20 Mart 2015, Cuma 12:25:32

THY'DEN FİNANSMAN AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları, filoya dahil edeceği 3 adet Boeing 777-300ER uçağının finansmanını nasıl sağlayacağını duyurdu.
  • 6 adet nedir ya. Almisken 16 tane falan alin bari
  • Hayırlı uğurlu olsun da o A380'leri nereden uçuracaklar??? 3. Havalimanının 2018 sonlarına bile yetişmesi imkansız gözükmekte... -:((( Verdiğimiz bilgi geçerli ise, zaten hemen her ay bir 380 teslimatı söz konusu, ya da 45 günde bir... Herhalde o 380'ler bir yıl kadar bir yerde "depolanacak" ve servise giremeyecek. THY, inşallah a tarihlere kadar teslim alınacak diğer uçakları (en çok da geniş gövdeli A330 ve B777'leri) AHL'de barındıracak yer bulur!...
  • zaten şu an ilk grup kokpit ekibi airbus'un toulouse eğitim merkezinde tip eğitimini alıyorlar...eğer onlardan biri "sürpriz" mesajını yazan kişi, tk sizden önce instagramda a380 eğitimindeyiz diye yazıp duran f/o'larına kızsın :)
  • onu bunu bilmem işin içinde Delaware var ise alavere dalavere de var demektir.
  • Birde şu 777 lerin finansmanı nasıl oluyormuş basit bir dille anlatan olsa. Kim kime ne satmış, sertifika bilmem ne? İpotekli mi yani bu uçaklar?
  • Ne Suprizi? Parayı basıyoruz alıyorız!!! İmkanımız-potansiyelimiz var, Biz kendimiz ne zaman ciddi bir uçak yapacağı, onun haberini verde surpriz sayalım... biraz büyük düşünelim artık?... sende..
  • atma ziya bi uçuş esnasında temek kotil kendi ağzıyla söyledi "a380 yada 747 planımız yok a380 in bandı 2017 de kapanıyor operasyonu zaten kulfetli planımızda 777x ve a350 var"
  • Merhabalar, Onumzudeki ay sonu aciklanacak ti ama ben simdiden aciklayayim. 6 adet A380 icin imzalar atildi. Ilk ucak 2018 kasim ayinda son ucak ise 2019 nisan ayinda teslim edilecek. Bu haberi herkesten once verdigim icin umarim bana bazilari kizmamistir.

Türk Hava Yolları, filoya dahil edeceği 3 adet Boeing 777-300ER uçağının finansmanını nasıl sağlayacağını duyurdu.THY'den yapılan açıklamada, kredi sertifikası tahsisli satış duyurusu yönteminin kullanıldığını açıkladı.

THY'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türk Hava Yolları bugün toplamda 328.274.000 Amerikan Doları nominal değerde ekipman teminatlı geliştirilmiş kredi sertifikalarının (“Sertifikalar”) bir diliminin tahsisli satış duyurusunu gerçekleştirmektedir. Sertifikalar asıl olarak bir ödeme - aktarma tröst’ündeki payları temsil edecektir. Söz konusu tröst Sertifikalar’ın satışından elde edeceği geliri, yeni kurulmuş bir Delaware sınırlı sorumlu şirketi olan Bosphorus 2015 LLC (İhraççı) tarafından ihraç edilecek ve, Mart 2015 ve Nisan 2015’te teslim edilmesi planlanan üç adet yeni Boeing 777-300ER uçağı ile teminat altına alınmış olan ekipman tahvillerini (“Ekipman Tahvilleri”) satın almak için kullanacaktır. Her bir uçak üzerinde kurulacak teminat, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onaylandığı şekliyle Taşınır Donanım Üzerindeki Uluslararası Teminatlar Hakkındaki Cape Town Sözleşmesi ve buna ilişkin Hava Aracı Donanımına Özgü Konulara Dair Protokoldeki koruma imkanlarından yararlanacaktır.

Ekipman Tahvillerinin satışından elde edilen gelir İhraççı tarafından, her biri ayrı finansal kiralama sözleşmesi altında Türk Hava Yolları’na kiralayacağı üç adet Boeing 777-300ER uçağının satın alınmasının finansmanı için kullanılacaktır.

