09 Temmuz 2015, Perşembe 12:44:40

THY'de kabin ekipleri uyarıldı

Türk Hava Yolları, bir kabin memurunun ölümüne neden olan sıtma virüsüne ilişkin yeni prosedür yayınladı. Ekipler hangi konularda uyarıldı?
  • 2013 yapımı " Mary and Martha " isimli filmi izlemenizi öneririm. 12.07.2015 dsmartta izledim. (konu ile ilgili )
  • Bende bir süre kabin memuru olarak görev yaptim.gerçekten zor bir meslek.hak yok hukuk yok, kabin ve kaptanlarimiz mutsuz ve yorgun.bizden maksimum ilgi maksimum güleryüz istiyorlar.en sonunda dayanamadim.şu an görevini sabırla yapan kaptanlarima ekip arkadaşlarima ve yerde ter döken teknisyenlerimize Allah kolaylik versin.
  • Risk olan bölgelere yerli base kabin memuru alsak. Olmadı toplayın laleliden kaçaklari bir işe yarasinlar.
  • Schweps tonic icin kinin iceriyor ,koruyucudur.
  • İlacı hergün kullanın, yok nöbetti yok Afrikaydı yok Sıtmaydı derdiniz kalmaz, rahatlarsınız, gerçi bir karaciğer nakli gerekebilir yada uçuşta yolcu veya dönüşte yakınlarııza saldırabilirsiniz:))
  • ediyorum sadece ekibin canı değerli diğerleri geversn
  • tama thy ye göre bır çözum.. sıvrısınek bu ayak parmak ucundan bıle ıssırır kameruna ugandaya gıdıyosun hava 50 derece bereylemı gezsın ınsanlar kazakmı gıysınler.dağatacagınız bır tane hap parasından mı korkuyosunuz parasını bız verelım sız dagatın
  • Tedbirli davrandiktan sonra hic bir sorun yok ulkemizde hastaneler bu konuda yeterince bilincsiz hatta ilac bulmak bile zor gidilen ulkeler de bu sitma icin evde uygulanabilecek test duzenekleri satiliyor fiyati ise 3tl gibi yanindada ilaci var 18 tl bu kadar basit toplam maliyeti ise 20 tl gecmiyor onlem olarak tedarik edilmeli bence Emirateste calisan butun arkadaslarim da bunlar mevcut herhangibir sikintida olmadi bugune kadar.
  • Cozum gidilecek yere gitmeden iki gun once orada kalindigi surece ve dondukten sonra 5 gun sure ile Malaron (atovaquone and proguanil) kullanmaktir. Yuzde yuze yakin korur. Yoksa 40C'da eldiven, uzun kollu T-shirt giy ile olmaz. Verilen bilgi bile yanlis. Uzun kollu T-Shirt uzerinden isiramaz mi sivrisinek?
  • Aslında çözüm biraz da kendimizde zaten çoğu kişi otel yemeği yemiyor veya dışarı kimse çıkmak istemiyor güvenlik sebebi ile sadece odalarda sigara içilmediğinden havuz tarafında oturuyor madem burada kalacağız spreyi kullanıcaz Likit sinek korucuyu yanımıza alacağız hatta işi biraz daha abartıp Sinek ilacı sıkacaz Gün batımından gün dogana Kadar çıkmayacaz sigara içilen odalar da bir alternatif olabilir buna ek olarak da ilaç kullanıcaz tabi programlı seferler için geçerli ilaç olayı

20 Haziran’da Kabin Amiri Selda Durmaz’ın sıtma virüsüne yakalanarak hayatını kaybetmesi ve bazı uçucu personelin sıtma virüsü kapması ile çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıran Türk Hava Yolları, yeni sıtma prosedürü yayınladı.

