16 Kasım 2019, Cumartesi 09:58:57

THY'den anlamlı ziyaret

Türk Hava Yolları, Afrikalı yetim çocukların yüzünü güldürdü.
  • Doğu'da herkes öyle düğün yapmıyor ve herkes de zengin değil. O bahsettiklerin belli yerlerde belli aşiretler. Sapla samanı karıştırma.
  • Bu hosteslerin hepsinin iq sini toplasan en fazla 40 cikar sanirim patetesin iqsi 50idi.
  • Reklam kokan hareketler.
  • İnsana yardım etmek en kutsal ve güzel şey,sizleri gönülden takdir ediyorum ancak ülkemizde hala 80 yaşında insanlar pazar artıklarını,bedava dağıtılan yardım kolilerini kapmak için birbirleriyle kapışıyorsa,bedava yemek için saatler öncesinden kuyruğa giriyorsa önce biz kendimize yardım etmeliyiz başkasına değil. Ben doğuluyum,yardım geliyor doğru çok teşekkürler ama yeterli değil. Devlet lükse,gösterişe milyar dolar harcarken ülkemizde hala çok sayıda yardıma muhtaç çocuk ve insan varken bizim afrikalılara yardım etmemiz ne kadar doğru? İnsanları hem ülkemizde hem herhangi bir yerde yardıma muhtaç hale getirenler de ayrı tartışma konusu tabii.
  • İnsanların söyledikleri ile yaptıkları aynı olmalı. Orda olan bir bayanın instegram hesabından haftanın en az 3 günü lüks mekanlardan video atıp sonra afrika da Afrikalıları anlamasını tabikide beklemiyorum ama tabikide niyeti iyi değil sadece reklam için yapıyorsa bu da onun vicdanına kalmış. İçlerinde iyi niyetli olanlarını biliyorum ama o bayan dan emin değilim.
  • Bu Yahya 40 şirketten maaş alan adam değil mi?
  • Kötü eleştiri yapanların kalbi taraflı siyasetten dolayı kara bağlamış. THY istediği ülkeye istediği yardımı yapar sonra da reklam Show yapar ve yayınlar bunu tabiki reklam için yapacak. Thy global bir marka. Ne yapsın yani merdivenaltı özel havacılık okulundan mezun diye herkese maaş mı bağlasın. Çok övdüğünüz başka havayolu şirketleri var başarılı diye bahsettiğiniz onlar alır THY besleme kampı mı.
  • özümüzden uzaklaşıyoruz gösteriş meraklısı olduk kendimizi büyük göstermeye çalıştıkca dostumuz kalmadı böbürlenmek için bunlar bunuda herkes görüyor
  • Türk’ün havayolları , biraz da Türklere baksanız.
  • Sonuç olarak çocuklara faydası olan bir organizasyon olmuş. Fakat iyilik yapmanın ve ibadetin reklamı olmaz. Eğer reklam olursa da içten yapılmadığını gösterir.

Türk Hava Yolları(THY) kabin memurları kendi aralarında kurdukları ‘İyiliğe Uçanlar Platformu’ ile ihtiyaç sahibi insanların yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Platform gönüllüleri bu kez Tanzanya’nın Darüsselam kentinde bulunan Aşure Vakfı Yetimhanesi ve çevre mahallelerde yaşayan yüzlerce Afrikalı çocuk için uçtu.
8 yıl önce kurulan İyiliğe Uçanlar Platformu’nun bugüne kadarki en büyük yardım hareketi olma özelliğini taşıyan organizasyon, Tanzanya’nın Darüsselam kentinde gerçekleştirildi. Yardım etkinliğine gönüllülerden oluşan THY Kabin Amiri ve Platformun kurucusu Sinem Güldal, pilotlar Ferihan Işık, Nurdan Karataş, Vehbi İlhan Sayhan ile kabin ekibinden Elif Aksoy, Eren Akbaki, Ülgen Tunç, Seray Gürdal, Sabit Coşkun, Nihan Ceyda Ünlü, Doğan Kuyucu, Setenay Er ve Nur Hilal Bilgin katıldı.

