15 Ocak 2014, Çarşamba 13:32:58

THY'DEN 'BANKA' AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları (THY), son günlerde adının karıştığı bankadan para çekme haberleriyle ilgili basın açıklaması yaptı. İşte THY'den yapılan açıklama;
  • Parayı çekmedi,vadesi geldiğinde çekecek.Buna ait ses kaydı bile ortaya çıktı.Hocayı arıyorlar ve başka bir bankanın ve THY'nin parayı çekme olasılıkları çok yüksek deniyor.Hatırımız geçenlere söyleyelim de bize aktarsın paralarını,yoksa banka zor durumda kalacak deniyor.İşkembeden atıp tutmayın.10 milyon zararı göze alıp hiçbir kurum hazinesi bu parayı vadesinden önce çekmez.Milyon dolarlarca kar eden THY olsa bile.
  • Hamdi bey, parayı çekmedik demiyor ki, o bankada nakdimiz halen var diyor. 100 lira varmış 99'unu çekmişler. Bu durumda adı geçen bankada halen THY nakdinin bulunduğu doğru.
  • keser döner sap döner, gün gelir hesap döner; ayarını bozduğunuz terazi birgün sizi de tartacaktır; bu toprağın altı da var; kul hakkı yemiyeceksin, kamu malını zarara uğratanın cenaze namazı kılınmaz; köprünün altından daha çok sular akar... güzel deyimlerdir, anlayana.
  • biz THY' yi yönetenleri eleştirirken bizle kavga edip bu adamları savunanlar? neredesiniz? 10 milyon doların hesabını kim verecek? 3 kuruş zam için personeline yapmadığını bırakmayanları din diye allah diye savunanlar? nerede din nerede allah? hadi hesap sorun? bu THY de ki rezilliklerin çok küçük bir boyutudurç akp ve cemaatin bulaştığı tüm kurumlarda görünen çürümenin bir örneğidir. bu ve benzerleri cemaate dahil olanlarla 11 yıldır türkiyeyi yönetenler ve bu yönetime oy verenlerin eseridir. bu eserin rezilliği ile yaşayın.
  • o kadar basiretlisiniz ki basarilariniz buradan taa rize'ye yol olur degil mi thy'ni bakkal,firin veya restorant zanneden ''basiretli isadami '' tonton bey ???
  • bırakın para çekilmesini ve elbette faiz getirisinden şirketi zarara sokmanın hukuki karşılığını, bu tür söylentiler bile muhatap alınan ilgili kurumun maddi değerlerinde oldukça büyük oynamalar yapar. söz konusu banka, sadece bugün borsa işlemlerinden %5 e yakın zarara uğramıştır. savunduğum için değil ama yapılan yanlıştır. toplumun her kesiminde kin ve intikam nifakları sokulmuşken ve bir kavga sürdürülürken, ticari kuruluşların bu ayak oyunlarına ortak edilmesi hem thy için hem de bu banka için olumlu neticeler vermeyecektir. yok, biz halimizden memnunuz, inceldiği yerden kopsun mantığı ile bu sürdürülüyorsa, diyecek bir sözümüz de yoktur. ama olan zaten kırılgan olan ekonomiye fazlası ile zarar vermektedir ki, bir süre sonra da bunların acısı nasıl olsa çıkacaktır. sorumluları, na çalışanlar, ne emekçiler ne de emeği karşılığı ekmek mücadelesi içinde olan kesimdir. ama bu bedeli de ödeyecek olan yine bu geniş halk yığınlarıdır. hem de çok acı bir bedel ödenecektir.
  • İşin özü milletin zekası ile alay edercesine lafı dolaştırmış evet kamu malını 10 milyon tl zarara uğrattık demiş. Hem de Hamdi'nin talimatıyla. Bu durum da baklava çalanın 5 yıl yediği muz cumhuriyetinde hamdi paşa paşa koltuğunda oturuyor. Ama bunun yanına kalacağını zannetme sayın topçu elbet sende bilerek kamu malını zarara uğratmaktan halkın bankasını batırmaya çalışmaktan hatta vatana ihanetten müebbetle yargılanırsın. Şimdiden silivriden dağ veya deniz manzaralı oda beğensen iyi olur londra da çocuğunun yanına da gidebilirsin tabi o çocuğu da sana yar ederseler.
  • Bu haber Airporthaber de yayınlanmadı ki. Neden bu sitede cevap veriyorlar.
  • zamanlaması çok "manidar"
  • Bahse konu iddia, Thy'nin 10 milyon tl zarara uğratılma pahasına,300milyon tl'sinin bu bankadan (bankayı siyasi sebeplerle batırma amaçlı olarak) çekilmesiydi.Ancak Thy'nin kamuoyuna yaptığı açıklamada kusura bakmayında hiç bir iddia reddedilmemiş, sadece laf dolandırılmış benim gördüğüm. Ya o kadar farklı bankada parası varken,10milyon tl zarar etme pahasına,hemde gide gide Bankasya'daki para mı çekilmiş? ya bırakın bu işleri, Thy açık şekilde siyasi sebeplerle zarara uğratılmış işte..

