10 Mayıs 2013, Cuma 16:22:03

THY’DEN ÇALIŞANLARA AÇIK TEMİNAT

Türk Hava Yolları çalışanları sendikası Hava-İş Sendikası’nın ilan ettiği grev gününe yaklaşılırken taraflardan gelen açıklamalar hız kesmeden devam ediyor. Grevi engellemek isteyen THY üst yönetiminin aldığı bir karar çalışanların aklını bir kez daha karıştıracak.
  • MADDE 68 – (1) İşveren, kanuni bir grev veya lokavt süresince, 67 nci madde hükmü gereğince iş sözleşmeleri askıda kalan işçilerin yerine, sürekli ya da geçici olarak başka işçi alamaz veya başkalarını çalıştıramaz. Ancak greve katılamayacak ve lokavta maruz bırakılamayacak işçilerden, ölen, kendi isteği ile ayrılan veya iş sözleşmesi işveren tarafından haklı nedenle feshedilenlerin yerine yeni işçi alınabilir. İşverenin bu yasağa aykırı hareketi, taraf sendikanın yazılı başvurusu hâlinde görevli makamca denetlenir.
  • DEĞERLİ İNSANLAR 15 MAYISA KADAR HERGÜN EVET HERGÜN BOŞ ZAMANLARININZDA MUTLAKA AMA MUTLAKA BRAVEHEART FİLMİNİ SEYREDİN.1272 de İSKOÇYA DA DOĞMUŞ VE ÜLESİNİN BAĞIMSİZLIĞI,ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN İNGİLTERE KRALI 1.EDWARD'A KARŞI, CELLADIN HANÇERİNDE BİLE SON NEFESİNİ VERİNCEYE KADAR SAVAŞMIŞ BİR VATANSEVERDİR.VE BU VATANSEVER SAYESİNDE ÜLKESİ BİRLİK VE BERAERLİK İÇİNDE İNGİLTERE KRALINI YENEREK BAĞIMSIZLIĞINI İLAN ETMİŞTİR.ÖLÜM TARİHİ 1305....SİZCE BU TARİH BİR İŞARET Mİ? KURTULUŞ SAVAŞIDA BÖYLE KAZANILMADIMI BOYUNDURUK ALTINDA YAŞAMAYA MAHKUM OLANLAR SAVAŞMADIKÇA HİÇBİR ZAMAN ÖZGÜZLÜKLERİNE KAVUŞAMAZLAR......
  • once grevde thy yonetimini sonra da genel kurulda hava is in 23 yillik agalarini makamlarindan indirecegiz saltanatlarini bitirecegiz !!!
  • Yesinler senin tiri viri amirligini daha kadroyla sozlesmeyi bilmiyo part time lar kadroya alindi diyo kadro degil o sozlesme senin ucucu oldugunuda hic sanmiyorum ayrica senin gibi kabinde ayrimcilik yapanlar da isallah giderler biz hakli olan bizi ayirmayan ekip arkadaslarimizin sonuna kadar arkasindayiz sen kafani bunlarla yorup tadini kacirma AMİRİM!
  • Hava iş sen çıkarılan 305 kişiye ne kadar ücret verdin senin bu arkadaşların maaşlarını vermem gerekmiyormu eskiden az kişiydi şimdi 14000 sendikalı var aylık 30 milyon gibi bir aidat gelirin var nerde bu paralar kim için bu paralar? Kimlere reklam veriyorsun bu paralarla. Sendika yine satacak herkesi bu sendikayla GREVE HAYIR
  • Arkadaşlar boşuna heyecan yapıyorsunuz buradaki yorumların eminim çoğunu sendika yazıyor. Hiçbir pilot geeve gitmeyecek. Olan yine kabin memurlarına olacak. Boşuna heyecanlanıp kendinizi gaza getirmeyin . Yine gaza gelen 400-500 kabinci en fazla greve gider. Onlarda işsizler kervanına katılır. Bakın 2002 den Beri bu hep böyle olmuştur.ben 2000 kişi çıkartıldığını biliyorum. Yazık gunah o arkadaşlara. Sizde kendinize yazık etmeyin bence. Kaptan pilot
  • Harran'lılar da yararlanacak mı yoksa sadece sendikalı olup eyleme katılmayanlar mı yararlanacak.
  • Ben de varım greve. (Kokpit)
  • Parttaymcimisiniz sozlesmelimisiniz bilmem ama yonetimin adami olup kabinin herseyini sikayet eden sizleri istemiyoruz...burada yoksunuz.
  • "sendika üyesi olmamalarına rağmen bütün sendikal haklardan faydalandırılar yaklaşık 500 civarında çalışan gösterildi." HABOM personeli 1450 kişi sendikal haklardan faydalanması mümkün değil nasıl büyük şirket olunur kısmını yıllardır öğrenememiş THY reklama gelince harcamada sonsuz kaynak personele gelince %3 zam nasıl mantıktır bu !

