23 Eylül 2018, Pazar 10:23:31

THY'de uçaklara kadın eli değdi

Türk Hava Yolları Teknik AŞ’de uçakların bakım ve onarımında sorumlu 142 kadın teknisyen görev yapıyor. Kadın teknisyenler çantasında makyaj malzemesi yerine tornavida taşıyor.
  • Yullarca bu mesleğe emek veren tüm uçak teknisyenlerine saygısızlık etmişsiniz. Keşke böyle bir haberin parçası olmasaydınız, yazık olmuş.
  • Kadinlarimiz her sey yapar. Kendinizi dev aynasinda gormeyin. Kadinlarimiz. Evin diregidir, her yerde basaridilar, Kadinlarimizin onunde Texas sapkami cikaririm , cok konusmayin gelirim onagore,
  • Ucagin motoruna 3 kisi oturup fotograf cekilmek nedir ya
  • reklam kokan goruntuler sartlar fotograflardakiyle alakasiz..
  • icimizdeki feto artiklari kadin dusmanilgina buradan başlamış senmi aldin onları ise ne guzel keske bayan arkadaşlarımız daha fazla olsa!
  • Boş füzuli masraf ortalıkta avare avare gezenin haddi hesabı yok bir görseniz.Hergün bir kamyon adam döküyorlar B kapısına bide şimdi bunlar eklendi.İstihdam olsun işsizlik düşsün maksatlı iş kapısı oldu artık burası hiç bir katma değerı yok bu aksiyonlarin söyliyim.
  • Kadınların her mesleği yapmamaları gerek. Misal kadından imam olmaz, veya ceza hakimi. Teknisyende olmamalı çünkü uygun değiller. Misal lastiğe tork vuracak, hadi 45 kilo kız o torku vursun. Veya kriko bozuk bu kız 100 kiloya yakın lastiği nasıl kaldıracak veya başka bir komponenti. Yo dostum yo sen karınca değilsin. Biraz çalış sonra geç memur ol kimseye işkence etme.
  • Yıl olmuş 2018 hala kadın bu işi yapabilir mi ?yapıyoruz kardeşim yapıyoruz sirtimizda kaporta da taşıyoruz filtre de degistiriyoruz sen ne iş yaparsan onu yapıyoruz aç bı gözünü çıkar o gözünden sadece önünü gören gözlüklerini bı bak ben boyum kadar lastiği yuvarlarken ,hiçbir ise ben bayanım yapmam demezken senin haddin değil istemiyorumlar... istemiyorsan gider yoneticine söylersin emin ol bu kafayla sen ve senin gibilerle çalışmaya bizde bayilmiyoruz!
  • Ne kadar boş yorum yapan insanlar varya yok yemek yap yok çocuk bak biz kadınlar olarak yemek de yaparız çocuk da yaparız siz tasasina dusmeyin...lastik değiştirme konusuna gelince de çok değiştirdim ,motor da indirdik ,iniş takımı da fan blade de söküp taktım.Ayrica ekip de iş dağıtılırken aman orda kız var birini daha vereyim olmuyor eşit dağıtılıyor geçip de klavye dekanliligi yapmayın.
  • Thy teknikte çalışma şekli nasıl teknisyenler için ?? 3 Vardiya mı vs teknisyen kadroları nasıl en düşük hangisi neye göre maaş ve ünvan değişiyor yıla göre mi birde lise mezunu teknisyen ne kadar ile işe başlıyor ? Kadrolu yazarsanız çok sevinirim

Türk Hava Yolları (THY) uçakları dışında, yerli ve yabancı birçok havayolu şirketine de hizmet veren Türk Hava Yolları Teknik AŞ’de uçakların bakım ve onarımında çok sayıda kadın teknisyen de görev alıyor. Yıllar önce sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen kadın teknisyenlerin sayısı hızla artarak 142’ye ulaştı. Kadınların havacılığa ilgisi artarken, bu durum THY, yetkililerini de memnun ediyor.

