03 Mayıs 2013, Cuma 12:27:46

THY'DEKİ GREV TARİHİ AÇIKLANDI

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin 15 Mayıs'ta greve gidileceğini açıkladı. Grev kararını THY Genel Müdürlük binasına da asan Ayçin, '305 arkadaşımız işe alınsın sözleşme bitsin' dedi...
  • Arkadaşlar ne denirse densin gerek thy gerek akp hükümetine karşı bu bizim son kozumuz . Daha grev günü belli olmadan ccm e revizyon geldi değil thy türkiye elden gidiyor hepimiz uyuyoruz. Ülkede bu kadar çok değişiklik yapılıp bu kadar sık olarak kanunlar yasalar kuralların değiştirilmesi normal mi? Elbette ki yeni kurulacak düzenin ,insanın kadının değersiz olacağı devletin habercisi. En azından içinde bulunduğumz durumu çalışma şartlarımızı korumak zorundayız. Madem herşey güllük gülistanlık da şirkette herkes huzurlu herşey düzgün işler tıkırındaysa neden hala varolan kurallarla oynanıyor, kısıtlamalar getiriliyor?hiçbirimiz huzurlu değiliz arakadaşlar; ne biz ne de ailemiz. Grev yasal ve uygulanması gerekiyorsa uygulayacagız
  • UÇUCU EKİPLER BORÇLAR KANUNUNA TABİDİR ANCAK AŞAGIDAKI TOPLU İŞ SOZLESMESI MADDESI GEREGI OLARAK ISTEN ATILANLAR UCUCU PERSONEL İŞ KANUNU 4857 YE BAGLANDIGINDAN İŞE İADE DAVASI ACABILIYOR VE ISE IADE DAVALARINI KAZANIYORLAR.ÖZEL SEKTORDEKI UCUCU ARKADASLARIN BOYLE BIR MADDESI OLMADIGINDAN İŞE İADE DAVASI ACMA HAKLARI YOKTUR.GREV KIRICILIGI DURUMUNDA SOZLESME HARICI KALINACAGINDAN ARKADASLAR DIGER TIS MADDELERINDEN OLDUGU GIBI BU MADDEDEN DE YARARLANAMAYACAKTIR.BENIM DUSUNCEM BU YONDE ISVEREN DE BU YONDE DUSUNUYOR OLMALI KI 305 KISI ICIN UCUCULAR SAVUNMASINDA SÖZLEŞME SURESI 2 YILI GECTIGINDEN TİS GECERSİZDİR BU MADDE HUKUMLERI UYGULANAMAZ.DOLAYISI ILE IS MAHKEMELERI YETKILI DEGILDIR DEMISTI.YINE DE SIZ BIR AVUKATA SORUN KARAR VERMEDEN ONCE.(.Madde 27 : İŞ SÖZLEŞMESİNİN SONA ERME ŞEKLİ (SÜRELİ FESİH) Süreli fesihlerde, uçucu personel dahil sendika üyesi tüm personele iş güvencesi hükümleri ile birlikte 4857 sayılı yasa hükümleri uygulanır.)
  • 03.00da baslar sizce
  • Kacda baslıcak grev
  • Temel Amerika da otoyola tersden girmiş, hızla ilerliyor. otoyol polisi hemen hem telsizlerden hem de radyodan anons geçmiş "manyağın biri otoyola ters girdi, dikkatli olun" diye. Temel radyodan duymuş bunu, kendi kendine söylenmeye başlamış, "hangi biri, hangi biri..."
  • Sonuna kadar haklısın arkadaşım.Bu adamla bu grev yapılmaz.Bize yaşattıkları ortada!!