Hava-İş Sendikası ile THY arasında ipler iyice gerilmeye başladı. Her iki taraftan da grev konusunda çalışanların kanaatini etkilemek için art arda açıklamalar geliyor. 

Sendikanın “Greve katılmayan sendikal haklardan faydalanamaz” açıklaması karşısında ‘grev zorunlu değildir, greve gitmeyin’ çağrısında bulunan Türk Hava Yolları yönetiminin, çalışanları grev kararından vazgeçirmek için önemli bir karar aldığı konuşuluyor.

THY kaynaklarından Airporthaber’e gelen bilgilere göre, THY yönetiminin Hava İş Sendikası’nın, ‘Greve katılmayan TİS’ten yararlanamaz’ restine karşılık, çalışanlara “Çalışanların bütün hakları korunacaktır” güvencesi vereceği ve olası greve katılmama durumunda, çalışanlar TİS kapsamı dışına alınsa bile THY’nin bütün özlük haklarını yerine getireceği öğrenildi.

THY’nin bu önerisine temel teşkil edecek örnek olarak ise, sendika üyesi olmamalarına rağmen bütün sendikal haklardan faydalandırılar yaklaşık 500 civarında çalışan gösterildi.

Öte yandan, 15 Mayıs gecesi saat 03.00’da başlayacak grev sırasında, greve katılan ve katılmayan çalışanların karşı karşıya gelmemesi için olağanüstü güvenlik tedbirleri alınacağı kaydedildi. THY’nin birçok noktada ek güvenlik tedbirleri alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden talepte bulunduğu bildirildi.

©AirportHaber ÖZEL

THY’DEN ÇALIŞANLARA AÇIK TEMİNAT

Yorumlar Tüm Yorumlar (144)

