12 Eylül 2017, Salı 09:20:58

THY’de stajyer kabin memuru dönemi

Türk Hava Yolları, Kapadokya Üniversitesi Kabin Hizmetleri bölümünden mezun olan 20 kabin memuru adayı stajyer olarak uçaklarda görevlendirmeye başladı.
  • ARKADAŞLAR ÇOĞU KİŞİ İNGİLİZCE BİLE BİLMİYOR SORSANIZ BİLEN YOKTUR
  • Şu şirkette lise mezunlarına atılmayan b.k kalmadı. Ne oldu cici prensesler ? Sizden çok çalışıp teşekkürleri sıraladıkları için mi huzursuz oldunuz ? Ağzınızı kıvıra kıvıra "yeaaa lise mezunlarıda alınmasın yeaa" diyeceğinize, çok çalışın, sizde tecrübe edinin. Diploma felan artık hikaye, aldığınız paranın hakkını verebiliyorsanız bir şirkette yolunuz açık olsun.
  • Boşta kalan zamanlarda da İngilizce eğitime ve kişisel gelişim kurslarına gönderir . Tebrikler thy :)))))
  • Yazık THY artık neler yapmaya başladı ücret ödememek için. Umarım Kabin memurları işten atılır ve ne birazcık olsa da ne olduğunu fark ederler.
  • Hem kabin ekibine girebilmek için hemde lisans mezunu olabilmem için 4 yıllık ingilizce bi bölümü okuyorum ve 2 yıldırda ground services te çalışıyorum şuanda kayıp bagaj departmanına geçtim. Okullar yada şirketler gerçekten mantıklı bi eğitim veya seçim sistemi kurarsa mesleğini severek hakkını vererek yapacak olan yeni bireylerede bi şans verilsin. Yada bölümü full ingilizce ve 4 yıllık yapın veya kolej mezunu iyi ingilizcesi olan kişileride mülaka alın. Yetkili biri okuyorsa bunu rica ediyorum. Bu şekilde olan bitek ben değilim.
  • Bence staj sirasinda buyuklerinizin yaptigini yapin toplayin kartvizitleri ekleyin instagramlari zengin kariyerli bir koca bulup isi birakip patlatin cocuklari politik evlilikler uapin ablalarinizi izleyin
  • Yeni basladi. Asgari ucretin 3te 1 ini vereceklermis maas olarak yaklasik 500tl civari. Simdilik ic hatlarda tek git gel yapiyorlarmis ama haftaya 4 bacaklar baslayacakmis. Bir sene surecekmis bu staj. Sonrasinda ne olcagina dair bi garanti yok. Istanbulda kalacak yeri kendileri ayarliyorlarmis stajerler. Hayirli olsun bakalim ama maas daha da yuksek verilebilirdi diye dusunuyorum stajer de olsalar.
  • Bugün hiç bir büyük kuruluş maaş bile vermiyor.Onları işe almıyor ki stajyer adı üstünde.Ayrıca sizin dediğiniz gibi olsa okulda en başarılı 20 öğrenci seçilmez,TR geneli bu bölümde okuyan 600-700 öğrenci alınırdı...
  • Mezun değilller 2. sınıf öğrencileri 4 gün uçuş 1 gün de uçuşa gidiyorlar.Asgari ücretin yarısı stajyer maaşı alacaklar
  • İşi kitabına nasıl uydurmuşlar acaba merak ediyorum.

Türk Hava Yolları, Kapadokya Üniversitesi Kabin Hizmetleri bölümünden mezun olan kabin memuru adaylarını stajyer olarak uçaklarda görevlendirmeye başladı. 

Türk Hava Yolları’nda bir süre önce stajyer kabin memurluğu uygulaması başladı. Pilot okul olarak seçilen Kapadokya Üniversitesi ile yapılan anlaşma sonrası bu okuldan mezun olan 20 kabin memuru adayı, THY uçaklarında stajyer olarak uçmaya başladı.

