasaklamış nerede nasıl yasaklamış biz böyle bişey duymadık???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
O zaman bizim Hava Kuvvetleri'ndeki pilotlarda "The Right Stuff"ı veya "Le Chavailers Du Ciel"i de izlemesinler. Mazallah, tutamayız adamları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin guzeli ~ 11 yıl önce
İzlemeyen kaptanimiz yoktur herhalde :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kokpit çirkini ~ 11 yıl önce
içimiz dışımız uçak olmuş zaten kıymetli boş vakitten 2 saatimi de holywood zırvalarına harcayamam inan ki
Kucuk purser ~ 11 yıl önce
Uzerindeki geçerlilik tarihine bakarasınız ne zaman yenilenecegini görebilirsiniz.saygilar efendim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kucucuk persıra ~ 11 yıl önce
uzerindeki gecerlilik tarihi biteli 1 ay oldu kücücük sen yeni almışsan belki deninki devam ediyordur
. ~ 11 yıl önce
merhaba konu ile ilgisi yok ama dhmi apron kartlarını bu sene yenileyecek mi? bilginiz varmı bu konuda airporthaber muhabirleri?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nesin sen ~ 11 yıl önce
Çık dışarıııı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000