22 Mayıs 2019, Çarşamba 12:30:38

THY'den kaza açıklaması

Türk Hava Yolları, bu sabah İstanbul Havalimanı'nda yaşanan kaza ile ilgili açıklama yaptı
  • Yeni meydanlarin meydan chartlarina iyi bakilmali cat ayrimi var txi yollarinda gecmis olsun
  • Dev gibi terminal binası,dev gibi apron ve destek uniteleri binaları, dev gibi apronlar vs.Ancak birbiriyle dip dibe pistler.Öyle ki, 34L pistinden çıkıp 34R pistini hold talimatı aldığında uçağın kuruğu 34L pistini ihlal ediyor.Koca meydanda pistlerin arasını 50 m daha açacak yer bulamamışlar.Yokuş aşağı ve yukarı taksi yolları.Tahditli taksi yolları.Yapım önceliği tesislerde değil camide.Bu nasıl bir tasarımdır?
  • Bizde adam çok zihniyetinin getirdiği sonuç. Sonrada dışardan (İTALYA VS.) yerlerden pilot ararsınız. Tabiki böyle olunca bulduğunuzla yetinmek zorunda kalırsınız vahh ne günlere kaldı bayrak taşıyıcımız yazıkkk.
  • 1-Kule hatası net. 2-Kaptan ve FO hatayı dikkatsizce devam ettirmiş.(Taksi yolu ve olası tehlikelere açık konum) 3-Her senaryo düşünülerek yapılması gerekli olan Havalimanında Taksi yoluna bu kadar yakın aydınlatma direği İGA nın dahiyene planlaması. 4-Başka hiçbir kaza olmaması ve yaşanılmaması dileği ile.
  • Dünyanın en büyük meydanını yapacaksın ama geniş gövdeli uçak için taksi yollarında max wing span limitleri koyacaksın,buna ne denir bilemiyorum.Meydanın her tarafı hatalarla dolu,neresini tutsak elimizde kalıyor.Allah beterinden saklasın ama işletim maliyetleri dahil bir çok konuda Thy ciddi darbe yiyecek gibi görünüyor.Meteorolojik şartlarıda üstüne koyduğumuzda tam bir curcuna olacak..Daha büyük kazalar olmaması dileği ile çok geçmiş olsun
  • Kaptana ve Ekibine çok geçmiş olsun
  • Beyler, bilmeden sıyırıyor her zamanki gibi çok bilmişler, 777 Kaptanı demek O şirketin en deneyimli kaptanlarından birisi demektir. Böyle bir olayın çeşitli nedenleri vardır. Örnek Kule uygun olmıyan taxi yolundan talimat verebilir , pilot taxi talimatını yanlış uygulıyabilir ama en büyük hata bana göre dünyanın en büyük havalimanında taxi yoluna bu kadar yakın direk dikmektir. Kısaca esas sorumlu plansız IGA dır arzederim.
  • Negatif algıyı yumuşatmak için " yol kenarında bulunan elektrik direğine kanat kısmından temas etmiştir" şeklinde açıklama yapılmış. Dostum bildiğin çarpmış, okşayıp geçmemiş. Kanat göçmüş, direk göçmüş.
  • Elindeki kaliteli ve tecrübeli pilotların tamamına yakınını kaptırmanın sonucudur. Körfez’de insanlar mevcut imkanlarını kaybetmemek için inanılmaz bir uçuş disiplini gösteriyor risk almıyor. Thy nin şartları bu olduğu sürece insanları bu ağır tempoda üst seviyede disiplinde tutamaz çünkü işini kaybetmek kimsenin umrunda değil. Tk çalışanına sağladığı imkanlarla farkını koymazsa, kaliteden yoksun olacak bu kazalar daha ufak kalacak. Allah korusun gözetsin Tk yı.
  • Olur boyle kazalar . B777 tek Kanat ile ucar. Kaptan ucusa niye devam etmedi, HTA CRM icin olumsuz bir CRM HTA CRM icin cok cok olumsuz bir CRM

Türk Hava Yolları, bu sabah İstanbul Havalimanı'nda yaşanan kaza ile ilgili açıklama yaptı.

TK2108 sefer sayılı Ankara uçağının elektrik direğine çarpması sonrası THY'den konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada olayın araştırıldığını ve yaralanan kimse olmadığı bildirildi.

THY Açıklaması:

THY Basın Müşavirliği olayla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "TK- 2108 sayılı İstanbul - Ankara seferimizi icra etmek üzere, kalkış için pist başına doğru taksi yapmakta olan TC-LJE kuyruk kodlu Boeing 777/300 tipi uçağımız, yol kenarında bulunan elektrik direğine kanat kısmından temas etmiştir. Yolcularımızın ve ekibimizin sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmamakla birlikte konu ile ilgili araştırmalar devam etmektedir. Uçağımızda bulunan 274 yolcumuz, sefere yeni atanan TC-JJG kuyruk kodlu uçağımız ile seyahatlerini gerçekleştirecektir" denildi.

