01 Mart 2013, Cuma 19:04:15

THY'DEN 'GREV' AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz Salı günü Türk Hava Yolları yönetim binasında yapılan 24. TİS görüşmesinin uyuşmazlık zaptı tutularak geçilmesinin ertesi günü HAVA İŞ üyelerine 'greve hazırlıklı olun' çağrısı yapmıştı. THY de bugün çalışanlarına duyuru yaptı.
  • GREVE EVET BAŞKA YOLU YOK!!!
  • herkes biliyor ki aldıkları ikramiyeleri, o vazgecemezler dedidiğiniz maaşlarının çoğunu SENDİKALI olmaları sebebiyle hak ediyorlar.EVET çıkmazsa kendi iplerini çekeceklerini biliyorlar.bu 2kere2 4 gibi bişi..şirket biyerlerini de yırtsa,olası oylamadan EVET ÇIKACAK, ve ve bu THYnin son şansı olacak.O gerikafalı inatta çıkıp yasadışı olmayan kahramanları GERİ ALACAKLAR.aksi takdirde yönetimdekilerin hepsi neden böyle bir inat yüzünden şirkete maddi zarar verdiklerini ortaklarına ve herkese yargı yoluyla açıklayacaklar
  • O bmw audi cooper dan bahseden KM!!! Biz o iphonelar yurtdisindan nasil geliyor 2ser 3 er,, o arabalar nasil aliniyor biliyoruz.. Yada nasil aldiriliyor:) iste o yuzden o k.cniz rahata alistigi icin hicbirinizin totosu ne istifayi nede greve yemez!!! Hele hele o posbiyik aycin in pesinde arkasinda orda resim vermeyi hic yemez 305 ten sonra:)) skiyirsa gidip bi horon bi halay yasaniza gorelim:)) ha ucak sallaninca gizumuze bakiyor lafina gelince,, senin ne zekan ne tecruben ne duygusal durumun o tehlikede hic sasirmadan acil drumda ne yapilir hatirlar:))!! İnanmazsan amsterdam tecrubelisi arkadaslarimiza sor!! O is oraya geldikten sonra sana zaten gerek kalmaz canim KOKPİTTEN baska!! Siz anca sizlanir, atar tutarsiniz. Bizim visneli keklere gelene kadar galiden he ER larda cantada neler cikiyor onu bi dusunun:) sirf onla gecinen cooper alanlar var aranizda. Keske bir kabin ici kamera olsada izlense cabin crewww:))
  • Her sene aynı geyikler aynı teraneler vay hakkımızı vermezseniz şöyle greve gideriz şunu yaparız ağalar hanımlar bizi yoğurda doğmasalar Çalık bile olmaz hiçbirimizden kaptanların Kabin kabinin kokpit düşmanlığı burada bile ifşa edilirken bizden bir halt olmaz eşekler gibi uçarız kimse masal anlatmasın kokpit pazar günü uçmak adına BI larını aldırıyorken mesaileri dikkate almayan Kabin ekipleri varken bu şirkette bunları kullanıyorken sendika napsın eşek gibi uçmaya erkenden kanserden gebermeye mecburuz eğer bu zihniyet bir gün değişirse ancak o zaman haklarımızı adam gibi savunabiliriz. Sendika 40 defa grev oylamasına gitse 40 defa evet çıkar ama grev ilan etse grevi kıracak adam çok bu şirkette maalesef
  • Kimsenin kimsenin ne mesleginde nede parasinda gozu yok.Allah herkesin gonlune gore versin.Ama sole bisey var bizler sizlerin askeriyedeki askerleri degiliz.Hala bizi postasi emireri olarak gormeye calisanlar var.Unutmayin bizim ccmdeki gorevlerimiz arasinda kaptanlara cay kahve vermek yemek vermek diye birsey yok.Bacaklarinizi acmaya yada kabindeki hatunlara bakmaya cikiyosunuz ya ozaman birzahmet kendiniz hazirlayinda yiyin.OKadar isimiz arasinda birde bizi oyalamayin.
  • Aycin bey sendika thy kabin kokpit habom onu bunu bosver de 20 yildir hic yorulmadin mi hic ozel hayat deemeden coluk cocuk es akraba demeden bize hizmet veriyorsun. Acaba bu isler sadece senin dedigin gibi hak hukuk gonul islerimi ? Yoksa azicikta oturdugun koltugun şu degirmenin suyuna bi katkisi var mi? Hani bu kadar ekipten milyarlarrr toplaniyorbbunlar nolur nereye gider aycin bey zaten 7 duvele yetecek mali mulku yapti soylemleri dogrumu dur:)) gerci ben namiyorum ama siz bizim uzerimizden pirim falan yapip kendi koltugunuzu saglamlastiriyor ve kendi arkanizi kurtariyormussunuz soylemlerine ve bu surece kadar 305 ile hic ilgilenmemis onlari yari yolda birakmissiniz izlemlerine bir aciklik getirirmisiniz acaba:)) gerci biz cogumuz buna " inanmiyoruz yapmaz aycin bey dedikleri gibi gelir gider hesabini herkese verebilir yok oyle birsey diyoruz ama" siz bi aciklama yaparsaniz grev mrev kimin arkasindan gidecegimizi ve sendikadakilerin arkamizda olduklarini bilelim derim:))) yazik!
  • Arkadas burada catir catir genelleme yapip durduk yere dusmanlik pompolayan ergenlere sesleniyorum, hic mi sevdiginiz kaptan yok, bunlarin alayi mi kaba, acgozlu paragoz, benim gozlerime sevgiyle guvenle bakanlar sahtekar mi, buraya gelip sacma sapan seyler yaziyorlar? Hepimiz canız ciğeriz, kucuk sirketler boyle yonetilir, calisanlari birbirine dusurur seyrederler, emoşun, boranin atilayin oyunlarina gelmeyelim birbirmizi sevelim yeter , greve de evet ayrica benden+1, kalin saglicakla
  • Hamdi beyden allah razi olsun.Askeriyeden gelme pilot almayacaklar artik.Ne nazlari biter ne kaprisleri.Ucakta uniformalarinin arkasina saklanip yapmadiklarini birakmazlar ama disarida gorunce arkasina bakmadan kacarlar.Bizim egitimimize dil uzatirlar ama kendileri iki kelime ingilizceyi bir araya getiremezler.Devamli kabinle ilgili felaket haberleri vermekten haz duyarlar.Bu kabin size ne yapti cok merak ediyorum
  • Hala mevcut borcunla grev arasindaki bagi kuramamissan yazik :)) umarim sende kaptan degilsindir :))
  • uçaklar kalkar belki, ama servis olmaz... :) bu thy'nin itibarına çok daha fazla zarar vermezmi? :)

