30 Nisan 2008, Çarşamba 08:45:45

THY'de el bagajı krizi!

Türk Hava Yolları’nın TK 1265 sefer sayılı Ercan-İstanbul uçağında kocaman valizler kabin içerisine alınırken bu olay yolcuların havayolu şirketine tepkilere neden oldu.

Türk Hava Yolları’nın TK 1265 sefer sayılı Ercan-İstanbul uçağında büyük valizler kabin içerisine alınırken bu olay yolcuların havayolu şirketine tepkilere neden oldu. Geçtiğimiz Cuma Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan Havalimanından saat 05.00’da havalanan TK 1265 sefer sayılı İstanbul uçağında, kabin içerisinde bulunan koltuk üzerlerindeki el bagajlarını koymak için yapılan dolaplara büyük bagajların yerleştirilmesi el bagajlarının ellerinde kalan yolcuların tepkilerine sebep oldu. Seyahat eden bazı yolcular uçaktan indikten sonra bagaj beklememek için beraberlerinde getirdikleri valizleri kabin içerisinde bulunan ve koltuk üzerlerindeki, el bagaj dolaplarına sığdırmaya çalışıyorlar. Uçuş kurallarının hiçe sayıldığı bu durum, havacılığı ciddiye almayan uçak personeli tarafından görmezden geliniyor.
Yolcular uçakta her hangi bir tehlike anında bu valizlerin üzerlerine düşüp, çıkış kapılarını kapayacaklarını düşünüyorlar. Bu durumu gerek pilotlara gerekse hosteslere sorulduğu zaman ise, onlar havayollarında yer hizmeti yapan personeli sorumlu tutuyorlar. Oysa ki uçağın kaptanının uçak içerisinde sorumlu yolcuyu indirme yetkisi olduğu gibi, bu tarz kabin içerisini tehlikeye sokan bagajları da indirme yetkisi bulunuyor.

Kaynak: Emin Çalkılıç / Milli Gazete

THY'de el bagajı krizi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000