25 Nisan 2020, Cumartesi 23:52:25

THY'de işkur teşvik ödemeleri başlıyor: Çalışanlar ne kadar alacak?

Türk Hava Yolları'nda (THY) kısa çalışma ödeneklerinin verileceği tarih ve detaylar açıklandı.
  • farkettim maddi olarak kayıp
  • metrobus soförlüğü yaparlar artık, tabi e sınıfı ehliyetleri varsa.
  • Kabin personellerinin ayda 30 bin TL.maaş aldıklarını duymuştum. Bu rakama göre düşünürsek epeyce bir kayıpları var. Turizm personeline göre şanslılar yine de.
  • acaba hangi kahin/müneccimle samimisiniz?
  • dostum bu yazar ve benzerleri kibriti çakıp çırayı kızıştırıp burdan gelen hararetle (bkz. reyting) ile başarısını değerlendirir. yorum yazmayıp tepki vermezsek başka konularda yazmaya zorlamış oluruz. (ki zaten bu yorumu da yayınlamaz...)
  • fetoculeri atin
  • Ortamı yumuşatayım biraz , işkurda nisan ayı ödemesi neden 21 gün gözüküyor ?
  • Bu ne kardesim. Hani Tc kiskanilan, herkesin gozunun icine baktigi ve yardim alabilmek icin kuyruga girdigi bir ulkeydi. Turkiyede en itibarli mesleklerden birini yapacaksin, ama Almanya’da tumuyle issiz olan insanlara sosyal yardim dan yapilan aylik maastan 400€+ev krasi+elektrik+su+isinma+saglik sigortasi Xailedeki yetiskin sayisi, yani 3 cocuklu bir ailede 2500€=18750₺ yaparki bu parayi turkiyede normal calisan bir insan hayatta goremez. İlaveten Corona dan dolayi yapilan harici hibe yardimini saymiyorum bile. TC calisanlarin kanini emerken iyiydi, ama boyle zor gunlerde masallah, elini halkina karsi nasilda kisiyor. Elde yoksada oyle cikip ha bire kara propaganda yapmayacaksin. Cahil halkin basina iste boyle gunlerde o yucelttigi devletinin ne halt oldugu ortaya cikar. Ne diyeyim Allah yardimciniz olsun. Umarim herkesin basini sokabilecegi bir evi ve birikimi varsir yoksa bu devletin ipiyle hicbir kuyuya inilmez. Sarayi olanlar baksaniza kendini bir guzelce saraya kapatti. Halkta ne puk yerse yesin havasinda.
  • Yapmayın arkadaşlar ezelde belli olan rızk için birbirinizi kırmayın. Herkesin rızkı ezelde bildirilmiştir. Allah isteyene verir, kimine helalden kimine haramdan. Kime ne verdiğini biz bilemeyiz. Bir müslümanın kalbini kırmak kabeyi yıkmak kadar günahtır. Hele ki böyle mübarek bir ayda... Zaten belalar dertler çok üzerimizde birbirimize dua edeceğimiz yerde kırmayalım... Selam ve dua ile...
  • Thy Teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 yılda hastalanan A bakım dar gövde ucak teknisyeni çalışanını 39 yaşında işten attı ALAY ETMEYİN ENGELLİ HASTA İŞSİZ BOŞTA YAŞAMAK ZOR SİZİNDE BAŞINIZA GELMESİN

Türk Hava Yolları'nda (THY) kısa çalışma ödeneklerinin verileceği tarih ve detaylar açıklandı.

THY'de İşkur Kısa dönem çalışma teşviği ile birlikte en yüksek ödenecek maaş üç ay boyunca yaklaşık 5 bin TL olacak.

İşte detaylar;

Ortaklığımız adına yapılan kısa çalışma başvurularımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanlıkları tarafından yapılan uygunluk tespiti sonucunda kısa çalışma başlama tarihi 01.04.2020 ve bitiş tarihi 30.06.2020 olmak üzere, 40,5 / 45 haftalık çalıştırılmayacak saat olarak uygun görülmüştür.

Bu kapsamda, başvuru yaptığımız tüm işyerlerimizde 01.04.2020 —30.06.2020 tarihleri arasında 40,5 / 45 haftalık çalıştırılmayacak saat olarak kısa çalışma yapılacaktır.

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilecek, şartları sağlayan (son 60 gün hizmet akdine tabi olmak kaydıyla son 3 yıl içinde 450 gün prim ödemiş olması) çalışma arkadaşlarımıza, çalışamadıkları süreler için IŞKUR tarafından 3 ay boyunca; son 12 aylık brüt ücret ortalamasının %60'ı kadar (asgari ücretin ./0150'sini geçemez) kısa çalışma ödeneği bağlanacaktır. Kısa çalışma ödeneği, çalışan listeleri her ayın sonunda Ortaklığımızca IŞKUR'a bildirildikten sonra, izleyen ayın 5'ine kadar kısa çalışma yapılan günlere göre hesaplanarak çalışanlarımızın IBAN hesaplarına ödenecektir.

Uygunluk tespiti tamamlanıp ödeme onayı gerçekleşen bazı işyerlerimiz için kısa çalışma ödemeleri çalışanlarımızın hesaplarına yatırılmaya başlamıştır. Nisan ayında istirahat ve doğum raporu, ücretsiz izin gibi sebeplerle devamsızlıkları olan çalışanlarımıza da fiili devamı dikkate alınmaksızın erken tarihte IŞKUR tarafından tam ödeme gerçekleşmiş olup, Nisan ayı devam bilgileri IŞKUR tarafına iletildiğinde rapor, ücretsiz izin vs. kaynaklı varsa fazla ödemeler, izleyen aylarda mahsup edilebilecektir.

