04 Şubat 2009, Çarşamba 08:20:18

THY'de koltuk krizi!

Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Arabistan gezisinde kullanılan uçakta yaşanan koltuk karışıklığını yazmış...
  • THY'NİN YENİ GENEL MÜDÜRÜ KAZIM ÇALIŞKAN'DIR.HAYIRLI OLSUN.
  • Habere ''kriz'' diye bir baslik vermissiniz, fakat haber icinde is ''krize'' donmeden halledildi diyorsunuz... Ben bu isi anlayamadim. Bu baslikla isi cook abartmisiniz...
  • yakında Temel Kotil gidecek beyler, siz o zaman göreceksiniz koltuk krizi nasıl olur. duyum çok sağlam yerden, Kotilin yerine gelecek kişi dahi belli sayılır. Kotil uzatmaları oynuyor.
  • arkadaş ilk defa uçağa biniyor herhelda
  • Çok yakında hakiki koltuk krizini göreceksiniz THYde.
  • nasıl koltuğa meraklı insanlarımız olduğunu da görmek gerekir.sonuçta 23 saatlik melbourne seyahatine çıkmıyorsun,bir şekilde kabin ekibi bu kadar üst düzey bir ekibe destek olur,gidipte yeniden boarding kart alın diye ittir kaktır yapmamış.işte koltuk merakındaki Türkiye'nin gerçekleri.Size kısa hikaye.İtalya'dan uçağa bindik,bir grup sabırsız alanda.Bana sordular sizi bir gece misafir edelim diye.sordum,italya dışişleri bakanıymış paris'e gidiyormuş acil toplantıya uçakta yer yokmuş.olur dedim,adam gitti yerimde.ekibi de başka uçaklara dağıtıldılar.
  • Küçücük gibi görünen aslında çok büyük hatalarıda görmek gerek. Şirket düşünmeyen ve düşünemeyen kimselerin elinde. Hataları görüp konuşanlarda nerdeyse vatan haini ilan ediliyorlar.

Dün saat 11.25 Ankara Esenboğa Havaalanı Büyük Şeref Salonu önü... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Riyad’a (Suudi Arabistan) götüren uçağa bindim.

Biletimde "11B" yazılıydı. Sırama yöneldim, Bugün Yazarı Ahmet Taşgetiren’le Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu yan yana oturuyordu. Karaalioğlu, numaramın "11B" olduğunu öğrenince kalktı:

Benim koltuk numaram "11A" ama öyle bir koltuk yok. Exit’e denk geldiği için koltuk konulmamış.

Bunun üzerine uçaktaki sıra numaralarına baktım. Business Class böümü 5’inci sırada bitiyordu. Ekonomi sınıfı 11’inci sıradan başlıyordu. Yani 6, 7, 8, 9 ve 10’uncu sıralar yoktu.

Biraz sonra Kuveyt Türk Başkan Yardımcısı, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tivnikli geldi. Elindeki biniş kartı 7’nci sırayı gösteriyordu.

Uçağı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türk Hava Yolları’ndan (THY) kiralamıştı. THY de yeni kiraladığı Airbus A321’in ilk seferi için, Cumhurbaşkanı Gül’ün Suudi Arabistan gezisini uygun görmüştü.

Esenboğa Havaalanı görevlileri belli ki uçaktaki farklı koltuk sıralamasını bilmeden, biniş kartlarını hazırlamışlardı.

Biniş kartları 6, 7, 8, 9 ve 10’uncu sıraları gösteren yolcular, boş buldukları koltuklara yerleşti, sorun krize dönüşmeden çözüldü.

Aynı zamanda Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye koltuk karmaşasını sordum:

THY’de böyle farklı koltuk sıralamaları olur mu? Yaygın mıdır?

- Hayır, bizde öyle bir şey yok. Bu uçak yeni kiralandı. Daha önce kullanan şirket belli ki böyle düzenlemiş ama değiştirilir.

Cumhurbaşkanı Gül’ün 5 milyar doları aşan ticaretimiz, Türk müteahhitlerinin 4 milyar dolar dolayında proje üstlenmiş bulunduğu Suudi Arabistan gezisi, katılan işadamları ve Cumhubaşkanı’nın bazı danışmanları açısından küçük bir ’koltuk sıkıntısı’yla başladı...

Bakalım Gül’ü davet eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah, bu kriz ortamında 20 yılda gerçekleştirmeyi planladıkları 620 milyar dolarlık alt yapı projelerinden Türk müteahhitlerine ekstra pay verecek mi?

Vahap MUNYAR
HÜRRİYET

THY'de koltuk krizi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
THY'NİN YENİ GENEL MÜDÜRÜ KAZIM ÇALIŞKAN'DIR.HAYIRLI OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Habere ''kriz'' diye bir baslik vermissiniz, fakat haber icinde is ''krize'' donmeden halledildi diyorsunuz... Ben bu isi anlayamadim. Bu baslikla isi cook abartmisiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yakında Temel Kotil gidecek beyler, siz o zaman göreceksiniz koltuk krizi nasıl olur. duyum çok sağlam yerden, Kotilin yerine gelecek kişi dahi belli sayılır. Kotil uzatmaları oynuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaş ilk defa uçağa biniyor herhelda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SG ~ 15 yıl önce
Çok yakında hakiki koltuk krizini göreceksiniz THYde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
italya kadar ~ 15 yıl önce
nasıl koltuğa meraklı insanlarımız olduğunu da görmek gerekir.sonuçta 23 saatlik melbourne seyahatine çıkmıyorsun,bir şekilde kabin ekibi bu kadar üst düzey bir ekibe destek olur,gidipte yeniden boarding kart alın diye ittir kaktır yapmamış.işte koltuk merakındaki Türkiye'nin gerçekleri.Size kısa hikaye.İtalya'dan uçağa bindik,bir grup sabırsız alanda.Bana sordular sizi bir gece misafir edelim diye.sordum,italya dışişleri bakanıymış paris'e gidiyormuş acil toplantıya uçakta yer yokmuş.olur dedim,adam gitti yerimde.ekibi de başka uçaklara dağıtıldılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
APRON KEDİSİ ~ 15 yıl önce
Küçücük gibi görünen aslında çok büyük hatalarıda görmek gerek. Şirket düşünmeyen ve düşünemeyen kimselerin elinde. Hataları görüp konuşanlarda nerdeyse vatan haini ilan ediliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000