19 Nisan 2019, Cuma 21:46:15

THY'den "kreş yardımı" açıklaması

Türk Hava Yolları'nın (THY) Hava İş Sendikası ile geçtiğimiz günlerde imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi maddeleri arasında bulunan kreş yardımının ödemeleriyle ilgili açıklama yapıldı.
  • Eğer bunu masada kaybedicektiniz neden duyurdunuzda bizide heveslendirdiniz?Sözüm size havais yasayı biliyorum.Amaç kadınlara çalışma hayatında öncelik.Çok doğru bir yasa.Peki hiç düşündünüzmü kaç şirket bunu veriyor?Eğer bu maddeyi ekleyemiycektiniz ozaman duyurmıycaktınız!hiçbir ağırlığınız yok demekki!doldurun ceplerinizi helal olmasın!
  • Belgesiz kreş yardımı demek çocuk yardımı demek. Erkeklere neden yardım yok. Evde 2 3 çocuğu olan ve tek maaş çalışanlar da ihtiyaç sahibi değil mi.
  • Kadinlarimizi calistirmak zorunda miyiz?
  • Belge aranmaksızın tüm kadınlara verileceğine belge istenerek hem erkeğe hem kadına verilse daha az maliyet oluşur..
  • Kadın ve Erkek çalışıyor, eve 2 maaş girecek ilaveten 1500 kreş yardımı alacak. Sadece erkek çalışıyorsa sen cebinden öde.
  • Benim eşim thy den değil erkek olduhum ıcın mı alamıyorum kreş yardımı bu ne saçma bişi. Benimde bakmakla yükümlü olduhum 2 cocugum var nasıl bir zihniniz var sizden gelecek yardım gayri Allahtan gelsin
  • Bence Tgs’de çalışan kadın erkek ayrımı yapmadan çocuğu olan her insana bu tarzda yardımların yapılması ve çocuklarınla geleceğe daha iyi hazırlaması THY kol kanat açmalıdır.
  • Söz agizdan cikti bi kere geri dönmek yakismaz
  • Bir an önce bu adaletsiz uygulamanin düzeltilmesini bekliyoruz.. negatif ayrimcilik bu
  • Evli ve çalışan kadın personelin evine cift maas giriyo ve cocuğuna okul yardimi yapicaksiniz eşi calismayan erkeğin cocuğunu yok sayacaksınız adalet bunun neresinde eyyy thy azicik sevinmistik kursakta bıraktiniz

Türk Hava Yolları'nın (THY) Hava İş Sendikası ile geçtiğimiz günlerde imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi maddeleri arasında bulunan kreş yardımının ödemeleriyle ilgili açıklama yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde imzalanan 26'ncı Toplu İş Sözleşmesi gereği THY'de çalışan kadın personele 1.500 TL brüt kreş yardımı ödenmesi kararlaştırıldı. Bu dönemki TİS görüşmelerinde erkek personele de kreş yardımı yapılması ile ilgili konu son anda kabul edilmemişti. 

Ancak bu konunun gündeme gelmesiyle birlikte THY'deki erkek personelde de bir beklenti oluştu. THY yönetiminin erkek personele kreş yardımı konusunda bir karar alması THY'deki erkek personel tarafından bekleniyor. 

THY'den kreş yardımı ile ilgili yapılan açıklama şöyle;

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

15.04.2019 tarihinde imzalanan ve 01.01.2019 tarihinden itibaren geçerli olan 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile 0 - 66 aylık çocuğu olan kadın çalışanlarımıza her bir çocuk için aylık 1.500 TL (brüt) “Kreş Yardımı” ödenmesine karar verilmiştir.

Ocak – Şubat – Mart 2019 aylarına ilişkin kreş ödemeleri;

İlgili dönemde kreş yardımından faydalanamayan kadın çalışanlarımız için 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile belirlenen tutara göre hesaplama yapılarak Nisan 2019 ayı ücretlerine yansıtılacaktır.

