29 Ekim 2013, Salı 09:17:34

THY'DE SON SEÇİMİ KİM ALDI?

THY'deki çalışanların sendikasında heyecan devam ediyor. Delege seçimlerinde dün uçuş işletme heyecanı yaşandı. Peki, delegeler kimin oldu?
  • fesatlık, kıskançlık, iftira, saldırı, hakaret edenler hep belli. İstediğiniz kadar sayın, karalayın, konuşun, zaten sizlerden demokratik bir yaklaşım, saygı, tebrik ya da hazım beklemiyoruz. Atatürk havaalanında her köşede en az 5 kişi özel mavi gömlekleri ile iyi çalıştınız, çok kalabalıktınız etkiniz olmadı, başaramadınız. Biz işimize bakmaya, çalışmaya, bu çökmüş sendikayı tekrar ayağa kaldırabilmek ve işçileri tekrar gerçek sendikalı (resmi olarak değil, yürekten) yapabilmek için durmadan çalışacağız. Sizlerin iftira ve çamurlarına cevap yetiştirme niyetinde değiliz. Sendikacılığı meslek olmaktan çıkaracağız, kişiler değil fikirler konuşacak, kavga, küfür, hakaret, aşağılama olmayacak. İşçiler konuşacak, işçiler karar verecek. Dahası yapılacak çok işimiz var, siz burda yorum yazarak ömrünüzü tüketmeye devam edin, herkes hak ettiğini yaşayacak...
  • Ya bizim anlayacagimiz tarzda yazsaniza kim onde kim geride.
  • Evet dogru kokpit siyasetle uğraşmaz ve emir ile iş yapar. Parola ile iş yapar parola turuncu. Haydi sandığa 1200 oyverdi. Enteresan. Peki şimdi 97 delege ile nerede kimin ile işbirliğine gireceksiniz onuda bi açıklayan. Emek iş birlikçi Ayçin gitmeli eeeee geriye ne kaldı. Reform..... Güzel oyun gercekten. Tebrik ederiz. İyi bir oyun oynadınız. Kapalı kapılar arkasında anlaşmalarla
  • Evet bu is bitti 97 delege ile hatta 95 2 delege istifami etmis ne oyle soylentiler var sendika baskani neydi adi isci komitesi yok yok Hamdi beyleriyle gorusup arkadaslarini yok sayan grev kiricilari pardon buda degildi isci birligi +gokkusagindan birisi oluyor 95 yetmiyecegine gore bugun yarin Asaf Bora cagirip Hamdi beyin talimati siz artik bir durun reform delegeleri kazansin onlarin yonetiminde birlesin dermi der napsinlar emir buyuk yerden he demek zorundalar kolay gele size:)
  • Kokpitin katilimi yuzde 90 di....kokpit politikayla lafla ugrasmaz icraata bakar.Firesiz turuncuyla dik durusunu sergiledi..Gerisi laf kalabaligi..Tak fisi bitir isi..
  • Gökkusagı ve reform hareketi güclü bir yönetimle hem personel,hemde şirketimiz kazanır.
  • aycın dönemi sona ermiştir bahadır altan onurlu durusu ile aycın ve ekıbıne prim vermeyecektir
  • sendika rumuzuyla yazan arkadasım işyeri temsilcisi arkadaşımın greve cıkmayan personelden oy istedigini yazmıssın eger sendika greve cıkmasaydı şu anda seçime falan gerek kalmayacaktı yorgan gitti kavga bitti olacaktı greve çıkan arkadaşlar en azından sendikanın tis imzalama yetkisini kurtardılar sız kalkmıssınız söylediklerinden dolayı kızıyorsunuz dikkat edin o söylüyor ama yinede sizi kurtarıyor ama siz çıkmamakla direk sattınız sendikayı şu anda bir hostes ajansının aracılıgıyle 3 5 kuruşa çalışmıyorsanız buda o 305 arkadaşın yüzünden bu hakkınızı korumak için atılan arkadaşlara hiç mi borcunuz yok greve çıkan arkadaşlara hiçmi borcunuz yok siz ya akıl tutulması yaşıyorsunuz yani size diyecek bi şey bulamıyor ( haya yahu )diyorum bence siz kurtuluş savaşı sırasında yaşasanız hasan tahsinin yakasına yapışır niye yunanlıları kızdırıyorsun diye hesap sorardın herhalde ama unutma herkez llayık oldugu şekilde yönetilir görecez.önümüzdeki 4 yılı bakalım sen olabılecekmısın?
  • bu saatten sonra hangi sendika gelirse gelsin hiç birine güvenilemez..olan 305e ve şu an hala grevde olup zor günler geçiren insanlara oldu..bu grev bir şekilde bitsin ve insanlar artık işlerine dönsünler. kendi düşen ağlamaz, kabin kendi ipini kendi çekti, birlik olamadı.. kokpit turuncu deyip kendini kurtardı, bundan sonra kabinin yüzü gülmez, o maaşlara herkes elveda desin..
  • Bahadır'cilar çok dikkat etmeli, kesinlikle Atilay'la işbirliği soz konusu, an itibariyle telefon trafiği düzeyinde, ama detaylanabilir. Bu arada kabın kesinlikle Bahadır dememiştir, bu saatten sonra Bahadırci takılma hakları yok, bu isten yine de Atilay kazançlı çıkacak, Bahadır Atilay, Atilay Bahadirdir aslında, siyasal anlamda da sendikal anlayış bakımından da doğrudur bu, kokpit aklinca sisteme ayar verdigini düşünse de birim eleman aksiyonunun bu, zaman bunu daha net gösterecek herkese

