19 Kasım 2019, Salı 15:18:02

THY'den flaş karar!

1 Ekim itibariyle tasarruf tedbirlerini uygulamaya koyan Türk Hava Yolları'nın, yılbaşı haftasında operasyon dışındaki tüm çalışanları bir hafta zorunlu izne çıkaracağı iddia edildi.
  • Genel müdürlüğü 1 hafta değil toptan kapatsan kimsenin ruhu duymaz :)
  • Temel Kotil'in bir sözü vardı; Biz 25 saat uyumayan bir havayolu ekibiyiz. Bize Temel'i bile arattınız ya helal olsun size. Bunu sizden başkası yapamazdı.Merak ediyorum nerde yeşerdiniz siz?
  • 2020 ÖDÜL HEP BİRLİKTE TATİL ÇOK DÜŞÜNCELİ YÖNETİM.YURTDİŞİ BİR HAFTA NOEL TATİLİ VERİLİYOR BURDA YÖNETİM BİR HAFTA YENİ YİL TOPLU TATİL VERMİŞ MÜTHİŞ OLAY .AİLENİZLE ,ARKADAŞLARINIZ İLE BİRLİKTE SEYAHAT ŞANSI.
  • Sektör ortalamasının 2-3 katı ücret almalarına son verilirse tasarruf edilebilir belki
  • Aynen öyle,greve gidilmediği,ciddi bir tepki verilmediği,hak aranmadığı halde kimse hakkımız yendi bilmem ne oldu diye ağlamasın. Sorun,sorunu yaratanlarla çözülemez.İnsanları yıllarca işsizlikle tehditle sömürdüler,haksız yere işten attılar,kazanılmış haklarını bile mahkeme kararına rağmen vermediler,kendileri bol maaş ve sosyal haklarla insan gibi yaşadılar iyice zenginleştiler işçiler de tam tersi. Birileri de yorumlarda devir şirkete,ülkemize tasarruf,destek zamanı vs diye güzel saçmalamış iyi de bu şirketi bu ülkeyi bu duruma kim getirdi? Biz mi? Birileri göz göre göre herşeyi mahfedecek,hesap vermeyecek hala yönetimde olacaklar da yanlışları biz mi düzelteceğiz? Herşey iyiyken kara ortak değiliz de zarar edince zarara mı ortağız? Hayat otelde kalmak,ülke görmekten mi ibaret? Herkes senin maaşını alıyor mu sosyal haklara sahip mi? Bu toplum bu kafaya 17 yıl oy verdi onlara da senin gibilere de artık yeter !
  • Zıvanadan çıkan sensin,millet yıllarca prim ödemiş,gününü doldurmuş,hak etmiş,devlet gençsin emekli etmem sektör de yaşlısın iş vermem diyorsa ne yapsınlar hırsızlık mı? Primleri toplarken iyiydi de geri öderken mi kötü? Paraları saraylara,uçaklara,arabalara,yandaşlara,müteahhitlere,araplara saçarken iyi vatandaşa hakkını öderken mi kötü? Ayrıca bu gibi sosyal olaylarda gelişmiş ülkeleri örnek vermeyin,oralarda torpil,hemşehricilik,partizancılık, işsizlikle tehdit,haksızlık,hukuksuzluk adilik gibi ülkemizde bolca görülen rezillikler yok,insanların yarınını düşünmelerine gerek yok,insanca yaşam,eşit gelir dağılımı,adam gibi adalet,hak,hukuk,eşitlik var,ertesi gün uyandıklarında döviz,faiz arttı mı,benzine vs zam geldi mi diye düşünmüyorlar,istedikleri an haklarını aramak için greve gidebiliyorlar o yüzden de emeklilik yaşı 65 ve insanlar isteyerek,severek çalışıyor, bu imkanların hangisi burada var be gafil?
  • Mümkün diil böyle bir sey yapamazlar
  • En buyuk tasarruf yirmi senedir somurmeyi hak bilen ayrimci kibirli zihniyetin tum Turkiyeden zorunlu tatile sonsuza dek cikarilmasi olacaktir.
  • Sendikaya mail atıyoruz. Güç birlikte. Şartlarımızı sunarız. Kabul etmezler ise grev.
  • Şirkette bir sürü banka matik md. Var Yollayın gitsin bakın şirket nasıl kâra geçiyo.

1 Ekim itibariyle tasarruf tedbirlerini uygulamaya koyan Türk Hava Yolları'nın, yılbaşı haftasında operasyon dışındaki tüm çalışanları bir hafta zorunlu izne çıkaracağı iddia edildi.

Türk Hava Yolları, yılbaşı haftasında operasyon dışındaki tüm çalışanlara zorunlu izin kullandıracak. Airporthaber'e gelen bilgilere göre, Türk Hava Yolları, 1 Ocak Çarşamba günü yeni yılın ilk resmi tatilini bütün haftayı dahil edecek şekilde uzatacak. Operasyon dışındaki tüm çalışanlar, haftanın 5 günü izinli sayılacak. Haftasonu tatilleri ile birlikte tatil süresi 9 güne çıkacak. İş gününe denk gelen 5 gün ise çalışanların yıllık izinlerinden düşülecek.

