29 Ocak 2019, Salı 16:42:17

THY'den pilotlara gözdağı!

Türk Hava Yolları, son iki yılda istifa yoluyla şirketten ayrılan pilotlara geri dönmeleri için Nisan 2019'a kadar süre verdi.
  • siz akraba ve siyaset zinciriyle yönetimde yer bulan müdürlerinizi yollayın. havacılıktan anlayan yönetim oluşturun. pilotlar geri gelir zaten.
  • Çalışkan, İngilizce bilen, işini iyi yapan uçağını emniyetle uçuran bir insana hakkını verme, köle muamelesi yap. Gittikten sonra, dönmezsen ben sana gösteririm de. Niye dönsün ki. Sen olsan döner misin? Yeni bir hayat kurmak için karar vermek ne kadar zor biliyor musun? Yeniden bir hayata başladıktan sonra aynı esarete dönmek daha da zor. Ya sizin yönetim şeklinizden doğan zararların herkese faturası? Kesin faturaları bakalım. Millete, Devlete, Çalışanlara. Yazık! Harcanan emeklere yazık.
  • Sirket alimlarinda sorarlar “Niye THY ? Sizi niye alalim?” Simdi biz soralim “O kadar sirket varken niye THY ? Niye geri donelim ?”
  • Her gun birilerini kayirmak icin yapilan kaptanlik secim kriterleri ile alt ust olan sinyoritemiz, cok ah aldiniz. zamani gelince herkes gidecek sizde bizde ama geri gelmez kimse. Katara giden niye gelsin
  • Herkes giderken kalanlara yaranmak icin zam yaptiniz, sonra disaridan buldugunuz 200-400 pilot ile hava atip mesaj verdiniz “Bakin giderseniz yerinize kolay adam buluruz” diye ama biliyorsunuz ki onlarinda yarisi gidecek boyle muameleye. Simdi yine ihtiyac var ve tutustunuz. Zamaninda kaptan yapmadiginiz adamlar disari gidip kaptan dondugu icin simdi bu yolu digerleride izler diye korkmayin. Tek uculacak sirket burasi degil. Burasi salla basini al maasini
  • Pilot abilerim pilotlukta gözüm var aman he koltuğunuzda falan gözüm yok :) sadece aklımda deli sorular bulunmakta bunları sorabilmek için fikir verebilecek bana yardımcı olabilecek, bana bu hedefinde yol gösterebilecek birilerine ihtiyacım var. Benimle iletişime geçerse sevinirim
  • thy teknik sonradan ENGELLİ HASTA olan 20 yıldan fazla calışanını performansı düşük sebebiyle 39 yaşında işten attı
  • Profesyonellik çalıştığınız mevkii ve makamla ilgili değildir. Profesyonellik felsefe ve bakış açısıdır. Ders vermek, tehditkar konuşmak, ceberrut davranılmaz. Kritik önemdeki meslek grupları ( yazılımcı, tıp doktoru, savunma sanayi çalışanı, pilot vs) ile muhatap olunurken firma menfaatleri için; çalışanları irrite etmeden, onları elden kaçırmadan iletişim kurmak gerekir. Not: Havacılığa meraklı üst düzey yönetici.
  • Ne oldu, cemaat den diye gönderdiniz, şimdi yalvarıyorsunuz geri gelin diye, Rızık Allah'tan, unutmayın
  • Bu bilgilendirme Uçuş İşletme den gönderilmiş. Ya allasen şu Uçuş İşletme de akıllı adamlar yok mu? Bu nasıl bir nottur? Kendileri de biliyor 3 ay sonra eski haline döneceğini. Laf olmuş..

Türk Hava Yolları, son iki yılda istifa yoluyla şirketten ayrılan pilotlara geri dönmeleri için Nisan 2019'a kadar süre verdi.

THY'den kokpit ekiplerine gönderilen yazıda aidiyet duygusuna vurgu yapıldı. THY bünyesinde çalışan ve bağlılıkla görevini sürdüren çalışanlardan gelen talep üzerine aidiyet duygusu gösteren pilotların haklarını korumak için gönderildiği belirtilen yazıda, 2017 yılından sonra istifa eden pilotların geri dönebilmesinin önünün açık olduğu, ancak Nisan 2019 yılından itibaren istifa yoluyla THY'den ayrılan pilotlara kapıların tamamen kapatılacğı vurgulandı.

THY'den gönderilen e-postada şu ifadeler yer aldı:

"Ortaklığımızda görev yapmış ve 2017 yılından itibaren kabul edilebilir nedenler dışında (gönüllü olarak TSK'ya dönmek vb.) istifa ederek ayrılmış pilotların başvurularının, kurum içi dengelerin ve aidiyet duygusuna sahip çalışanlarımızın gözetilmesi, senyorite listesini beklemeyip Ortaklığımızdan ayrılan, başka şirketlerde kazanılan tip/ünvan değişiklikleriyle geri gelmek isteyen pilotların engellenmesi ve Ortaklığımıza geri dönmek isteyen pilotlara yönelik belirli süreli bir hak tanınması amacıyla Mart 2019 sonuna kadar başvuruların kabul edilmesi..."

