14 Haziran 2013, Cuma 16:40:03

THY'DEN 'GREV' AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, grevin herhangi bir ek maliyet oluşturmadığını açıkladı...
  • Grevdeki personelin yerine yeni işe alımlar yapılması kanunen mümkün olmadığından bu grev meselesi çözüene kadar yeni kabin personeli alınamayacak. Çünkü grevdeki personelin yerine alım yapılmış olacak. Hal böyle olunca "grevdekiler bana engel değil, yeni aldıklarımı da büyüme içerisinde alıyorum. İkame personel değil" demek için açılış açıklamaları yapılıyor sanırım.
  • Zarar oluşmadı. Doğru olamaz ama, kabul. Zaten grevin amacı THY' yi zarara sokmak olmamalı. Pragmatist bir görüş koyuyorsunuz ortaya. Yalnız para. Operasyonel gelir devam vb.. diyerek. Siz ailenizdekilerin yüzlerini asık görünce üzülürmüsünüz. Bu duyguyu yaşadığınızı zannetmiyorum. Kaldı ki siz THY' ye aile gözü ile bakacak insan yapısında da değilsiniz. Trilyonlarca kar etmekle övünmek ve çalışanlara yüze 3 zam yapmak sizce adil mi? Buna da tabii derseniz, sizi Allaha havale etmekten başka çözüm yok.
  • Plajda grev diyenlerin bence beyni sulanmış uçmaktan! Lütfen bi plaja gidip temiz bi oksijen alsınlar :) baya komikler çünkü :)))
  • hani bir şarkı varya palavra palavra palavra
  • Hani 23 ün aynısı kabul edilmişti. Uçaklarda yeniler yüklendi cd ler dagıtılıyor
  • HANİ TÜM DÜNYANIN TAKDİR EDECEĞİ SÜPRİZ NEREDE? BAŞARI PRİMİ OLARAK İKRAMİYE NEREDE? 3 KURUŞA 5 KÖFTE YOK ÖYLE...İNSAN GİBİ ÜCRET ARTIŞI YAPSAYDINIZ BARİ? ? ? SANA ARTIK NE İNANIYORUZ NEDE GÜVENİYORUZ HAMDİ TOPÇU
  • YA SİZ NE GENİŞ ADAMSINIZ. GEÇEN AY DÜNYAYA REST ÇEKMEDİNİZMİ ÇALIŞANIMIZI ÖDÜLLENDİRECEĞİZ DİYE. AY SONUNDA AÇIKAYACAĞIZ DİYE. İNSAF YAA. ALLAH HAVALE EDİYORUM SİZİ. KENDİNİZE 60 AR MİLYAR YATIRDINIZ KENDİNİZİ ÖDÜLLENDİRDİNİZ. FEDAKARLIK YAPILACAKSA HERKEZDEN YAPILSIN, YAZPILMIYACAKSA HERKEZE ADİL OLUNSUN. ŞUNU UNUTMAYIN, ALLAHIN ADALETİ KUŞATTIMI İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLACAK. KAÇ GÜN DAHA SALTANAT YAŞARSINIZ MERAK EDİYORUM. YARIN LANETLE ANILACAĞINIZI UNUTMAYIN.
  • 305 kişi eyleme katılmadan şirketi 2 milyar dolar zarar ettirdi dedi hamdi topçu .şimdi grev kırıcılarına rağmen grev yapılıyor ve şirket bu süreçte zarar etmemiş.peki hamdi topçu hangisinde doğru söyledi.305 kişinin kalemini kırmak içinmi.yoksa şu an koltuğundan olmamak içinmi.
  • thy kamu oyunu yanıltma lütfen greve katılım çığ gibi, asıl etkisini 2013-2014 kış kreasyonunda gösterecek şu an yaz sezonu herkes grevi plajda yapıyor. Ayrıca şu ana kadar iptal olan tam 1 milyon sefer var :))))
  • Benim anlamadigim thy grevi yasal degil diye mahkemeye verdi simdi neden bu aciklamayi yapiyor???

Açıklamasında Hava İş sendikası ile uzlaşma sağlanamaması nedeniyle çalışanlara verilen hak ve zamlara da değinen THY, grevden etkilenmediğini vurguladı.

THY'den KAP'a yapılan açıklamada:

Bilindiği üzere 24. Donem Toplu İs Sözleşmesi sürecinde taraflar arasında anlaşma sağlanamaması üzerine Hava İş Sendikasi 15 Mayıs 2013 tarihi itibariyle grev uygulaması başlatmıştır. Ortaklığımız Yönetim Kurulu bu süreçte çalışanlarını mağdur etmemek amacıyla çalışanların tüm mevcut haklarını koruyarak 2013 ve 2014 yılları için açıklanan oranlarda ücret zammı gerçekleştirmiştir.

15.05.2013 tarihinde başlayan greve Türk Hava Yolları operasyonlarını etkilemesi mümkün olmayacak seviyede katılım olmuştur. Mevcut yasalar çerçevesinde Greve katılmayan personelin daha sonradan greve katılması mümkün değildir. Bu doğrultuda geleceğe yönelik olarak operasyonların uluslararasi havacılık kurallari çerçevesinde sürdürülmesi ile ilgili herhangi bir problem söz konusu değildir.

Grev uygulamasından bu güne  herhangi bir ek mali yük oluşmamış olup, Ortaklığımız faaliyetlerinden operasyonel gelir üretmeye devam etmektedir.

