25 Ağustos 2022, Perşembe 11:47:34

THY'de pilot krizi sürüyor; Sivas uçağı kalkamadı

Türk Hava Yolları'nın İstanbul- Sivas 08.45 seferi, pilot yetişemediği gerekçesiyle 4 saat ertelendi. Sivas- İstanbul 10.45 seferi de uçak gelmediği için iptal edildi, onlarca gurbetçi yolda kaldı.
  • Ist base uçuyorsun karşıda oturmak zorunda değilsin. Her yapılan tercihin avantajları ve dezavantajları vardır. Tercihi kendin yaptığın için sonuçlarına katlanacaksın.
  • Birileri yazmış ülkede adalet yok,ses etsek anında atarlar,geçim,ev derdimiz,korkularımız var,yöneticilerde vicdan yok falan diye. Toplumumuz yıllardır bu kafada olduğu için böyle yönetiliyoruz,her manada kötü haldeyiz o yüzden de ülkede hiçbir şey değişmiyor,değişmez de. Birlik olup ciddi bir şekilde işverene tepki verin görün bakalım neler oluyor da nerede? Sonra herkes herşeyden şikayetçi. Hepinizi yani binlerce insanı birden işten mi atacaklar,atabilirler mi,aklınız alıyor mu? Bu mümkün mü? Hepiniz tepki verse sizi sömürenlerin işi biter onlar gider siz kalırsınız bunu anlamak bu kadar mı zor? Sorunu,onları yaratanlarla çözemezsiniz. Ülkede onca yolsuzluk,şaibe oluyor,ekonomi batmış,adalet bitmiş toplum hala bana neci,neme lazımcı,şark kurnazı,başkaları benim yerime hesap sorsun kafasında. Sonra niye geriyiz diyoruz,biatçı,şükürcü,hakkını aramaktan aciz olursanız,sırtınızdan zengin olup size azla yetinin,dışarda işsiz çok diyen sömürücülere,hak yiyicilere karşı susarsanız,tepki vermezseniz hala sorunları onları yaratanlarla çözeceğinizi sanıp herşeyi onların vicdanına bırakırsanız burada yorumlar yazarak da şikayet etmeyin,kimseden medet ummayın,kaderinize razı olun o zaman!!!
  • gidenler var . isteyenler de az sayıda değil .çoğu 2023 ü bekliyor
  • Onur ve atlasın işsiz kaptan ve fo larını işe alsınlar. Yabancılar eninde sonunda gidecekler.
  • Yorum yaptığın haberi okudun mu acaba? Pilotlar gitmiş ki sayı azaldığından nöbetten birini çağıramamışlar bile. Tek bir pilot antalyadan gecikince uçak yerde kalmış. Demekki gidiyorlar da uçaklar yerde kalıyor.
  • ama herkes burada be hocam
  • Birçok 11 şirketin yönetim kurulu üyeliginden maaş alan kadayıfçı CPT ,inşaat yapacağına gitsin uçuş yapsın ,stanby görevi alanlara otel yapsın hava alanına yakın pilotlarina kolaylık sağlasın . Bunun gibi çözüm yolu olabilecek bir çok yol var .
  • E hani otopilot ucagi ucuruyordu niye simdi pilotlardan dert yaniyorsunuz??
  • THY’den yunan ve sirp pilotlar atilmalidir.
  • Hostesler ucagi ucurur

Türk Hava Yolları'nın İstanbul- Sivas 08.45 seferi, pilot yetişemediği gerekçesiyle 4 saat ertelendi. Sivas- İstanbul 10.45 seferi de uçak gelmediği için iptal edildi, onlarca gurbetçi yolda kaldı.

Pilot sıkıntısı olan THY'de yorgun personel riski en yüksek seviyeye çıktı. Pilotlar 4-5 saat uyku ile uçtuklarını ifade ederek, daha fazla dinlenmek istediklerini belirtiyorlar. 

Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Sivas seferini yapacak 08.45 uçağı pilot olmadığı gerekçesiyle 4 saat ertelendi, erteleme yolcuların tepkisine neden oldu.

İstanbul'dan Sivas seferini yapacak olan Türk Hava Yolları'na ait 08.45 uçağı, pilot olmadığı için vaktinde kalkamadı. Uzun bir süre yolculara herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Yolcuların yanına geç gelen bir THY yetkilisi, pilot olmadığı için uçuşun gerçekleştirilemeyeceğini, isteyen yolcuların farklı illere yönlendirileceğini, aksi halde yolcuların 3-4 saat bekleyeceğini bildirdi. Uçağın pilotunun Antalya'dan İstanbul'a ulaşamadığı için problemin yaşandığı öğrenildi. Bu açıklama yolcuların tepkisine neden oldu. Açıklama yapan görevliye tepki gösteren yolcular, yetişmek zorunda oldukları cenazeleri, toplantıları ve işleri olduğunu dile getirdi.

Türk Hava Yolları'na tepki gösteren yolcular, pilotun gecikmesinden kaynaklı olarak mağdur edilmeleri ve firma tarafından çözüm üretilmemesi ve yedekleme olmadan seferlerin bıçak sırtında sürdürülmesini eleştirdiler.

