21 Mayıs 2008, Çarşamba 09:25:18

THY’DEN 75. YIL RESİTALİ

Türk Hava yolları’nın 75. yıl kutlamaları sürerken dün gece CRR Konser Salonu’ndaki konser izleyicileri adeta büyüledi. Macar Radyo Senfoni Orkestrası ve İnce Saz Grubu işbirliğiyle hazırlanan ‘Yollar’ adlı albüm izleyicilerden büyük alkış aldı.
  • harika bir konserdi, tv den seyrettim.Çokgüzel bir geceydi,hazırlayanlara teşeşkkürler.THY 75.yıl kutlu olsun

Türk Hava Yolları, 75’inci yıl kutlamalarını çeşitli etkinliklerle sürdürüyor. Taksim’deki Atatürk Anıtı’na çelenk konularak başlayan etkinlikler Genel Müdürlük Binası’nda 75. yıl kitabının tanıtımı ve  anıt açılışıyla sürmüştü. Dün yapılan etkinlikler Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda muhteşem bir konserle sona erdi.

Macar Radyo Senfoni Orkestrası ve İnce Saz Grubu işbirliğiyle hazırlanan ‘Yollar’ adlı albümün tanıtıldığı, birbirinden güzel eserlerin sunulduğu gecede dinleyiciler müzik ziyafeti çekti. Geceye İstanbul Valisi Muammer Güler, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Genel Müdür Temel Kotil, THY eski Genel Müdürlerinden Atilla Çelebi, DO&CO’nun sahibi Atilla Doğudan, Sunexpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ve Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Samim Aydın’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli ve THY çalışanı katıldı. THY’nin dünyanın çeşitli ülkelerinden 75. yıl için davet ettiği yerel personeli de yine ilginç yöresel kıyafetleriyle geceye renk kattı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bir uçağın kabini düşünülerek dizayn edilirken, gece kalkış öncesinde uçakta yapılan anonsla başladı. Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, “ Bir asıra çeyrek kaldı. Yıldönümümüzü gönlümüz rahat, şölenleri hak etmiş olarak kutluyoruz. Büyük bir kıvançla ifade edeyim ki, 1933 yılında 5 tayyareden oluşan THY, bugün global havayolu şirketleriyle kıyasıya mücadele eden, gözünü çok yükseklere dikmiş, Türkiye’nin dünyadaki en büyük markası ve gururu haline gelmiştir” dedi.

Karlıtekin’in konuşmasının ardından sahne alan Macar Radyo Senfoni Orkestrası, Yollar adlı albümde yer alan İpek Yolu, Hezarfen, Kral Yolu, Hac Yolu, Baharat Yolu, Göç Yolu ve Güneş Yolu adlarını taşıyan 7 adet eseri sundu.

THY yönetimi ve çalışanları bu akşam saat 20:00’da da İstanbul Gösteri Merkezi’nde Mustafa Erdoğan’ın yönettiği ‘Troya’ izleyerek kutlamalarını sürdürecek.


THY'nin 75. Yıl Konseri'nden görüntüler için TIKLAYIN

THY’DEN 75. YIL RESİTALİ

Yorumlar

ömer kara ~ 16 yıl önce
harika bir konserdi, tv den seyrettim.Çokgüzel bir geceydi,hazırlayanlara teşeşkkürler.THY 75.yıl kutlu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000