İşte THY'den yapılan açıklama;

Türk Hava Yolları hazine işlemleri Yönetim Kurulu'nun belirlediği prosedürlerle ifa edilmektedir. Belirlenen prosedürler şirket temsilcileri tarafından özenle uygulanmaktadır.

Hazine işlemleri için hem yurtiçi hem de yurtdışı bankalar ile kredi limitleri, kredibilite ve risk limitleri doğrultusunda çalışılmaktadır. Aralık ayının son haftasında para piyasasında yaşanan dalgalanma sonrasında özellikle döviz kurlarındaki ani yükseliş karşısında Ortaklığımız, kısa dönemli döviz ve TL yükümlülüklerinin ifa edilebilmesi için likiditeye yönelik gerekli aksiyonları almaktadır.

Diğer yandan Ortaklığımız mevcut nakdini likiditeyi öncelemek ve işletme sermayesinin gerektirdiği likidite korunmak suretiyle hem günlük hem aylık vadelerle nemalandırılmaktadır.

Geçmişte olduğu gibi Ortaklığımız hem yurtiçinde hem de yurtdışında para piyasasındaki gelişmeler ışığında çalıştığı tüm bankaların kredilibitesini, çalışma esaslarını gözden geçirerek gerekli aksiyonları almaktadır. Alınan kararlar, ticari kurallar çerçevesinde tüm taraflar ile karşılıklı olarak müzakere edilmek suretiyle uygulamaya konulmaktadır.

Gerek Yönetim Kurulu gerek Ortaklığımız temsilcileri Ortaklık adına hareket ederken "basiretli bir işadamı" gibi davranmaktadır. Yayınlanan haberlerde yazılan olaylar ve rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır ve halen ilgili bankada THY nakdi bulunmaktadır.

Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi verilmesi, haber ya da yorum yapılması yahut bunların yayılması piyasa dolandırıcılığı suçunu teşkil etmektedir. Bu çerçevede her türlü kurum ve kuruluş tarafından Ortaklığımız hakkında doğru haber ve yayın yapılması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, Ortaklığımızca onaylanmamış bilgi, haber, yorum ve değerlendirmelerden sakınılması, aksine hareket edenler hakkında hukuki ve cezai sorumluluğun söz konusu olacağı bilinmelidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

