31 Ekim 2019, Perşembe 00:34:57

THY'de 'retest' için kampanya başlattılar

Türk Hava Yolları'nda (THY) pilot olarak görev yapmak isteyen ancak yaşa takılan adaylar sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.
  • Açıköğretimden önlisans bitiren adam maddi koşulları gereği örgün öğretime devam etmemiş olabilir. Belki yeteneği kabiliyeti ve zekası pilot olmaya uygundur. Lisansı bakkaldan almıyor bir kalifikasyondan geçiyor. Eğer bir kuruluş aöf mezununa pilotaj eğitimi ve lisansı sağlayabiliyorsa, onu bu haktan mahrum görmeniz en hafif tanımıyla etik dışıdır.
  • 16 yaşından önce havacı oldum, 21 yaşında pilot, 24 yaşında öğretmen pilot, 27 yaşımda kontrol pilotu. Elektronik ve elektrik mühendisiyim, doktoram da var, akademisyenim de, daha saymayayım. Kendimi hala geliştirmeye çalışıyorum. Kanunlar ve sağlığım müsait olduğu sürece de uçacağım. Bu arkadaşlara sadece THY nda gelecek aradıkları için kızıyorum. Almıyorsa, başka olanakları da değerlendirin. Bitirdiğiniz okul ne ise, gurur duymanız normaldir, ama o okulu bitirdiğiniz için pilot olamazsınız. Pilot olmak için gereklilikleri yerine getirip bunun okuluna girmeniz ve başarılı olmanız lazım. Pilotum diye Tıp Fakültesine girmeye çalışmıyorum, siz aksini nasıl düşünebiliyorsunuz.
  • sevgili kardeşim, özel yaşamım tamamen göreve bağlı. Evime misafir davet edemiyorum. 15 yıldır İstanbul'da balık-rakı muhabbeti yapıyoruz, 5 kere içmişliğimiz yok, bayramlarda el öpmeye bile gidemiyoruz, uçakta dondurulmuş gıda yemekten içimiz dışımıza çıktı, çöpçülerle gidip - bekçilerle geliyoruz, millet işe giderken biz eve geliyoruz. Size parlak bölümü yansıyor belki ama, bu işin de bayağı bir çilesi var. Onun içindir ki, bir yaşam tarzı diyoruz. Askerlik gibi sevdiklerimizden sürekli uzağız. Arkadaşlarımızla bile görüşemiyoruz. Budur yani.
  • pilot olanlara ne hak tanınıyorsa herkes aynı haklardan yararlanmalı.
  • Herkes aynı sınavları geçerek akademiye girdiğine göre yüksek mühendis olmak, bilmem ne firmalarında çalışmak bir artı sağlamıyor olacak ki "ev hanımları" akademiye girebiliyor. Herkes aynı süreçten geçiyor. Ayrıca ülkemiz dışında neredeyse her ülkede lise mezunları pilot oluyor.
  • Haklısın, benimki de yanlış olmuş. inşallah yeniden sürece dahil olursunuz. bence pegasus ve sunexpress için de benzer bir kampanya başlatabilirsiniz.
  • Niye kontenjan harcadın diyenlere.. Okul biter bitmez pilot olayım demedim görüldüğü üzere yaş 35, 13 yıldır bu sektördeyim. Tecrübe ve geçen yıllarla birlikte daha mutlu olacağımı düşündüğüm bir mesleğe geçmeye karar verdim. Sakıncası yoksa:)
  • Bedava pilot olmak işinize geliyor değil mi Mantığınız normalde asgari ücret alıyorum maaşımda eğitimi kessinler her türlü elime çok para geçer MAAŞ 5 BİN TL OLSA HİÇ BİRİNİZ İSTEMEZSİNİZ HAVACILIK SEVDAM DİYENLER BİZİ KANDIRMAYIN
  • Pilot olmayi bu kadar cok isteyen herkese diyorum gidin bir ucus okuluna 500 bin verin olun cok istiyorsaniz ise basladiktan sonra 2-3 sene icinde amorti edersiniz bu parayi ama kendinize guveniniz yok is bulamam korkusu var cogunuzda garanti olsun thy alsin beslesin buyutsun bizi:)
  • Yediğin değil paylaştığın senindir. Az yol yordam gösterin tecrübe paylaşın. Genç pilot olmanı ya da orta yaşta pilot olmanın artı eksilerini paylaşın. Pilot deyince “Zihinsel, fisiksel, duygusal becerileri olgunlaşmış insan” anlıyordum ben ama şu yorumları okuyunca “yiyimsel, egomsal, üfürümsel normal birey” anlaşılıyor.

Türk Hava Yolları'nda (THY) pilot olarak görev yapmak isteyen ancak yaşa takılan adaylar sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden #umutluyuzTHY etiketi ile paylaşım yapan pilot adayları özellikle retest hakkının yeiden verilmesini istedi. THY ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'yi de etikete dahl eden adaylar 30 yaş sınırına takılan adaylar için çalışma beklediklerini iletti. 

2018 yılında THY'ye başvuran ve süreç yoğunluğundan dolayı 2019'a sarkan bazı adaylar da 30 yaş engeline takılmış oldu THY kanadından sosyal medya kampanyasına ne cevap geleceği merakla bekleniyor. 