Normal çalışma günlerine isabet eden tutarlara ilişkin ücretler ise ücret ödeme gününde Ortaklığımızca ödenecektir.

 

. Kısa çalışma ödeneği hak ediş bilgilerini görüntülemek için öncelikle https://esubeiskur.gov.tr/ adresinden e-devlet şifresi kullanılarak ya da yeni kayıt oluşturularak yapılabilen kayıt işlemi sonrasında (detaylar ektedir) https://www.turkiye.gov.tr/issizlik-odenegi-odernesi adresi üzerinden kontrol sağlanabılir. IŞKUR onay süreci her işyeri için farklı IŞKUR hizmet merkezince, işlem sıra ve yoğunluğuna göre yapılmaktadır ve Nisan ayı sonuna kadar onay süreçlerinin tamamlanması beklenmektedir. Bu nedenle henüz onay süreci tamamlanmayan işyerinde çalışan arkadaşlarımız kısa çalışma ödeneğini ilgili adresten sorgulasa da görüntüleme gerçekleşmeyebilir. Ortaklığımızın kısa çalışma için uygunluk verilen dönemlerden daha önce normal faaliyetine başlamaya karar vermesi durumunda altı iş günü öncesinde çalışanlarımıza bildirim yapılacaktır.

 

THY'de işkur teşvik ödemeleri başlıyor: Çalışanlar ne kadar alacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (172)

ben de ~ 4 yıl önce
farkettim maddi olarak kayıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhsin ~ 4 yıl önce
metrobus soförlüğü yaparlar artık, tabi e sınıfı ehliyetleri varsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ~ 4 yıl önce
Kabin personellerinin ayda 30 bin TL.maaş aldıklarını duymuştum. Bu rakama göre düşünürsek epeyce bir kayıpları var. Turizm personeline göre şanslılar yine de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 4 yıl önce
yok 90.000 tl.
NA ~ 4 yıl önce
Yok 300 bin...
SAF ~ 4 yıl önce
SAF şirketi taşeronların işkur kaydini yaptırmadı, kimse para alamayacak. Kim bunun sorumlusu?
acaba ~ 4 yıl önce
acaba hangi kahin/müneccimle samimisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
itediği bu ~ 4 yıl önce
dostum bu yazar ve benzerleri kibriti çakıp çırayı kızıştırıp burdan gelen hararetle (bkz. reyting) ile başarısını değerlendirir. yorum yazmayıp tepki vermezsek başka konularda yazmaya zorlamış oluruz. (ki zaten bu yorumu da yayınlamaz...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Durmus Sarioglu ~ 4 yıl önce
fetoculeri atin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değişik ~ 4 yıl önce
Ortamı yumuşatayım biraz , işkurda nisan ayı ödemesi neden 21 gün gözüküyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci kpt ~ 4 yıl önce
Bu ne kardesim. Hani Tc kiskanilan, herkesin gozunun icine baktigi ve yardim alabilmek icin kuyruga girdigi bir ulkeydi. Turkiyede en itibarli mesleklerden birini yapacaksin, ama Almanya’da tumuyle issiz olan insanlara sosyal yardim dan yapilan aylik maastan 400€+ev krasi+elektrik+su+isinma+saglik sigortasi Xailedeki yetiskin sayisi, yani 3 cocuklu bir ailede 2500€=18750₺ yaparki bu parayi turkiyede normal calisan bir insan hayatta goremez. İlaveten Corona dan dolayi yapilan harici hibe yardimini saymiyorum bile. TC calisanlarin kanini emerken iyiydi, ama boyle zor gunlerde masallah, elini halkina karsi nasilda kisiyor. Elde yoksada oyle cikip ha bire kara propaganda yapmayacaksin. Cahil halkin basina iste boyle gunlerde o yucelttigi devletinin ne halt oldugu ortaya cikar. Ne diyeyim Allah yardimciniz olsun. Umarim herkesin basini sokabilecegi bir evi ve birikimi varsir yoksa bu devletin ipiyle hicbir kuyuya inilmez. Sarayi olanlar baksaniza kendini bir guzelce saraya kapatti. Halkta ne puk yerse yesin havasinda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen Yapmayın! ~ 4 yıl önce
Yapmayın arkadaşlar ezelde belli olan rızk için birbirinizi kırmayın. Herkesin rızkı ezelde bildirilmiştir. Allah isteyene verir, kimine helalden kimine haramdan. Kime ne verdiğini biz bilemeyiz. Bir müslümanın kalbini kırmak kabeyi yıkmak kadar günahtır. Hele ki böyle mübarek bir ayda... Zaten belalar dertler çok üzerimizde birbirimize dua edeceğimiz yerde kırmayalım... Selam ve dua ile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ENGELLİEngellemeyin ~ 4 yıl önce
Thy Teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 yılda hastalanan A bakım dar gövde ucak teknisyeni çalışanını 39 yaşında işten attı ALAY ETMEYİN ENGELLİ HASTA İŞSİZ BOŞTA YAŞAMAK ZOR SİZİNDE BAŞINIZA GELMESİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000