Geçtiğimiz Salı günü resmi arabulucu ile yapılan ilk 24. Toplu İş Sözleşmesi oturumu, önceki iki oturum gibi tarafların uyuşmazlığı ile sonuçlanmıştı. Hava İş Sendikası da anlaşmazlığın ertesi günü üyelerine, sürecin böyle devam etmesi halinde grev kararının alınabileceğini duyurmuştu.

Dün Hava İş'in açıklamasının ardından bir açıklama da Türk Hava Yolları (THY) kanadından geldi. 

Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklama şöyle;

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında başlayan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Sendika’nın uzlaşmaz ve dayatmacı yaklaşımları nedeniyle bugüne kadar bir anlaşma sağlanamamıştır.

Mevcut durum çalışanların ve dünya devleriyle rekabet eden Türk Hava Yolları’nın aleyhinedir. Türk Hava Yolları 23 dönemdir olgunlaşarak ortaya çıkan ve halen yürürlükte olan Toplu İş Sözleşmesi metnini aynen imzalamaya hazır olduğunu beyan etmiştir. Türk Hava Yolları’nın bu teklifini ve masada verdiği ücret teklifini tartışma gereği dahi duymayan Hava-İş Sendikası, çalışanları ve Türk Hava Yolları’nı hiç kimseye yarar sağlamayacak bir grev macerasına sürüklemeye çalışmaktadır. Türk Hava Yolları çalışanlarının bu yaklaşıma prim vermeyeceklerine, Dünyanın sayılı havayolları arasına taşıdıkları şirketlerine ve işlerine sahip çıkacaklarına inancımız sonsuzdur.

