17 Nisan 2013, Çarşamba 15:44:31

THY-AIRBUS ARASINDA TARİHİ İMZALAR ATILDI

Türk Hava Yolları (THY) filosuna katacağı 117 uçak için Airbus'la anlaşma imzaladı. İki bakanın da katıldığı törende THY adeta dosta düşmana nazire yaptı.
  • son resimdeki hediye mükemmel.
  • Ne de olsa devletin cebinden çıkıyor ya para habire sipariş verirler...
  • Hayırlı olmasına hayırlı olsun da kim ne kadar komisyon cukka ettirildi onu da bilebilseydik, onlara da sakaldan dolayı hayırlı olsun derdik.
  • Sn. Binali Bey Airbus'ı Türkiye'ye uçak yapmaya davet etmiş. Varsa öyle ciddi bir niyetin anlşama için pazarlık yaparken diyeceksin dediğini, imza töreninde dersen hoş bir seda olarak semadaki yerine uçar gider o laf...
  • Patlar bu BALON !
  • ...THY'nin 10 yıl önce sadece 65 uçağı olduğunu hatırlatan Bregier, "Şuan 250 dediniz, önümüzdeki 375'i hedefliyorsunuz. Türk Hava Yolları, Airbus'tan da hızlı büyüyor ve biz bunu kıskanıyoruz. kim demiş? Airbus Başkanı ve CEO'su Fabrice Bregier... dünya yolcu uçağı pazarının en büyük 2 üreticisinden birinin açıklamaları bunlar. gururunu okşuyor insanın ama inandırıcı hiç gelmiyor. askeri kanadı olan son derece stratejik bir şirketin ceo su sıradan insanlardan seçilmez. orada kafasına göre takılamaz. yaptığı ve dedikleri büyük resimde ki çıkarlar doğrultusundadır. eğer türklere bir gaz veriliyorsa avrupalılar ve amerikalılardan bir kere daha ne yaptığımızı kimin gazına geldiğimizi gözden geçirmeliyiz.
  • Tamam çok güzel büyüsün etsin milli gururumuz ama bu yönetimin çok aç gözlü ve sinsi olduğunu düşünüyorum.Sonraki yönetimlerin de uçak alımlarını da yaparak(alımların çoğu geleceğe yayılmış) komisyonları cebe indirdiler.Bu aç gözlülük şimdi değil ama ileride çok can yakar.Ayrıca bir şey daha belirtmek istiyorum : THY devlet şirketi olduğu sürece orada dönen her komisyonun kamuoyuna sunulması gerekir.Çünkü gerçekten ciddi paralar bunlar.Milyonlarca Dolar..
  • En buyuk Hamdi Topcu kiskananlar catlasin patlasin Evet en buyuk en karakterli ve en merhametli Adam gibi adam iste ne bu yahu devamli asagi cekmeyin hakkini verin artik yoksa sizi bir yerlere getirmedi demi kiskaniyorsunuz Allah selamet versin sanki gecmiste kimse torpil bilmiyordu da bunu hamdiye yukluyorlar alasi vardi be hemde ne torpil vardi eskiler bilir Sagol thy adini dunyaya duyurdu sagol varol Hamdi Topcu
  • İki önemli Bakan da Hamdi Beyin arkasında ayakta durmaktalar. Bence Hamdi Beyin, büyük patron nezdinde değeri ve önemi çoooookk büyük ve farklı.. Herhalde çook önemli işleri o yüklenmiş durumda ...Bariz farkediliyor..
  • Allah'tan kork ya Hamdi Topçu. 2020 yılı siparişleri de noluyor. İllaki 10 yıl sonra alınacak olan uçakların komisyonlarını da mı sen almalısın. Bırak senden sonra da gelecek olanlar biraz nasiplensin. Bir de Hükümetimiz kendi uçağını yapmaya çalışmakta. İleri de kendi uçaklarımızı almamız belki gerekecek. Niye 10-15 yıl sonrası için gavur uçakları almak zorunda bırakılıyoruz. Bütün bunlar komisyonlar vss... için mi?

Türk Hava Yolları, Airbus'a verdiği 88 adedi A321 NEO, 25 adedi A321-200, 4 adedi ise A320 NEO'dan oluşan 117 uçaklık siparişi ile bir rekora imza atarak, Türk sivil havacılık tarihinin en büyük uçak siparişini verdi.

THY'nin ev sahipliğinde Genel Müdürlük VIP toplantı salonunda gerçekleşen törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Airbus Başkanı ve CEO'su Fabrice Bregier, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, SHGM Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

“BAŞARILARIMIZ TESADÜFİ DEĞİL”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin yoluna yeni yatırımlarla devam ettiğini söyledi.

