17 Mart 2009, Salı 08:45:01

THY'den kriz önlemi

Türk Hava Yolları (THY), kriz için önlem aldı. Türkiye'ye turist taşıyan tur operatörlerini ve seyahat acentalarını dünyayı sarsan ekonomik krize karşı korumayı amaçlayan bir plan uygulamaya koydu.
  • Bu habere yapilan yorumlar benim icin milad oldu. Airport Haber de, alakali alakasiz her konuda THY yi elestiren bir grup var. Ben bunlari THY calisani olarak dusunup, cok uzuluyordum. Birlikte calistigimiz arkadaslarin kendi sirketlerini devamli elestirmesi, elestirmek icin bahane aramasi bana dokunuyordu. Ancak bu yorumlardan anladigim, demekki Airport Haber i okuyup bu yorumlari yazan acenteler de varmis. Tabi diger havayollari da. Acikca soylemek gerekirse, yapici olmayan bu tip elestirileri ciddiye de almam artik. Konussunlar, dursunlar. Hatta yerine gore, cekememezlik gorursem (bu haberin yorumlarinda oldugu gibi) keyiflenirim bile. Artik ne gam!
  • tum ozel sektor sirketleri neredeyse sadece charter seferlerinden para kazanıyor. bu uygulama ozel sektoru oldurmeye yonelik. THY sonra da charter ucan ucakları ayırdım. yeni bir sirket kurdum. ismini trakya jet koydum. simdide falancaya satıyorum, derse sasırmayın
  • Zengine daha çok indirim. Tanıdık büyük şirketlere indirim yapılacak. Küçüklere yok. Büyükler karını katlayacak. Bunlar da, kar ettikleri fazla paranın bir kısmı ile, THY'nın sefer düzenlediği yerlerdeki (mesela başkurdistan) Türk okullarına mali yardımda bulunabilirler.
  • Yabanci Tur Operatörleri neredeyse bedavaya THY ile yolcularini uçuracaklar,Paralarda Türkiyede kalmayacak,Türkiyeden Yurtdışına yapılan Charter ucuşlarda ise bazı Seyahat Acenteleri herzamanki gibi kayrılacak. Bu Acenteler kim dersiniz? Türkiye Turizmine hiçbir faydası olmayacağı gibi THY'nın kasasından gereksiz para çıkacak.Bazı Türk Acenteleri ve Yurtdışı yabancı acentelere avantaj sağlama operasyonu!
  • SADECE ŞİRKEK OLARAK DEĞİL,BÜTÜN TÜRKİYE'NİN EKONOMİK ANLAMDA İYİLEŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK BİR ATILIM.ALANYADAKİ BAKKALDAN TUTUNDA TUR OPERATÖRÜNDE ÇALIŞAN İNSANLARA KADAR ETKİSİ OLACAK BİR KARAR.TEBRİKLER THY.

THY, Türkiye'ye daha ucuz uçak bileti ile gelmek isteyen turistlerin tercihi olan charter (dolmuş uçak) uçuşlarına yönelik teşvik primi uygulamasını başlattı. THY, charter (dolmuş uçak) uçuşları için tur operatörleri ve seyahat acentalarına teşvik primi verecek. Toplam cirosu en az 250 bin euro olan işletmeler yüzde 2.75, cirosu 10 milyon euro ve üzeri olanlar ise yüzde 5 teşvik primi alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, krizi önleme programında tur operatörleri ve seyahat acentalarının teşvik primi ile desteklenmesi kararını almıştı.

Ölü sezonda turist yağacak. 2009 yılı için geçerli olacak teşvik primi hesaplaması yapılırken haziran, temmuz, ağustos ve eylül ayları haricinde icra edilen seferleri cirosu 1.20 katsayısı ile çarpılarak teşvik hesabına dahil edilecek. THY'nin hayata geçireceği teşvik primi uygulaması en az 250 bin euro ciro üzerindeki skalaya göre yapılacak. Bu düzenlemeler ile hem tur operatörleri ve seyahat acentaları desteklenecek hem de ölü sezonda ve ekonomik kriz ortamında Türkiye'ye turist akışı sağlanacak.

Akşam

THY'den kriz önlemi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu habere yapilan yorumlar benim icin milad oldu. Airport Haber de, alakali alakasiz her konuda THY yi elestiren bir grup var. Ben bunlari THY calisani olarak dusunup, cok uzuluyordum. Birlikte calistigimiz arkadaslarin kendi sirketlerini devamli elestirmesi, elestirmek icin bahane aramasi bana dokunuyordu. Ancak bu yorumlardan anladigim, demekki Airport Haber i okuyup bu yorumlari yazan acenteler de varmis. Tabi diger havayollari da. Acikca soylemek gerekirse, yapici olmayan bu tip elestirileri ciddiye de almam artik. Konussunlar, dursunlar. Hatta yerine gore, cekememezlik gorursem (bu haberin yorumlarinda oldugu gibi) keyiflenirim bile. Artik ne gam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tum ozel sektor sirketleri neredeyse sadece charter seferlerinden para kazanıyor. bu uygulama ozel sektoru oldurmeye yonelik. THY sonra da charter ucan ucakları ayırdım. yeni bir sirket kurdum. ismini trakya jet koydum. simdide falancaya satıyorum, derse sasırmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Zengine daha çok indirim. Tanıdık büyük şirketlere indirim yapılacak. Küçüklere yok. Büyükler karını katlayacak. Bunlar da, kar ettikleri fazla paranın bir kısmı ile, THY'nın sefer düzenlediği yerlerdeki (mesela başkurdistan) Türk okullarına mali yardımda bulunabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yabanci Tur Operatörleri neredeyse bedavaya THY ile yolcularini uçuracaklar,Paralarda Türkiyede kalmayacak,Türkiyeden Yurtdışına yapılan Charter ucuşlarda ise bazı Seyahat Acenteleri herzamanki gibi kayrılacak. Bu Acenteler kim dersiniz? Türkiye Turizmine hiçbir faydası olmayacağı gibi THY'nın kasasından gereksiz para çıkacak.Bazı Türk Acenteleri ve Yurtdışı yabancı acentelere avantaj sağlama operasyonu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SADECE ŞİRKEK OLARAK DEĞİL,BÜTÜN TÜRKİYE'NİN EKONOMİK ANLAMDA İYİLEŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK BİR ATILIM.ALANYADAKİ BAKKALDAN TUTUNDA TUR OPERATÖRÜNDE ÇALIŞAN İNSANLARA KADAR ETKİSİ OLACAK BİR KARAR.TEBRİKLER THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000