“Dünyadaki hiçbir şey çocukların mutluluğundan daha önemli değil”
Türk Hava Yolları Kaptan Pilotu Ferihan Işık, dünyanın 126 ülkesinde 300’den fazla noktaya uçtuklarını ve bazı ülkelerde en temel ihtiyaç olan temiz suya ulaşımın bile mümkün olmadığını belirtti. Çocukların mutluluğunun her şeyden önce geldiğini kaydeden Işık, "Bugün bir kez daha Türk Hava Yolları’nın kalplere nasıl dokunduğunu görmüş olduk. Burada olmaktan hem çok mutluyum hem de gördüklerim nedeniyle biraz buruk haldeyim’’ dedi. Türk Hava Yolları İkinci Pilotu Nurdan Karataş ise “Dünyadaki hiçbir şey çocukların mutluluğundan daha önemli değil, bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

“Her çocuğun asgari olarak sahip olması gereken şeyleri ödülmüş gibi vermemiz insanın içini acıtıyor”
Yetimhaneye girdiklerinde çocukların kendilerine koşarak sarılmalarından dolayı gözyaşlarına hakim olamadığını belirten Kabin Memuru Elif Aksoy ise, “Afrika herkesin kanayan yarasıdır. Bu coğrafyada yaşananlara şahit olanlar eminim ki hayatları boyunca daha zor bir dünya ile karşılaşmıyorlardır. Buraya gelmeden önce tahmin ettiğimden çok daha kötüsü ile karşılaştım. Her çocuğun asgari olarak sahip olması gereken şeyleri bizim burada onlara ödülmüş gibi vermemiz insanın içini acıtıyor’’ dedi.

“Hediyeleşme kültürüyle insanların kalbine dokunmak ve herkese örnek olmak istiyoruz”
Platform kurucularından Sinem Güldal da, “Büyükelçimiz ve Türk İş Adamları sayesinde burada bulunan çocukların çok iyi eğitim aldıklarına şahit olduk. Yetimhanenin ardından çevrede bulunan evleri ziyaret ettiğimizde daha önce şahit olmadığımız bir yokluğu gördük. Elimizden geldiğince, hediyeleşme kültürüyle insanların kalbine dokunmak ve herkese örnek olmak istiyoruz. Birlikten kuvvet doğar. Gelin böyle insanların yarasını birlikte saralım. Çocukların ayakkabı, giyecek ve kırtasiye ihtiyaçları vardı. Biz ekip olarak 16 adet büyük boy valizle geldik. Getirdiğimiz valizlerin içleri dolu doluydu, inanılmaz güzel hediyeler vardı. Bir başkasının eskisi burada bulunan çocuklar ve aileler için yepyeni. Biz burada muhteşem anlar yaşadık. Ayrıca bize bu fırsatı veren şirketimiz Türk Hava Yolları’na sonsuz sevgi ve saygı doluyum” ifadelerini kullandı.

“Biz huzurlu evlerimizde uyurken bu insanlar sokaklarda kalıyor”
"Her insanın bir kez olsun buraya gelip kendi şartlarına şükretmesini istiyorum" diyen Kabin Memuru Seray Gürdal, “Biz huzurlu evlerimizde uyurken bu insanlar sokaklarda kalıyor ve giyecek ayakkabı bulamıyorlar. Bizler belirli markaların peşinden koşarken, bu insanların giyecekleri yok. O yüzden biraz daha şükür sahibi olmalıyız. İnanın bir şeyleri paylaştıkça onun bereketi daha fazla oluyor” ifadelerini kullandı.

Darüsselam Büyükelçisi Ali Davutoğlu ise, Türk Hava Yolları ailesine teşekkür ederken, yetimhanenin Aşure Vakfı’na ait olduğunu ve eşi Yeşim Meço Davutoğlu’nun Fahri Başkanlığı ile kurulduğunu söyledi. Büyükelçi Ali Davutoğlu, “Burada bulunan Türk vatandaşları ve ülkemizdeki hayırsever vatandaşlarımız Aşure Vakfı’na destek oluyor. Yetimhanede 65 yetim ve öksüz çocuğumuz var” dedi. Aşure Vakfı Kurucusu ve Büyükelçi Ali Davutoğlu’nun eşi Yeşim Meço Davutoğlu, Türk Hava Yolları ailesine teşekkür ederken, çocukların geleceği için uğraş verdiklerini belirtti.