  • Burada birileri gece gündüz yazıyor. Sendika üyelerinini sendikaya karşı sürekli fişekliyor. Standart cümlecikler: yok başkanları 22 senedir başta, yok 305'in arkasında durmadı sendika, yok bu sendika yönetimi sol görüşlü, şu bu..... başka laf yok. Kardeşim sendika başkanını tanımam ben ama kılım adama. Ayrıca en kötü sendika sendikasızlıklıktan iyidir. 3-5 kalemşöre adanmayın. Bunlar klavye başına yerleştirilmiş hazır kıtalar. Vardiyalı çaışır fazla mesai bile alırlar. Şirket yönetimi çalışanına psikolojik harekat düzeniyor.Gelmemek lazım oyuna.Burdan sesleniyorum.15 Mayısa kadar çok şey duyup okursunuz.Ama sonuç olarak; Eeeeyyyy sendikalı kardeşim: Sev-sevme-eleştir- ne yaparsan yap. Bu karara destek çıkmazsan sendikanın bittiği andır. Eğer bu sendika biterse O DA SENİN BİTTİĞİN ANDIR.
  • Üc nedenden dolayi bu grev e katilmamak gerek. 1) Sendikanin yasal disi üyelerini rapor alip grevecagirmasi 2) Bu güne kadar sendikanin cikip da, yanlis yaptik, 305 kisinin isden olmasinin nedeni bizim hatamiz dir , dememesi 3) sendika baskanin 22 senedir padisa tahti gibi oturdugu makamdan inmemesi dir. Böyle bi sacmalik olur mu, 22 senedir makam sevgisine bogulan kisiye ben güvenmem. Yaptiklari hatayi 16000 calisanin üzerinden düzeltmek istiyorlar. Grev, sendika kesinlikle hakkimiz, ama bizim haklarimizi savunanlari da iyi bilelim. Herkez kendi bilir, ama bunlardan bize hayir gelmedigini 305 kisi en iyi sekilde bilir......
  • Ya imzalayacaksınız ya da istifa edeceksiniz. Başka bir şansınız var mı? Eğer başka yerde iş bulamam diyorsanız mecbur imzalayacaksınız. Sendikalılar misler gibi izin kullanırken siz sürüneceksiniz. Üstelik her toplu sözleşme döneminde sizin durumunuz daha da kötüye gidecek. Unutmayın güç işçidedir. Sizler bu greve katılırsanız Uçaklar tek başına uçamaz. THY Alman takımlarına para yağdıracağına kendi çalışanına sahip çıkmalı. Şimdi birlik olup bu yasal hakkınızı kullanmazsanız eğer bir daha geri dönüşü olmayan kötü günler sizi bekliyor olacak. Güçlü ve haklı olduğunuz bir durumdan güçsüz ve haksız olduğunuz bir duruma geçmeyin. Greve desteğinizi verin.
  • Dolayısıyla bilmeniz gereken 2 şey var: 1) Bu greve katıldığınız için sizi kimse işten çıkaramaz çünkü bu sizin yasal hakkınız (uzun süredir Türkiye'de değilim ve hukuk sisteminin çok kötü durumda olduğunu biliyorum o yüzden normal şartları düşünerek yazdım. Mahkemeler ya da yargıtay bir hukuksuzluk yapmaz diye düşünüyorum) 2) Bu greve katılmazsanız ve toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalanırsa ne olur peki? Birincisi iş veren karşısında artık sesinizi duyurabilme imkanınız kalmas. Yeni sözleşmede getirilen hiçbir haktan ve iyileşmeden faydalanamayabilirsiniz (muhtemelene faydalanamazsınız). Diyelim ki TİS imzalandı ve sendika ayda 10 gün evde izin yapma hakkı kopardı sizin için (çok ütopik bir örnek ama olsun). Greve katılmayanlar sendikal haklarını kaybedip bu yeni haktan yararlanamazlar yani 10 gün evde izin olayından. İşveren bu TİSe dahil olmayanlarla yeni sözleşme yapabilir ve der ki ayda 3 gün evde izin kullandıracağım size geri kalanını yatılarda yaparsınız.

Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin Bakırköy'deki Genel Müdürlük Binası'nda yaptığı açıklamada 15 Mayıs'ta greve gidileceğini açıkladı.

Greve gidilmesi ile ilgili sorumluluğun tamamen THY'ye ait olduğunu vurgulayan Ayçin, '24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri bilindiği gibi uyuşmazlıkla sonuçlandı. Talepleri geri çeviren ve 305 arkadaşımızın işe iadesini reddeden THY yönetimi anlaşılmaz tavırlarını sürdürmektedir. Bunun neticesinde de 15 Mayıs tarihi itibariyle grev kararı alınmıştır' dedi.

'15 MAYIS'A KADAR SÜRENİZ VAR'

15 Mayıs tarihi itibariyle greve gidileceğini vurgulayan Ayçin, 'Üyelerimizin tamamının greve katılacağı konusunda herhangi bir şüphemiz yok. Yıllardır ne yazık ki görüşmeler her zaman grev sürecine kadar gelmiştir. Ancak hiçbir sendika grev yapmak için masaya oturmaz. THY yönetimi uyuşmaz tavır takındığı sürece biz de kararlarımızın arkasında duracağız. Ama 15 Mayıs tarihine kadar atılacak her türlü adıma varız. Biz diyoruz ki 305 arkadaşımız işe alınsız sözleşme bitsin' dedi.

Açıklamanın ardından THY Genel Müdürlük binasına giderek grev kararını asan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin burada da bir açıklamada bulundu. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve sendika üyeleriyle, grev kararını THY Genel Müdürlük binasına asan Ayçin '24. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanması sonucunda grev aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Daha önce açıkladığımız şekliyle 10 Nisan’da ki grev kararımızı bugün itibariyle uygulamaya sokuyoruz. 15 Mayıs tarihi itibariyle THY işletmesinin bütününde grev kararını uygulamaya koyacağımızı açıklıyoruz. Bunun Türkiye işçi sınıfına hayırlı olmasını diliyorum. Başarılı bir grev olacağından hiçbir endişemiz yok. Bütün üyelerimizin katılacağından hiçbir şüphemiz yok. Üyelerimizin bilgisi dışında alınmış bir kararımız yoktur. Tüm görüşme süreçleri dahil olmak kaydıyla bugüne kadar yapılan görüşmeler, tartışmalar sonucunda alınmış bir karardır. Eğer bu işi 15 Mayıs itibariyle bitirmek isteyen birileri varsa, yetkili, yetkisiz, gönüllü,gönülsüz. Bu sürece katkı sunacak kimler varsa biz masaya oturmaya, herkesle görüşmeye açığız. Amacımız üzüm yemek. Hiçbir zaman bağcıyı dövme gibi bir düşüncemiz olmadı. Ama bu çağrımızın tüm önyargılardan alınmış olarak can kulağıyla dinlenmesini umuyoruz. 15 Mayıs grev uygulama tarihidir. Ama bir son değildir” diye konuştu.

“305 arkadaşımızın işe iadesi sağlandığı noktada 24. dönem toplu sözleşmemizi bitiririz” diyen Ayçin, şunları söyledi:

“Böylece THY, THY’den hizmet alan kişiler, ulusal ve uluslararası yolcular mağdur olmamış olur. Şirket yakaladığı başarı ivmesinin düşüşe ve inişe geçmeden sürdürmüş olur. Ama “’bizim 305 ile ilgili yapabilecek bir şey yok, sözleşme üzerinde ki mevcut hükümler için tartışma başlatmayız’ derlerse, açık açık kamuoyunun önünde söylüyorum; olası mağduriyetlerin tek sorumlusu Türk Hava Yolları yönetimidir. Yani olası olumsuzlukların sorumlusu biz olmayacağız. Kamuoyuna çağrımızdır, turizmcilere çağrımızdır. THY’nin başarı ivmesinde düşüş olsun istemiyorsa çalışanların hakları teslim edilerek, sadece karlılık ve siyasi kadrolaşma düşüncesi değil, çalışanlarında birer insan olduğu ve insanı insan yapan temel faktörün kullara bildiği hakları olduğu gerçeğini göz ardı etmeden bu arkadaşlarımızın taleplerinin kendilerine verilmesiyle bu süreç bitirilebilir. Ama bitirilmez diyorsanız siz bilirsiniz. Bu konuda ulusal ve uluslararası tüm kuruluşlarımızı, kardeş kuruluşlarımızı, bağlı olduğumuz kuruluşları bilgilendirilmiş bulunmaktayız. Günah bizden gitti. Biz her türlü görüşmeye açığız. Ancak çalışanların haklarının geri verilmesi konusunda görüşmelere açığız. Bugüne kadar sürdürülen dayatma, diretme ve baskılama yöntemleriyle hiçbir zaman başarıya ulaşmaları söz konusu değil.”

