05 Mayıs 2010, Çarşamba 16:36:47

THY'DE AIR STARTER ARIZASI

Türk Hava Yolları Ankara - İstanbul seferini yapan Airbus A321 tipi uçak kalkışa hazırlandığı sırada air starter arızası yaşadı.
  • haberi iyi okuyun ondan sonra yazımaq yorum yapın. Gear box arızası demiyor. air starter diyor ama kalkışta diyor. kalkışta air starter ne alaka diye size sorarım. N2 yu döndüremiyorsanız zaten motoru çalıştıramadınız demektir. Motor çalışmıyorsa kalkışta işiniz ne??? Ayrıca N2 alçak basınç türbini dönüsüdür. Ona lütfen Gear box demeyelim. Bu saatten sonra ben kimseden Airbus dersi almam. Haberiokumadan bana tepki gösteriyorsunuz.
  • O uçağın yolcularından biri olarak 3 saat bekledik hatta kuyruk TC-JRA ve çok bekledik sonra salona alındık daha sonra başka bir uçağa bir saatlik gecikme diyen arkadaşa.
  • air starter+ground power öneren arkadaş acaba gearbox'ı yani N2 yu nasıl döndürmeyi düşünüyor acaba... komik olmayın starter arızalı ise hava olsa ne olur olmasa ne olur, motoru çalıştıramazsınız... starter basınçlı hava üretmez, mevcut havayla N2 şaftını çevirir...
  • arkadaslar uçagımızn marş motoru arıza yapmış,doğal olarak motor çalıştırılamamış,bundan daha doğal ne olabilirki... kocaman harflerle THY DE AIR STARTER ARIZASI diye başlık atılmış. eee haberin devamı yok sonra ne olmuş?starter motor değiştirilip ucak 1 saat rotorla sefere mi verilmiş? yada esb de starter motor yokta ıstanbuldan gelmesı mı beklenmış? sadece THY haberi olsun da ne olursa olsun amacı lütfen gütmeyin lütfen
  • Bir Airbus çı olarak kalkışta air starter kavramını anlayamadım. Kalkışta zaten her iki motor da çalışır durumdadır. Starter ne alaka? Yerde motor çalıştırırken APU Bleed mi gitmiş ne olmuş? Diyelim öyle??? Eee ne var bunda??? Çağırırsın ground power + Air starter... Çalıştırırsın. Diğer motoru da cross bleed engine start... Olay biter. BUnun haber değeri nedir?
  • 40 kere dedik. Kesin bir deve. Nazar vardır. Veya cemaatten biri okusun üflesin.
  • Elimizdeki airbus uçaklarımızda kullanılan v2500 motorlarında starter arızası normal bu sadece bizde olan bir arıza degil. pilot ve teknisyen arkadasım uçaga sefere vermeyerek en iyi seçimi yapmış bence . elimişzde olmayaran sebeblerden dolayı aldıgımız v2500 ler cok problemlı bir motor bunun yerine thy teknigin bildigi cfm 56-5 yada 7 kullanılsaydı daha verimli olurdu diye düşünüyorum . yinede bayrak taşıyıcımız olarak tk her zaman yanındayız ..
  • Lütfen bu yazımda art niyet aramayın. Niyetim üzerinde Milli bir bayrak tasıyan THY daha iyi yerlerde görmek. 1- Teknik elemanlarınızı sanayideki oto tamircisi gibi görmeyin. 2- teknik personelin üzerindeki agır calısma yükünü alın. her an buyuk hataya acık yorgunlukta calısıyorlar. 3- Lisanslı ucak teknisyenin uzerindeki baskı unsurlarını azaltın baskı insana hata yaptırır. 4-osmanlı da loca denilen simdi ise isi ehline verme prensibi gudun. 5- hep ceza vermeyin birazda basarılı olan isi yüklenen riski uzerine alan personele ödül verin. 6- yonetici vasfındaki sadece ust yonetime hos gozukmeye calısan kisileri elimine edin. yoksa mutfakda tüp de kacak var. bu yakaladıgın cizgiyi bir gaz kacagına kurban vermeyin. süphesizki ALLAH adaleti emr
  • Ciddiyetin en büyük örneklerinden ve en ufak bir riske bile girmeyen THY ye saygılarımla.

