12 Ocak 2011, Çarşamba 11:49:04

THY'DEN DÜNYADA BİR İLK

Türk Hava Yolları uçaklarında çocuklara yönelik bir proje yarattı. Proje dünyada bu denli geniş kapsamda ilk olma özelliğini taşırken, çocuklara sunulan hizmetin kalitesini arttırmayı hedefleniyor.
  • ne güzel demişsiniz belkide bu çağrınız hakkarideki çocuklarımızın uçağa binme hayallerini gerçeğe dönüştürür,kimbilir belki de hiç imkanı olmayan ailelerin çocukları anne ve babalarıyla uçak seyhati yaparlar belki THY bunuda başarır ne güzel olur
  • Çocuklar için birşeyler yapılacaksa, kampanya ismi yabancı isim olmamalıydı. "Curioz" ne demektir ? Neden kültürü yozlaştırmak için elden gelen herşey yapılıyor ?
  • Kısaca özetlemek gerekirse resimlere bakarak sempatik,özverili ve şirince geldi bana hayat bu kdr güzel olmalı ne dersiniz?
  • Hakkirinin en ucra köşesindeki yüksekovadaki çocuklarda uçağin ne olduğunu bile bilmeyen çocuklarda bu kategoriye giriyormu sayın kotil...niye mı bunu sordum zengin kesimin cocuklarının oluşturdugu bir topluluktan ne bekleyeyım kı diğer anlattığım kesımde turkıyeın bır baska yuzu...
  • Sayın Temel Kotil Amerika 2 üniversite bitirmiş uçak mühendisliği konusunda sonderece başarılı ve tecrübeli ve thy nerden nereye getirdi. Ama entell danteller hakkaret ederek ne yapmak isterle anlamak mümkün değil..Temel Kotil ne yaptı Thy dünyanın en iyi havyolu sıralamasında ilk 15 soktu avrupada ilk 6 dayız.. Sıfır fabrika çıkışlı en son teknolojiye sahip uçaklarımız geldi cargo uçaklarımız geldi..150 uçaklık bir filopya sahip olduk.. Butun dünya thy uçuyor ve takdir ediyor kendi memleketimizdeki bazı ... bunu kabul etmeiyorlar varsın etmesinler ne diyelim. İnsanın aklına bakın ve yaptığı işlere öyle yargılama yapmayın sizdeki sorun buduru siz başka taraflara baklıyorsunuzz.
  • xq zaten bu uygulamayı saw da yapıyor diye biliyorum...
  • Temel Kotil (phd) THY nin basina gelmis gecmis en iyi CEO dur. Yeri hicbir zaman doldurulamayacak. Burada cok cirkin yorumlara imza atan ve kendilerini hatta aydin elit olarak tanimlayan bir kisim kisiler onun yaptiklarini anlamak icin bir universiteye daha ihtiyac duyuyorlar. Seni ve yuzunden eksilmeyen tebessumu hicbir zaman untmayacagiz gulen adam.
  • Sigara icme yasagi mevcuttur.
  • Arkadaslar haberler fazla alakasi yok ama. Istanbul CIP´de Sigara icme bölümü varmidir ? Bizim Kaynana ucacakta bilet fiyatindan önce Sigarayi sormakta :-))
  • Ya "curious" demek istediler hata oldu, yada Brezilya dilinde bu sözcüğün karşılığı bu.
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Katı'nda bulunan Botanik Bahçe'de düzenlenen proje tanıtımına Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, BTA Catering Genel Müdürü Saadettin Cesur, bu firmalarda çalışan üst düzey yöneticiler ve çocuklar katıldı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, bir sene önce Brezilya'da kendisine verilen çocuk dergisinden ilham alarak onlara özel bir hizmet geliştirmeyi düşündüklerini, yapılan çalışmalar sonucu bu geniş kapsamlı projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. 

