10 Nisan 2013, Çarşamba 17:50:35

THY'DEN KAP'A GREV AÇIKLAMASI

Hava İş Sendikası'nın bugün grev kararını THY binasına asmasının ardından Türk Hava Yolları, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir açıklama gönderdi.
  • Personel rumuzlu şahsiyet,biraz daha bu ortamda provoke edici ithamlarda bulunup,kişilikleri ve kurumları aşağılayıcı yazılarını devam ettirisen seni savcılığa vereceğimi Nurdan bildiriyorum..çozum sureci gibi önemli bir zamanda yaptığın bu bölücü davranışla inan hesapta veremezsin..seni akil ve adam olmaya davet ediyorum..haddini aşma,sabrımızı deneme..sakın ama sakın klavye artisliği yapma,kul olmaya devam et..İŞVERENİN KULU..
  • hamdi efendi çok fazla kibir yaptın büyüklendin.insanları sirk maymunu gibi oynattın televizyona çıkıp bir sürü yalan söyledin insanlara iftira attın herkesi çok ama çok üzdün bu saatten sonra 305i alsan ne olur almasan ne olur 305 kişinin vebali senin üstünde olsun zamanı gelince onlara verecek bir cevabın olur umarım.
  • Bugüne kadar mücadele hep kabin ekibi ve teknik üzerinden yürütüldü. Bunun bedelini 305 olarak ödedik. Daha fazla ödemek istemiyoruz. Biz enayi değiliz. Başta kokpit ve genel müdürlük çalışanları da taşın altına elini koysun. Maaş farklarını almaya gelince ok ama iş mücadeleye gelince başka olmuyor. Kabin ve teknikden bu kadar, kimse kusura bakmasın... Birazcık da siz bedel ödeyin...
  • Arkadasim her firsatta yonetici degilim diyorsun yusuf arkadasin dedigi gibi adini yazarsan bu yalakalikla kesin yonetici mudur olursun!!!
  • bundan sonra thy grev yapsa ne olur adamların elinde MNG teknik duruyor.hepsini tepe tepe kullanır.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • 1.İşten çıkartılmalara son verilsin. 2.Haksız yere işten atılanların zararı telafi edilsin. 3.İşyerinde personele baskı ve zulme son verilsin 4. Yıllık enflasyon artış oranı kadar ücret artışı sağlansın 5.Kazanılmış haklara dokunulmasın... Alın size 5 madde bu 5 madde anlaşın , iş bitsin , rezillik olmasın... Verin kardeşim işçinizin , memurunuzun hakkını... Zaten seyirmiş olan torpilli başkan ve müdürlerinize milyonlarca lira başarı primi yedirdiniz , işçi ve memurunuzun analarının ak sütü gibi helal olan hakkını ne diye vermiyorsunuz ? ? ? Ne diye insanları işten atıp , ekmek paraları ile oynuyorsunuz ? ? ? Hiç mi ALLAH korkunuz yok sizin ? Hiç mi insafınız kalmadı ? Siz çalışan arkadaşlarda bu kadarmı Duyarsızsınız ? ? ? bu kadar mı Korkak ? ? ?
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • 305 kişi şartı da neymiş, 16000 kişi Ayçin'in kendi hatası yüzünden işinden olanların faturasını yine 16000'den çıkartmak istiyor...Ayçin'in tek derdi bahane aramaktı ki bahanesini de kendi yarattı böylece...Yoksa ne kalır ki güle oynaya sözleşme imzalanır 16000 kişi de hayatına devam eder. Sendika; çalışanı işverene karşı birlikle ama mutlaka yapıcı bir şekilde koruma ve hakkını aramaktır. Her şey tanınan hukuki haklar dahilinde olmalı....
  • Adam gibi adam ol adını yaz 305 alanda işe geri dönüş için içerdeki lerin haklarını savunmak için mücadele verdi ve veriyor sen bu kafayla gidersen ne dinlenme süren kalır ne de hakların pegasus onur gibi olursun sivil havacılığın belirlediği dinlenme süreleri geçerli olur mesai alamazsın ikramiye alamazsın otel odasında tek kişi kalamazsın pazar mesai olmaz bayram mesai si olmaz sen işverendrn yana olunca işveren senin gakkını savunurmu onlar için sadece maliyetsin ve nekadar ucuza çalıştırabilirse karı okadar fazla olucaktır işveren sana bu hakları verdiği için değil sendikal mücadele ve sendika olduğu için sen bu haklara sahipsin geçmişten günümüze yapılan çabalar mücadeleler sana bu gaklarla çalışma imkanı getirdi şimdi senin yapıcağın mücadele yada yapmıyacağın mücadele senin hakkarını belirliyecek sen işverenden yana tavır al sonrada yalvarma kültüründe devam et kökrnin bu senin anlaşılan

