14 Temmuz 2010, Çarşamba 11:07:34

THY'DE FARKLI KÜLTÜREL YAPILANMALAR

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, bu haftaki köşe yazısında THY'deki farklı kültürel yapılanmaları kaleme aldı. İşte İnan'ın o yazısı...
  • sallama kaptanım diye geçinen arkadaş sallama
  • Yerli iken THY nin istedigi tum sartlari (unv, master,ingilizce, tipte 3000saat,agziyla kus tutmak, bir adimda fersahlari asmak falan filan )fazlasiyla karsilamama ragmen gorusmeye bile cagrilmadim ama gittim kimlik degistirdim baska bir ulke vatandasligina gecip basvurdum ve sartlarin yarisina karsilamama ragmen (ortaokul mezunu, tarzanca, 500saat SEP, ogleden sonra tatil istemi) hemen ise basladim. Iste TK gercegi.
Toplumsal yaşamımızın önemli kurumlarının yönetiminde belirleyici olan şirket kültürü, toplumsal yapımızın bir aynasıdır aynı zamanda... Ancak, bu kurumları yönetenler, ne yazık ki bizim toplumumuzda politik haraketlerin birer uzantısı olmak durumundadırlar. Yöneticilerinin o işteki uzmanlık ve yararılılıklarından önce, politik kimlikleri öne çıkar ve politik iktidarların hizmetindedirler. Kamunun malı olan bu kurumlarımız, artık kamunun değil, bir çıkar grubu olan politik hareketlerin arpalığı durumuna gelirler.

Oysa, asıl görev bu ülkenin insanlarına; daha ucuz, konforlu, güler yüzlü ve güvenli çağdaş bir havayolu ulaşımı sağlamak olmalıdır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN
THY'DE FARKLI KÜLTÜREL YAPILANMALAR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
sallama kaptanım diye geçinen arkadaş sallama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yerli iken THY nin istedigi tum sartlari (unv, master,ingilizce, tipte 3000saat,agziyla kus tutmak, bir adimda fersahlari asmak falan filan )fazlasiyla karsilamama ragmen gorusmeye bile cagrilmadim ama gittim kimlik degistirdim baska bir ulke vatandasligina gecip basvurdum ve sartlarin yarisina karsilamama ragmen (ortaokul mezunu, tarzanca, 500saat SEP, ogleden sonra tatil istemi) hemen ise basladim. Iste TK gercegi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000