11 Nisan 2014, Cuma 22:14:02

THY'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları, AK Parti'den istifa eden İstanbul bağımsız milletvekili Muhammed Çetin ile bugün ikinci kez yaşanan krize ilişkin açıklama yaptı. Olay nasıl yaşandı? İşte THY'nin açıklaması...
  • Adamın zihniyeti hala ayrıldığı partisinin zihniyeti. Ne yapsın büyüklerinden öyle görmüş
  • Yhu Bu Adamı kulalarından tutup pensılvanyadakı yapının duvarına çivilemek lazım.
  • Milletvekillerinin upgrade hakki varsa THY bunu engelleyemez. Eger bu konuda standart milletvekilinin THY lehinde konusmasi ise, buda cok ayip.
  • Soru: Berat Burak, Bilal, Sümeyye Erdoğanların ve damat Berat Albayrakın, upgrade hakkı varmıdır? Lütfen bilenler cevap versin. 2. Soru:Sizce bu şehzadeler ve prenses Hamdi Topçunun babasının uçaklarında, upgrade ediliyor mudur?
  • pirim yapma gündeme gelme derdinde THY larının sevmesemde iyi yapmış keşke şu dokunulmazlıklar kaldırılsa bu ve bunun gibilere haddini bildirseler heryerde ve herkonumda THY eline sağilık diyorum,2.5saat rötarın bedelini bundan talep edilmesi bu işin kaymağı olurdu...
  • thy bir şirket kendi yetkisi çerçevesinde vekili upgrade yapmaz veya gayet yapabilir kendi yetkisinde gayet normal.bu vekil sürekli ve devamlı olarak thy hakkında hakaretlere sürekli devam ediyor. bir arkadaşım şahit olmuş adam fütursuzca hakaret ediyormuş bağırıyormuş thy yöneticileri hakkında bu son derece yakışık almayan bir olay sen koca vekilsin ne gerek var. ancak vekil ekonomi sınfı biletini almış uçakta yerine oturmuş sonra business class bölümünde oturan bir arkadaşı ile yer değiştirmiş. bunu kabin ekibine bildirilmesi zorunludur hele hele Amerika uçuşlarında kabin ekibinden izin alması lazım. yolcuların tüm bilgileri uçak daha istanbuldan hareket etmeden amerikaya gidiyor koltuk numaraları, pasaport bilgileri ve amerikada kalacakları adresleri.. bunu ancak kabin ekibine söylersin düzgünce efendice. sıkıysa bu hareketleri amerikadaki bir havaalanında yap bakalım dokunulmazlık neymiş görürsün sen..adam olmak farklıdır. vekil olursun ama adam olmak ayrıdır.
  • Thy'den yoneticiler calisan personele bu millet vekili gelir se ekonomi bileti ni bussines'e upgrade etmeyin sonra basimiz yanar diyorlar
  • başka bir milletvekili boyle bişey isteyip ısrar etseydı uçaktan indirilir miydi. Dürüst vekiller zamanında ben upgrade edilmiştim derse thy nin çifte standardı ortaya cıkar
  • Olayın evveliyatını bilmeden yorum yapıyorsunuz. Birincisi bu arkadaş daha önce de olay çıkardığı için upgrade edilmiyor. İkincisi upgrade kontuarda yapılır uçak içinde değil. Kontuarda millete dayılansaymış. Ekonomi biletini eline alıp paşa paşa kabine gitmesinin sebebi uçağı rötara sokup ses getirmek. Üçüncüsü adam milletvekili, Allah değil. 10 küsür saat yol gidecek hatta belki üzerine aktarma yapacak, ABD nin batı yakasına devam edecek 200 küsür yolcuyu ve ekibi 3 saat rötara sokması, belki bu uçağın yapacağı sonraki seferleri de rötara atması kabul edilir bir şey değil. Yasal prosedürü bilmem ama THY nin böyle bir hakkı varsa bu beye bilet satmasın artık. Çünkü intikam duygusu ile gelip bilerek problem çıkarıyor. Gitsin United'la mı neyse uçuyorsa uçsun hocasının yanına..
  • Milletvekilerine upgrade uygulaması kaldırılsın, ayrıca ömründe bir kere bile milletvekili olan ömrü billah VIP oluyor, ne biçim haktır bu anlayamıyorum...

