30 Mart 2008, Pazar 12:26:26

THY'de dış hat patlaması!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Mart 2008 itibariyle Türk Hava Yolları tarihinde ilk kez dış hat yolcu sayısının, iç hatlarda uçan yolcu sayısını aştığını söyledi.

Genel Müdür Kotil, Mart ayında haftalık ortalama yolcu sayısının 370 binin üzerine çıktığını, elde edilen toplam gelirin yüzde 60'ından fazlasının artık dış hat gelirlerinden oluştuğunu açıkladı.

Temel Kotil'in verdiği bilgiye göre, THY uçaklarında uçan business yolcu sayısında da son aylarda önemli bir patlama gerçekleşti ve hem iç hem de dış hatlarda business sınıfında uçan toplam yolcu sayısında 2008'in ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50'ye varan bir artış oldu.

-KÜRESEL KRİZ ORTAMINDA YOLCU SAYISI ARTTI-

Küresel kriz ortamında havayollarında gerek yolcu sayısı gerekse doluluk oranlarında eksiye doğru gidiş olduğunu, THY de ise tarihin en yüksek rakamlarına ulaşıldığını belirten Temel Kotil, “ Ocak, Şubat, Mart, Nisan ayları genelde bizde de yolcu sayısında ve dolulukta düşüş olurdu. Ancak bu yıl küresel krize rağmen THY dolulukta yüzde 70'lerin üzerindeki oranıyla tarihin en iyi zamanlarını yaşıyor. Bir yandan Star Alliance üyeliği, bir yandan rakamlar beni gerçekten çok heyecanlandırıyor. Bu yıl nerdeyse yüksek sezona yakın bir yolcu sayısına ulaşmış durumdayız” şeklinde konuştu.

Genel Müdür Kotil, iç ve dış hatlar dahil tüm hava yolu şirketlerinin Türkiye'de 2006 yılında 59 milyon yolcu taşıdıklarını ve bu rakamın 2007'de 70 milyona çıktığını hatırlatarak “ Türkiye'nin toplam dünya yolcu trafiğindeki yeri 15'inci sıradan 13'üncü sıraya yükseldi. 2008'de Türkiye'nin sırası daha da yukarı çıkabilir” dedi.

-"2008 DE 23.5 MİLYON YOLCUYU AŞARIZ"-

Temel Kotil, iç hatlarda yolcu sayısında artışın da sürdüğünü, dış hatlardaki artışın THY'nin dış itibarının önemli oranda yükselişinin bir göstergesi olduğunu savunarak “ Star Alliance ittifakına 1 Nisan tarihiyle tam üye olarak katıldıktan sonra dış hatlarda ve transit yolcu sayısında önemli bir artış olacağını öngörüyoruz. Star Alliance üyeliği sayesinde yolcu sayımızda zaten bir artış başlamıştı, tam üyelikle birlikte sadece bu kanaldan yüzde 10'lar civarında bir artış bekliyoruz. 2008'de transit yolcu sayısının 1.5 milyonu , toplam yolcu sayısının da 23.5 milyonu geçmesini öngörüyoruz” dedi.

THY'de dış hat patlaması!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000