©AirportHaber

THY'den pilotlara gözdağı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (191)

flyaway ~ 5 yıl önce
siz akraba ve siyaset zinciriyle yönetimde yer bulan müdürlerinizi yollayın. havacılıktan anlayan yönetim oluşturun. pilotlar geri gelir zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 5 yıl önce
Çalışkan, İngilizce bilen, işini iyi yapan uçağını emniyetle uçuran bir insana hakkını verme, köle muamelesi yap. Gittikten sonra, dönmezsen ben sana gösteririm de. Niye dönsün ki. Sen olsan döner misin? Yeni bir hayat kurmak için karar vermek ne kadar zor biliyor musun? Yeniden bir hayata başladıktan sonra aynı esarete dönmek daha da zor. Ya sizin yönetim şeklinizden doğan zararların herkese faturası? Kesin faturaları bakalım. Millete, Devlete, Çalışanlara. Yazık! Harcanan emeklere yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sharklet ~ 5 yıl önce
Sirket alimlarinda sorarlar “Niye THY ? Sizi niye alalim?” Simdi biz soralim “O kadar sirket varken niye THY ? Niye geri donelim ?”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
levent ~ 5 yıl önce
abi sen pilotmusun ya pilotsan bu sitede ne ariyorsun :")) git hayatibi yaşasana
Kaptanlik secimleri ~ 5 yıl önce
Her gun birilerini kayirmak icin yapilan kaptanlik secim kriterleri ile alt ust olan sinyoritemiz, cok ah aldiniz. zamani gelince herkes gidecek sizde bizde ama geri gelmez kimse. Katara giden niye gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercekler ~ 5 yıl önce
Herkes giderken kalanlara yaranmak icin zam yaptiniz, sonra disaridan buldugunuz 200-400 pilot ile hava atip mesaj verdiniz “Bakin giderseniz yerinize kolay adam buluruz” diye ama biliyorsunuz ki onlarinda yarisi gidecek boyle muameleye. Simdi yine ihtiyac var ve tutustunuz. Zamaninda kaptan yapmadiginiz adamlar disari gidip kaptan dondugu icin simdi bu yolu digerleride izler diye korkmayin. Tek uculacak sirket burasi degil. Burasi salla basini al maasini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot abiler ulaşsın öğrenciyim fikrinize ihtiyacım var ~ 5 yıl önce
Pilot abilerim pilotlukta gözüm var aman he koltuğunuzda falan gözüm yok :) sadece aklımda deli sorular bulunmakta bunları sorabilmek için fikir verebilecek bana yardımcı olabilecek, bana bu hedefinde yol gösterebilecek birilerine ihtiyacım var. Benimle iletişime geçerse sevinirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
118.8 ~ 5 yıl önce
Kardes seninle nasil iletisime gecsinler tam olarak?
tk ~ 5 yıl önce
thy teknik sonradan ENGELLİ HASTA olan 20 yıldan fazla calışanını performansı düşük sebebiyle 39 yaşında işten attı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sefa ~ 5 yıl önce
20 yildan fazla calisip da nasil oluyor da 39 yasinda oluyor 19 yasinda ne hostes gordum nede pilot
tk ~ 5 yıl önce
19 yasında berbaer işe başladık teknisyen olarak sefa sonradan hasta oldu rapor cıkardı
Profesyonel değiller ~ 5 yıl önce
Profesyonellik çalıştığınız mevkii ve makamla ilgili değildir. Profesyonellik felsefe ve bakış açısıdır. Ders vermek, tehditkar konuşmak, ceberrut davranılmaz. Kritik önemdeki meslek grupları ( yazılımcı, tıp doktoru, savunma sanayi çalışanı, pilot vs) ile muhatap olunurken firma menfaatleri için; çalışanları irrite etmeden, onları elden kaçırmadan iletişim kurmak gerekir. Not: Havacılığa meraklı üst düzey yönetici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hüseyin ~ 5 yıl önce
Ne oldu, cemaat den diye gönderdiniz, şimdi yalvarıyorsunuz geri gelin diye, Rızık Allah'tan, unutmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemaat ~ 5 yıl önce
211 i ağır ekonomik kriz nedeniyle çıkartıp cemaat algısı yaptılar, mahkemede hepsi kazandı,Sorarım size Siz Neyi Ar Sayarsınız?????
Istifa edenleri cagiriyorlar ~ 5 yıl önce
Cemaatten cikardiklarini cagirmiyorlar istifa edip ayrilanlari cagiriyorlar. Ama cemaatten diye adam cikarmaya karar verip alakasiz insanlari isten cikaranlar da bunun hesabini verecek.
Minijet ~ 5 yıl önce
Bu bilgilendirme Uçuş İşletme den gönderilmiş. Ya allasen şu Uçuş İşletme de akıllı adamlar yok mu? Bu nasıl bir nottur? Kendileri de biliyor 3 ay sonra eski haline döneceğini. Laf olmuş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000