“Havacılık sektörü gelişmekte olduğu için bu mesleği seçtim”
Uçak teknisyenliğinin fiziksel kuvvete dayalı bir iş olduğu için bazen zorlandığını söyleyen uçak teknisyeni Sümeyra Çevik “Üniversite sınavına hazırlanırken bu bölümü duydum. Daha sonra araştırdım ve bu bölüme yatkın olduğuma karar verdim. Yapabileceğime inandım. Havacılık sektörü giderek gelişmekte olduğu için iş imkanı yönünden de iyi olabileceğini düşündüm. O nedenle bu mesleği tercih ettim. Her meslekte olduğu gibi bazı zorlukları var. Özellikle işimiz fiziksel kuvvete dayalı olduğu için bazen zorlanıyorum ama bu bir ekip işi olduğundan dolayı yardım istiyorum ve üstesinden gelebiliyorum” şeklinde konuştu.

“Dışarıda bazı insanlar mesleğimi havalı buluyor, bazıları nasıl yapıyorsun diyor”
Uçak teknisyeni olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Elif Osmanoğlu ise “Bu işe başlayalı henüz iki ay oldu bu işi yaptığım için çok mutluyum. Atölyede çalışırken kadın ve erkek teknisyen ayrımı yapmıyoruz. O nedenle burada herhangi bir ayrışma gibi bir durum olmuyor. Dışarıdaki insanlar duyduklarında bazıları mesleğimizi havalı buluyor ama bazıları da ‘bir kadın olarak bu işi nasıl yapıyorsun’ gibi şeyler soruyorlar” dedi.

“Kardeşlerimin oyuncak arabalarını açtım”
Bir şeyler tamir etmeyi sevdiğini söyleyen bir başka teknisyen Zeynep Altın ise “Bir şeyleri tamir etmeyi ve onlarla uğraşmayı seviyorum. Açıkçası küçük yaşlarda da böyle şeylere merakım vardı. Kardeşimin oyuncak arabalarını açmışlığım çok oldu. Şuan da mesleğimi severek yapıyorum” ifadelerini kullandı.

“Gün geçtikçe sayımız artıyor”
Teknisyenliğin toplumda erkek odaklı bir iş olarak bilindiğini söyleyen Ayça Daşçı, “Havacılık günümüzde gelişen bir sektör ve ben de bu sektörde olmak istedim. Yaklaşık 7 aydan beri buradayım ve bölümümü seviyorum. Teknisyenlik toplumumuzda erkek odaklı olduğu için çevremdeki insanlar önce şaşırıyorlar; ‘Nasıl yani uçak mı tamir ediyorsunuz?’ gibi sorular soruyorlar. Biz bu algıyı yıkmak için buradayız. Yıkabileceğimizi düşünüyorum. Gün geçtikçe sayımız da artıyor. Bu bizim de yapabileceğimiz bir meslek o nedenle bu bölümü tercih ettim” şeklinde konuştu.

“Çantamda makyaj malzemesi yerine tornavida taşırım”
Evde bir şey bozulduğu zaman erkek kardeşlerinin yerine babasının tamir etmesi için kendisine söylediğini anlatan Emine Sezer ise, “İlkokul hayalim havacılıktı. Makyaj yaparım ama kadınlarda olduğu gibi çantamda makyaj aletleri taşımam. Daha çok tornavida takımlarım vardır onları taşırım. 5 tane de erkek kardeşim var ama ben onlardan daha çok aletlerle uğraşırım. Evde bir şeyler bozulduğunda babam bana söyler. Zaten evde ayrıca bir takım çantam da vardır. Çevremdeki çoğu kişi havacılık sektörünü bilmediği için hayalperest olduğumu düşündü ama şimdi özellikle bayanlar olmak üzere havacılığa yönelmeye başladı” dedi.



















