09 Nisan 2020, Perşembe 20:11:58

THY yurt dışı personeli izne çıkardı

Türk Hava Yolları, Covid-19 salgını nedeniyle yurt dışı personelin yıllık izne çıkarılacağını bildirdi.
  • Arkadaslar Eylül sonuna kadar uçuş yok 20 yıldır yurtdisinda olanlar torunlarına yetecek kadar para biriktirmiştir bakmayın agladiklarina.
  • Sirketi somure somure bitiremediniz,onun yegeni bunun torpillisi senelerdir ayni istasyonda yatan aylik 5000 eur alip yasam sartlarinin zorlugundan bahsederler,1 adam yeter istasyonda neresi olursa olsun,teknisyenler de ucusta ekibe dahil olsunlar gerisi merkeze geri abi yeter artik..
  • Thy Hamburg da , dinci acentelerden cikan elemanlar calisiyor, dil bilmeyen istasyon sefleri doldu.
  • BUNLARIN HEPSI KUYRUK ACISINDAN...INSANLARA VASIFSIZ DIYE HAKARET EDECEK SEVIYEDE OLAN BIR TAYINLI ÖRNEĞI!!!!KIMSENIN SIZIN KAZANCINIZDA GÖZÜ YOK ALLAH DAHA ÇOK VERSIN!UFAK ATIN DA CIVCIVLER YESIN,YOK SIRKETI DUSUNUYOMUS,YOK KÁR ETMESINI....ŞIMDI 5 YILLIK BIR SIRKETTE HARMANLAMMAK,OPERASYON MERKEZINDEN GELMEK TUM BU TECRUBLERINIZ SIZE INSANLARA HAKARET ETME TECRUBESI KAZANDIRMIŞ BELLI...BUNCA EĞITIMIN YANINDA AILE TERBIYESI NEZAKETTE ŞART! BU TAVRINIZLA ZATEN NE KADAR VASIFSIZ OLDUGUNUZ KENDINIZ KANITLMAŞSINIZ.SIMDI CIKIPTA KUYRUk ACISI ILE COK SIRKET DUSUNENLERR ROLUNE GIRIYOSUNUZ,PEKI ONDAN MI BIR MD ARKADASLARI ILE YEDIĞI KEYFI BIR 1000 EUROLUK YEMEĞI SIRKETTE TOPLANTI ADI ALTINDA FATURA EDIYOR,BOR DIGERI OZEL OTEL MASTAFALARINI SIRKETTE FATURA EDIYOR.AYLARCA OFISE UGRAMAYAN BIR MUDUR,BIR ISTASYON SEFI DUSUNUN SORUN MESAI SAATLERINDE GELMIYOR,HAFTASONU CALISTIGI HALDE BEN BUGUN GELMICEM ARAYAN SORAN OLURSA BAHANE UYDURUN DIYEN,EVET COK HAKLISINIZ ÇOK ZORLUK YAŞIYORLAR,COK FEDARLARLIK YAPIYOSUNUZ....VE SUNUDA EKLEYELIM ARALARINDA MUKKEMEL INSANLARDA HAKKINI VERENLERDE VAR VE ONLARA HELAL HOŞ OLSUN ZTN MEVZU SUISTIMAL EDENLER. ALLAH SIZI VASIFSIZ SEVIYESINE DUSURMESIN MAZALLAH!!!!SIZI YER VASIFSILAR!!!!!+
  • Yurt disi acentaların hesaplarını nasıl konrol edeceksiniz neler dönüyor.
  • Sana tek ornek vereyim umarim anlarsin.Oldugum yerdeki mahalliler işler yurusun maaş alalim der.Sen dusunursun ısler daha iyi nasil yurur ve sirketimiz ķâr eder.Mahalli ucus iptal olunca sevinir cunku yatarak maaş alacagini bilir .Sen ise ek ucuşlar konmasini ister sirketimizin kazanmasi icin caba sarfeder ve onlari yonlendirirsin.Simdi bizim kazancimiza takmissin kafayi.Acaba sen 5 yil boyunca %100ingilizce muhendislik egitimi verilen bir yerde,yoneticiligi harmanlayip bunu uygulama tecrubesi edindinmi.Yurtdisinda baslamadan once ,başka bir siŕkett teceruben oldu mu acaba.Operasyonun merkezinde yetisip,bunu bulundugun istasyondaki is sureclerine uyguladin mi?Bunlari yapmaya yeterli egitimin ve vasfin var mi?Gerci vasifsiz oldugun belli anlamazsin bunlari.Simdi otur dusun ben neden o seviyelerde degilim diye.
  • Yurtdışında bilhassa gelişmiş ülkelerde işler sadece lokaller ile yürümez çünkü onlar o ülkenin kanunlarına tabiiler bu da thy'nin işine gelmez,gelmiyor da. Mesela Fransa'da bir lokal bayan personel doğum iznine çıkınca tam 1 sene işe gelmiyor,bu süre zarfında da tüm haklarını da vermek zorunluluğu var,yıllık izinler,resmi tatiller,sosyal haklar,sendika olayları da cabası. En ufak bir sorun olunca işi bırakıp gidebiliyorlar veya siz işten çıkarmak isterseniz kolay kolay çıkaramıyorsunuz. Ayrıca onlara güvenerek işi tamamen onlara bırakarak iş yapmak da kolay değil her türlü suistimal olabilir ki oluyor da. Bu avrupada hemen her yerde böyle o yüzden merkez atamalı personel muhakkak olmalı. Tabii ki dil bilmeli söylemeye gerek yok. Bir de maaşlar vs çok diyenler, doğru tl'ye çevirince öyle ama şefler için vergi ve kira,aidat, yeme,içme,barınma faturaları vs çok ciddi para tutuyor. Burada 2 tl civarı olan ekmek orada 2-3 euro,sebze,meyve de oldukça pahalı,50-60 tl lik internet de 60-70 euro olabiliyor.
  • yerel yönetmenlerin ve istasyon yöneticilerinin yerel halkla değiştirilmesi zamanı geldi! Yerel personelin kalması gerekir, çünkü bulundukları ülkenin dilini ve yasalarını bilirler. THY ile sadece türk insan uçmadı, bu bir sürü yabancı insan uçuyor ve personelin sadece Türkçe ve İngilizce değil, kendi dillerini de konuşmasını istiyorlar. Ve tüm personel yerel ise şirket için daha ucuz. Araba yok, daire yok, özel okul yok ...
  • İsimsiz kahramanlar görev yerlerini bırakmadan son ana kadar görevlerinin başında kalarak bizleri temsil ettiler hepsine teşekkür ediyoruz
  • Arkadaşlar yurtdışından anladıkları sadece Avrupa destinasyonları olsa gerek. Merkezdekiler yurtdışına atar yurtdışındakiler merkezdekilere. Oturun da bu süreçte ne tür fayda sağlarız şirkete diye onu düşünün bence daha faydalı iş yapılmış olur. Her şeye anket düzenlerken bu konu ile ilgili personele de bir sorun beklentileri nelerdir? Fayda sağlamak İçin nelerden vazgeçilebilir?

