12 Temmuz 2010, Pazartesi 13:10:23

"THY'DE PİLOT EĞİTİMİNİN DİK ALASI VAR"

Gazeteci Cengiz Erdil Türk Hava Yolları'nın pilot eğitimlerini Amerika'da yapmasını sert bir dille eleştirmiş. İşte o yazı;
  • THY gayet iyi eğitim veren üstün niteliklerde mezun veren bir uçuş okulu var. Seçtiği elit öğrencileri Farklı kaynaklarda yetiştirip geleceğine yatırım yapıyor. Seçtiği kişiyi ister parkistan'da yetiştirir ister çin'de isterse rusya'da isterse de arka bahçesinde. Kimsenin haddine değil bunu eleştirmek. Seçimlerini dünya standartlarında yapıyor buna kimse itiraz edemez.
  • Sayın Kotil ve Topçunun derdi THYyi F-tipilerle doldurmak. Fazla uzağa gitmeye gerek yok kendimdem örnek vereyim: Hava Kuvvetleri kökenliyim, TOEIC notum 900 üzerinde, DLR, sim ve mülakatı geçtiğim halde bana açıklanmayan bir nedenden negatif olarak değerlendirildiğim söylendi THY İK tarafından. Mülakat sonunda hiçbiryerle temas etmemem onlardan haber beklemem söylenmesine rağmen ben kendim telefon etmesem hala haber bekliyor olacaktım. Onların tek dedi kadrolaşmak, ne insana ne de kul hakkına değer veriyorlar. TORPİL,TORPİL ve sadece TORPİL
  • 1. Haberdeki şahsın verdiği bilgilerin doğruluğundan nasıl emin oluyorsunuz (bknz. 190 kişi, nerde ne iş yapıyor...) ? 2. Türkiye'de kaç tane uçuş okulu var ve bunların şartları nasıl? Kapasiteleri nedir? Kontenjanlarına bakın... 3. Türkiye'deki uçuş okullarının kullanılmadığını kim söylüyor? Bakınız THY akademi, Türk Kuşu vs... 4. Yurtdışındaki eğitim fiyatlarıyla bizim Türkiye'de "ağlayıp, mızmızlanan" özel uçuş okullarının fiyatlarını bir karşılaştırın. 5. Maddi konularda biraz ilkokul seviyesinde kâr,zarar problemi çözün. Sonra gelin buraya mantıklı yorumlar yapın... Herşeyde kendi ülkemize öncelik verilmesi tabii ki güzel ama millete çamur atmadan önce, öncelik verilmeyi bekleyen uçuş okullarını sorgulamayı dene
  • bilmeden ne kadar da desteksiz atiyorsunuz helal olsun. Rivayet muhtelif ama sadece rivayet. At martini debreli daglar inlesin
  • Ağzımızla kuş tutsak bizi THY almaz , Type Rating,İngilize,2500 saat (tipte A-320 ) hikaye...Almazlar...BİZİ ..ALMAZLAR......Bir de tutturmuşlar ingilizce diye.. Amerikada okumuş lisans almış güya. havada tıssss görüyoruz, kimin ne olduğunu, yok efendim ingiliz aksanı, yok french aksanıda anlaşılmıyor muş.. mışş bahanelerıde hazır geç bunları dostum.
  • İyi niyetli birsürü uçuş okulu Türkiyede kuruldu. Fakat tüm kaliteli uçuş öğretmenleri Hava Yollarına girdi. Sonuç yetersiz eğitim veren Uçuş Okullarınından hiçbir havayolu eleman almak istemiyor. Ülkenin güzel kaynakları boşa gidiyor. THY de Kendi Uçuş Akademisininde çok fazla kapasitesi olmayınca Anadolu Üniversitesi, THK ve Amerika seçeneklerini değerlendiriyor. Türkiye deki maliyetler astronomik fiata yükseldi. Amerika daha kaliteli ve ucuz.
  • çok iyi bir okul olarak düşündüğüm thy uçuş akademisine m.koçkar ın uçuş öğretmeni olduğunu duyunca ne kadar sıradan bir yer olduğunu anladım.sindel de de önce öğretmendi sonra gn.md. oldu sindel battı ,ondan öğretmen falan olmaz sadece boş konuşur.
  • THY=Torpil Hava Yolları
  • YURT DISINDAN ALIN TERI ILE HER LISANS ALAN SANKI COKTA YETERLIYDI!DUZ YOLDA ARABA KULLANAMAYAN KONUSMAYI BECEREMEYEN ADAMLAR ALMIS ALIN TEREI ILE LISANS!SIZCE NEDIR BUNUN SONU?
  • YUGOSLAYA'YA GİDEN SİVİL KÖKENLİ PİLOTLARLA BAŞLAYAN SAVURGANLIK, TÜRK HAVA KURUMUN İTİRAZI ÜZERİNE BİR KISIM SİVİL PİLOT EĞİTİMİ OARAYA DA KAYDIRILDI. ANCAK THY AMERİKA'YA YÜZLERECE PİLOT GÖNDERMEKTEN VE BUNLARA SERVET HACAMAKTAN DA KAÇINMADI. RJ FİLOSUNUN PİLOTLARININ TAMAMI KAPTAN ÇOCUKLARINDAN SEÇİLMİŞ VE İNGİLTERE'DE BEDAVA YETİŞTİRİLMİŞLERDİR. TÜRK UÇUŞ OKULLARINDAN THK'DAN VE KENDİ ALIN TERİ İLE YURT DIŞINDA LİSANLARINI ALIP GELENLERE İSE THY TYPE*RATİNG ENGELLİNİ KOYMUŞTUR. OBJEKTİF ÖLÇÜLERDEN YOKSUN THY KAPTAN SEÇİMİNDE DE BÖYLEDİR. KİM THY'Yİ SOYUP SOĞANA ÇEVİRİSE VATANA HİZMET ETMİŞ SAYILIR VE THY DE BİR YERLERE GELİR. HAK EŞİTLİĞİ, FIRSAT EŞİTLİĞİ VE LİYAKAT SAHİBİ İNSANLAR THY'DE KARİYER YAPAMAZ...İLMEYENLERE TEKRAR TEKRA
Türk Hava Yolları, eğitimin kalitesi, profesyonel eğitimci kadrosu ve uluslararası alanda tercih edilen bir kurum olması nedeniyle pilot adayı öğrencilerinin eğitimi için Amerika'daki Florida Institude of Technology Aviation'ı tercih etti. Bu çerçevede Türk Hava Yolları, kendi Uçuş eğitim Akademisi'nin dışında, yurt içinde Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Türk Hava Kurumu ile başlattığı pilot yetiştirme hamlesine yurtdışı bir eğitim kuruluşunu da eklemiş oldu.