İlgili dönemde fatura ibraz ederek kreş yardımından faydalanan kadın çalışanlarımıza, ödenen fatura tutarı ile 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile belirlenen kreş yardımı arasındaki fark, Nisan 2019 ayı ücretlerine yansıtılacak olup, herhangi bir fatura / belge ibraz edilmesine gerek bulunmamaktadır.

Ayrıca, çocukların 60 - 66 ay arası dönemde ilkokul birinci sınıfa kaydının, velinin yazılı beyanı doğrultusunda yapılıyor olması nedeni ile 01.01.2019 tarihinden itibaren çocuğu        60 – 66 ay arası olan ve okula başlamayan, kadın çalışanlarımızın ekte yer alan dilekçe ile Personel Yönetimi Başkanlığı / İdari İşler Müdürlüğü’ne bilgilendirme yapması gerekmektedir.

İlgili dilekçenin;

Nisan ayı ödemesi için 26 Nisan 2019 tarihine kadar,
Mayıs ayı itibariyle ise ilgili ayın 20’si mesai bitimine kadar İdari İşler Müdürlüğü ilgili İdari İşler Şefliğine ibraz edilmesi gerekmektedir.

Bilgi ve sorularınız için:

Personel Yönetimi Başkanlığı, Çalışan Destek Hattı ile iletişime geçebilirsiniz.

Dahili Telefon: 12576 (1-CLSN)

Sevgilerimizle

THY'den "kreş yardımı" açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (90)

X ~ 5 yıl önce
Eğer bunu masada kaybedicektiniz neden duyurdunuzda bizide heveslendirdiniz?Sözüm size havais yasayı biliyorum.Amaç kadınlara çalışma hayatında öncelik.Çok doğru bir yasa.Peki hiç düşündünüzmü kaç şirket bunu veriyor?Eğer bu maddeyi ekleyemiycektiniz ozaman duyurmıycaktınız!hiçbir ağırlığınız yok demekki!doldurun ceplerinizi helal olmasın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 5 yıl önce
Belgesiz kreş yardımı demek çocuk yardımı demek. Erkeklere neden yardım yok. Evde 2 3 çocuğu olan ve tek maaş çalışanlar da ihtiyaç sahibi değil mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadinlar zorla calisacak diyorlar yani ~ 5 yıl önce
Kadinlarimizi calistirmak zorunda miyiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haksızlık ~ 5 yıl önce
Belge aranmaksızın tüm kadınlara verileceğine belge istenerek hem erkeğe hem kadına verilse daha az maliyet oluşur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 5 yıl önce
Kadın ve Erkek çalışıyor, eve 2 maaş girecek ilaveten 1500 kreş yardımı alacak. Sadece erkek çalışıyorsa sen cebinden öde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amaç ne ~ 5 yıl önce
Benim eşim thy den değil erkek olduhum ıcın mı alamıyorum kreş yardımı bu ne saçma bişi. Benimde bakmakla yükümlü olduhum 2 cocugum var nasıl bir zihniniz var sizden gelecek yardım gayri Allahtan gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkçe yazmayı öğren ~ 5 yıl önce
Sen önce yazı yazmayı öğren dayı
Garip Tgs çalişanlari ~ 5 yıl önce
Bence Tgs’de çalışan kadın erkek ayrımı yapmadan çocuğu olan her insana bu tarzda yardımların yapılması ve çocuklarınla geleceğe daha iyi hazırlaması THY kol kanat açmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Norito ~ 5 yıl önce
Söz agizdan cikti bi kere geri dönmek yakismaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 5 yıl önce
Bir an önce bu adaletsiz uygulamanin düzeltilmesini bekliyoruz.. negatif ayrimcilik bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efkarlı Baba ~ 5 yıl önce
Evli ve çalışan kadın personelin evine cift maas giriyo ve cocuğuna okul yardimi yapicaksiniz eşi calismayan erkeğin cocuğunu yok sayacaksınız adalet bunun neresinde eyyy thy azicik sevinmistik kursakta bıraktiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000