fırsatci sunex ~ 11 yıl önce
MADDE 68 – (1) İşveren, kanuni bir grev veya lokavt süresince, 67 nci madde hükmü gereğince iş sözleşmeleri askıda kalan işçilerin yerine, sürekli ya da geçici olarak başka işçi alamaz veya başkalarını çalıştıramaz. Ancak greve katılamayacak ve lokavta maruz bırakılamayacak işçilerden, ölen, kendi isteği ile ayrılan veya iş sözleşmesi işveren tarafından haklı nedenle feshedilenlerin yerine yeni işçi alınabilir. İşverenin bu yasağa aykırı hareketi, taraf sendikanın yazılı başvurusu hâlinde görevli makamca denetlenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
WİLLİAM WALLACE ~ 11 yıl önce
DEĞERLİ İNSANLAR 15 MAYISA KADAR HERGÜN EVET HERGÜN BOŞ ZAMANLARININZDA MUTLAKA AMA MUTLAKA BRAVEHEART FİLMİNİ SEYREDİN.1272 de İSKOÇYA DA DOĞMUŞ VE ÜLESİNİN BAĞIMSİZLIĞI,ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN İNGİLTERE KRALI 1.EDWARD'A KARŞI, CELLADIN HANÇERİNDE BİLE SON NEFESİNİ VERİNCEYE KADAR SAVAŞMIŞ BİR VATANSEVERDİR.VE BU VATANSEVER SAYESİNDE ÜLKESİ BİRLİK VE BERAERLİK İÇİNDE İNGİLTERE KRALINI YENEREK BAĞIMSIZLIĞINI İLAN ETMİŞTİR.ÖLÜM TARİHİ 1305....SİZCE BU TARİH BİR İŞARET Mİ? KURTULUŞ SAVAŞIDA BÖYLE KAZANILMADIMI BOYUNDURUK ALTINDA YAŞAMAYA MAHKUM OLANLAR SAVAŞMADIKÇA HİÇBİR ZAMAN ÖZGÜZLÜKLERİNE KAVUŞAMAZLAR......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saltanata son !! ~ 11 yıl önce
once grevde thy yonetimini sonra da genel kurulda hava is in 23 yillik agalarini makamlarindan indirecegiz saltanatlarini bitirecegiz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin amiriymis ~ 11 yıl önce
Yesinler senin tiri viri amirligini daha kadroyla sozlesmeyi bilmiyo part time lar kadroya alindi diyo kadro degil o sozlesme senin ucucu oldugunuda hic sanmiyorum ayrica senin gibi kabinde ayrimcilik yapanlar da isallah giderler biz hakli olan bizi ayirmayan ekip arkadaslarimizin sonuna kadar arkasindayiz sen kafani bunlarla yorup tadini kacirma AMİRİM!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ey hava iş ~ 11 yıl önce
Hava iş sen çıkarılan 305 kişiye ne kadar ücret verdin senin bu arkadaşların maaşlarını vermem gerekmiyormu eskiden az kişiydi şimdi 14000 sendikalı var aylık 30 milyon gibi bir aidat gelirin var nerde bu paralar kim için bu paralar? Kimlere reklam veriyorsun bu paralarla. Sendika yine satacak herkesi bu sendikayla GREVE HAYIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karar verin ~ 11 yıl önce
yahu iyi güzel de... bir karar verin bi diyorsunuz ki: 305 kişi için 14.000 kişinin huzuruyla oynuyorsun ey sendika bi diyorsununuz ki: 305 kişiye sahip çıkamadın sendika onları sattın... hangisi bir karar verin. 305 sarı öküzdür...
Pilot ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar boşuna heyecan yapıyorsunuz buradaki yorumların eminim çoğunu sendika yazıyor. Hiçbir pilot geeve gitmeyecek. Olan yine kabin memurlarına olacak. Boşuna heyecanlanıp kendinizi gaza getirmeyin . Yine gaza gelen 400-500 kabinci en fazla greve gider. Onlarda işsizler kervanına katılır. Bakın 2002 den Beri bu hep böyle olmuştur.ben 2000 kişi çıkartıldığını biliyorum. Yazık gunah o arkadaşlara. Sizde kendinize yazık etmeyin bence. Kaptan pilot

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık sana ~ 11 yıl önce
sen birde bu cesaret ile orduda da uçmuşsundur,,Allahtan savaş falan çıkmamış sen uçarken,,ay aman bi tarafıma kuşun girer ben uçmam derdin kesin,,şu olaylar durulsun kokpiti sendikadan ayırmak için elimden geleni yapacağım,,artık yeter sırtımızdan geçindiğiniz,kendi işinizi kendiniz çözün
betelgeuse ~ 11 yıl önce
Harran'lılar da yararlanacak mı yoksa sadece sendikalı olup eyleme katılmayanlar mı yararlanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kırmızı ~ 11 yıl önce
Ben de varım greve. (Kokpit)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgi kirliligi... ~ 11 yıl önce
Parttaymcimisiniz sozlesmelimisiniz bilmem ama yonetimin adami olup kabinin herseyini sikayet eden sizleri istemiyoruz...burada yoksunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HBMtechnic ~ 11 yıl önce
"sendika üyesi olmamalarına rağmen bütün sendikal haklardan faydalandırılar yaklaşık 500 civarında çalışan gösterildi." HABOM personeli 1450 kişi sendikal haklardan faydalanması mümkün değil nasıl büyük şirket olunur kısmını yıllardır öğrenememiş THY reklama gelince harcamada sonsuz kaynak personele gelince %3 zam nasıl mantıktır bu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000