THY'DEN KAP'A YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE;

16 Ocak 2013 tarihi itibariyle başlamış bulunan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri neticesinde uzlaşmaya varılamamış olup, Hava-İş Sendikası yönetimince 6356 sayılı Kanun uyarınca grev kararı alındığı 10 Nisan 2013 tarihinde Ortaklığımıza tebliğ edilmiştir.

Grev kararının tebliğ edilmesi, grevin fiilen uygulanacağı anlamına gelmeyecek olup, Ortaklığımız Yönetim Kurulu, Toplu İş Sözleşmesi süreci kapsamında müzakerelerin devam etmesi yönündeki teklifini Sendikaya iletmiştir. 

Anılan Kanun gereğince Hava-İş Sendikası 6 işgünü öncesinden Ortaklığımıza bildirmek kaydıyla, bu sürenin dolmasını müteakip fiilen grev uygulamasına gidebilecektir.

THY'DEN KAP'A GREV AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (71)

PERSONELE!!! ~ 11 yıl önce
Personel rumuzlu şahsiyet,biraz daha bu ortamda provoke edici ithamlarda bulunup,kişilikleri ve kurumları aşağılayıcı yazılarını devam ettirisen seni savcılığa vereceğimi Nurdan bildiriyorum..çozum sureci gibi önemli bir zamanda yaptığın bu bölücü davranışla inan hesapta veremezsin..seni akil ve adam olmaya davet ediyorum..haddini aşma,sabrımızı deneme..sakın ama sakın klavye artisliği yapma,kul olmaya devam et..İŞVERENİN KULU..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir zat ~ 11 yıl önce
hamdi efendi çok fazla kibir yaptın büyüklendin.insanları sirk maymunu gibi oynattın televizyona çıkıp bir sürü yalan söyledin insanlara iftira attın herkesi çok ama çok üzdün bu saatten sonra 305i alsan ne olur almasan ne olur 305 kişinin vebali senin üstünde olsun zamanı gelince onlara verecek bir cevabın olur umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Piyon değiliz... ~ 11 yıl önce
Bugüne kadar mücadele hep kabin ekibi ve teknik üzerinden yürütüldü. Bunun bedelini 305 olarak ödedik. Daha fazla ödemek istemiyoruz. Biz enayi değiliz. Başta kokpit ve genel müdürlük çalışanları da taşın altına elini koysun. Maaş farklarını almaya gelince ok ama iş mücadeleye gelince başka olmuyor. Kabin ve teknikden bu kadar, kimse kusura bakmasın... Birazcık da siz bedel ödeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FERİT ~ 11 yıl önce
KABİN VE TEKNİĞİN MÜCADELESİ BAŞARILI OLUYOR. BU GÖRÜŞMEDE 305 KİŞİYİ İŞE ALMAZLARSA HAMDİ VE TEMEL MAKAMLARI İLE ÖDERLER.
Personel'e ~ 11 yıl önce
Arkadasim her firsatta yonetici degilim diyorsun yusuf arkadasin dedigi gibi adini yazarsan bu yalakalikla kesin yonetici mudur olursun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev kırıcı ~ 11 yıl önce
bundan sonra thy grev yapsa ne olur adamların elinde MNG teknik duruyor.hepsini tepe tepe kullanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 11 yıl önce
teknisyenide kabinde uçurur?????
Personel e ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkınızı Koruyun ~ 11 yıl önce
1.İşten çıkartılmalara son verilsin. 2.Haksız yere işten atılanların zararı telafi edilsin. 3.İşyerinde personele baskı ve zulme son verilsin 4. Yıllık enflasyon artış oranı kadar ücret artışı sağlansın 5.Kazanılmış haklara dokunulmasın... Alın size 5 madde bu 5 madde anlaşın , iş bitsin , rezillik olmasın... Verin kardeşim işçinizin , memurunuzun hakkını... Zaten seyirmiş olan torpilli başkan ve müdürlerinize milyonlarca lira başarı primi yedirdiniz , işçi ve memurunuzun analarının ak sütü gibi helal olan hakkını ne diye vermiyorsunuz ? ? ? Ne diye insanları işten atıp , ekmek paraları ile oynuyorsunuz ? ? ? Hiç mi ALLAH korkunuz yok sizin ? Hiç mi insafınız kalmadı ? Siz çalışan arkadaşlarda bu kadarmı Duyarsızsınız ? ? ? bu kadar mı Korkak ? ? ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik atık ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öner ~ 11 yıl önce
