29 Mayıs 2014, Perşembe 00:58:26

THY YURTDIŞINDAKİ İLK SALONUNU AÇTI

Tasarım ve inşası Türk Hava Yolları’nın başarılı iştiraki Turkish DO&CO’ya ait, yurtdışında hizmet verecek ilk özel yolcu salonu “Lounge Istanbul-Moskova”, bu özelliği ile farklı bir önem arz ediyor. Mimarisinden ikram mönüsüne tüm detayları üzerinde azami dikkat sarf edilerek hayata geçirilen proje bir ilk olmasına mukabil yakın zamanda benzerlerinin geleceğinin de işaretlerini veriyor.
  • Official Partner olmak demek bedavaya yemeklere sponsor olmak demek. Nesi gurur verici bunun ?
  • Do & CO ya inflight catering olarak hayır ama restaurant olarak evet.
  • Sen bu isi ya bilmiyor da konusuyorsun yada karin agrin var doco ile ilgili. Bu asamlar formula 1'i, Uefa finallerini, bmw nun officsl partneri ayiptir.
  • Çok güzel bir adım umuyorum ki en kısa sürede londra,frankfurt,paris,new york ve tokyo gibi şehirlerin havalimanlarında da açılır. Birde artık başlaın şu avustralya uçuşlarını çok yüksek potensiyelli bir hattı kullanmıyorlar. 777-200 kiralasınlar yapsınlar. en kötü aktarmalı yapsınlar 300er larla
  • THy neden Sheremetyevo değil de Vnukovo'ya uçuyor.
  • Herşey çok güzel ve kaliteli ancak şu mutfak herşeyi bozuyor. DO&CO yerine başka bir şirketle anlaşsaydınız ya ? Fena mı olurdu ? Başka lounge'lara hizmet veren catering kuruluşlarının kalitesi bambaşka.

Lounge Istanbul-Moskova ile birlikte Türk Hava Yolları’nın geniş uçuş ağını oluşturan destinasyonlardan yeni salonların hizmete girmesi, bayrak taşıyıcı havayolu şirketinin yakın gelecek gündemi içerisinde ilk sıralarda yer alıyor.

Lounge Istanbul- Moskova'nın açılış töreni bugün,Moskova Vnukovo Havalimanı Terminal A içerisinde, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları Moskova Müdürü Mefail Deribaş,  Vnukovo Havalimanı Yürütme Kurulu Başkanı Vitaly Vantsev ve Vnukovo Havalimanı Genel Müdürü Vasily Alexandrov’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu açılış konuşmasında; "Kendi transfer merkezimiz İstanbul dışında yolcularımızın hizmetine ilk kez sunduğumuz uluslararası yolcu salonumuz ile yine bir ilke imza atmaktayız. Moskova Vnukovo Havalimanı içerisinde yer alan Lounge Istanbul-Moskova ile değerli komşumuz Rusya ile süregelen güçlü ilişkimizde gözle görülür bir aşama kat ediyoruz. Hali hazırda 10 noktadan oluşan Rusya uçuş ağımızı genişletmeye yönelik sürdürülen çalışmalarımızın yanı sıra bu tip faaliyetler ile de hizmet skalamızı genişletmekten ayrıca gurur duyuyoruz. Lounge Istanbul-Moskova'nın konuklarına uçaklarımızdaki konforu yaşatacağına inancımız sonsuz.” dedi.

Star Alliance havayolu ittifakı üyesi Türk Hava Yolları’nın, Moskova Vnukovo Havalimanı içerisinde Star branded olarak hizmet verecek özel yolcu salonunu, Star Alliance üyesi diğer havayolu şirketleri ile uçuş gerçekleştiren yolcular da kullanabilecek.

635 m2 genişliğinde bir alan üzerine inşa edilen salon, aynı anda 150 kişilik misafir ağırlama kapasitesine sahip. Tüm ikram unsurları Türk Hava Yolları’nın ikram partneri Turkish DO&CO tarafından yolcuların beğenisine sunulan “Lounge Istanbul-Moskova”da yolcular, dünya mutfağından çeşitli lezzetlerin yanı sıra meşhur “Turkish Airlines Lounge Istanbul”un çokça talep gören Türkiye’ye özgü tat ve lezzetleri ile de buluşturuluyor.

Mutfak ve ikram üniteleri -pide ve ızgara çeşitlerinin yer aldığı üniteler, salata barlar, baklava gibi geleneksel tatlılar ve ayrıca diğer farklı lezzetleri içeren tatlı bankoları, soğuk ve sıcak içecek bankoları-, kütüphane, medya ekranı, bar konsolu, telekonferans salonu, bilgisayarlı çalışma alanı, şarj üniteleri, valiz bankoları ve ibadet odalarından oluşan salon, misafirlerine kablosuz internet hizmeti de sunmakta. Geleneksel Türk mimarisinin vazgeçilmez unsuru revakların hâkim olduğu tasarımı ile “Turkish Airlines Lounge Istanbul” ile benzerlik gösteren salonda yerel mimariden alıntılar da bulunuyor.



















THY YURTDIŞINDAKİ İLK SALONUNU AÇTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Partner ~ 10 yıl önce
Official Partner olmak demek bedavaya yemeklere sponsor olmak demek. Nesi gurur verici bunun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Inflight ~ 10 yıl önce
Do & CO ya inflight catering olarak hayır ama restaurant olarak evet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mutfaka cevap ~ 10 yıl önce
Sen bu isi ya bilmiyor da konusuyorsun yada karin agrin var doco ile ilgili. Bu asamlar formula 1'i, Uefa finallerini, bmw nun officsl partneri ayiptir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
g ~ 10 yıl önce
Çok güzel bir adım umuyorum ki en kısa sürede londra,frankfurt,paris,new york ve tokyo gibi şehirlerin havalimanlarında da açılır. Birde artık başlaın şu avustralya uçuşlarını çok yüksek potensiyelli bir hattı kullanmıyorlar. 777-200 kiralasınlar yapsınlar. en kötü aktarmalı yapsınlar 300er larla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QAS ~ 10 yıl önce
THy neden Sheremetyevo değil de Vnukovo'ya uçuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mutfak ~ 10 yıl önce
Herşey çok güzel ve kaliteli ancak şu mutfak herşeyi bozuyor. DO&CO yerine başka bir şirketle anlaşsaydınız ya ? Fena mı olurdu ? Başka lounge'lara hizmet veren catering kuruluşlarının kalitesi bambaşka.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000