Çocuklarla da yakından ilgilenen Kotil, onlara gelecekte ne olacaklarını sordu. İçlerinde astronot olmak isteyen bir çocukla da uzun süre sohbet ettikten sonra çocuklar için TAV tarafından hazırlanan Dış Hatlar Gidiş Katında A adasında bulunan 10 numaralı Check-In kontuarında işlem yaptırdı.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ise toplantıda yaptığı konuşmada "Çocukken gökyüzündeki uçakların dumanlarına bakar hayaller kurardık. Bugün onlar için uçakları daha keyifli hale getirmek ve onların gözlerinde o sevinci görmek bizi mutlu etti. Bu projede Dünya'nın sayılı havayollarından Türk Hava Yolları Genel Müdürü Sayın Temel Kotil olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Türk Hava Yolları yayınladığı basın bülteninde ise proje hakkında şu detaylara yer verdi;

‘Dünya Çocuklarının Markası’
Türk Hava Yolları 15 bin kişilik dev ailesi, dünyanın en genç filosu ile, herkese en yüksek kalitede uçuş deneyimi sunarken, yolcuları için sunduğu farklılıklar arasında çocuklar için özel bir yer açıyor.

Curioz, Türk Hava Yolları’nın en büyük ayrıcalığı hak eden yolcuları için oluşturduğu bir Çocuk Kulübü. 3-12 yaş arasındaki tüm dünya çocuklarını kucaklayan Curioz, kabinlerde bu marka ile özel sunumlu menüler, özel servisler, dergi, kitap, çizgi roman yayınları, web sayfası, oyuncaklar ve promosyonlarla çocuklara ulaşacak.

Ayrıca havalimanı işletmeciliğinin uluslararası markası TAV Havalimanları işbirliği ile havalimanlarındaki oyun bölümleri ve çocuklara özel kontuarlarda da çocuklar Curioz ile tanışacak.

Daha da önemlisi Curioz tüm bu iletişimi, uzun süren çalışmalar sonucu oluşturulan masalsı Curioz dünyası ve o dünyanın karakterleri ile gerçekleştirecek. Bu haliyle Curioz, Türkiye’nin tüm çocuklara ulaşan ilk dünya markası olacak.

‘Türk Kültürünü Dünyaya, Dünya Kültürlerini Türkiye’ye Taşıyacak’
1933’den bu yana Türkiye’yi temsil eden Türk Hava Yolları, verdiği hizmetin sadece yolcuları değil, kültürleri taşımak olduğu bilincinden hareketle, evrensel değerleri dikkate alarak oluşturduğu çocuk kulübü projesiyle Türk kültürünü dünya ile, dünya kültürlerini Türkiye ile buluşturacak.

Bu bağlamda Curioz, sadece çocukları eğlendirecek bir çocuk kulubü değil, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Karagöz ile Hacivat gibi kahramanlarımızı, Kelaynak, Denizli Horozu, Sivas Kangal gibi özgün değerlerimizi Curioz dünyasında yaşatarak kültürümüzün yeni nesillere aktarılmasını ve dünyaya tanıtılmasını amaçlıyor. Curioz dünyasında aynı şekilde, Üç Silahşörler, Cristoph Colomb gibi evrensel kahramanlar da yer alıyor ve böylece dünya kültürleri ile köprüler kuruluyor.

‘Pedagoglarla Çalışıldı’
Türk Hava Yolları, Çocuk Kulubü için uzun süreli ve oldukça titiz bir çalışma sürdürdü. Tüm aşamalar pedagoglar ve alanlarının uzman kişilerince yönlendirildi.

‘Yarışma ile seçildi’
Çocuk Kulübü’nün hayata geçirilmesine karar verildiğinde Türk Hava Yolları, dünya markası olacak ve Türkiye’yi temsil edecek bu çok önemli proje için reklam ajansları arasında bir yarışma düzenlendi. Birçok ön elemeyi içeren yarışma sonucunda, brief yorumlayarak hazırladıkları çalışmalarla katılan ajanslar arasından, Curioz Dünyası çalışması ile dDf / Adquarters Reklam Ajansı seçildi.