THY'nin bu konuda birimler içerisinde çalışma yürüttüğü, zorunlu izin kullanmak zorunda kalacak çalışanların karara tepkili oldukları öğrenildi.
Tasarruf tedbirleri kapsamında Ekim ayından itibaren bir dizi kararı uygulamaya koyan THY'nin, zorunlu  izin kararının da yine tasarruf tedbirleri içerisinde değerlendirildiği ileri sürüldü.

THY, bazı resmi tatil haftalarında da haftanın kalan iş günlerini birleştirerek benzer şekilde personeli izne çıkartıyordu. Ancak sadece bir iş günü tatil olan haftanın bütünüyle izinle kapatılmasına çalışanların nasıl tepki vereceği ise şimdiden merak konusu oldu.

©AirportHaber

THY'den flaş karar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (119)

bankamatik ~ 4 yıl önce
Genel müdürlüğü 1 hafta değil toptan kapatsan kimsenin ruhu duymaz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 4 yıl önce
Temel Kotil'in bir sözü vardı; Biz 25 saat uyumayan bir havayolu ekibiyiz. Bize Temel'i bile arattınız ya helal olsun size. Bunu sizden başkası yapamazdı.Merak ediyorum nerde yeşerdiniz siz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2020 YENI YİLLINIZ KUTLUYOR ŞTİ. ~ 4 yıl önce
2020 ÖDÜL HEP BİRLİKTE TATİL ÇOK DÜŞÜNCELİ YÖNETİM.YURTDİŞİ BİR HAFTA NOEL TATİLİ VERİLİYOR BURDA YÖNETİM BİR HAFTA YENİ YİL TOPLU TATİL VERMİŞ MÜTHİŞ OLAY .AİLENİZLE ,ARKADAŞLARINIZ İLE BİRLİKTE SEYAHAT ŞANSI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben ~ 4 yıl önce
Sektör ortalamasının 2-3 katı ücret almalarına son verilirse tasarruf edilebilir belki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ece ve grev mi'ye ~ 4 yıl önce
Aynen öyle,greve gidilmediği,ciddi bir tepki verilmediği,hak aranmadığı halde kimse hakkımız yendi bilmem ne oldu diye ağlamasın. Sorun,sorunu yaratanlarla çözülemez.İnsanları yıllarca işsizlikle tehditle sömürdüler,haksız yere işten attılar,kazanılmış haklarını bile mahkeme kararına rağmen vermediler,kendileri bol maaş ve sosyal haklarla insan gibi yaşadılar iyice zenginleştiler işçiler de tam tersi. Birileri de yorumlarda devir şirkete,ülkemize tasarruf,destek zamanı vs diye güzel saçmalamış iyi de bu şirketi bu ülkeyi bu duruma kim getirdi? Biz mi? Birileri göz göre göre herşeyi mahfedecek,hesap vermeyecek hala yönetimde olacaklar da yanlışları biz mi düzelteceğiz? Herşey iyiyken kara ortak değiliz de zarar edince zarara mı ortağız? Hayat otelde kalmak,ülke görmekten mi ibaret? Herkes senin maaşını alıyor mu sosyal haklara sahip mi? Bu toplum bu kafaya 17 yıl oy verdi onlara da senin gibilere de artık yeter !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyt yazana ~ 4 yıl önce
Zıvanadan çıkan sensin,millet yıllarca prim ödemiş,gününü doldurmuş,hak etmiş,devlet gençsin emekli etmem sektör de yaşlısın iş vermem diyorsa ne yapsınlar hırsızlık mı? Primleri toplarken iyiydi de geri öderken mi kötü? Paraları saraylara,uçaklara,arabalara,yandaşlara,müteahhitlere,araplara saçarken iyi vatandaşa hakkını öderken mi kötü? Ayrıca bu gibi sosyal olaylarda gelişmiş ülkeleri örnek vermeyin,oralarda torpil,hemşehricilik,partizancılık, işsizlikle tehdit,haksızlık,hukuksuzluk adilik gibi ülkemizde bolca görülen rezillikler yok,insanların yarınını düşünmelerine gerek yok,insanca yaşam,eşit gelir dağılımı,adam gibi adalet,hak,hukuk,eşitlik var,ertesi gün uyandıklarında döviz,faiz arttı mı,benzine vs zam geldi mi diye düşünmüyorlar,istedikleri an haklarını aramak için greve gidebiliyorlar o yüzden de emeklilik yaşı 65 ve insanlar isteyerek,severek çalışıyor, bu imkanların hangisi burada var be gafil?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorumsuz kaptan pilot ~ 4 yıl önce
Mümkün diil böyle bir sey yapamazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cetin ~ 4 yıl önce
En buyuk tasarruf yirmi senedir somurmeyi hak bilen ayrimci kibirli zihniyetin tum Turkiyeden zorunlu tatile sonsuza dek cikarilmasi olacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazartesine kadar ~ 4 yıl önce
Sendikaya mail atıyoruz. Güç birlikte. Şartlarımızı sunarız. Kabul etmezler ise grev.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogan ~ 4 yıl önce
Şirkette bir sürü banka matik md. Var Yollayın gitsin bakın şirket nasıl kâra geçiyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000