03 Mayıs 2013, Cuma 13:03:43

THY'DEN 1000 KİŞİNİN KADERİNİ İLGİLENDİREN KARAR

Türk Hava Yolları, geçen yıl aldığı bine yakın part time kabin memuru ile sözleşme imzaladı ve Toplu İş Sözleşmesi kapsamına dahil etti.
  • bunların hepsi denyo.. tabiki farkımız olcak portakal sıkanla ucagın uçmasına katkı olan teknik personelin ama thy de işler farklı gelişyor bir gün anlayacaklar ama iş işten gecmemiş olursa??
  • en dogal calisan haklarini dahi geri goturmeye calisan,yargitayca ise iadeleri onanmis 305 calisanini ise geri dondurmeyen hamdi topcu artik elini vicadanina koymalidir.bu zulum artik sona ersin.turkiyenin gururu bir sirketi greve surukleyen thy yonetimi aklini basina almalidir.
  • Pilotlar işin içindeyse grev başarılı olur yoksa bir numara olmaz.zaten bu hükümet ne yapar eder size bu yoğun sezonda grev yaptırmaz.Bakanlar kurulu kararıyla ertelenir.Pilotlar uçmazsa şirket etkilenir yoksa yine acı durumlar yaşanır.Millet ev almış araba almış borç ödüyor , THY yönetimide buldu bu söz söyleyemeyecek çalışanları , ezdikçe eziyor.Sanki her çalışan bekar ve ailesini evinde kalıyor.Evli çocuklu insanların hiçmi evinde rahat etmeye hakkı yok.Bu uçucular ROBOT mu,makina mı bunlar ,duygusuzca çalıştırılsın .Nereye kadar gider böyle.Birgün ekonomiyi düzelten, emekliliği maaşsız hakedenler ALIN ATINIZI KENDİNİZ TIMAR EDİN diyecektir.Tüm camiaya SAYGILAR.
  • Full time program dokuldu grevde biz nolucaz.Sozlesme imzalamadik sendikali degiliz durumumuz belirsiz calisma sartlari full time da cok agir kesinlikle kabin bu konuda hakli.Zaten biz 6000 i asmis bir ekibiz kabin olarak herkes birlik olur diye dusunuyorum da bizim durumu daha bizde anlamadik
  • Kabin memuru arkdaşları tebrik ederim umarım haklarında hayırlısı olur. Ben bir habomcuyum ve anladım kı sesın cıkmadıkca ezılecegın kesın ... teknık ıcınde grev kararı cıksın ınanıyorumkı habomcuların cogu bu kararı desteklıyecektır. sımdıden sen sendıkalı degılsın dedıgınızı duyar gıbıyım ama durdugum yerden de olamıcyagım kesın bısıler yapma zamanı geldı 2 yıldır sabırlar tukendı artık habomcular için!!!
  • sorarim size , part time kabin memurlari, tam zamanli sozlesmeye gecmeden sendikaya uye dahi olamiyorken greve katildiklarinda noolur halleri.. kim durur ki part time memurun arkasinda? sendika demezmi siz bize uye bile diilsiniz neyinize guvendiniz de greve geldiniz???
  • Arkadaşlar gerçekten saçmalıyorsunuz. Bizler zaten 6 aylık part time a imza atıyoruz. Ve eğer çalışmaya devam etmek istersek 6 ay sonunda süresiz imza atıyoruz. Yani bu sürpriz bir şey değil ki. En başta 6 ay part time çalışacaksınız zaten ta mülakatlardayken söylendi bize.
  • arkadasım 1000 kısı degıl asıl rakam 350 dır
  • Hamleler dikketle seçiliyor Havaiş grev kararını açıkladı ardından şirket part-time km leri tis'e dahil etti. Bakalım bu oyunu kim kazanacak. (Habom 1530)
  • Hobomcularada artik insan muamelesi yapilsin .. unuverste mezunu adamlar ilkokul mezunu tgs maasi aliyor nerdeyse bukadar ezmeyin milleti yeter. Iyilestrme sart.

Türk Hava Yolları, kabinde önemli bir karara daha imza attı. İlk olarak geçen yıl Mayıs ayından itibaren alınan ve toplam bin civarında bulunan part time kabin memurları ile sözleşme imzaladı ve tam zamanlı kapsamına dahil etti.

THY'nin dönem dönem yaptığı alımlarla sayıları hızla artan part time kabin memurları böylelikle Toplu İş Sözleşmesi kapsamına alındı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada part time kabin memurlarının toplu iş sözleşmesi kapsamına alınacağı müjdesini vermişti.

