09 Eylül 2015, Çarşamba 11:23:52

THY'de yıl başından bu yana 59 yabancı pilot istifa etti

Kadrosunda 700’den çok yabancı pilot bulunan Türk Havayolları’ndan, yıl başından bu yana 59 yabancı pilot istifa etti.
  • http://www.turkishairlines.com/en-int/corporate/career/job-opportunities/1
  • kotu olmus abi
  • herkes cok laf ve atip tutuyor. yok turk yok yabanci diye. gercekte burda herkes ego tatmini ve firsat yakalama pesinde..yok canavar pilotlar falan... Turkiyede ego kulturu bitmeden gercek havaciliktan bahsedemezsiniz.
  • Kendi insanımızı almayı neden düşünmüyorsunuz? THY akademi de yetiştirilip, canavar gibi pilot olacak beyinler var Türkiye'de. Günümüze kadar bir çok uçak kazası oldu, yazıda değinildiği gibi eğer yabancı pilot muhabbeti Amsterdam kazasından sonra ortaya çıktığı doğru ise yanlış politika izlenmiş. İnsanımıza değer verin biraz isteklilere de şans verin.
  • Tecrubesiz bilgisiz kisilerin elinde ise girmek icin kaldirac olarak kulllandigi bir sistemdir. Bu kadar yani. Bu cocuk adam olabilir veya olamazda yargisinda da bulunamaz. Bu daha yakin olabilir ve ya olmazdir en fazla. Yatkin olur belki egitim masraflarini azaltir. Gecipte egitimde yeterli bulunmayan veya Sim checklerde Fail olmus veya verimsiz bulunmus dunya adam mevcuttur.Yeni baslayanlara uygulanir. Dunyada tartismalidir. Bircok gelismis ulke kabul etmez. Ornegin Abd israil kabul etmez ve Alman grubu uygular Almanyaya para kazandirir. Munihte kanadi yere vuran pilot ve veya Germanwings te Aokadar yolcunun olumune neden olan Alman pilot bu testlerden basariyla gecenlere ornektir:))... Bence tek kistas okumayi bilen, kurallara saygili, durust caliskan Turk gencleridir, onlari destekleyecksin, Alman sevdalisi olmayacaksin, Almanlari. Sana tarihte attiklari kaziklarida unutmayacaksin
  • Kalite düşer.Kaliteli kaçar ,kalitesiz kaçamadığı için devam eder,
  • Defolup gitsinler, bir çok pilotumuz var işsiz.
  • Çok kalitesiz sonradan olma atanmış insanlar kokpit personeline yerde çok çirkin davranıyolar. Tuvalet müdürü depo şefi onaylı pasla uçarken biz kokpit çok çirkin şekilde herkes bindikten sonra kapıda sıraya dizilip birbirimizi ezerek yer kapma muhabbetine zorlanıyoruz. Maaşlar da kuş oldu 5 sene önce ikinci pilotken maaşim daha bereketliydi Bir an önce onaylı pas ve maaaşta iyileştirme istiyoruz yoksa yukardaki ( kokpit ) edi ve büdü gelip bütün uçüşlari kendileri yapmak zorunda kalabilir
  • Pegasus a gelin daha cok ucup daha az alin.. Hayatiniz dar govdede ve ve ichatla geçsin. .
  • Kokpitte mankene ucak indirip kaldiran Arjantinli pilotlar vardi, meslekten men edilmislerdi. Bari hayrina alsin THY o garibanlari da.

Yabancı pilotların, çoğunluğunun maaşlarını TL olarak aldıkları ve doların son bir yılda yüzde 25 dolayında yükselmesi nedeniyle, gelir kayıpları yaşadıkları için çoğunun ayrılarak, maaşların dolar bazında ödendiği Katar Havayolları’na gittiği bildirildi.

Filosunda 700’den çok yabancı pilot çalıştıran THY, Amsterdam kazasından sonra bu yolu seçmiş ve filosundaki yabancı pilot sayısını hızla çoğaltmıştı. Dünyanın her yanından yabancı pilot alan THY son olarak Rusya’daki Moskova ofisinde pilot seçimi yapmıştı.