THY'de uçaklara kadın eli değdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (87)

Uçak teknisyeni ~ 6 yıl önce
Yullarca bu mesleğe emek veren tüm uçak teknisyenlerine saygısızlık etmişsiniz. Keşke böyle bir haberin parçası olmasaydınız, yazık olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Santa barbara ~ 6 yıl önce
Kadinlarimiz her sey yapar. Kendinizi dev aynasinda gormeyin. Kadinlarimiz. Evin diregidir, her yerde basaridilar, Kadinlarimizin onunde Texas sapkami cikaririm , cok konusmayin gelirim onagore,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 6 yıl önce
Ucagin motoruna 3 kisi oturup fotograf cekilmek nedir ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne kdr yalandan ~ 6 yıl önce
reklam kokan goruntuler sartlar fotograflardakiyle alakasiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ChandlerBing ~ 6 yıl önce
Şartlar doğru da. Saçlar genelde böyle fönlü olmuyor :)
icimizdeki ~ 6 yıl önce
icimizdeki feto artiklari kadin dusmanilgina buradan başlamış senmi aldin onları ise ne guzel keske bayan arkadaşlarımız daha fazla olsa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fiyasko ~ 6 yıl önce
Boş füzuli masraf ortalıkta avare avare gezenin haddi hesabı yok bir görseniz.Hergün bir kamyon adam döküyorlar B kapısına bide şimdi bunlar eklendi.İstihdam olsun işsizlik düşsün maksatlı iş kapısı oldu artık burası hiç bir katma değerı yok bu aksiyonlarin söyliyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmam ibn-i sharabi ~ 6 yıl önce
Kadınların her mesleği yapmamaları gerek. Misal kadından imam olmaz, veya ceza hakimi. Teknisyende olmamalı çünkü uygun değiller. Misal lastiğe tork vuracak, hadi 45 kilo kız o torku vursun. Veya kriko bozuk bu kız 100 kiloya yakın lastiği nasıl kaldıracak veya başka bir komponenti. Yo dostum yo sen karınca değilsin. Biraz çalış sonra geç memur ol kimseye işkence etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen varsın ya ~ 6 yıl önce
Bir el atarsın artık.
8 yıllık- lisanslı ~ 6 yıl önce
Yıl olmuş 2018 hala kadın bu işi yapabilir mi ?yapıyoruz kardeşim yapıyoruz sirtimizda kaporta da taşıyoruz filtre de degistiriyoruz sen ne iş yaparsan onu yapıyoruz aç bı gözünü çıkar o gözünden sadece önünü gören gözlüklerini bı bak ben boyum kadar lastiği yuvarlarken ,hiçbir ise ben bayanım yapmam demezken senin haddin değil istemiyorumlar... istemiyorsan gider yoneticine söylersin emin ol bu kafayla sen ve senin gibilerle çalışmaya bizde bayilmiyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no subject ~ 6 yıl önce
En son toplu fotoğrafta en soldaki ya da sağdan 3.sıradaki bayan, sizinle tanışmak isterim. imza: 330 f/o
Numarani ~ 6 yıl önce
Yaz
FOD ~ 6 yıl önce
Sen kendine f/o demişsin ama burdan bakinca daha çok FOD ye benziyorsun.
8 yıllık lisanslı ~ 6 yıl önce
Ne kadar boş yorum yapan insanlar varya yok yemek yap yok çocuk bak biz kadınlar olarak yemek de yaparız çocuk da yaparız siz tasasina dusmeyin...lastik değiştirme konusuna gelince de çok değiştirdim ,motor da indirdik ,iniş takımı da fan blade de söküp taktım.Ayrica ekip de iş dağıtılırken aman orda kız var birini daha vereyim olmuyor eşit dağıtılıyor geçip de klavye dekanliligi yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bakın lütfen ~ 6 yıl önce
Thy teknikte çalışma şekli nasıl teknisyenler için ?? 3 Vardiya mı vs teknisyen kadroları nasıl en düşük hangisi neye göre maaş ve ünvan değişiyor yıla göre mi birde lise mezunu teknisyen ne kadar ile işe başlıyor ? Kadrolu yazarsanız çok sevinirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000