04 Mayıs 2021, Salı 10:16:45

THY'de personel sayısı azaldı!

Pandemi döneminde Avrupa'nın en çok uçan hava yolu şirketi unvanını elinde bulunduran Türk Hava Yolları'nda kaç personel çalışıyor? İşte rakamlar...
  • ben basvuru yapmak istiyorum, en kisa zamanda kabin memur ilani koyulur insallah
  • Sadece işsiz olan pilot veya kabin memurları yok üniversite okuyan hepimiz işsisiz TGS şirketine bayramdan sonra ilan açılsada bizde çalışsak artık .
  • Kardeşim dünyadan haberin yok. O kadar pilot 2 yılda birikti. Eli ayağı tutan herkes 2018 yılında işe girdi zaten. O günden bu güne de doğru dürüst hiçbir pilot işe alınmadı. 2 yıldır da işe alım için pilot ilanı yok. Sektörden haberin yok gelip yorum atıyorsun. Vasıfsızmış, evet evet kesin öyledir. Çünkü 2 yıldır ortalık iş ilanı kaynıyor değil mi?
  • Belliki sektör içinde değilsin. Pandemiden önce işsiz sayısı 400-500civarındaydı. Onlarında zaten 300 kadarı artık iş aramayanlardı. 3000 sayısının içinde Yerli yabancı okul mezunları + cadetler + Atlaszedeler + Borajetzedeler var. Yaklaşık 350 kadar tipli ve kalanı tipsiz toplam rakam bu canım.
  • IK'da ki abiler sayesinde kina stoklari tukenmis, elbirligi ile personeli soguttular sirketten. Babalarinin ciftligi gibi at kosturuyorlar simdilik.. Ama , simdilik.. Bizden,sizden,onlardan diye diye tukettiler sirketi. Ahlak kelimesi cikmis bir kere sozluklerinden, gunde 10 defa alinlari secdeye degse ne yazar!!
  • Rakamlara Taşeronlar dahilmi acaba?
  • Allahın kekoları Çiftlikbank'tan diğeri Bitcoinden buldu parayı voltaladılar be kardeşim
  • 60 üstü dedeleri emekli etsinler gençlerin önü açılsın artık.
  • Bayram sonrası tgs ye alım varmı acaba?
  • Bu kartalci abiler, sofu başkanlar, present tense ile yurtdışı istasyon şefi olan arkadaşlar ne zaman işten çıkacak o zaman bu ülke kalkınacak.

Türkiye'nin uluslar arası arenada en önemli markası konumundaki Türk Hava Yolları, çalışan sayısıyla da ciddi bir istihdam sağlıyor.

Eurocontrol verilerine göre; Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) döneminde Avrupa'nın en çok sefer düzenleyen hava yolu şirketi konumundaki THY, pek çok havacılık tutkununun da rüyalarını süslemeye devam ediyor. Şirket, bir önceki yıla oranla çalışan sayısında yüzde 6'lik azalma gösterse de hali hazırda 28 bine yaklaşan personel sayısı ile istihdam alanında çok önemli bir yer tutuyor.

29 BİNDEN FAZLA ÇALIŞANI VARDI

Pandemi nedeniyle turizm ve havacılık sektörünün zor günler geçirdiği 2020 yılının Nisan ayına 29 bin 673 personel ile giren THY'de bu rakam yüzde 6'lik eksilmeyle 2021 Mart sonunda 27 bin 975 personele düştü.

Toplam personel sayısında yüzde 6'lık eksilme yaşayan THY'de en büyük kayıp ise yurt içi 984 kişiyle yurt içi personelde oldu.

KAÇ PİLOT KAÇ KABİN MEMURU VAR?

Havacılık sektörünün en popüler meslekleri arasında yer alan pilot ve kabin memuru sayısında da rekor THY'de. 2020 Mart ayı sonunda 5 bin 899 olan pilot ve pilot adayı sayısı, 31 Mart 2021 itibariyle yüzde 3'lük azalışla 5 bin 715'e geriledi.

Kabin memuru sayısında da azalma yaşandığı görüldü. 31 Mart 2020'de kabin memuru sayısı 12 bin 449 olan THY'nin bu yılın aynı dönemindeki kabin memuru sayısı ise 12 bin 187 oldu.