Verdikleri siparişle büyüme hedeflerinin önemli bir adım attıklarını dile getiren Topçu, "Geçtiğimiz günlerde bu önemli kararları aldık ve Türk Sivil Havacılık tarihinin en büyük uçak siparişlerini açıkladık. Bugün atacağımız imza Türk Hava Yolları'nı, Cumhuriyetimizin 100.Yılı olan 2023 hedeflerine taşıyacak. Bu anlaşmayla Türk Hava Yolları, Avrupa'nın en büyüğü olma yolunda önemli bir adım daha atmış oluyor." dedi.

THY'de 2003'ten bu yana yolcu sayısında 5, ciroda 5 kat büyüdüğünü hatırlatan Topçu, "THY geçen sene 15 milyar TL ciro yaptı. Bu büyüme rakamlarını kararlılıkla gerçekleşmesi bizleri mutlu etmektedir. Başarılarımız tesadüfi değil, izlediğimiz büyüme ve stratejilerin sonucudur. THY son yıllarda elde ettiği başarıların arkasında öncelikle ülkemizin yakalamış olduğu siyasi ve ekonomik istikrar yatmaktadır. THY'nin 2020'de 375 uçağı olacak. Ortalama yaşı 6.6 olan filonun yaşı da 5'e düşecek. Airbus'tan sipariş ettiğimiz uçakların yakıt tasarrufu sağlayıp bakımı kolay. Operasyon maliyeti düşük." diye konuştu.

'THY AIRBUS'TAN DA HIZLI BÜYÜYOR, BUNU KISKANIYORUZ'

Fabrice Bregier, THY ile yeni bir sayfa açtıklarını, THY'nin gelişmesine bir katkıda bulunduklarından dolayı memnun olduklarını ifade etti. THY'nin 10 yıl önce sadece 65 uçağı olduğunu hatırlatan Bregier, "Şuan 250 dediniz, önümüzdeki 375'i hedefliyorsunuz. Türk Hava Yolları, Airbus'tan da hızlı büyüyor ve biz bunu kıskanıyoruz. THY'nin hizmet kalitesi, etkinliği ve güvenliği açısından dünyadaki en üst düzeyde bulunuyorsunuz. İkinci kez Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi seçildi. Burada sadece bir sözleşme imzalamıyoruz. Bir şirketin hırsınız görüyoruz. Anladığım kadarıyla 39 milyon yolcuyu taşımış bir havayolundan bahsediyoruz. Dünyadaki en iyi 10 havayolu şirketi arasında yerinizi alacaksınız." ifadelerini kullandı.

'EURO BÖLGESİNE GÖRE TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİ GAYET İYİ'

THY'nin Airbus'a olan güvenini görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Fabrice Bregier şöyle konuştu: "Bu zamana kadar yaptığınız en büyük siparişi verdiniz. THY'nin ekonomik dinamizmi çok önemli... Euro bölgesindeki sorunlara bakacak olursak Türkiye'nin büyümesi gayet iyi. Bu durum THY'nin de Airbus'un da yararına. 2025 yılı itibariyle uçaklara 2.4 milyar dolarlık bir harcama ön görüyoruz. Bu noktada sanıyorum ki Türkiye'deki ticari havayolu alanında en ileri gelen şirketlerden biri haline geldik. Bu siparişinizle beraber dünyadaki en başarılı uçakların siparişi söz konusuydu. Gerçekten büyümeniz için doğru seçimi yaptınız."

THY'ye ilk verecekleri 20 uçağın yüzde 50 yakıt tasarrufu sağladığını hatırlatan Bregier, bunun yılda bin arabanın tükettiği yakıta denk geldiğini, ayrıca karbon emisyonuna büyük katkı sunduğunu dile getirdi.

İstanbul'da yapılması planlanan üçüncü havalimanına da değinen CEO'su Fabrice Bregier, yeni havalimanı ve trafik artışıyla birlikte THY ile güven üzerine kurulu parlak ortaklıklarının ilerleyen yıllarda daha da güçlendireceklerini söyledi.



“TÜRK HAVA YOLLARI KAR EDEN BİR ŞİRKET OLDU”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise yaptığı konuşmada, THY ile Türkiye'nin başarı hikâyesi arasında büyük bir paralellik bulunduğunu belirterek, THY'nin uçak siparişi anlamında 2020'li yıllara kadar tüm stratejik kararlarını verdiğini, bundan sonra işin uygulaması noktasında başarının önemli olacağını kaydetti.