Bu habere havacılarımızın, pilot eğitmenlerimizin itirazı var.

“THY neden ABD’ye pilot eğitimi için eleman gönderiyor,kendisi beceremiyor, neden becerenlere destek olmuyor?” diye soruyorlar.

Türkiye’de pilot eğitimin alası hem de dik alası var.

Örneğin AYJET kurulalı 4,5 yıl olmuş ama yetiştirdiği 190 pilot ulusal havayolu şirketlerimizde görev almış, başarıyla uçuyor. Demek ki bu pilotlar beğeniliyor.

Ulaştırma bakanı “Uçuş Okullarını geliştireceğiz” diyor ama Türkiye’nin gözbebeği bir şirket pilotlarını ABD’de eğitirse bakanın lafları havada kalmaz mı? Kim uçuş okulu kurar,onca masrafa girer?

Yoksa bazılarına gezi kıyağı düşünülerek mi hazırlanıyor bu eğitim programları?..

Anlayan beri gelsin!
"THY'DE PİLOT EĞİTİMİNİN DİK ALASI VAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
THY gayet iyi eğitim veren üstün niteliklerde mezun veren bir uçuş okulu var. Seçtiği elit öğrencileri Farklı kaynaklarda yetiştirip geleceğine yatırım yapıyor. Seçtiği kişiyi ister parkistan'da yetiştirir ister çin'de isterse rusya'da isterse de arka bahçesinde. Kimsenin haddine değil bunu eleştirmek. Seçimlerini dünya standartlarında yapıyor buna kimse itiraz edemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Kotil ve Topçunun derdi THYyi F-tipilerle doldurmak. Fazla uzağa gitmeye gerek yok kendimdem örnek vereyim: Hava Kuvvetleri kökenliyim, TOEIC notum 900 üzerinde, DLR, sim ve mülakatı geçtiğim halde bana açıklanmayan bir nedenden negatif olarak değerlendirildiğim söylendi THY İK tarafından. Mülakat sonunda hiçbiryerle temas etmemem onlardan haber beklemem söylenmesine rağmen ben kendim telefon etmesem hala haber bekliyor olacaktım. Onların tek dedi kadrolaşmak, ne insana ne de kul hakkına değer veriyorlar. TORPİL,TORPİL ve sadece TORPİL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1. Haberdeki şahsın verdiği bilgilerin doğruluğundan nasıl emin oluyorsunuz (bknz. 190 kişi, nerde ne iş yapıyor...) ? 2. Türkiye'de kaç tane uçuş okulu var ve bunların şartları nasıl? Kapasiteleri nedir? Kontenjanlarına bakın... 3. Türkiye'deki uçuş okullarının kullanılmadığını kim söylüyor? Bakınız THY akademi, Türk Kuşu vs... 4. Yurtdışındaki eğitim fiyatlarıyla bizim Türkiye'de "ağlayıp, mızmızlanan" özel uçuş okullarının fiyatlarını bir karşılaştırın. 