THY'den kaza açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Capt ~ 5 yıl önce
Yeni meydanlarin meydan chartlarina iyi bakilmali cat ayrimi var txi yollarinda gecmis olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 5 yıl önce
Dev gibi terminal binası,dev gibi apron ve destek uniteleri binaları, dev gibi apronlar vs.Ancak birbiriyle dip dibe pistler.Öyle ki, 34L pistinden çıkıp 34R pistini hold talimatı aldığında uçağın kuruğu 34L pistini ihlal ediyor.Koca meydanda pistlerin arasını 50 m daha açacak yer bulamamışlar.Yokuş aşağı ve yukarı taksi yolları.Tahditli taksi yolları.Yapım önceliği tesislerde değil camide.Bu nasıl bir tasarımdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kahn ~ 5 yıl önce
Bizde adam çok zihniyetinin getirdiği sonuç. Sonrada dışardan (İTALYA VS.) yerlerden pilot ararsınız. Tabiki böyle olunca bulduğunuzla yetinmek zorunda kalırsınız vahh ne günlere kaldı bayrak taşıyıcımız yazıkkk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1%100 Konusu ~ 5 yıl önce
1-Kule hatası net. 2-Kaptan ve FO hatayı dikkatsizce devam ettirmiş.(Taksi yolu ve olası tehlikelere açık konum) 3-Her senaryo düşünülerek yapılması gerekli olan Havalimanında Taksi yoluna bu kadar yakın aydınlatma direği İGA nın dahiyene planlaması. 4-Başka hiçbir kaza olmaması ve yaşanılmaması dileği ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne desek boş ~ 5 yıl önce
Dünyanın en büyük meydanını yapacaksın ama geniş gövdeli uçak için taksi yollarında max wing span limitleri koyacaksın,buna ne denir bilemiyorum.Meydanın her tarafı hatalarla dolu,neresini tutsak elimizde kalıyor.Allah beterinden saklasın ama işletim maliyetleri dahil bir çok konuda Thy ciddi darbe yiyecek gibi görünüyor.Meteorolojik şartlarıda üstüne koyduğumuzda tam bir curcuna olacak..Daha büyük kazalar olmaması dileği ile çok geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat ~ 5 yıl önce
Kaptana ve Ekibine çok geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 5 yıl önce
Beyler, bilmeden sıyırıyor her zamanki gibi çok bilmişler, 777 Kaptanı demek O şirketin en deneyimli kaptanlarından birisi demektir. Böyle bir olayın çeşitli nedenleri vardır. Örnek Kule uygun olmıyan taxi yolundan talimat verebilir , pilot taxi talimatını yanlış uygulıyabilir ama en büyük hata bana göre dünyanın en büyük havalimanında taxi yoluna bu kadar yakın direk dikmektir. Kısaca esas sorumlu plansız IGA dır arzederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temas derken? ~ 5 yıl önce
Negatif algıyı yumuşatmak için " yol kenarında bulunan elektrik direğine kanat kısmından temas etmiştir" şeklinde açıklama yapılmış. Dostum bildiğin çarpmış, okşayıp geçmemiş. Kanat göçmüş, direk göçmüş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 5 yıl önce
laflara bak göçmüş negatif fln. size havacılık emanet edende suç... anaları babaları doğrup sokaa atıyo bunları
Kalite ~ 5 yıl önce
Elindeki kaliteli ve tecrübeli pilotların tamamına yakınını kaptırmanın sonucudur. Körfez’de insanlar mevcut imkanlarını kaybetmemek için inanılmaz bir uçuş disiplini gösteriyor risk almıyor. Thy nin şartları bu olduğu sürece insanları bu ağır tempoda üst seviyede disiplinde tutamaz çünkü işini kaybetmek kimsenin umrunda değil. Tk çalışanına sağladığı imkanlarla farkını koymazsa, kaliteden yoksun olacak bu kazalar daha ufak kalacak. Allah korusun gözetsin Tk yı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 5 yıl önce
Sen hiç arabayla sürtmedin mi? Ne alakası var tecrübesizlikle? Ulan sizden iyi mahalle karısı olur vallaha
... ~ 5 yıl önce
Yarısı İTALYAN YUNAN ve diğer ülkelerden olacak!!! Bizr sıra gelince kendi akademiden alacağz diyin!!!
B777 ~ 5 yıl önce
Atc nin yanlış yönlendirmesi ve yer işaretlerinin yetersizliği olarak Bakanlık açıklamış. Anlamadan dinlemeden pilotları suçlamayın
Eğitim ~ 5 yıl önce
Arabayı kullanmak için ne kadar eğitim alıyorsun. Bu iş bu kadar basit mi? Araba gibi kullanılıyor olsa 1 kişi bulamazsın o uçaklarla uçuracak. Ve bu basit bir hata dalgınlık değil. Kaptan o taksi yolunda geniş gövde uçakla U dönüşü yapamaz güzel kardeşim ve ya yanında oturan adam kaptana yaptırtmaz. Dalgınlıklar hatalar her işte olur. Bu bile bile lades, maçoluk. Ben burdan dönerim sıkıntı yok havaları. Bu manevrayı silah dayasan 1 tane Qatar pilotuna yaptıramazsın.
Efsun ~ 5 yıl önce
Ne kaan köfte o kaa ekmek siz anladınız ne söylemek iatedim. ELİNDEKİ DEĞERİ BİLMEZSEN BİLEN ÇIKAR VE ALIR. Sizde koca alanda direklere vurursunuz
Yuh ~ 5 yıl önce
siz daha ne imkani istiyorsunuz? Gözünüz doysun
Mahalle karisi olur diyene ~ 5 yıl önce
Arabayla ucagi bir tutuyorsan eger maas konusundada ayni olmali,onu neden goz ardi ediyorsun? Yillik 120.000$ a yakin maas aliyorsan o ucagi surtup,kirip cop etmiyceksin . Allah herkeside boyle bir kazadan beladan korusun ,kimseye nasip etmesin insallah
Happens ~ 5 yıl önce
Olur boyle kazalar . B777 tek Kanat ile ucar. Kaptan ucusa niye devam etmedi, HTA CRM icin olumsuz bir CRM HTA CRM icin cok cok olumsuz bir CRM

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000