Geçtiğimiz aylarda Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) istifa eden İstanbul bağımsız miletvekili Muhammed Çetin, bugün yine Türk Hava Yolları uçağından indirilmişti.

Çetin'in iddiasına göre; Türk Hava Yolları yetkilileri, uçağın huzurunu bozduğu için Çetin'in uçaktan inmesi için anons yapmış, daha sonrasında ise polis zoruyla uçaktan indirildiğini belirtmişti.

Türk Hava Yolları, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, bugün İstanbul-Şikago uçağı ile seyahat etmek üzere ekonomi sınıfı bilet almıştır. Şirket aleyhine yaptığı konuşmalar ve rencide edici davranışlar nedeniyle Türk Hava Yolları yönetiminin daha önce aldığı ve kamuoyuna açıkladığı “upgrade” edilmeme kararına istinaden işlemleri yapılarak ekonomi sınıfında kendisine yer verilmiştir.

Sayın Çetin ekonomi biletiyle yer almasına karşın uçak içinde kurallara aykırı olarak başka bir yolcuyla yer değiştirerek business kabinde oturmuştur. Kabin ekipleri kendisini “güvenlik kuralları gereğince kendisine ayrılan yerden başka bir yerde uçamayacağı” şeklinde uyarmış buna rağmen başka bir yolcunun yerinde oturmakta ısrar etmiştir. Durum uçuşun kaptan pilotuna bildirilmiş, kendisine bir kez daha uyarı yapılarak, yerine oturması gerektiği aksi takdirde “kuraldışı yolcu” tutanağı tutularak uçaktan indirileceği bildirilmiştir.

Milletvekili Çetin defalarca yapılan uyarılara rağmen tutumunu değiştirmemiş, şirketimizi ve yöneticilerimizi rencide edici ifadeler kullanmış, “sizinle görüşeceğiz, hiçbir güç beni buradan indiremez, ben milletvekiliyim, bana dokunanı yakarım, bana isminizi verin sizinle hesaplaşacağım” şeklinde ifadelerle karşılık vermiştir. Bunun üzerine gerekli işlemler yapılmış, uçağa polis çağrılmıştır. Uçuş emniyet kuralları gereği görevliler tarafından kendisi dışarıya davet edilmiştir. Ancak görevli polislere de direnerek uzun süre uçağın kapı kapamasına engel olmuştur. Tüm bu yaşananlar polis ve uçuş ekibinin tutanaklarında yer almaktadır.

Tarife saati 13.30 olan uçak seferine başlayamamış, rötar oluşmuş, uçakta bulunan 243 yolcu mağdur edilmiş ve Şirketimiz maddi-manevi zarara uğratılmıştır. Uzun süren uğraşlardan sonra Sayın Çetin uçaktan inmiştir. İstanbul-Şikago seferi ise yaşanan olaylar nedeniyle2.5 saatlik bir gecikmeyle yapılabilmiştir.

Yaşanan olayla ilgili gerekli raporlar tutulmuştur. Daha önce de benzer olaylara sebebiyet veren İstanbul Milletvekili Çetin aleyhinde gerekli tüm hukuki işlemler yapılacaktır. Ayrıca Türk Hava Yolları, benzer durumun bir daha yaşanmaması için hukuk kuralları çerçevesinde tüm tedbirleri alacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