Başta, Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Departmanı olmak üzere İkram, Kabin ve pazarlama birimlerinin özverili çalışmalarıyla, dDf / Adquarters Reklam Ajansı Başkanı Murat Işık’ın başkanlığında ekibin tasarım desteği ve ünlü çizer Ergün Gündüz’ün kalemiyle THY Çocuk Kulübü Curioz Dünyası gerçeğe büründü.

TAV Havalimanları’ndan Büyük Destek
Curioz dünyasının yaşatılmasında önemli rol oynayan, alanlarda çocuk oyun alanları ve çocuklara özel kontuarlar TAV Havalimanları işbirliği ile tahsis edilen özel yerlerde, destekleri ve teknik yönlendirmeleri ile gerçekleştirildi.

Tüm Curioz karakterleri, farklı birçok alanda ve özellikle çocuklarla yapılan fokus grup çalışmalarının ışığında, Türk Hava Yolları’nın küçük yolcuları ile iletişimini güçlendirecek şekilde devam edecek.











THY'DEN DÜNYADA BİR İLK

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
ne güzel demişsiniz belkide bu çağrınız hakkarideki çocuklarımızın uçağa binme hayallerini gerçeğe dönüştürür,kimbilir belki de hiç imkanı olmayan ailelerin çocukları anne ve babalarıyla uçak seyhati yaparlar belki THY bunuda başarır ne güzel olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çocuklar için birşeyler yapılacaksa, kampanya ismi yabancı isim olmamalıydı. "Curioz" ne demektir ? Neden kültürü yozlaştırmak için elden gelen herşey yapılıyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kısaca özetlemek gerekirse resimlere bakarak sempatik,özverili ve şirince geldi bana hayat bu kdr güzel olmalı ne dersiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hakkirinin en ucra köşesindeki yüksekovadaki çocuklarda uçağin ne olduğunu bile bilmeyen çocuklarda bu kategoriye giriyormu sayın kotil...niye mı bunu sordum zengin kesimin cocuklarının oluşturdugu bir topluluktan ne bekleyeyım kı diğer anlattığım kesımde turkıyeın bır baska yuzu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Temel Kotil Amerika 2 üniversite bitirmiş uçak mühendisliği konusunda sonderece başarılı ve tecrübeli ve thy nerden nereye getirdi. Ama entell danteller hakkaret ederek ne yapmak isterle anlamak mümkün değil..Temel Kotil ne yaptı Thy dünyanın en iyi havyolu sıralamasında ilk 15 soktu avrupada ilk 6 dayız.. Sıfır fabrika çıkışlı en son teknolojiye sahip uçaklarımız geldi cargo uçaklarımız geldi..150 uçaklık bir filopya sahip olduk.. Butun dünya thy uçuyor ve takdir ediyor kendi memleketimizdeki bazı ... bunu kabul etmeiyorlar varsın etmesinler ne diyelim. İnsanın aklına bakın ve yaptığı işlere öyle yargılama yapmayın sizdeki sorun buduru siz başka taraflara baklıyorsunuzz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
xq zaten bu uygulamayı saw da yapıyor diye biliyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Temel Kotil (phd) THY nin basina gelmis gecmis en iyi CEO dur. Yeri hicbir zaman doldurulamayacak. Burada cok cirkin yorumlara imza atan ve kendilerini hatta aydin elit olarak tanimlayan bir kisim kisiler onun yaptiklarini anlamak icin bir universiteye daha ihtiyac duyuyorlar. Seni ve yuzunden eksilmeyen tebessumu hicbir zaman untmayacagiz gulen adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sigara icme yasagi mevcuttur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaslar haberler fazla alakasi yok ama. Istanbul CIP´de Sigara icme bölümü varmidir ? Bizim Kaynana ucacakta bilet fiyatindan önce Sigarayi sormakta :-))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya "curious" demek istediler hata oldu, yada Brezilya dilinde bu sözcüğün karşılığı bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000