THY’nin, kısa sürede doğan boşluğu doldurmak üzere, başka birçok ülkeden pilot alımı için yeni seçimler yapması bekleniyor. (Hürriyet)

THY'de yıl başından bu yana 59 yabancı pilot istifa etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (81)

KARTAL63 ~ 9 yıl önce
http://www.turkishairlines.com/en-int/corporate/career/job-opportunities/1

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a ~ 9 yıl önce
kotu olmus abi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
question ~ 9 yıl önce
herkes cok laf ve atip tutuyor. yok turk yok yabanci diye. gercekte burda herkes ego tatmini ve firsat yakalama pesinde..yok canavar pilotlar falan... Turkiyede ego kulturu bitmeden gercek havaciliktan bahsedemezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katlıyorum. ~ 9 yıl önce
Tamamen haklısınız. Ego tatmini olduğu sürece, hiç birşey değişmez. Çok az sayıda insanlar burada kendini aşmış olup ufkusunu geliştiren. Zira, şirketin zarar görüp, Uçaklar yerde kalmaya başladığında o egolu arkadaşlarımız zarar göreceklerini tahmin edemeyip, hesaba katmıyorlar.
vatandaş ~ 9 yıl önce
Kendi insanımızı almayı neden düşünmüyorsunuz? THY akademi de yetiştirilip, canavar gibi pilot olacak beyinler var Türkiye'de. Günümüze kadar bir çok uçak kazası oldu, yazıda değinildiği gibi eğer yabancı pilot muhabbeti Amsterdam kazasından sonra ortaya çıktığı doğru ise yanlış politika izlenmiş. İnsanımıza değer verin biraz isteklilere de şans verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dlr ~ 9 yıl önce
Tecrubesiz bilgisiz kisilerin elinde ise girmek icin kaldirac olarak kulllandigi bir sistemdir. Bu kadar yani. Bu cocuk adam olabilir veya olamazda yargisinda da bulunamaz. Bu daha yakin olabilir ve ya olmazdir en fazla. Yatkin olur belki egitim masraflarini azaltir. Gecipte egitimde yeterli bulunmayan veya Sim checklerde Fail olmus veya verimsiz bulunmus dunya adam mevcuttur.Yeni baslayanlara uygulanir. Dunyada tartismalidir. Bircok gelismis ulke kabul etmez. Ornegin Abd israil kabul etmez ve Alman grubu uygular Almanyaya para kazandirir. Munihte kanadi yere vuran pilot ve veya Germanwings te Aokadar yolcunun olumune neden olan Alman pilot bu testlerden basariyla gecenlere ornektir:))... Bence tek kistas okumayi bilen, kurallara saygili, durust caliskan Turk gencleridir, onlari destekleyecksin, Alman sevdalisi olmayacaksin, Almanlari. Sana tarihte attiklari kaziklarida unutmayacaksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Moda ~ 9 yıl önce
Son yıllarda ülkemizde moda olan davranış şekillerinden biri de bilime kılıç çekmek oldu.Arkadaş, onlarca bilim adamı bir araya gelmiş,yüzlerce kıstas düşünülerek bir değerlendirme sistemi yapmış ve demiş ki bu mesleği bu sınavdan geçen adayların yapması daha doğru.Kalkmış burdan kanadı yere vuran pilotu örnek vermiş.Lufthansa kaç uçuş gerçekleştirmiş bu güne kadar?Kaç kaza kırım yaşamış?THY kaç uçuş gerçekleştirmiş?Kaç kaza kırım yaşamış?İstatistik denilen bir bilim var.Yapmayın etmeyin.Neymiş çalışkan gençler,kazık atmış falan.Güldürmeyin insanı...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kalite düşer.Kaliteli kaçar ,kalitesiz kaçamadığı için devam eder,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 9 yıl önce
Defolup gitsinler, bir çok pilotumuz var işsiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ego ~ 9 yıl önce
Çok kalitesiz sonradan olma atanmış insanlar kokpit personeline yerde çok çirkin davranıyolar. Tuvalet müdürü depo şefi onaylı pasla uçarken biz kokpit çok çirkin şekilde herkes bindikten sonra kapıda sıraya dizilip birbirimizi ezerek yer kapma muhabbetine zorlanıyoruz. Maaşlar da kuş oldu 5 sene önce ikinci pilotken maaşim daha bereketliydi Bir an önce onaylı pas ve maaaşta iyileştirme istiyoruz yoksa yukardaki ( kokpit ) edi ve büdü gelip bütün uçüşlari kendileri yapmak zorunda kalabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasus ~ 9 yıl önce
Pegasus a gelin daha cok ucup daha az alin.. Hayatiniz dar govdede ve ve ichatla geçsin. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arjantinliler ~ 9 yıl önce
Kokpitte mankene ucak indirip kaldiran Arjantinli pilotlar vardi, meslekten men edilmislerdi. Bari hayrina alsin THY o garibanlari da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000