Şu anda o 305 kişinin sayesinde 16.000 kişi hakkını arayabiliyor. Eğer grev yasası iptal edilmese idi 16.000 kişinin halini düşünmek bile istemiyorum. O grev olmasa idi şu anda haklarınızı arayamıyor, yönetimin her dediğine eyvallah çekiyordunuz. Şu anda yapılan haksızlıkların karşısında dimdik durabiliyor iseniz onların sayesinde insanların şahsi çıkarları için değil, tüm Türkiye'ye örnek olan bir davranış içerisinde duruşlarını sergiliyorlar. Herkesin de buna saygı duyması gerekir. İlk önce de 16.000 kişi
bana sor ~ 11 yıl önce
305 kişi şartı da neymiş, 16000 kişi Ayçin'in kendi hatası yüzünden işinden olanların faturasını yine 16000'den çıkartmak istiyor...Ayçin'in tek derdi bahane aramaktı ki bahanesini de kendi yarattı böylece...Yoksa ne kalır ki güle oynaya sözleşme imzalanır 16000 kişi de hayatına devam eder. Sendika; çalışanı işverene karşı birlikle ama mutlaka yapıcı bir şekilde koruma ve hakkını aramaktır. Her şey tanınan hukuki haklar dahilinde olmalı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öyle zaten ~ 11 yıl önce
Grevde anayasa ile tanimlanmis hukuki haklardan biri. Yani hersey dedigin gibi taninan hukuki haklar cercevesinde oluyor. Rahat ol.
bana sor a ~ 11 yıl önce
CAHİL
yalakalara ~ 11 yıl önce
hamdi ve temel gidecek...305 dönecek...buraları da size dar gelecek..
Personel e ~ 11 yıl önce
Adam gibi adam ol adını yaz 305 alanda işe geri dönüş için içerdeki lerin haklarını savunmak için mücadele verdi ve veriyor sen bu kafayla gidersen ne dinlenme süren kalır ne de hakların pegasus onur gibi olursun sivil havacılığın belirlediği dinlenme süreleri geçerli olur mesai alamazsın ikramiye alamazsın otel odasında tek kişi kalamazsın pazar mesai olmaz bayram mesai si olmaz sen işverendrn yana olunca işveren senin gakkını savunurmu onlar için sadece maliyetsin ve nekadar ucuza çalıştırabilirse karı okadar fazla olucaktır işveren sana bu hakları verdiği için değil sendikal mücadele ve sendika olduğu için sen bu haklara sahipsin geçmişten günümüze yapılan çabalar mücadeleler sana bu gaklarla çalışma imkanı getirdi şimdi senin yapıcağın mücadele yada yapmıyacağın mücadele senin hakkarını belirliyecek sen işverenden yana tavır al sonrada yalvarma kültüründe devam et kökrnin bu senin anlaşılan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 11 yıl önce
Sen adını yazıyormusun arkadaş. Saçma sapan konuşma. Sendika bugün varsa yarın olmayacak. veya başka yöneticiler olacak ama bu şirket ilelebet baki kalacak. Benim kimseye yalvardığım yok. Adam gibi çalışıp emeğimin karşılığını aldığımı düşünüyorum. Hiç bir sıkıntımda yok çok şükür. Bu şirket bana gerek maddi gerekse manevi çok şey kattı. en azından bir kariyerim var artık. Bu arada kesinlikle yönetici falan değilim. AMa ben burada çalışmadan önce dışarıda farklı firmalardada çalıştım. buranın kıymetini çok daha iyi anlıyorum. burada sahip olduğum hakların sendika tarafından sağlandığını düşünmüyorum. zira 10 yıllık sürede sendika hiç bir TİS'te benim için extra bir şey kazanmadı. Kazanamazda. AMa sizin gibiler sayesinde sendika sadece yüceliyor. Gözünüzü açın bence.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000