Dün sabaha karşı başlayan delege heyecanı yine gece yarısı son buldu. Nefesler tutuldu ve en büyük kaleyi kimin alacağı merak edilirken sandıkdan turuncu liste çıktı.

3598 kişinin oy kullandığı seçimlerde 97 delegeyi alma yarışını Bahadır Altan'ın desteklediği İşçi Birliği aldı. Turuncu liste1722, mavi liste 1266, lila ise 610 oy aldı.

Bu sonuçlardan sonra turuncu liste tüm delegelere sahip oldu. Bahadır Altan'ın uçuş işletmedeki gücünün hala devam ettiği de böylelikle tescil edilmiş oldu.

Güncelleme: 09:17

THY'DE SON SEÇİMİ KİM ALDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (127)

Oyun bozuldu... ~ 10 yıl önce
fesatlık, kıskançlık, iftira, saldırı, hakaret edenler hep belli. İstediğiniz kadar sayın, karalayın, konuşun, zaten sizlerden demokratik bir yaklaşım, saygı, tebrik ya da hazım beklemiyoruz. Atatürk havaalanında her köşede en az 5 kişi özel mavi gömlekleri ile iyi çalıştınız, çok kalabalıktınız etkiniz olmadı, başaramadınız. Biz işimize bakmaya, çalışmaya, bu çökmüş sendikayı tekrar ayağa kaldırabilmek ve işçileri tekrar gerçek sendikalı (resmi olarak değil, yürekten) yapabilmek için durmadan çalışacağız. Sizlerin iftira ve çamurlarına cevap yetiştirme niyetinde değiliz. Sendikacılığı meslek olmaktan çıkaracağız, kişiler değil fikirler konuşacak, kavga, küfür, hakaret, aşağılama olmayacak. İşçiler konuşacak, işçiler karar verecek. Dahası yapılacak çok işimiz var, siz burda yorum yazarak ömrünüzü tüketmeye devam edin, herkes hak ettiğini yaşayacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ya bizim anlayacagimiz tarzda yazsaniza kim onde kim geride.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Evet dogru kokpit siyasetle uğraşmaz ve emir ile iş yapar. Parola ile iş yapar parola turuncu. Haydi sandığa 1200 oyverdi. Enteresan. Peki şimdi 97 delege ile nerede kimin ile işbirliğine gireceksiniz onuda bi açıklayan. Emek iş birlikçi Ayçin gitmeli eeeee geriye ne kaldı. Reform..... Güzel oyun gercekten. Tebrik ederiz. İyi bir oyun oynadınız. Kapalı kapılar arkasında anlaşmalarla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evettt ~ 10 yıl önce
Evet bu is bitti 97 delege ile hatta 95 2 delege istifami etmis ne oyle soylentiler var sendika baskani neydi adi isci komitesi yok yok Hamdi beyleriyle gorusup arkadaslarini yok sayan grev kiricilari pardon buda degildi isci birligi +gokkusagindan birisi oluyor 95 yetmiyecegine gore bugun yarin Asaf Bora cagirip Hamdi beyin talimati siz artik bir durun reform delegeleri kazansin onlarin yonetiminde birlesin dermi der napsinlar emir buyuk yerden he demek zorundalar kolay gele size:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit ~ 10 yıl önce