Daha önce düzenledikleri yasadışı eylemle çalışanlarımızın bir kısmını mağdur eden Hava-İş Sendikası’nın tutumu nedeniyle doğacak olumsuz sonuçların, yeni zararlara ve mağduriyetlere yol açacağı açıktır.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu olarak yasal haklarını suistimal ederek süreci belirsizliğe sürükleyen Hava-İş Sendikası’nı, çalışanların haklarının biran önce belirlenmesine engel olan, çalışanlara ve şirkete zarar veren tutumuna son vermeye, sorumlu davranmaya, toplu iş sözleşmesini biran önce imzalamaya davet ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

THY'DEN 'GREV' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (161)

ka ~ 11 yıl önce
GREVE EVET BAŞKA YOLU YOK!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi bakalım ~ 11 yıl önce
herkes biliyor ki aldıkları ikramiyeleri, o vazgecemezler dedidiğiniz maaşlarının çoğunu SENDİKALI olmaları sebebiyle hak ediyorlar.EVET çıkmazsa kendi iplerini çekeceklerini biliyorlar.bu 2kere2 4 gibi bişi..şirket biyerlerini de yırtsa,olası oylamadan EVET ÇIKACAK, ve ve bu THYnin son şansı olacak.O gerikafalı inatta çıkıp yasadışı olmayan kahramanları GERİ ALACAKLAR.aksi takdirde yönetimdekilerin hepsi neden böyle bir inat yüzünden şirkete maddi zarar verdiklerini ortaklarına ve herkese yargı yoluyla açıklayacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogruya dogru ~ 11 yıl önce
O bmw audi cooper dan bahseden KM!!! Biz o iphonelar yurtdisindan nasil geliyor 2ser 3 er,, o arabalar nasil aliniyor biliyoruz.. Yada nasil aldiriliyor:) iste o yuzden o k.cniz rahata alistigi icin hicbirinizin totosu ne istifayi nede greve yemez!!! Hele hele o posbiyik aycin in pesinde arkasinda orda resim vermeyi hic yemez 305 ten sonra:)) skiyirsa gidip bi horon bi halay yasaniza gorelim:)) ha ucak sallaninca gizumuze bakiyor lafina gelince,, senin ne zekan ne tecruben ne duygusal durumun o tehlikede hic sasirmadan acil drumda ne yapilir hatirlar:))!! İnanmazsan amsterdam tecrubelisi arkadaslarimiza sor!! O is oraya geldikten sonra sana zaten gerek kalmaz canim KOKPİTTEN baska!! Siz anca sizlanir, atar tutarsiniz. Bizim visneli keklere gelene kadar galiden he ER larda cantada neler cikiyor onu bi dusunun:) sirf onla gecinen cooper alanlar var aranizda. Keske bir kabin ici kamera olsada izlense cabin crewww:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çokta fifi ~ 11 yıl önce
senin yerdi sanki..merak etme seninde totonu kurtaracaz grev yapıp..ilerde seninde hakkını yemesinler..ha bu arada sen rahat ol biz birbirimizi biliyoruz kokpit kabin olarak.
Temcit pilavı ~ 11 yıl önce
Her sene aynı geyikler aynı teraneler vay hakkımızı vermezseniz şöyle greve gideriz şunu yaparız ağalar hanımlar bizi yoğurda doğmasalar Çalık bile olmaz hiçbirimizden kaptanların Kabin kabinin kokpit düşmanlığı burada bile ifşa edilirken bizden bir halt olmaz eşekler gibi uçarız kimse masal anlatmasın kokpit pazar günü uçmak adına BI larını aldırıyorken mesaileri dikkate almayan Kabin ekipleri varken bu şirkette bunları kullanıyorken sendika napsın eşek gibi uçmaya erkenden kanserden gebermeye mecburuz eğer bu zihniyet bir gün değişirse ancak o zaman haklarımızı adam gibi savunabiliriz. Sendika 40 defa grev oylamasına gitse 40 defa evet çıkar ama grev ilan etse grevi kıracak adam çok bu şirkette maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ol ozaman diyene ~ 11 yıl önce
Kimsenin kimsenin ne mesleginde nede parasinda gozu yok.Allah herkesin gonlune gore versin.Ama sole bisey var bizler sizlerin askeriyedeki askerleri degiliz.Hala bizi postasi emireri olarak gormeye calisanlar var.Unutmayin bizim ccmdeki gorevlerimiz arasinda kaptanlara cay kahve vermek yemek vermek diye birsey yok.Bacaklarinizi acmaya yada kabindeki hatunlara bakmaya cikiyosunuz ya ozaman birzahmet kendiniz hazirlayinda yiyin.OKadar isimiz arasinda birde bizi oyalamayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aycin e ~ 11 yıl önce