Grev kararının asılmasının ardından işçiler ve sendikacılar halay çekerek olaysız dağıldı.

THY'DEKİ GREV TARİHİ AÇIKLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (154)

.,??? ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar ne denirse densin gerek thy gerek akp hükümetine karşı bu bizim son kozumuz . Daha grev günü belli olmadan ccm e revizyon geldi değil thy türkiye elden gidiyor hepimiz uyuyoruz. Ülkede bu kadar çok değişiklik yapılıp bu kadar sık olarak kanunlar yasalar kuralların değiştirilmesi normal mi? Elbette ki yeni kurulacak düzenin ,insanın kadının değersiz olacağı devletin habercisi. En azından içinde bulunduğumz durumu çalışma şartlarımızı korumak zorundayız. Madem herşey güllük gülistanlık da şirkette herkes huzurlu herşey düzgün işler tıkırındaysa neden hala varolan kurallarla oynanıyor, kısıtlamalar getiriliyor?hiçbirimiz huzurlu değiliz arakadaşlar; ne biz ne de ailemiz. Grev yasal ve uygulanması gerekiyorsa uygulayacagız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BORÇLAR KANUNU ~ 11 yıl önce
UÇUCU EKİPLER BORÇLAR KANUNUNA TABİDİR ANCAK AŞAGIDAKI TOPLU İŞ SOZLESMESI MADDESI GEREGI OLARAK ISTEN ATILANLAR UCUCU PERSONEL İŞ KANUNU 4857 YE BAGLANDIGINDAN İŞE İADE DAVASI ACABILIYOR VE ISE IADE DAVALARINI KAZANIYORLAR.ÖZEL SEKTORDEKI UCUCU ARKADASLARIN BOYLE BIR MADDESI OLMADIGINDAN İŞE İADE DAVASI ACMA HAKLARI YOKTUR.GREV KIRICILIGI DURUMUNDA SOZLESME HARICI KALINACAGINDAN ARKADASLAR DIGER TIS MADDELERINDEN OLDUGU GIBI BU MADDEDEN DE YARARLANAMAYACAKTIR.BENIM DUSUNCEM BU YONDE ISVEREN DE BU YONDE DUSUNUYOR OLMALI KI 305 KISI ICIN UCUCULAR SAVUNMASINDA SÖZLEŞME SURESI 2 YILI GECTIGINDEN TİS GECERSİZDİR BU MADDE HUKUMLERI UYGULANAMAZ.DOLAYISI ILE IS MAHKEMELERI YETKILI DEGILDIR DEMISTI.YINE DE SIZ BIR AVUKATA SORUN KARAR VERMEDEN ONCE.(.Madde 27 : İŞ SÖZLEŞMESİNİN SONA ERME ŞEKLİ (SÜRELİ FESİH) Süreli fesihlerde, uçucu personel dahil sendika üyesi tüm personele iş güvencesi hükümleri ile birlikte 4857 sayılı yasa hükümleri uygulanır.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
P ~ 11 yıl önce
03.00da baslar sizce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 11 yıl önce
Kacda baslıcak grev