Sertifikalar, 1933 tarihli Amerikan Menkul Kıymetler Kanunu (“Menkul Kıymetler Kanunu”), veya herhangi bir başka ülkenin sermaye piyasası mevzuatı (Türkiye Cumhuriyeti sermaye piyasası mevzuatı altındaki kayıt ve onaylar da dahil olmak üzere) uyarınca kayıt altına alınmayacak ve (Menkul Kıymetler Kanunu ve eyaletlerin sermaye piyasaları mevzuatından kaynaklanan) kayıt zorunluluklarına ilişkin bir istisna olmaksızın veya ilgili kayıt olmaksızın Amerika Birleşik Devletleri içinde arz edilemeyecek veya satılamayacaktır. Sertifikalar Menkul Kıymetler Kanunu’nda yer alan 144A Kuralı doğrultusunda yalnızca nitelikli kurumsal alıcı olduğu düşünülen kişilere, Amerika Birleşik Devletleri (A.B.D) dışındaki işlemlerde ise Menkul Kıymetler Kanunu S Yönetmeliği doğrultusunda yalnızca A.B.D dışındaki kişilere arz edilecek ve satılacaktır.

Bu basın açıklaması Sertifikaların satılması için bir teklif veya Sertifikaların alınması için bir davet teşkil etmemekte olup, Sertifikalar bu tür teklif, davet veya satışa izin verilmeyen hiçbir ülkede satılmayacaktır. Sertifikalar yalnızca bir ön ihraç belgesi ve nihai ihraç belgesi yoluyla satılacak olup, işbu basın açıklaması herhangi bir yatırım kararına temel teşkil etmemelidir.

THY'DEN FİNANSMAN AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
6 adet nedir ya. Almisken 16 tane falan alin bari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 9 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun da o A380'leri nereden uçuracaklar??? 3. Havalimanının 2018 sonlarına bile yetişmesi imkansız gözükmekte... -:((( Verdiğimiz bilgi geçerli ise, zaten hemen her ay bir 380 teslimatı söz konusu, ya da 45 günde bir... Herhalde o 380'ler bir yıl kadar bir yerde "depolanacak" ve servise giremeyecek. THY, inşallah a tarihlere kadar teslim alınacak diğer uçakları (en çok da geniş gövdeli A330 ve B777'leri) AHL'de barındıracak yer bulur!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a380 ~ 9 yıl önce
zaten şu an ilk grup kokpit ekibi airbus'un toulouse eğitim merkezinde tip eğitimini alıyorlar...eğer onlardan biri "sürpriz" mesajını yazan kişi, tk sizden önce instagramda a380 eğitimindeyiz diye yazıp duran f/o'larına kızsın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 9 yıl önce
onu bunu bilmem işin içinde Delaware var ise alavere dalavere de var demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Finansman ~ 9 yıl önce
Birde şu 777 lerin finansmanı nasıl oluyormuş basit bir dille anlatan olsa. Kim kime ne satmış, sertifika bilmem ne? İpotekli mi yani bu uçaklar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 9 yıl önce
Ne Suprizi? Parayı basıyoruz alıyorız!!! İmkanımız-potansiyelimiz var, Biz kendimiz ne zaman ciddi bir uçak yapacağı, onun haberini verde surpriz sayalım... biraz büyük düşünelim artık?... sende..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
atma ziya bi uçuş esnasında temek kotil kendi ağzıyla söyledi "a380 yada 747 planımız yok a380 in bandı 2017 de kapanıyor operasyonu zaten kulfetli planımızda 777x ve a350 var"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SUPRIZ ~ 9 yıl önce
Merhabalar, Onumzudeki ay sonu aciklanacak ti ama ben simdiden aciklayayim. 6 adet A380 icin imzalar atildi. Ilk ucak 2018 kasim ayinda son ucak ise 2019 nisan ayinda teslim edilecek. Bu haberi herkesten once verdigim icin umarim bana bazilari kizmamistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Surpriz yok ~ 9 yıl önce
Nerden uyduruyorsunuz yahu bunları :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000