THY'de 'retest' için kampanya başlattılar

Yorumlar Tüm Yorumlar (123)

Etik ~ 3 yıl önce
Açıköğretimden önlisans bitiren adam maddi koşulları gereği örgün öğretime devam etmemiş olabilir. Belki yeteneği kabiliyeti ve zekası pilot olmaya uygundur. Lisansı bakkaldan almıyor bir kalifikasyondan geçiyor. Eğer bir kuruluş aöf mezununa pilotaj eğitimi ve lisansı sağlayabiliyorsa, onu bu haktan mahrum görmeniz en hafif tanımıyla etik dışıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 4 yıl önce
16 yaşından önce havacı oldum, 21 yaşında pilot, 24 yaşında öğretmen pilot, 27 yaşımda kontrol pilotu. Elektronik ve elektrik mühendisiyim, doktoram da var, akademisyenim de, daha saymayayım. Kendimi hala geliştirmeye çalışıyorum. Kanunlar ve sağlığım müsait olduğu sürece de uçacağım. Bu arkadaşlara sadece THY nda gelecek aradıkları için kızıyorum. Almıyorsa, başka olanakları da değerlendirin. Bitirdiğiniz okul ne ise, gurur duymanız normaldir, ama o okulu bitirdiğiniz için pilot olamazsınız. Pilot olmak için gereklilikleri yerine getirip bunun okuluna girmeniz ve başarılı olmanız lazım. Pilotum diye Tıp Fakültesine girmeye çalışmıyorum, siz aksini nasıl düşünebiliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 4 yıl önce
sevgili kardeşim, özel yaşamım tamamen göreve bağlı. Evime misafir davet edemiyorum. 15 yıldır İstanbul'da balık-rakı muhabbeti yapıyoruz, 5 kere içmişliğimiz yok, bayramlarda el öpmeye bile gidemiyoruz, uçakta dondurulmuş gıda yemekten içimiz dışımıza çıktı, çöpçülerle gidip - bekçilerle geliyoruz, millet işe giderken biz eve geliyoruz. Size parlak bölümü yansıyor belki ama, bu işin de bayağı bir çilesi var. Onun içindir ki, bir yaşam tarzı diyoruz. Askerlik gibi sevdiklerimizden sürekli uzağız. Arkadaşlarımızla bile görüşemiyoruz. Budur yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 4 yıl önce
O zaman neden hala bu meslegi icra ediyorsunuz,sizi zorla ucuran yok,sonra isinizden memmun degilseniz tehlikelisiniz.gerci Turk pilotlarinin hepsi tehlIkeli.
fuad ~ 4 yıl önce
pilot olanlara ne hak tanınıyorsa herkes aynı haklardan yararlanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadın Pilot ~ 4 yıl önce
Herkes aynı sınavları geçerek akademiye girdiğine göre yüksek mühendis olmak, bilmem ne firmalarında çalışmak bir artı sağlamıyor olacak ki "ev hanımları" akademiye girebiliyor. Herkes aynı süreçten geçiyor. Ayrıca ülkemiz dışında neredeyse her ülkede lise mezunları pilot oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap kptt ~ 4 yıl önce
Haklısın, benimki de yanlış olmuş. inşallah yeniden sürece dahil olursunuz. bence pegasus ve sunexpress için de benzer bir kampanya başlatabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuksek Muh ~ 4 yıl önce
Niye kontenjan harcadın diyenlere.. Okul biter bitmez pilot olayım demedim görüldüğü üzere yaş 35, 13 yıldır bu sektördeyim. Tecrübe ve geçen yıllarla birlikte daha mutlu olacağımı düşündüğüm bir mesleğe geçmeye karar verdim. Sakıncası yoksa:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden uçuş okuluna gitmiyorsunuz?? ~ 4 yıl önce
Bedava pilot olmak işinize geliyor değil mi Mantığınız normalde asgari ücret alıyorum maaşımda eğitimi kessinler her türlü elime çok para geçer MAAŞ 5 BİN TL OLSA HİÇ BİRİNİZ İSTEMEZSİNİZ HAVACILIK SEVDAM DİYENLER BİZİ KANDIRMAYIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Snn ~ 4 yıl önce
Pilot olmayi bu kadar cok isteyen herkese diyorum gidin bir ucus okuluna 500 bin verin olun cok istiyorsaniz ise basladiktan sonra 2-3 sene icinde amorti edersiniz bu parayi ama kendinize guveniniz yok is bulamam korkusu var cogunuzda garanti olsun thy alsin beslesin buyutsun bizi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok uzaksin ~ 4 yıl önce
Konuya çok uzaksın. Komplekslerinden kurtulman senin hayirina olur benden söylemesi
Adayadayadayadayı ~ 4 yıl önce
Yediğin değil paylaştığın senindir. Az yol yordam gösterin tecrübe paylaşın. Genç pilot olmanı ya da orta yaşta pilot olmanın artı eksilerini paylaşın. Pilot deyince “Zihinsel, fisiksel, duygusal becerileri olgunlaşmış insan” anlıyordum ben ama şu yorumları okuyunca “yiyimsel, egomsal, üfürümsel normal birey” anlaşılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000