THY'DEN 'BANKA' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Bankacı ~ 10 yıl önce
Parayı çekmedi,vadesi geldiğinde çekecek.Buna ait ses kaydı bile ortaya çıktı.Hocayı arıyorlar ve başka bir bankanın ve THY'nin parayı çekme olasılıkları çok yüksek deniyor.Hatırımız geçenlere söyleyelim de bize aktarsın paralarını,yoksa banka zor durumda kalacak deniyor.İşkembeden atıp tutmayın.10 milyon zararı göze alıp hiçbir kurum hazinesi bu parayı vadesinden önce çekmez.Milyon dolarlarca kar eden THY olsa bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hesabı kapatmadık. ~ 10 yıl önce
Hamdi bey, parayı çekmedik demiyor ki, o bankada nakdimiz halen var diyor. 100 lira varmış 99'unu çekmişler. Bu durumda adı geçen bankada halen THY nakdinin bulunduğu doğru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
keser döner sap döner, gün gelir hesap döner; ayarını bozduğunuz terazi birgün sizi de tartacaktır; bu toprağın altı da var; kul hakkı yemiyeceksin, kamu malını zarara uğratanın cenaze namazı kılınmaz; köprünün altından daha çok sular akar... güzel deyimlerdir, anlayana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tyler ~ 10 yıl önce
biz THY' yi yönetenleri eleştirirken bizle kavga edip bu adamları savunanlar? neredesiniz? 10 milyon doların hesabını kim verecek? 3 kuruş zam için personeline yapmadığını bırakmayanları din diye allah diye savunanlar? nerede din nerede allah? hadi hesap sorun? bu THY de ki rezilliklerin çok küçük bir boyutudurç akp ve cemaatin bulaştığı tüm kurumlarda görünen çürümenin bir örneğidir. bu ve benzerleri cemaate dahil olanlarla 11 yıldır türkiyeyi yönetenler ve bu yönetime oy verenlerin eseridir. bu eserin rezilliği ile yaşayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVAGAZI.... ~ 10 yıl önce
o kadar basiretlisiniz ki basarilariniz buradan taa rize'ye yol olur degil mi thy'ni bakkal,firin veya restorant zanneden ''basiretli isadami '' tonton bey ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık. ~ 10 yıl önce
bırakın para çekilmesini ve elbette faiz getirisinden şirketi zarara sokmanın hukuki karşılığını, bu tür söylentiler bile muhatap alınan ilgili kurumun maddi değerlerinde oldukça büyük oynamalar yapar. söz konusu banka, sadece bugün borsa işlemlerinden %5 e yakın zarara uğramıştır. savunduğum için değil ama yapılan yanlıştır. toplumun her kesiminde kin ve intikam nifakları sokulmuşken ve bir kavga sürdürülürken, ticari kuruluşların bu ayak oyunlarına ortak edilmesi hem thy için hem de bu banka için olumlu neticeler vermeyecektir. yok, biz halimizden memnunuz, inceldiği yerden kopsun mantığı ile bu sürdürülüyorsa, diyecek bir sözümüz de yoktur. ama olan zaten kırılgan olan ekonomiye fazlası ile zarar vermektedir ki, bir süre sonra da bunların acısı nasıl olsa çıkacaktır. sorumluları, na çalışanlar, ne emekçiler ne de emeği karşılığı ekmek mücadelesi içinde olan kesimdir. ama bu bedeli de ödeyecek olan yine bu geniş halk yığınlarıdır. hem de çok acı bir bedel ödenecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İşin özü milletin zekası ile alay edercesine lafı dolaştırmış evet kamu malını 10 milyon tl zarara uğrattık demiş. Hem de Hamdi'nin talimatıyla. Bu durum da baklava çalanın 5 yıl yediği muz cumhuriyetinde hamdi paşa paşa koltuğunda oturuyor. Ama bunun yanına kalacağını zannetme sayın topçu elbet sende bilerek kamu malını zarara uğratmaktan halkın bankasını batırmaya çalışmaktan hatta vatana ihanetten müebbetle yargılanırsın. Şimdiden silivriden dağ veya deniz manzaralı oda beğensen iyi olur londra da çocuğunun yanına da gidebilirsin tabi o çocuğu da sana yar ederseler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haber ~ 10 yıl önce
Bu haber Airporthaber de yayınlanmadı ki. Neden bu sitede cevap veriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
manidar ~ 10 yıl önce
zamanlaması çok "manidar"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
Bahse konu iddia, Thy'nin 10 milyon tl zarara uğratılma pahasına,300milyon tl'sinin bu bankadan (bankayı siyasi sebeplerle batırma amaçlı olarak) çekilmesiydi.Ancak Thy'nin kamuoyuna yaptığı açıklamada kusura bakmayında hiç bir iddia reddedilmemiş, sadece laf dolandırılmış benim gördüğüm. Ya o kadar farklı bankada parası varken,10milyon tl zarar etme pahasına,hemde gide gide Bankasya'daki para mı çekilmiş? ya bırakın bu işleri, Thy açık şekilde siyasi sebeplerle zarara uğratılmış işte..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zarar ~ 10 yıl önce
eğer dediğiniz gibi 10 milyon dolar zarar ettirilmişse bunun hesabını vermeliler...az para mı 10 milyon dolar???
vatandaş ~ 10 yıl önce
kardeş,maalesef birçok kurumumuzda yöneticiler böyle kurumlarını zararlara uğratmasına rağmen,maddi manevi(çoğundada siyasi)rant peşinde koşmalarına rağmen ülkemiz bir Allah'ın kuluna hesap sorulamıyor,ben adamımı yedirtmem çerçevesiyle hareket edip,karşı çıkanı havacılıktansa lufthansanın adamı,siyasi ise mdış mihrakların oyunu vs. gibi karalayıp linç etmeye çalışan bir ülke haline getirdiler.Sorsanız Thy dünyanın sayılı havayolu olduve bunu engellemeye çalışıyorlar gibi saçma bahanelere sarılırlar.Evet Thy gururumuz oldu ama sizin sayenizde değil.Kusura bakmasınlarda bu başarılar orada çalışan cefakar Anadolu insanının sayesinde oldu.Bu başarıyıda kendilerine bağlayarak yapılan saçmalıklarına kılıf geçirip,kendilerine laf dedirtmeyip,güçleriyle linç ediyorlar hak arayanı.Ama Allah öteki tarafa bırakmadan bu dünyada hesabını sordurur bu insanlara.Siyasi emelin için kamu hakkı olan bu kurumu zarara uğratırsan hakkını asla ödeyemezsin bunun.vesselam.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000