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıssadan hisse ~ 11 yıl önce
Temel Amerika da otoyola tersden girmiş, hızla ilerliyor. otoyol polisi hemen hem telsizlerden hem de radyodan anons geçmiş "manyağın biri otoyola ters girdi, dikkatli olun" diye. Temel radyodan duymuş bunu, kendi kendine söylenmeye başlamış, "hangi biri, hangi biri..."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlam veremiyorum'a ~ 11 yıl önce
Sonuna kadar haklısın arkadaşım.Bu adamla bu grev yapılmaz.Bize yaşattıkları ortada!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akil ~ 11 yıl önce
Burada birileri gece gündüz yazıyor. Sendika üyelerinini sendikaya karşı sürekli fişekliyor. Standart cümlecikler: yok başkanları 22 senedir başta, yok 305'in arkasında durmadı sendika, yok bu sendika yönetimi sol görüşlü, şu bu..... başka laf yok. Kardeşim sendika başkanını tanımam ben ama kılım adama. Ayrıca en kötü sendika sendikasızlıklıktan iyidir. 3-5 kalemşöre adanmayın. Bunlar klavye başına yerleştirilmiş hazır kıtalar. Vardiyalı çaışır fazla mesai bile alırlar. Şirket yönetimi çalışanına psikolojik harekat düzeniyor.Gelmemek lazım oyuna.Burdan sesleniyorum.15 Mayısa kadar çok şey duyup okursunuz.Ama sonuç olarak; Eeeeyyyy sendikalı kardeşim: Sev-sevme-eleştir- ne yaparsan yap. Bu karara destek çıkmazsan sendikanın bittiği andır. Eğer bu sendika biterse O DA SENİN BİTTİĞİN ANDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlam veremiyorum. ~ 11 yıl önce
Üc nedenden dolayi bu grev e katilmamak gerek. 1) Sendikanin yasal disi üyelerini rapor alip grevecagirmasi 2) Bu güne kadar sendikanin cikip da, yanlis yaptik, 305 kisinin isden olmasinin nedeni bizim hatamiz dir , dememesi 3) sendika baskanin 22 senedir padisa tahti gibi oturdugu makamdan inmemesi dir. Böyle bi sacmalik olur mu, 22 senedir makam sevgisine bogulan kisiye ben güvenmem. Yaptiklari hatayi 16000 calisanin üzerinden düzeltmek istiyorlar. Grev, sendika kesinlikle hakkimiz, ama bizim haklarimizi savunanlari da iyi bilelim. Herkez kendi bilir, ama bunlardan bize hayir gelmedigini 305 kisi en iyi sekilde bilir......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insan ~ 11 yıl önce
sen anlam verme zaten. gerek yok...
bilir kişi (3) ~ 11 yıl önce
Ya imzalayacaksınız ya da istifa edeceksiniz. Başka bir şansınız var mı? Eğer başka yerde iş bulamam diyorsanız mecbur imzalayacaksınız. Sendikalılar misler gibi izin kullanırken siz sürüneceksiniz. Üstelik her toplu sözleşme döneminde sizin durumunuz daha da kötüye gidecek. Unutmayın güç işçidedir. Sizler bu greve katılırsanız Uçaklar tek başına uçamaz. THY Alman takımlarına para yağdıracağına kendi çalışanına sahip çıkmalı. Şimdi birlik olup bu yasal hakkınızı kullanmazsanız eğer bir daha geri dönüşü olmayan kötü günler sizi bekliyor olacak. Güçlü ve haklı olduğunuz bir durumdan güçsüz ve haksız olduğunuz bir duruma geçmeyin. Greve desteğinizi verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilir kişi (2) ~ 11 yıl önce
Dolayısıyla bilmeniz gereken 2 şey var: 1) Bu greve katıldığınız için sizi kimse işten çıkaramaz çünkü bu sizin yasal hakkınız (uzun süredir Türkiye'de değilim ve hukuk sisteminin çok kötü durumda olduğunu biliyorum o yüzden normal şartları düşünerek yazdım. Mahkemeler ya da yargıtay bir hukuksuzluk yapmaz diye düşünüyorum) 2) Bu greve katılmazsanız ve toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalanırsa ne olur peki? Birincisi iş veren karşısında artık sesinizi duyurabilme imkanınız kalmas. Yeni sözleşmede getirilen hiçbir haktan ve iyileşmeden faydalanamayabilirsiniz (muhtemelene faydalanamazsınız). Diyelim ki TİS imzalandı ve sendika ayda 10 gün evde izin yapma hakkı kopardı sizin için (çok ütopik bir örnek ama olsun). Greve katılmayanlar sendikal haklarını kaybedip bu yeni haktan yararlanamazlar yani 10 gün evde izin olayından. İşveren bu TİSe dahil olmayanlarla yeni sözleşme yapabilir ve der ki ayda 3 gün evde izin kullandıracağım size geri kalanını yatılarda yaparsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000