Türkiye'nin 2023'e yönelik çok iddialı hedeflerinin bulunduğunu ifade eden Şimşek, şunları söyledi:

"O hedeflere yönelik olarak biz de reformlarla dolu uygulamalarla Türkiye'yi daha ileri götürüyoruz. Bundan 10 yıl önce THY iç hatlarda tekeldi. Petrol fiyatları 20 dolar civarındaydı. THY para kazanmada, büyümede zorlanıyordu. Bizim hükümetimizle birlikte tekel ortadan kalktı. THY ticari anlamda özelleştirme süreciyle daha rasyonel bir zemine oturtuldu ve büyük bir başarı sağlandı. THY büyük bir başarı hikayesidir. Bugün piyasada 6 oyuncu var ama ona rağmen hem iç hem de dış hatlarda büyük bir başarı hikayesi. Petrol fiyatları 110 doların üzerinde buna rağmen kar ediyor ve Türkiye'ye muazzam bir katma değer üretiyor."

Bakan Şimşek, "Türkiye için de gelecek 10 yıllarda hakikaten çok hızlı büyüme öngörüyoruz" diyerek, bunun sivil havacılığa, THY'ye ve diğer havayolu şirketlerine olumlu yansıyacağına inandığını kaydetti.

OECD'ye göre Türkiye'nin, 2060'lı yıllarda Japonya, İngiltere gibi ülkelerin ekonomilerini geride bırakabilecek bir potansiyele sahip olduğunu anlatan Şimşek, "Biz bunların gerçekçi olduğu kanısındayız. Bunun için gerekli ve doğru politikaları uygulamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

“THY’NİN ÖNÜ AÇIK”

Şimşek, Airbus'ın da büyük bir başarı hikayesi olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Küresel krize rağmen, Avrupa'da değil, dünyada rağbet gören büyük bir başarı hikayesi. THY ile Airbus'ın kurduğu iş birliği, bir anlamda ortaklık, inanıyorum ki Türk sivil havacılığının yanında bizim uzay, uçak sanayimizin de gelişmesine katkıda bulunacak. Ulaştırma Bakanımız bu sektörün önünü açtı. THY'nin çıkışı tesadüf değil, büyük bir çalışmanın sonucu."

THY ile Airbus iş birliğinin önemli bir dönüm noktası olduğunu aktaran Şimşek, "THY'nin önü açık. En azından stratejik olarak önemli kararlar vermiş durumdadır. Ben inanıyorum ki hem Türkiye hem THY büyüyecek, iddialı hedefleri tutturacak" dedi.

“TEHİRLİ HAVA YOLLARI GİTTİ, TEHİRSİZ HAVA YOLLARI GELDİ”

Törende konuşan Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Airbus’un İzmir’de ve Tuzla’da ortak işlere girdiğini ama bu kadar büyük, prestijli bir müşteriyle ufak tefek işlerin yakışmayacağını söyledi.

Bakan Yıldırım, geçmiş dönemdeki mecmuaları karıştırdığında Türk Hava Yolları’nın kısaltması olan THY için Tehirli Hava Yolları denildiğini ifaderek, “Önceden THY’nin açılımı olarak Tehirli Hava Yolları deniyordu. Artık tehir oranını en aza indirmiş bir Türk Hava Yolları var. Yani Tehirli Hava Yolları gitti, Tehirsiz Hava Yolları geldi” şeklinde konuştu.

“GELİN TÜRKİYE’DE UÇAK YAPALIM”

Airbus Başkanı ve CEO’su Fabrice Bregier’e “Kıskanmayın Yıldırım, “Bunları aşalım düzgün bir iş tutalım. Burada uçak tutalım. Burada yapalım. Bu kararı ne kadar geç verirseniz kaybeden Türkiye olmaz kaybeden siz olursunuz. Bunu gördü bazı bilişim firmaları başka sektörler, bak Çinliler hızlı tren yapıyor. Almanlar Siemens ile hızlı tren işine giriyor. Elinizi çubuk tutun. Tam bir iş birliği alış veriş değil, sadece alışveriş değil. Kapsamlı bir iş birliği. Birbirimize bütün mutfağımızı açacağız burada oturacağız. Bölgeye baktığınızda 4 saat uçuşla 60 ülkeye gidiliyor. Bunların hepsinin de uçak ihtiyacı var. Havacılık bu bölgelerde büyümesi gerekiyor. Bunu Avrupa’yla ithalat yapmakla olmaz. Yapılan bu güzel anlaşmanın bundan sonra Türkiye’de uçak yapımı konusunda daha kapsamlı bir anlaşma olmasını sizden istiyoruz. Bu konuda gereken her türlü destek veriyoruz” dedi.