Bu ay başından itibaren uçaklarda görevlendirilmeye başlanan kabin memuru adayları, THY’de ilk kez stajyer kabin memuru ünvanını da elde etmiş oldu. Uçakta yetkisiz olarak görev yapacak stajyer kabin memurlarının, sadece uçaktaki işleyişi gözlemleyeceği ve kabin memurlarına küçük yardımlar dışında uçuş emniyetine etki edebilecek herhangi bir sorumluluk üstlenmeyecekleri öğrenildi.
Yeni uygulama öncesine kadar, kabin memurluğu eğitimi veren okullardan mezun olan adaylar havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinde staj görebiliyorlardı. Mesleki açıdan kendilerine yönelik olmayan staj süreci yaşayan adaylar, havayolu şirketlerinde kabin memuru adayı olarak eğitim aldıkları süreçte ise zorluk çekiyorlardı.  Bu uygulama ile aday kabin memurlarının mesleki deneyimlerinin artması ve daha verimli çalışmalarının amaçlandığı kaydedildi.

Uygulamanın önümüzdeki süreçte diğer uçuş okullarında eğitim alan kabin memurları için de yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu.

©AirportHaber

THY’de stajyer kabin memuru dönemi

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

HEPSİ YALAN ~ 6 yıl önce
ARKADAŞLAR ÇOĞU KİŞİ İNGİLİZCE BİLE BİLMİYOR SORSANIZ BİLEN YOKTUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıllardır ~ 7 yıl önce
Şu şirkette lise mezunlarına atılmayan b.k kalmadı. Ne oldu cici prensesler ? Sizden çok çalışıp teşekkürleri sıraladıkları için mi huzursuz oldunuz ? Ağzınızı kıvıra kıvıra "yeaaa lise mezunlarıda alınmasın yeaa" diyeceğinize, çok çalışın, sizde tecrübe edinin. Diploma felan artık hikaye, aldığınız paranın hakkını verebiliyorsanız bir şirkette yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cici prenses ~ 7 yıl önce
Ne güldüm okuyunca Allah aşkına 3 dil bilen neden lise mezunu söylermisin?
CCC ~ 7 yıl önce
Cehalete övgü..
Bence güzel ~ 7 yıl önce
Boşta kalan zamanlarda da İngilizce eğitime ve kişisel gelişim kurslarına gönderir . Tebrikler thy :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cem B. ~ 7 yıl önce
Yazık THY artık neler yapmaya başladı ücret ödememek için. Umarım Kabin memurları işten atılır ve ne birazcık olsa da ne olduğunu fark ederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xct ~ 7 yıl önce
Hem kabin ekibine girebilmek için hemde lisans mezunu olabilmem için 4 yıllık ingilizce bi bölümü okuyorum ve 2 yıldırda ground services te çalışıyorum şuanda kayıp bagaj departmanına geçtim. Okullar yada şirketler gerçekten mantıklı bi eğitim veya seçim sistemi kurarsa mesleğini severek hakkını vererek yapacak olan yeni bireylerede bi şans verilsin. Yada bölümü full ingilizce ve 4 yıllık yapın veya kolej mezunu iyi ingilizcesi olan kişileride mülaka alın. Yetkili biri okuyorsa bunu rica ediyorum. Bu şekilde olan bitek ben değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne kadar bencilsin ~ 7 yıl önce
lise mezunu olup 3 dilen napsın.. Bu kdr bencil olmayınn ..
Xct ~ 7 yıl önce
Bencil miyiz ? Herkes ekmek parasının peşinde. Hem iyi bi ortalamayla üniversitemi okuyup hemde 2 yılı aşgın bi süre koordine oldum ve ileride mezun olduktan sonra kabin sırf ekibine geçmek istediğim için bencil mi oluyorum ben ?? Sende sınavlara gir bölümü tuttur bursunu al oku üniversiteni al diplomanı. 3 dil bilebilirsin ama biri baya uzun sanırım. bu mesela mülakatta seni 1-0 eksik başlatır. elenirsin. Inad olarak geri dönersin. Bencil burda kim oluyor bi tekrar düşün. Bu sektör farklı. Evde oturup laf atmayla olmuyor. Hadi push back
... ~ 7 yıl önce
He canım he
bebecik sen okumaya devam et ~ 7 yıl önce