THY'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adamın zihniyeti hala ayrıldığı partisinin zihniyeti. Ne yapsın büyüklerinden öyle görmüş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇİVİLEMEK ~ 10 yıl önce
Yhu Bu Adamı kulalarından tutup pensılvanyadakı yapının duvarına çivilemek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Milletvekillerinin upgrade hakki varsa THY bunu engelleyemez. Eger bu konuda standart milletvekilinin THY lehinde konusmasi ise, buda cok ayip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Soru: Berat Burak, Bilal, Sümeyye Erdoğanların ve damat Berat Albayrakın, upgrade hakkı varmıdır? Lütfen bilenler cevap versin. 2. Soru:Sizce bu şehzadeler ve prenses Hamdi Topçunun babasının uçaklarında, upgrade ediliyor mudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ellerinize sağlık ~ 10 yıl önce
pirim yapma gündeme gelme derdinde THY larının sevmesemde iyi yapmış keşke şu dokunulmazlıklar kaldırılsa bu ve bunun gibilere haddini bildirseler heryerde ve herkonumda THY eline sağilık diyorum,2.5saat rötarın bedelini bundan talep edilmesi bu işin kaymağı olurdu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
thy bir şirket kendi yetkisi çerçevesinde vekili upgrade yapmaz veya gayet yapabilir kendi yetkisinde gayet normal.bu vekil sürekli ve devamlı olarak thy hakkında hakaretlere sürekli devam ediyor. bir arkadaşım şahit olmuş adam fütursuzca hakaret ediyormuş bağırıyormuş thy yöneticileri hakkında bu son derece yakışık almayan bir olay sen koca vekilsin ne gerek var. ancak vekil ekonomi sınfı biletini almış uçakta yerine oturmuş sonra business class bölümünde oturan bir arkadaşı ile yer değiştirmiş. bunu kabin ekibine bildirilmesi zorunludur hele hele Amerika uçuşlarında kabin ekibinden izin alması lazım. yolcuların tüm bilgileri uçak daha istanbuldan hareket etmeden amerikaya gidiyor koltuk numaraları, pasaport bilgileri ve amerikada kalacakları adresleri.. bunu ancak kabin ekibine söylersin düzgünce efendice. sıkıysa bu hareketleri amerikadaki bir havaalanında yap bakalım dokunulmazlık neymiş görürsün sen..adam olmak farklıdır. vekil olursun ama adam olmak ayrıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gercek ~ 10 yıl önce
Thy'den yoneticiler calisan personele bu millet vekili gelir se ekonomi bileti ni bussines'e upgrade etmeyin sonra basimiz yanar diyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istifa etmesi ~ 10 yıl önce
başka bir milletvekili boyle bişey isteyip ısrar etseydı uçaktan indirilir miydi. Dürüst vekiller zamanında ben upgrade edilmiştim derse thy nin çifte standardı ortaya cıkar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yunus ~ 10 yıl önce
Olayın evveliyatını bilmeden yorum yapıyorsunuz. Birincisi bu arkadaş daha önce de olay çıkardığı için upgrade edilmiyor. İkincisi upgrade kontuarda yapılır uçak içinde değil. Kontuarda millete dayılansaymış. Ekonomi biletini eline alıp paşa paşa kabine gitmesinin sebebi uçağı rötara sokup ses getirmek. Üçüncüsü adam milletvekili, Allah değil. 10 küsür saat yol gidecek hatta belki üzerine aktarma yapacak, ABD nin batı yakasına devam edecek 200 küsür yolcuyu ve ekibi 3 saat rötara sokması, belki bu uçağın yapacağı sonraki seferleri de rötara atması kabul edilir bir şey değil. Yasal prosedürü bilmem ama THY nin böyle bir hakkı varsa bu beye bilet satmasın artık. Çünkü intikam duygusu ile gelip bilerek problem çıkarıyor. Gitsin United'la mı neyse uçuyorsa uçsun hocasının yanına..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir bilen ~ 10 yıl önce
Ucak icinde upgrade yapilmazmis, hic ekonomide ucan kaptan gormedim hatta kaptan yakini bile; birakin masal okumayi :)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Milletvekilerine upgrade uygulaması kaldırılsın, ayrıca ömründe bir kere bile milletvekili olan ömrü billah VIP oluyor, ne biçim haktır bu anlayamıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000