Kokpitin katilimi yuzde 90 di....kokpit politikayla lafla ugrasmaz icraata bakar.Firesiz turuncuyla dik durusunu sergiledi..Gerisi laf kalabaligi..Tak fisi bitir isi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 10 yıl önce
Gökkusagı ve reform hareketi güclü bir yönetimle hem personel,hemde şirketimiz kazanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reform ~ 10 yıl önce
Reform hareketi mi, güldürmeyin. Gökkuşağının reforma ihtiyacı yok, 6 delegesiyle reformu biz ne yapalım?
nesevimli ~ 10 yıl önce
Böyle ahlaksız tekliflere kapılar KAPALI olmalı.
alp ~ 10 yıl önce
aycın dönemi sona ermiştir bahadır altan onurlu durusu ile aycın ve ekıbıne prim vermeyecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grevde ~ 10 yıl önce
sendika rumuzuyla yazan arkadasım işyeri temsilcisi arkadaşımın greve cıkmayan personelden oy istedigini yazmıssın eger sendika greve cıkmasaydı şu anda seçime falan gerek kalmayacaktı yorgan gitti kavga bitti olacaktı greve çıkan arkadaşlar en azından sendikanın tis imzalama yetkisini kurtardılar sız kalkmıssınız söylediklerinden dolayı kızıyorsunuz dikkat edin o söylüyor ama yinede sizi kurtarıyor ama siz çıkmamakla direk sattınız sendikayı şu anda bir hostes ajansının aracılıgıyle 3 5 kuruşa çalışmıyorsanız buda o 305 arkadaşın yüzünden bu hakkınızı korumak için atılan arkadaşlara hiç mi borcunuz yok greve çıkan arkadaşlara hiçmi borcunuz yok siz ya akıl tutulması yaşıyorsunuz yani size diyecek bi şey bulamıyor ( haya yahu )diyorum bence siz kurtuluş savaşı sırasında yaşasanız hasan tahsinin yakasına yapışır niye yunanlıları kızdırıyorsun diye hesap sorardın herhalde ama unutma herkez llayık oldugu şekilde yönetilir görecez.önümüzdeki 4 yılı bakalım sen olabılecekmısın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski uçucu ~ 10 yıl önce
bu saatten sonra hangi sendika gelirse gelsin hiç birine güvenilemez..olan 305e ve şu an hala grevde olup zor günler geçiren insanlara oldu..bu grev bir şekilde bitsin ve insanlar artık işlerine dönsünler. kendi düşen ağlamaz, kabin kendi ipini kendi çekti, birlik olamadı.. kokpit turuncu deyip kendini kurtardı, bundan sonra kabinin yüzü gülmez, o maaşlara herkes elveda desin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 10 yıl önce
Bahadır'cilar çok dikkat etmeli, kesinlikle Atilay'la işbirliği soz konusu, an itibariyle telefon trafiği düzeyinde, ama detaylanabilir. Bu arada kabın kesinlikle Bahadır dememiştir, bu saatten sonra Bahadırci takılma hakları yok, bu isten yine de Atilay kazançlı çıkacak, Bahadır Atilay, Atilay Bahadirdir aslında, siyasal anlamda da sendikal anlayış bakımından da doğrudur bu, kokpit aklinca sisteme ayar verdigini düşünse de birim eleman aksiyonunun bu, zaman bunu daha net gösterecek herkese

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000