 

THY'DEN 1000 KİŞİNİN KADERİNİ İLGİLENDİREN KARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

habom ~ 11 yıl önce
bunların hepsi denyo.. tabiki farkımız olcak portakal sıkanla ucagın uçmasına katkı olan teknik personelin ama thy de işler farklı gelişyor bir gün anlayacaklar ama iş işten gecmemiş olursa??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emefo ~ 11 yıl önce
en dogal calisan haklarini dahi geri goturmeye calisan,yargitayca ise iadeleri onanmis 305 calisanini ise geri dondurmeyen hamdi topcu artik elini vicadanina koymalidir.bu zulum artik sona ersin.turkiyenin gururu bir sirketi greve surukleyen thy yonetimi aklini basina almalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inspector ~ 11 yıl önce
Pilotlar işin içindeyse grev başarılı olur yoksa bir numara olmaz.zaten bu hükümet ne yapar eder size bu yoğun sezonda grev yaptırmaz.Bakanlar kurulu kararıyla ertelenir.Pilotlar uçmazsa şirket etkilenir yoksa yine acı durumlar yaşanır.Millet ev almış araba almış borç ödüyor , THY yönetimide buldu bu söz söyleyemeyecek çalışanları , ezdikçe eziyor.Sanki her çalışan bekar ve ailesini evinde kalıyor.Evli çocuklu insanların hiçmi evinde rahat etmeye hakkı yok.Bu uçucular ROBOT mu,makina mı bunlar ,duygusuzca çalıştırılsın .Nereye kadar gider böyle.Birgün ekonomiyi düzelten, emekliliği maaşsız hakedenler ALIN ATINIZI KENDİNİZ TIMAR EDİN diyecektir.Tüm camiaya SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Part timelara ~ 11 yıl önce
Full time program dokuldu grevde biz nolucaz.Sozlesme imzalamadik sendikali degiliz durumumuz belirsiz calisma sartlari full time da cok agir kesinlikle kabin bu konuda hakli.Zaten biz 6000 i asmis bir ekibiz kabin olarak herkes birlik olur diye dusunuyorum da bizim durumu daha bizde anlamadik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dahilsiniz ~ 11 yıl önce
Sozlesmeli oldugunuz icin tise dahilsiniz. Greve katilmazsaniz tis kapsamindan cikarsiniz. Sendikali olmak yada olmamakla bir ilgisi yok. Sendika sozlesme imzalarken tum sozlesmeliler icin imzalar amaaaaaa grev kiriciligi yapanlari sendikal haklardan mahrum eden devletin kanunlari. Grev ve lokavt kanunu madde 38 ac ve oku.
!!! ~ 11 yıl önce
Kabin memuru arkdaşları tebrik ederim umarım haklarında hayırlısı olur. Ben bir habomcuyum ve anladım kı sesın cıkmadıkca ezılecegın kesın ... teknık ıcınde grev kararı cıksın ınanıyorumkı habomcuların cogu bu kararı desteklıyecektır. sımdıden sen sendıkalı degılsın dedıgınızı duyar gıbıyım ama durdugum yerden de olamıcyagım kesın bısıler yapma zamanı geldı 2 yıldır sabırlar tukendı artık habomcular için!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pirt time memurum. ~ 11 yıl önce
sorarim size , part time kabin memurlari, tam zamanli sozlesmeye gecmeden sendikaya uye dahi olamiyorken greve katildiklarinda noolur halleri.. kim durur ki part time memurun arkasinda? sendika demezmi siz bize uye bile diilsiniz neyinize guvendiniz de greve geldiniz???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlamalı ~ 11 yıl önce
yapmaya çalıştıkları zaten bu
Part time ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar gerçekten saçmalıyorsunuz. Bizler zaten 6 aylık part time a imza atıyoruz. Ve eğer çalışmaya devam etmek istersek 6 ay sonunda süresiz imza atıyoruz. Yani bu sürpriz bir şey değil ki. En başta 6 ay part time çalışacaksınız zaten ta mülakatlardayken söylendi bize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1000 ~ 11 yıl önce
arkadasım 1000 kısı degıl asıl rakam 350 dır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Part time ~ 11 yıl önce
Arkadasim sen nerden biliyorsun 35o oldugunu? Oyle olsa her yer ayaga kalkardi
Satranç Oyunu ~ 11 yıl önce
Hamleler dikketle seçiliyor Havaiş grev kararını açıkladı ardından şirket part-time km leri tis'e dahil etti. Bakalım bu oyunu kim kazanacak. (Habom 1530)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobom bocegi ~ 11 yıl önce
Hobomcularada artik insan muamelesi yapilsin .. unuverste mezunu adamlar ilkokul mezunu tgs maasi aliyor nerdeyse bukadar ezmeyin milleti yeter. Iyilestrme sart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah diyorum ~ 11 yıl önce
Allah diyorum Allah var Allah Allah...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000