Türk Hava Yolları'nda 31 Mart 2020-31 Mart 2021 arasında çeşitli sebeplerle toplam 1698 personel işten ayrıldı.

©AirportHaber.com

THY'de personel sayısı azaldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (96)

aday ~ 3 yıl önce
ben basvuru yapmak istiyorum, en kisa zamanda kabin memur ilani koyulur insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tyu ~ 3 yıl önce
Ekip iletişim şefi şaziye goknil yaşı kaç? kaç yıllık sigortası var ?personele gelince zorla erken emeklilk sigorta süresi 25 yıl olan yasi 45 olana çalışmaya devam mademki şirkette bir uygulama var sigorta süresine göre başkalarına neden uygulanmıyor çok olmamış mı sigorta süresi
işsiz genç ~ 3 yıl önce
Sadece işsiz olan pilot veya kabin memurları yok üniversite okuyan hepimiz işsisiz TGS şirketine bayramdan sonra ilan açılsada bizde çalışsak artık .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ghy ~ 3 yıl önce
Muhteşem icra kurulu mademki şirketinizde belli süre çalışanı atıyor zorla ikale imzalatmaya çalışıyorsunuz 20 25 yıl sigorta süresi arıyorsunuz o zaman ekip iletişim şefi şaziye hanım efendiyle neden zorla erken emekli etmiyorsunuz kocası filo mdr yaptı yıllarca yüksek maaşıyla yaşadı oldu kocasının tazminatını aldi çalıştığı yerden ayrıldı tazminatını aldi birde kendisi geldi çalışmaya kendi yaş gurubunsakilere yaşlı muamelesi yapıyor çok süre olmuş çalışman diye laf ediyor ayak kaydırmaya çalışıyor kendisinin yaşı 45 nerden bakılacak olsa 25 yıllık sigortası var ise lüks arabalarla geliyor kendisinide zorla erken emekli etsenize görsün yaşlı 'yi genci adaletiniz sadece gecesini gündüzüne katanami işliyor
3000muhabbetidiyen ~ 3 yıl önce
Kardeşim dünyadan haberin yok. O kadar pilot 2 yılda birikti. Eli ayağı tutan herkes 2018 yılında işe girdi zaten. O günden bu güne de doğru dürüst hiçbir pilot işe alınmadı. 2 yıldır da işe alım için pilot ilanı yok. Sektörden haberin yok gelip yorum atıyorsun. Vasıfsızmış, evet evet kesin öyledir. Çünkü 2 yıldır ortalık iş ilanı kaynıyor değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3000'e cevap ~ 3 yıl önce
Belliki sektör içinde değilsin. Pandemiden önce işsiz sayısı 400-500civarındaydı. Onlarında zaten 300 kadarı artık iş aramayanlardı. 3000 sayısının içinde Yerli yabancı okul mezunları + cadetler + Atlaszedeler + Borajetzedeler var. Yaklaşık 350 kadar tipli ve kalanı tipsiz toplam rakam bu canım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KINA ~ 3 yıl önce
IK'da ki abiler sayesinde kina stoklari tukenmis, elbirligi ile personeli soguttular sirketten. Babalarinin ciftligi gibi at kosturuyorlar simdilik.. Ama , simdilik.. Bizden,sizden,onlardan diye diye tukettiler sirketi. Ahlak kelimesi cikmis bir kere sozluklerinden, gunde 10 defa alinlari secdeye degse ne yazar!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5m ~ 3 yıl önce
Rakamlara Taşeronlar dahilmi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Extravaganza ~ 3 yıl önce
Allahın kekoları Çiftlikbank'tan diğeri Bitcoinden buldu parayı voltaladılar be kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir genç. ~ 3 yıl önce
60 üstü dedeleri emekli etsinler gençlerin önü açılsın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 3 yıl önce
Bayram sonrası tgs ye alım varmı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 3 yıl önce
Bayramin ilk gunu var bayram namazina muteakip
Onu bunu birakinda ~ 3 yıl önce
Bu kartalci abiler, sofu başkanlar, present tense ile yurtdışı istasyon şefi olan arkadaşlar ne zaman işten çıkacak o zaman bu ülke kalkınacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000