5. Maddi konularda biraz ilkokul seviyesinde kâr,zarar problemi çözün. Sonra gelin buraya mantıklı yorumlar yapın... Herşeyde kendi ülkemize öncelik verilmesi tabii ki güzel ama millete çamur atmadan önce, öncelik verilmeyi bekleyen uçuş okullarını sorgulamayı dene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bilmeden ne kadar da desteksiz atiyorsunuz helal olsun. Rivayet muhtelif ama sadece rivayet. At martini debreli daglar inlesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ağzımızla kuş tutsak bizi THY almaz , Type Rating,İngilize,2500 saat (tipte A-320 ) hikaye...Almazlar...BİZİ ..ALMAZLAR......Bir de tutturmuşlar ingilizce diye.. Amerikada okumuş lisans almış güya. havada tıssss görüyoruz, kimin ne olduğunu, yok efendim ingiliz aksanı, yok french aksanıda anlaşılmıyor muş.. mışş bahanelerıde hazır geç bunları dostum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İyi niyetli birsürü uçuş okulu Türkiyede kuruldu. Fakat tüm kaliteli uçuş öğretmenleri Hava Yollarına girdi. Sonuç yetersiz eğitim veren Uçuş Okullarınından hiçbir havayolu eleman almak istemiyor. Ülkenin güzel kaynakları boşa gidiyor. THY de Kendi Uçuş Akademisininde çok fazla kapasitesi olmayınca Anadolu Üniversitesi, THK ve Amerika seçeneklerini değerlendiriyor. Türkiye deki maliyetler astronomik fiata yükseldi. Amerika daha kaliteli ve ucuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çok iyi bir okul olarak düşündüğüm thy uçuş akademisine m.koçkar ın uçuş öğretmeni olduğunu duyunca ne kadar sıradan bir yer olduğunu anladım.sindel de de önce öğretmendi sonra gn.md. oldu sindel battı ,ondan öğretmen falan olmaz sadece boş konuşur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY=Torpil Hava Yolları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YURT DISINDAN ALIN TERI ILE HER LISANS ALAN SANKI COKTA YETERLIYDI!DUZ YOLDA ARABA KULLANAMAYAN KONUSMAYI BECEREMEYEN ADAMLAR ALMIS ALIN TEREI ILE LISANS!SIZCE NEDIR BUNUN SONU?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YUGOSLAYA'YA GİDEN SİVİL KÖKENLİ PİLOTLARLA BAŞLAYAN SAVURGANLIK, TÜRK HAVA KURUMUN İTİRAZI ÜZERİNE BİR KISIM SİVİL PİLOT EĞİTİMİ OARAYA DA KAYDIRILDI. ANCAK THY AMERİKA'YA YÜZLERECE PİLOT GÖNDERMEKTEN VE BUNLARA SERVET HACAMAKTAN DA KAÇINMADI. RJ FİLOSUNUN PİLOTLARININ TAMAMI KAPTAN ÇOCUKLARINDAN SEÇİLMİŞ VE İNGİLTERE'DE BEDAVA YETİŞTİRİLMİŞLERDİR. TÜRK UÇUŞ OKULLARINDAN THK'DAN VE KENDİ ALIN TERİ İLE YURT DIŞINDA LİSANLARINI ALIP GELENLERE İSE THY TYPE*RATİNG ENGELLİNİ KOYMUŞTUR. OBJEKTİF ÖLÇÜLERDEN YOKSUN THY KAPTAN SEÇİMİNDE DE BÖYLEDİR. KİM THY'Yİ SOYUP SOĞANA ÇEVİRİSE VATANA HİZMET ETMİŞ SAYILIR VE THY DE BİR YERLERE GELİR. HAK EŞİTLİĞİ, FIRSAT EŞİTLİĞİ VE LİYAKAT SAHİBİ İNSANLAR THY'DE KARİYER YAPAMAZ...İLMEYENLERE TEKRAR TEKRA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000