“Bu uçağı kaçırmayın” şeklinde uyarıda bulunan Yıldırım, “Bu uçak kaçarsa başka uçak gelir. Orada da ‘A’ harfi olmaz ‘TR’ harfi olur” diye konuştu.

TARİHİ İMZA TÖRENİNDEN KARELER











THY-AIRBUS ARASINDA TARİHİ İMZALAR ATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

masrapa ~ 11 yıl önce
son resimdeki hediye mükemmel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ziyaretçi 00 ~ 11 yıl önce
Ne de olsa devletin cebinden çıkıyor ya para habire sipariş verirler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AirAlmondMustache ~ 11 yıl önce
Hayırlı olmasına hayırlı olsun da kim ne kadar komisyon cukka ettirildi onu da bilebilseydik, onlara da sakaldan dolayı hayırlı olsun derdik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus'a davet!! ~ 11 yıl önce
Sn. Binali Bey Airbus'ı Türkiye'ye uçak yapmaya davet etmiş. Varsa öyle ciddi bir niyetin anlşama için pazarlık yaparken diyeceksin dediğini, imza töreninde dersen hoş bir seda olarak semadaki yerine uçar gider o laf...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kocaman bir yalan ~ 11 yıl önce
Patlar bu BALON !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
...THY'nin 10 yıl önce sadece 65 uçağı olduğunu hatırlatan Bregier, "Şuan 250 dediniz, önümüzdeki 375'i hedefliyorsunuz. Türk Hava Yolları, Airbus'tan da hızlı büyüyor ve biz bunu kıskanıyoruz. kim demiş? Airbus Başkanı ve CEO'su Fabrice Bregier... dünya yolcu uçağı pazarının en büyük 2 üreticisinden birinin açıklamaları bunlar. gururunu okşuyor insanın ama inandırıcı hiç gelmiyor. askeri kanadı olan son derece stratejik bir şirketin ceo su sıradan insanlardan seçilmez. orada kafasına göre takılamaz. yaptığı ve dedikleri büyük resimde ki çıkarlar doğrultusundadır. eğer türklere bir gaz veriliyorsa avrupalılar ve amerikalılardan bir kere daha ne yaptığımızı kimin gazına geldiğimizi gözden geçirmeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komisyonlar ~ 11 yıl önce
Tamam çok güzel büyüsün etsin milli gururumuz ama bu yönetimin çok aç gözlü ve sinsi olduğunu düşünüyorum.Sonraki yönetimlerin de uçak alımlarını da yaparak(alımların çoğu geleceğe yayılmış) komisyonları cebe indirdiler.Bu aç gözlülük şimdi değil ama ileride çok can yakar.Ayrıca bir şey daha belirtmek istiyorum : THY devlet şirketi olduğu sürece orada dönen her komisyonun kamuoyuna sunulması gerekir.Çünkü gerçekten ciddi paralar bunlar.Milyonlarca Dolar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 11 yıl önce
En buyuk Hamdi Topcu kiskananlar catlasin patlasin Evet en buyuk en karakterli ve en merhametli Adam gibi adam iste ne bu yahu devamli asagi cekmeyin hakkini verin artik yoksa sizi bir yerlere getirmedi demi kiskaniyorsunuz Allah selamet versin sanki gecmiste kimse torpil bilmiyordu da bunu hamdiye yukluyorlar alasi vardi be hemde ne torpil vardi eskiler bilir Sagol thy adini dunyaya duyurdu sagol varol Hamdi Topcu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük adamm ~ 11 yıl önce
İki önemli Bakan da Hamdi Beyin arkasında ayakta durmaktalar. Bence Hamdi Beyin, büyük patron nezdinde değeri ve önemi çoooookk büyük ve farklı.. Herhalde çook önemli işleri o yüklenmiş durumda ...Bariz farkediliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mm ~ 11 yıl önce
Allah'tan kork ya Hamdi Topçu. 2020 yılı siparişleri de noluyor. İllaki 10 yıl sonra alınacak olan uçakların komisyonlarını da mı sen almalısın. Bırak senden sonra da gelecek olanlar biraz nasiplensin. Bir de Hükümetimiz kendi uçağını yapmaya çalışmakta. İleri de kendi uçaklarımızı almamız belki gerekecek. Niye 10-15 yıl sonrası için gavur uçakları almak zorunda bırakılıyoruz. Bütün bunlar komisyonlar vss... için mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000