Aycin bey sendika thy kabin kokpit habom onu bunu bosver de 20 yildir hic yorulmadin mi hic ozel hayat deemeden coluk cocuk es akraba demeden bize hizmet veriyorsun. Acaba bu isler sadece senin dedigin gibi hak hukuk gonul islerimi ? Yoksa azicikta oturdugun koltugun şu degirmenin suyuna bi katkisi var mi? Hani bu kadar ekipten milyarlarrr toplaniyorbbunlar nolur nereye gider aycin bey zaten 7 duvele yetecek mali mulku yapti soylemleri dogrumu dur:)) gerci ben namiyorum ama siz bizim uzerimizden pirim falan yapip kendi koltugunuzu saglamlastiriyor ve kendi arkanizi kurtariyormussunuz soylemlerine ve bu surece kadar 305 ile hic ilgilenmemis onlari yari yolda birakmissiniz izlemlerine bir aciklik getirirmisiniz acaba:)) gerci biz cogumuz buna " inanmiyoruz yapmaz aycin bey dedikleri gibi gelir gider hesabini herkese verebilir yok oyle birsey diyoruz ama" siz bi aciklama yaparsaniz grev mrev kimin arkasindan gidecegimizi ve sendikadakilerin arkamizda olduklarini bilelim derim:))) yazik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap istiyorsan ~ 11 yıl önce
305 i yanlız bıraktığını söylediğin ayçin başkan ilk günden beri dış hatlar gelişte bizimle beraber gel burdan klavyeden sorup cevap bekleyeceğine yüzüne sor cevabını al en azından oradaki arkadaşlarınada bir merhaba dersin.
305ten biri ~ 11 yıl önce
hiç bir işe girip de 20 yıl çalışan yok mu ya ne saçma bi laf 20 yıla takmışlar kafayı.kıskançlıktan geberen biri belli ki bunu her haberin altına yazıp duran.kendi olmak istemiş olamamış anlasılan.bir insan işini iyi yapıyorsa 20 yılda yapar,50 yıl da.insanlar aynı işten emekli oluyor ya,sendikacılığı ondan iyi kim yapacak merak ediyorum.kaldı ki bu 20 yıl diyen kendi zaten cevabını veriyor.20 yıldır olması önemli zaten,bu işler tecrübe işidir cünkü.bu saatten sonra da 20 yıllık tecrübeli adam nerden bulacaksın sendikanın başına.kaptan mı yapacak bu işi yoksa başka biri mi.akıllı mantıklı konuş rezil etme artık kendini.kendine pay çıkarıyosun her haberde sıktın artık
arkasındayız ~ 11 yıl önce
senin posbıyık dediğin adam sayesinde bizim haklarımız bukadar üst düzey..... yırtsanızda biz sendikamızın arkasındayız. hadi naşşşşşşş...
bra ~ 11 yıl önce
Arkadas burada catir catir genelleme yapip durduk yere dusmanlik pompolayan ergenlere sesleniyorum, hic mi sevdiginiz kaptan yok, bunlarin alayi mi kaba, acgozlu paragoz, benim gozlerime sevgiyle guvenle bakanlar sahtekar mi, buraya gelip sacma sapan seyler yaziyorlar? Hepimiz canız ciğeriz, kucuk sirketler boyle yonetilir, calisanlari birbirine dusurur seyrederler, emoşun, boranin atilayin oyunlarina gelmeyelim birbirmizi sevelim yeter , greve de evet ayrica benden+1, kalin saglicakla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
submariner ~ 11 yıl önce
Hamdi beyden allah razi olsun.Askeriyeden gelme pilot almayacaklar artik.Ne nazlari biter ne kaprisleri.Ucakta uniformalarinin arkasina saklanip yapmadiklarini birakmazlar ama disarida gorunce arkasina bakmadan kacarlar.Bizim egitimimize dil uzatirlar ama kendileri iki kelime ingilizceyi bir araya getiremezler.Devamli kabinle ilgili felaket haberleri vermekten haz duyarlar.Bu kabin size ne yapti cok merak ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit evet demez'e ~ 11 yıl önce
Hala mevcut borcunla grev arasindaki bagi kuramamissan yazik :)) umarim sende kaptan degilsindir :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREV ~ 11 yıl önce
uçaklar kalkar belki, ama servis olmaz... :) bu thy'nin itibarına çok daha fazla zarar vermezmi? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000