Sıtmanın, plasmodium cinsine ait beş türün (Plasmodium Falciparum,Plasmodium Vivax, Plasmodium Ovale, Plasmodium Malariae ve Plasmodium  Knowlesi) etken olduğu ve tedavi edilmezse ölüme yol açabilen bir hastalık  olduğu hatırlatılarak, Afrika, Asya ve Latin Amerika gibi tropikal bölgelerde bu virüsü kapma riskinin yüksek olduğu ve her yıl ortalama 200 milyon yeni sıtma vakası tespit edildiği, 600 bin kişinin ise hayatını kaybettiği vurgulandı.

Anopheles adı verilen sivrisineğin daha çok güneşin batışından doğuşuna kadar olan zaman diliminde ısırmasıyla sıtma virüsünün bulaştığı hatırlatılırken sıtma hastalığına neden olan parazitlerin insan karaciğerinde gelişerek çoğaldığı sinek ısırmasından itibaren en erken 7 gün sonra (genellikle 7-30 gün) bulgular görüldüğü belirtildi.

Hastalığın belirtilerinin ise ateş, titreme, terleme, baş ağrısı, karın ağrısı, kas ağrısı, kas güçsüzlüğü, bulantı, kusma, ishal ve öksürük olduğu hatırlatıldı.

THY ekiplerinin bu virüse yakalanmamaları için almaları gereken önlemler ise şöyle sıralandı:

-Herhangi bir sıtma aşısı yoktur. Sivrisinek ısırmalarına karşı kişisel korunma, sıtmaya karşı savunmanın ilk aşamasını oluşturur.
- Sıtma hastalığı ve gidilecek ülkeyle ilgili gerekli bilgilere sahip olunmalıdır. Daha önce sıtma hastalığı geçirilmiş olsa dahi bu hastalığa tekrar yakalanma riski söz  konusu olduğundan koruyucu önlemlerin tekrar gerekli olduğu bilinmelidir.

- Sıtma Riski Olan Ülkeler Listesinde yer alan bölgelere uçmadan en geç bir-iki gün önce hastalık ve gidilecek ülkeyle ilgili bilgiler ile sinek kovucu sprey almak üzere İstanbul Atatürk Havalimanı THY Apron Sağlık birimine başvurulmalıdır.

- Koruyucu ilaç kullanmak isteyenler İstanbul Atatürk Havalimanı THY Apron Sağlık  birimine uçuştan en az 1-2 gün önce başvurmalıdır.

- Riskli bölgeye yapacağınız uçuşlarda uzun kollu tişört, pantolon, eldiven, kolları ve  bacakları örtecek pamuklu giysiler götürülmelidir. 

- Üniforma olarak uzun kollu gömlek giyilmesi zorunludur.

- Sorumlu kaptan pilot ve/veya kabin amiri tarafından uçuş öncesi ve uçuş sonrası   brifinglerinde Sıtma hastalığı korunma ve kontrol önlemlerine ilişkin bilgilendirme   yapılmalıdır. 

- Riskli bölgelerden dönüş uçuşlarında kabin ekibi uçak kapıları kapandıktan sonra  yolcular içerdeyken kalkış öncesi “PR.32.076 Uçak İçi Dezenfeksiyon ve Dezensektizasyon Prosedürü’’ 6.1.2.2 maddesine uygun olarak uçak içi ilaçlama  yapılmalıdır.  

- Anofel sivrisineği gece beslendiği için sıtma hastalığının yayılımı daha çok alacakaranlık ile şafak arasında gerçekleşmektedir. Sinek kovucu spreyler kullanım klavuzuna uygun ve periyodik olarak vücudun sivrisineklere maruz kalacak açık deri bölümlerine uygulanır.

- Güneş koruyucu kullanılacaksa cilde önce güneş koruyucu, sonra sinek kovucu sprey uygulanır.

- Riskli bölgelerde kaldığınız süre boyunca gerekmedikçe açık alanlarda bulunulmamalıdır. Özellikle kırsal kesimler, bataklık alanlar gibi maruziyet riskinin yüksek olduğu bölgelere gidilmemelidir. 

-Yemekler otelin kapalı alanlarında yenilmelidir. 

- Bulunması halinde, otel odasında cibinlik ve sinek kovucu oda spreyleri kullanılmalı, klima açık bırakılmalıdır. Eğer koruma amaçlı ilaç kullanılıyorsa önerilen doz ve sürede düzenli kullanılmalıdır.  

