14 Ağustos 2011, Pazar 12:20:55

THY'DEN CAMİ YAPIMINA RED

Türk Hava Yolları, Florya’daki 63 bin metrekarelik arazisine ‘stratejik öneme’ sahip olduğu gerekçesiyle cami yapımına izin vermedi.
  • madem bu kadar dertlisiniz yahu siz niye imam olmadınız? bütün zamanınız camide geçerdi .
  • desteklese .. ne olacakti,.. burada yorumlar 100 kat daha acimasiz olacakti.. tarikatcilar..takunyacilar diye.. benden söylemesi
  • ... arkadaş sana tamamen katılıyorum yazık valla thy ye, turkuz muslumanız ama bi camiyi cok goruyoruz... thy nin desteklemesini beklerdim
  • KULENİN ÜZERİNE MİNARE DİKELİM O ZAMAN
  • pistleri kapatalim, apronu iptal edelim, het yer cami olsun (sanki memlekette cami yok ) !!!
  • Allah oyle bir ceza verirki herseyini kaybeder bu thy.. barcelona manu istese tesis yapicaz diye verirler ama
  • orada zaten 2 tane camii var bir tanesi polis okulunun bitişiginde digeri beş yol kavsagı florya tarafında. 3 cü camiyi oraya yapsalarda hava alanı kullanamaz çünkü terminale ters tarafta oraya ulaşmak için meydandan çıkmak gerekirki çıkıncada terminalle orası arasındaki mesafede eminim en az 20 camii bulunabilir. müslümanız diye her yere camii yapıp kıyamet alameti olan boş camii yaratmanın hiç geregi yok. siyasi politik degil AKILLI OLMAK gerekir.
  • ben yaptım ben ettim muhabetidir geçmişte'de taksimede cami yapacaklardı veya hamdi topçununda oturduğu yeşil vadi konutlarınada cami yaptırdılar ne oldu orada oturan insanlara sorun çoğu insanlar evlerini zararına satıp konutlardan ayrıldılarmaksat yıldırma politikası bizden olmayan bizim çevremizde barınamaz filoryadaki insanlara da bu baskı yapılıyor yani cami yapmak değil ortamı kaosa sürüklemek bu günlerde geçecek buda gelir buda geçer????????
  • Oraya cami yapilabilir havaalanina en yakin cami Sirinevlerde Atakoyde, zarif bir cami dikersin cevresine de emsal bir cevresel duzenleme yaparsin namaz da kilinir yesillik de olur. THY futbolculara milyon dolarlari saymasini biliyor, hayir icin de verse bir arazi cok mu yani? O arazi uygun mu bilmiyorum ama birinci onceligin havaalaninin genisletilmesi olmasi lazim gerekirse Basinkoydeki Atakoydeki evlerin kamulastirilip havaalani icin calisan ucuncu bir pist yapilmasi lazim. Uzun ve genis. Terminaller de simdiden asiri yogun yilin alti ayinda havaalani kapasite asimi yapiyor bu kapasite probleminin THY'nin buyume planlariyla nasil uyustugunu merak ediyorum dogrusu.
  • Başka biryer kalmadımı? size söyleyecek söz bulamıyorum!!!
Türk Hava Yolları’nın, Florya’da, Atatürk Havalimanı’nın yanındaki 62 bin 505 metrekarelik arazisine, cami yaptırmak isteyen İstanbul Müftülüğü, buranın bir bölümünün “dini tesis ve yeşil alan” olarak ayrılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne plan değişikliği teklifinde bulundu. Florya Caddesi’ne cepheli arazide plan değişikliği yapılması için THY’den görüş isteyen Büyükşehir Belediyesi, aldığı olumsuz yanıt karşısında, değişikliği askıya aldı.

‘Stratejik’ önem
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos oturumunda gündeme getirilen plan değişikliğine ilişkin komisyon raporuna göre THY, arazi için “Ortaklığımız için büyük stratejik öneme sahip” dedi.

THY, Büyükşehir Belediye Meclis’in teklifine karşı, başka bir teklifle cevap verip, yapılacak plan değişikliğiyle, arazinin ticaret ve konut alanına alınmasını istedi.

Müftülük ve THY arasında paylaşılamayan söz konusu arazi, mevcut İstanbul Bakırköy Uluslararası Havacılık Merkezi İmar Planı’nda, Uluslararası Havacılık Merkezi lejantı altında “Konaklama Tesisi ve Ticaret Alanı”, “Sosyo-Kültürel Tesis Alanı”, “Teknik ve Teknolojik Tesisler Alanı” ve “Yeşil Alan” olarak görülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi dosyayı, yeniden değerlendirilmek üzere Planlama Müdürlüğü’ne iade etti.

(Hürriyet)

THY'DEN CAMİ YAPIMINA RED

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
madem bu kadar dertlisiniz yahu siz niye imam olmadınız? bütün zamanınız camide geçerdi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
desteklese .. ne olacakti,.. burada yorumlar 100 kat daha acimasiz olacakti.. tarikatcilar..takunyacilar diye.. benden söylemesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
... arkadaş sana tamamen katılıyorum yazık valla thy ye, turkuz muslumanız ama bi camiyi cok goruyoruz... thy nin desteklemesini beklerdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KULENİN ÜZERİNE MİNARE DİKELİM O ZAMAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pistleri kapatalim, apronu iptal edelim, het yer cami olsun (sanki memlekette cami yok ) !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Allah oyle bir ceza verirki herseyini kaybeder bu thy.. barcelona manu istese tesis yapicaz diye verirler ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
orada zaten 2 tane camii var bir tanesi polis okulunun bitişiginde digeri beş yol kavsagı florya tarafında. 3 cü camiyi oraya yapsalarda hava alanı kullanamaz çünkü terminale ters tarafta oraya ulaşmak için meydandan çıkmak gerekirki çıkıncada terminalle orası arasındaki mesafede eminim en az 20 camii bulunabilir. müslümanız diye her yere camii yapıp kıyamet alameti olan boş camii yaratmanın hiç geregi yok. siyasi politik degil AKILLI OLMAK gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben yaptım ben ettim muhabetidir geçmişte'de taksimede cami yapacaklardı veya hamdi topçununda oturduğu yeşil vadi konutlarınada cami yaptırdılar ne oldu orada oturan insanlara sorun çoğu insanlar evlerini zararına satıp konutlardan ayrıldılarmaksat yıldırma politikası bizden olmayan bizim çevremizde barınamaz filoryadaki insanlara da bu baskı yapılıyor yani cami yapmak değil ortamı kaosa sürüklemek bu günlerde geçecek buda gelir buda geçer????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Oraya cami yapilabilir havaalanina en yakin cami Sirinevlerde Atakoyde, zarif bir cami dikersin cevresine de emsal bir cevresel duzenleme yaparsin namaz da kilinir yesillik de olur. THY futbolculara milyon dolarlari saymasini biliyor, hayir icin de verse bir arazi cok mu yani? O arazi uygun mu bilmiyorum ama birinci onceligin havaalaninin genisletilmesi olmasi lazim gerekirse Basinkoydeki Atakoydeki evlerin kamulastirilip havaalani icin calisan ucuncu bir pist yapilmasi lazim. Uzun ve genis. Terminaller de simdiden asiri yogun yilin alti ayinda havaalani kapasite asimi yapiyor bu kapasite probleminin THY'nin buyume planlariyla nasil uyustugunu merak ediyorum dogrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Başka biryer kalmadımı? size söyleyecek söz bulamıyorum!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000