Ben zaten ucuyorum o güzel kafanı yorma :)) Üniv.li olmayabilirim ama cok güzel 2dil biliyorum. Ayrıca o kadar lise mezunu var thy de. Nice kalbi güzel kabin amirler. Ama senden daha mütavazı ve akıllı. Sense bencil olup aşağlıyosun. Hadi bebecik sen okumaya devam
ffv ~ 7 yıl önce
OKUMAK CEHALETİ ALIR AMA EŞŞEKLİK BAKİ KALIRMIŞ.BU ATASÖZÜ UNUTULMASIN Xct.!!!!!!
CPT. ~ 7 yıl önce
Bebecik diyen YANITCI. sen tez ile bezide karıştırırsın kocum tipik amir olamayan memur vakası. Amirler zaten komplesklileri iyi bilir alışkındır bizim amirler. Kız kolej mezunu yani lise mezunlarınıda eskisi gibi mülaka alın diyor!!! yani yorumu bi düzgün oku şu bazılarınız yeni memurlara ne kompleksli varya ne kompleksli.. yok boylesiii ya kabinde km3 u topa tutarsın yada buraya gelip iş istediğini belirten ya yeni mezuna laf atar yada böyle ogrenciye ahkam kesersin. sen uctunda noldu hep sen mi ucucaksın? hayır bide seni asagılayan kim onu anlamadım ? Bu hakaretlerini ucusta hostes olmak istiyorum diyen kızada aynısını söyle bi gör bakalım.
koca ~ 7 yıl önce
Bence staj sirasinda buyuklerinizin yaptigini yapin toplayin kartvizitleri ekleyin instagramlari zengin kariyerli bir koca bulup isi birakip patlatin cocuklari politik evlilikler uapin ablalarinizi izleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 7 yıl önce
Önüne gelen sırf diploma için iki yıllık kabin hızmetleri okuyor. O kadar boşta mezun varki. Ya kaldırılsın şu önlisans programı sadece mülakat ile academylere alınsın yada 4 yıllık daha zor bi eğitimle lisans açsın üniversiteler bu bölümü. Arada bu işi gönülden yapmak isteyenlerde kaynamasın.
Ablalardan biri ~ 7 yıl önce
Diyosunnn. Ablalardan biri ve eski bir kabin memuru olarak soyluyorum ki kocami internetten buldum. Ingilizceyi konusarak ogrendigim zamanlardan 10 yillik bir arkadasimla yollarimiz kesisti. Ve hayir para evliligi degil yasam tarzimin uyustugu bir es buldum ve biz birlikte hayatla bas edebiliyoruz. Isimi de ona gerekli zamani ayiramadigim icin biraktim. Ne saniyorsunuz kabin memurlarini bilmiyorum dogrusu ancak dostum emin oldugum bir sey varsa o da kendin neysen digerlerinin de oyle oldugunu dusunursun. Uzuluyorum sizin gibi insanlara yazik.
Ilginc ~ 7 yıl önce
Yeni basladi. Asgari ucretin 3te 1 ini vereceklermis maas olarak yaklasik 500tl civari. Simdilik ic hatlarda tek git gel yapiyorlarmis ama haftaya 4 bacaklar baslayacakmis. Bir sene surecekmis bu staj. Sonrasinda ne olcagina dair bi garanti yok. Istanbulda kalacak yeri kendileri ayarliyorlarmis stajerler. Hayirli olsun bakalim ama maas daha da yuksek verilebilirdi diye dusunuyorum stajer de olsalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alıskınsınız ~ 7 yıl önce
Ikram firmasi doco da stajyer diye alip mutfaga suruyordu ekmek arasina zeytin domates koydurarak staj yaptirip isi ogretiyordu. koskoca tk nın nasıl bir zihniyeti var Allah askına!! Dunya ile rekabet ettigini soyle ama calisanina 3.sinif ulke muamelesi yap! Vardir bu beyefendilerinde bir bildigi elbet
Az maaş çok iş diyorsunuz da ~ 7 yıl önce
Bugün hiç bir büyük kuruluş maaş bile vermiyor.Onları işe almıyor ki stajyer adı üstünde.Ayrıca sizin dediğiniz gibi olsa okulda en başarılı 20 öğrenci seçilmez,TR geneli bu bölümde okuyan 600-700 öğrenci alınırdı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hoşgeldiniz 1998liler :) ~ 7 yıl önce
Mezun değilller 2. sınıf öğrencileri 4 gün uçuş 1 gün de uçuşa gidiyorlar.Asgari ücretin yarısı stajyer maaşı alacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tesekkur ~ 7 yıl önce
Deryacım teşekkurler :)
Uçanşey ~ 7 yıl önce
İşi kitabına nasıl uydurmuşlar acaba merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000