THY, riskli bölgeye seyahatz sonrasında, ateş, titreme, terleme, karın  ağrısı, baş ağrısı, kas ağrısı, kas güçsüzlüğü, bulantı, kusma, ishal ve öksürük  belirtileri görüldüğü takdirde teşhis ve tedavi için acilen en yakın sağlık birimine  başvurulmasını da istedi.

©AirportHaber

THY'de kabin ekipleri uyarıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

film.. ~ 9 yıl önce
2013 yapımı " Mary and Martha " isimli filmi izlemenizi öneririm. 12.07.2015 dsmartta izledim. (konu ile ilgili )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Bende bir süre kabin memuru olarak görev yaptim.gerçekten zor bir meslek.hak yok hukuk yok, kabin ve kaptanlarimiz mutsuz ve yorgun.bizden maksimum ilgi maksimum güleryüz istiyorlar.en sonunda dayanamadim.şu an görevini sabırla yapan kaptanlarima ekip arkadaşlarima ve yerde ter döken teknisyenlerimize Allah kolaylik versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEO ~ 9 yıl önce
Risk olan bölgelere yerli base kabin memuru alsak. Olmadı toplayın laleliden kaçaklari bir işe yarasinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekli ~ 9 yıl önce
Schweps tonic icin kinin iceriyor ,koruyucudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tavsiye ~ 9 yıl önce
İlacı hergün kullanın, yok nöbetti yok Afrikaydı yok Sıtmaydı derdiniz kalmaz, rahatlarsınız, gerçi bir karaciğer nakli gerekebilir yada uçuşta yolcu veya dönüşte yakınlarııza saldırabilirsiniz:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taktir ~ 9 yıl önce
ediyorum sadece ekibin canı değerli diğerleri geversn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komedı dukkanı ~ 9 yıl önce
tama thy ye göre bır çözum.. sıvrısınek bu ayak parmak ucundan bıle ıssırır kameruna ugandaya gıdıyosun hava 50 derece bereylemı gezsın ınsanlar kazakmı gıysınler.dağatacagınız bır tane hap parasından mı korkuyosunuz parasını bız verelım sız dagatın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ikbal ~ 9 yıl önce
Tedbirli davrandiktan sonra hic bir sorun yok ulkemizde hastaneler bu konuda yeterince bilincsiz hatta ilac bulmak bile zor gidilen ulkeler de bu sitma icin evde uygulanabilecek test duzenekleri satiliyor fiyati ise 3tl gibi yanindada ilaci var 18 tl bu kadar basit toplam maliyeti ise 20 tl gecmiyor onlem olarak tedarik edilmeli bence Emirateste calisan butun arkadaslarim da bunlar mevcut herhangibir sikintida olmadi bugune kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
18+ 3 ~ 9 yıl önce
hay senın matematık ogretmenıne :D
Selim ~ 9 yıl önce
Cozum gidilecek yere gitmeden iki gun once orada kalindigi surece ve dondukten sonra 5 gun sure ile Malaron (atovaquone and proguanil) kullanmaktir. Yuzde yuze yakin korur. Yoksa 40C'da eldiven, uzun kollu T-shirt giy ile olmaz. Verilen bilgi bile yanlis. Uzun kollu T-Shirt uzerinden isiramaz mi sivrisinek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iphone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Aslında çözüm biraz da kendimizde zaten çoğu kişi otel yemeği yemiyor veya dışarı kimse çıkmak istemiyor güvenlik sebebi ile sadece odalarda sigara içilmediğinden havuz tarafında oturuyor madem burada kalacağız spreyi kullanıcaz Likit sinek korucuyu yanımıza alacağız hatta işi biraz daha abartıp Sinek ilacı sıkacaz Gün batımından gün dogana Kadar çıkmayacaz sigara içilen odalar da bir alternatif olabilir buna ek olarak da ilaç kullanıcaz tabi programlı seferler için geçerli ilaç olayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000