Diğer taraftan, Sivas'ta İstanbul'dan gelecek uçağı bekleyen 10.45 İstanbul THY yolcularına bu seferin iptal edildiği duyuruldu. Sivas'tan çalıştıkları ülkelere dönecek onlarca gurbetçi şaşkına döndü, İstanbul aktarmalı uluslararası seferlerini kaçırdılar. İstanbul ve Sivas havalimanında yaklaşık 150 THY yolcusu bu firmanın pilot yetersizliği kaynaklı uçuş iptaline çözüm üretmesini bekliyorlar.

Bu arada, pilot yetersizliği de Anadolu'ya yapılan seferlerdeki böyle aksamalar sebebiyle gün yüzüne çıkmaya başladı. Sefer sayısını azaltmayan, ancak pilotlarını muhafaza edemeyen THY, yorgun pilot riski ile yüz yüze kalıyor. Sivas seferlerinin iptal olması ile gündeme gelen bir tartışma da pilotların uykusuz seyir etmeleri. Birçok havacılık platformunda, gayri resmi açıklama olarak gündeme gelen 4-5 saat uyku ile pilotların uçuş yaptıkları hususu, bu sefer iptalleri ve tehirler ile yeniden kamuoyunun gündemine geldi. Bazı yolcular, karayollarında büyük kazalardan sonra ticari ve profesyonel sürücülere yönelik denetimler arttı. Ancak hava yollarında uykusuz pilotlar ve yetersiz bakım denetimleri nasıl yapılacak diye soruyorlar. (haberler)

THY'de pilot krizi sürüyor; Sivas uçağı kalkamadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (131)

320 foya ~ 2 yıl önce
Ist base uçuyorsun karşıda oturmak zorunda değilsin. Her yapılan tercihin avantajları ve dezavantajları vardır. Tercihi kendin yaptığın için sonuçlarına katlanacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cümle çalışanlara ~ 2 yıl önce
Birileri yazmış ülkede adalet yok,ses etsek anında atarlar,geçim,ev derdimiz,korkularımız var,yöneticilerde vicdan yok falan diye. Toplumumuz yıllardır bu kafada olduğu için böyle yönetiliyoruz,her manada kötü haldeyiz o yüzden de ülkede hiçbir şey değişmiyor,değişmez de. Birlik olup ciddi bir şekilde işverene tepki verin görün bakalım neler oluyor da nerede? Sonra herkes herşeyden şikayetçi. Hepinizi yani binlerce insanı birden işten mi atacaklar,atabilirler mi,aklınız alıyor mu? Bu mümkün mü? Hepiniz tepki verse sizi sömürenlerin işi biter onlar gider siz kalırsınız bunu anlamak bu kadar mı zor? Sorunu,onları yaratanlarla çözemezsiniz. Ülkede onca yolsuzluk,şaibe oluyor,ekonomi batmış,adalet bitmiş toplum hala bana neci,neme lazımcı,şark kurnazı,başkaları benim yerime hesap sorsun kafasında. Sonra niye geriyiz diyoruz,biatçı,şükürcü,hakkını aramaktan aciz olursanız,sırtınızdan zengin olup size azla yetinin,dışarda işsiz çok diyen sömürücülere,hak yiyicilere karşı susarsanız,tepki vermezseniz hala sorunları onları yaratanlarla çözeceğinizi sanıp herşeyi onların vicdanına bırakırsanız burada yorumlar yazarak da şikayet etmeyin,kimseden medet ummayın,kaderinize razı olun o zaman!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andromeda ~ 2 yıl önce
Aynen kardeş burda gördüğüm en mantıklı yazı senin yazın çok doğru yazmışsın
yeap ~ 2 yıl önce
gidenler var . isteyenler de az sayıda değil .çoğu 2023 ü bekliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 2 yıl önce
Onur ve atlasın işsiz kaptan ve fo larını işe alsınlar. Yabancılar eninde sonunda gidecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 2 yıl önce
Zaten yeterlilikleri olsalardi coktan o firmada degilde thy de olurlardi.
:) e ~ 2 yıl önce
Gülücük surat bu işlerden anlamadığın çok belli. Hangisinin ilanı açıksa ona başvurdu insanlar ,ya da parası olan da tip ödememek için girdi. Algılarsan
Blöfe ~ 2 yıl önce
Yorum yaptığın haberi okudun mu acaba? Pilotlar gitmiş ki sayı azaldığından nöbetten birini çağıramamışlar bile. Tek bir pilot antalyadan gecikince uçak yerde kalmış. Demekki gidiyorlar da uçaklar yerde kalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynı sözler ~ 2 yıl önce
ama herkes burada be hocam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorgun cpt ~ 2 yıl önce
Birçok 11 şirketin yönetim kurulu üyeliginden maaş alan kadayıfçı CPT ,inşaat yapacağına gitsin uçuş yapsın ,stanby görevi alanlara otel yapsın hava alanına yakın pilotlarina kolaylık sağlasın . Bunun gibi çözüm yolu olabilecek bir çok yol var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E hani ~ 2 yıl önce
E hani otopilot ucagi ucuruyordu niye simdi pilotlardan dert yaniyorsunuz??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oneri ~ 2 yıl önce
THY’den yunan ve sirp pilotlar atilmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun degil ~ 2 yıl önce
Hostesler ucagi ucurur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000