“Afrikalı yetim çocukların yüzlerini güldüren arkadaşlarımız ile gurur duyuyoruz”
Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün de konuya ilişkin sosyal medyadan gönüllü THY ekiplerinin ziyaretine ilişkin görüntüleri paylaşarak “Yaklaşık 8 bin kilometre uzakta; ilk kez karşılaştığınız kimsesiz bir çocuk size içtenlikle sarılıyor, sizi görünce gözleri parlıyorsa kalbine dokunabilmişsiniz demektir. Afrikalı yetim çocukların yüzlerini güldüren arkadaşlarımız ile gurur duyuyoruz. Biz çok güzel bir aileyiz” notunu düştü.

 

THY'den anlamlı ziyaret

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Galatasaray'a ~ 4 yıl önce
Doğu'da herkes öyle düğün yapmıyor ve herkes de zengin değil. O bahsettiklerin belli yerlerde belli aşiretler. Sapla samanı karıştırma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haranli ~ 4 yıl önce
Bu hosteslerin hepsinin iq sini toplasan en fazla 40 cikar sanirim patetesin iqsi 50idi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anti ~ 4 yıl önce
Reklam kokan hareketler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK yazana ~ 4 yıl önce
İnsana yardım etmek en kutsal ve güzel şey,sizleri gönülden takdir ediyorum ancak ülkemizde hala 80 yaşında insanlar pazar artıklarını,bedava dağıtılan yardım kolilerini kapmak için birbirleriyle kapışıyorsa,bedava yemek için saatler öncesinden kuyruğa giriyorsa önce biz kendimize yardım etmeliyiz başkasına değil. Ben doğuluyum,yardım geliyor doğru çok teşekkürler ama yeterli değil. Devlet lükse,gösterişe milyar dolar harcarken ülkemizde hala çok sayıda yardıma muhtaç çocuk ve insan varken bizim afrikalılara yardım etmemiz ne kadar doğru? İnsanları hem ülkemizde hem herhangi bir yerde yardıma muhtaç hale getirenler de ayrı tartışma konusu tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 4 yıl önce
İnsanların söyledikleri ile yaptıkları aynı olmalı. Orda olan bir bayanın instegram hesabından haftanın en az 3 günü lüks mekanlardan video atıp sonra afrika da Afrikalıları anlamasını tabikide beklemiyorum ama tabikide niyeti iyi değil sadece reklam için yapıyorsa bu da onun vicdanına kalmış. İçlerinde iyi niyetli olanlarını biliyorum ama o bayan dan emin değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser Bey ~ 4 yıl önce
Sayın Km1 kimi kast ettiğinizi bilmiyorum ancak o arkadaşımız gibi en az 20 isim sayarım. Madem bu kadar vicdanlılar rooftoplarda eğlendikleri gecenin ertesi günü yardım çalışmaları yapmaları ironik bir eylem. Gece 1400 tl hesap bırakıp ertesi gün yoksulun halinden anlamak? Bir de adı lazım değil bir bey arkadaş var facebook sayfası var "Crewlife by bilmem kim" faiş fiyatlara sayfada gönderi paylaşıyorsunuz. Neymiş efendim gelen para sokak hayvanlarına gidiyormuş. YERSEN.
Yahya üstün ~ 4 yıl önce
Bu Yahya 40 şirketten maaş alan adam değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk lı ~ 4 yıl önce
Kötü eleştiri yapanların kalbi taraflı siyasetten dolayı kara bağlamış. THY istediği ülkeye istediği yardımı yapar sonra da reklam Show yapar ve yayınlar bunu tabiki reklam için yapacak. Thy global bir marka. Ne yapsın yani merdivenaltı özel havacılık okulundan mezun diye herkese maaş mı bağlasın. Çok övdüğünüz başka havayolu şirketleri var başarılı diye bahsettiğiniz onlar alır THY besleme kampı mı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 4 yıl önce
özümüzden uzaklaşıyoruz gösteriş meraklısı olduk kendimizi büyük göstermeye çalıştıkca dostumuz kalmadı böbürlenmek için bunlar bunuda herkes görüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaza ~ 4 yıl önce
Türk’ün havayolları , biraz da Türklere baksanız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beşer ~ 4 yıl önce
Sen de bir dernek kur öncülük et.
Afrika ~ 4 yıl önce
Sonuç olarak çocuklara faydası olan bir organizasyon olmuş. Fakat iyilik yapmanın ve ibadetin reklamı olmaz. Eğer reklam olursa da içten yapılmadığını gösterir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000