THY'DEN 'GREV' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Grev Engel olur ~ 11 yıl önce
Grevdeki personelin yerine yeni işe alımlar yapılması kanunen mümkün olmadığından bu grev meselesi çözüene kadar yeni kabin personeli alınamayacak. Çünkü grevdeki personelin yerine alım yapılmış olacak. Hal böyle olunca "grevdekiler bana engel değil, yeni aldıklarımı da büyüme içerisinde alıyorum. İkame personel değil" demek için açılış açıklamaları yapılıyor sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAMDİ BEY AMCA. ~ 11 yıl önce
Zarar oluşmadı. Doğru olamaz ama, kabul. Zaten grevin amacı THY' yi zarara sokmak olmamalı. Pragmatist bir görüş koyuyorsunuz ortaya. Yalnız para. Operasyonel gelir devam vb.. diyerek. Siz ailenizdekilerin yüzlerini asık görünce üzülürmüsünüz. Bu duyguyu yaşadığınızı zannetmiyorum. Kaldı ki siz THY' ye aile gözü ile bakacak insan yapısında da değilsiniz. Trilyonlarca kar etmekle övünmek ve çalışanlara yüze 3 zam yapmak sizce adil mi? Buna da tabii derseniz, sizi Allaha havale etmekten başka çözüm yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Çalışsan ~ 11 yıl önce
Arkadaşım, sen verilen zammı bilmiyorsun, bari konuşma.Ne demiş atalarımız... "Bilirsen konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar"
Grv ~ 11 yıl önce
Plajda grev diyenlerin bence beyni sulanmış uçmaktan! Lütfen bi plaja gidip temiz bi oksijen alsınlar :) baya komikler çünkü :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanarya ~ 11 yıl önce
hani bir şarkı varya palavra palavra palavra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
REV3 ~ 11 yıl önce
Hani 23 ün aynısı kabul edilmişti. Uçaklarda yeniler yüklendi cd ler dagıtılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SÜPRİZ NEREDE? ~ 11 yıl önce
HANİ TÜM DÜNYANIN TAKDİR EDECEĞİ SÜPRİZ NEREDE? BAŞARI PRİMİ OLARAK İKRAMİYE NEREDE? 3 KURUŞA 5 KÖFTE YOK ÖYLE...İNSAN GİBİ ÜCRET ARTIŞI YAPSAYDINIZ BARİ? ? ? SANA ARTIK NE İNANIYORUZ NEDE GÜVENİYORUZ HAMDİ TOPÇU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu hizmetleri ~ 11 yıl önce
Allah aşkına insan gibi bir ücrette çalışmıyor musunuz?
illallah size ~ 11 yıl önce
YA SİZ NE GENİŞ ADAMSINIZ. GEÇEN AY DÜNYAYA REST ÇEKMEDİNİZMİ ÇALIŞANIMIZI ÖDÜLLENDİRECEĞİZ DİYE. AY SONUNDA AÇIKAYACAĞIZ DİYE. İNSAF YAA. ALLAH HAVALE EDİYORUM SİZİ. KENDİNİZE 60 AR MİLYAR YATIRDINIZ KENDİNİZİ ÖDÜLLENDİRDİNİZ. FEDAKARLIK YAPILACAKSA HERKEZDEN YAPILSIN, YAZPILMIYACAKSA HERKEZE ADİL OLUNSUN. ŞUNU UNUTMAYIN, ALLAHIN ADALETİ KUŞATTIMI İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLACAK. KAÇ GÜN DAHA SALTANAT YAŞARSINIZ MERAK EDİYORUM. YARIN LANETLE ANILACAĞINIZI UNUTMAYIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
şu yazına bakılırsa grev kırıcısın.ama bu şekilde olmaz yalvarman lazım yada grev kırıcılığı yapmayacaktın ve şu an zamlımaaş ve farkları alacaktın.demekki sonucu tahmin edemedin.
? ~ 11 yıl önce
305 kişi eyleme katılmadan şirketi 2 milyar dolar zarar ettirdi dedi hamdi topçu .şimdi grev kırıcılarına rağmen grev yapılıyor ve şirket bu süreçte zarar etmemiş.peki hamdi topçu hangisinde doğru söyledi.305 kişinin kalemini kırmak içinmi.yoksa şu an koltuğundan olmamak içinmi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 11 yıl önce
2 milyar dolar mi? Aycin'in adamlari size gercekten abaküs lazim ve matematik hocasi :)))
?? ~ 11 yıl önce
Söylemlerde bir tutarsızlık olduğu aşikar fakat sizin dediğiniz gibi 2 milyar demediler, 2 milyon demişlerdi.
!!! ~ 11 yıl önce
305 sırasında tedbir almamıştı şirket. doğal olarak zarar etti. ama grev için çok iyi hazırlandı. diğer şirketlerden uçaklar ekipleriyle beraber kiralandı ve zarardan kar etmek dediğimiz seyi başardı
krev ~ 11 yıl önce
thy kamu oyunu yanıltma lütfen greve katılım çığ gibi, asıl etkisini 2013-2014 kış kreasyonunda gösterecek şu an yaz sezonu herkes grevi plajda yapıyor. Ayrıca şu ana kadar iptal olan tam 1 milyon sefer var :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Benim anlamadigim thy grevi yasal degil diye mahkemeye verdi simdi neden bu aciklamayi yapiyor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hala anlamadınmı? ~ 11 yıl önce
sizi daha rahat kovmak için grevin yasal olmadığı onanırsa sizler grevci değil eylemci olacaksınız ve hamdi size güle güle diyecek :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000