Türk Hava Yolları'na ait TK 2131 sefer sayılı Ankara - İstanbul seferini yapan Airbus A321 tipi uçak kalkış sırasında air starter (motor çalıştırma ünitesi) arızası yaşadı. Air starter arızası nedeniyle yolcular uçaktan indirildikten sonra havaalanında beklemeye alındı.

©AirportHaber

 

THY'DE AIR STARTER ARIZASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
haberi iyi okuyun ondan sonra yazımaq yorum yapın. Gear box arızası demiyor. air starter diyor ama kalkışta diyor. kalkışta air starter ne alaka diye size sorarım. N2 yu döndüremiyorsanız zaten motoru çalıştıramadınız demektir. Motor çalışmıyorsa kalkışta işiniz ne??? Ayrıca N2 alçak basınç türbini dönüsüdür. Ona lütfen Gear box demeyelim. Bu saatten sonra ben kimseden Airbus dersi almam. Haberiokumadan bana tepki gösteriyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O uçağın yolcularından biri olarak 3 saat bekledik hatta kuyruk TC-JRA ve çok bekledik sonra salona alındık daha sonra başka bir uçağa bir saatlik gecikme diyen arkadaşa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
air starter+ground power öneren arkadaş acaba gearbox'ı yani N2 yu nasıl döndürmeyi düşünüyor acaba... komik olmayın starter arızalı ise hava olsa ne olur olmasa ne olur, motoru çalıştıramazsınız... starter basınçlı hava üretmez, mevcut havayla N2 şaftını çevirir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaslar uçagımızn marş motoru arıza yapmış,doğal olarak motor çalıştırılamamış,bundan daha doğal ne olabilirki... kocaman harflerle THY DE AIR STARTER ARIZASI diye başlık atılmış. eee haberin devamı yok sonra ne olmuş?starter motor değiştirilip ucak 1 saat rotorla sefere mi verilmiş? yada esb de starter motor yokta ıstanbuldan gelmesı mı beklenmış? sadece THY haberi olsun da ne olursa olsun amacı lütfen gütmeyin lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir Airbus çı olarak kalkışta air starter kavramını anlayamadım. Kalkışta zaten her iki motor da çalışır durumdadır. Starter ne alaka? Yerde motor çalıştırırken APU Bleed mi gitmiş ne olmuş? Diyelim öyle??? Eee ne var bunda??? Çağırırsın ground power + Air starter... Çalıştırırsın. Diğer motoru da cross bleed engine start... Olay biter. BUnun haber değeri nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
40 kere dedik. Kesin bir deve. Nazar vardır. Veya cemaatten biri okusun üflesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Elimizdeki airbus uçaklarımızda kullanılan v2500 motorlarında starter arızası normal bu sadece bizde olan bir arıza degil. pilot ve teknisyen arkadasım uçaga sefere vermeyerek en iyi seçimi yapmış bence . elimişzde olmayaran sebeblerden dolayı aldıgımız v2500 ler cok problemlı bir motor bunun yerine thy teknigin bildigi cfm 56-5 yada 7 kullanılsaydı daha verimli olurdu diye düşünüyorum . yinede bayrak taşıyıcımız olarak tk her zaman yanındayız ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Lütfen bu yazımda art niyet aramayın. Niyetim üzerinde Milli bir bayrak tasıyan THY daha iyi yerlerde görmek. 1- Teknik elemanlarınızı sanayideki oto tamircisi gibi görmeyin. 2- teknik personelin üzerindeki agır calısma yükünü alın. her an buyuk hataya acık yorgunlukta calısıyorlar. 3- Lisanslı ucak teknisyenin uzerindeki baskı unsurlarını azaltın baskı insana hata yaptırır. 4-osmanlı da loca denilen simdi ise isi ehline verme prensibi gudun. 5- hep ceza vermeyin birazda basarılı olan isi yüklenen riski uzerine alan personele ödül verin. 6- yonetici vasfındaki sadece ust yonetime hos gozukmeye calısan kisileri elimine edin. yoksa mutfakda tüp de kacak var. bu yakaladıgın cizgiyi bir gaz kacagına kurban vermeyin. süphesizki ALLAH adaleti emr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ciddiyetin en büyük örneklerinden ve en ufak bir riske bile girmeyen THY ye saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000