Türk Hava Yolları, Covid-19 salgını nedeniyle yurt dışı personelin yıllık izne çıkarılacağını bildirdi.

Covid-19 salgını nedeniyle uçuşlarıını durdurmak zorunda kalan Türk Hava Yolları, yurt dışı personeller için alınan kararı duyurdu. Yapılan bilgilendirmede personelin izne çıkarıldığı ifade edildi.

THY tarafından personele yapılan bilgilendirmede; yurt dışında görev yapan personelin 1-30 Nisan arasında yıllık izinli sayılacağı, mevcut izni bu döneme yetmeyen personelin önümüzdeki yıldan izin kullandırılacağı kaydedildi.

Söz konusu dönemde personele evde kalmaları tavsiye edilirken, gelecek dönemde daha güçlü dönüleceğinin altı çizildi.

Öte yandan THY'nin yurt dışı personele yüzde 45 oranında maaş ödendiği öğrenildi.

©AirportHaber

THY yurt dışı personeli izne çıkardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

merkez ~ 4 yıl önce
Arkadaslar Eylül sonuna kadar uçuş yok 20 yıldır yurtdisinda olanlar torunlarına yetecek kadar para biriktirmiştir bakmayın agladiklarina.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merkeze geri hadee.. ~ 4 yıl önce
Sirketi somure somure bitiremediniz,onun yegeni bunun torpillisi senelerdir ayni istasyonda yatan aylik 5000 eur alip yasam sartlarinin zorlugundan bahsederler,1 adam yeter istasyonda neresi olursa olsun,teknisyenler de ucusta ekibe dahil olsunlar gerisi merkeze geri abi yeter artik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamburglu ~ 4 yıl önce
Thy Hamburg da , dinci acentelerden cikan elemanlar calisiyor, dil bilmeyen istasyon sefleri doldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vasifisiz diyen arkadaşa ~ 4 yıl önce
BUNLARIN HEPSI KUYRUK ACISINDAN...INSANLARA VASIFSIZ DIYE HAKARET EDECEK SEVIYEDE OLAN BIR TAYINLI ÖRNEĞI!!!!KIMSENIN SIZIN KAZANCINIZDA GÖZÜ YOK ALLAH DAHA ÇOK VERSIN!UFAK ATIN DA CIVCIVLER YESIN,YOK SIRKETI DUSUNUYOMUS,YOK KÁR ETMESINI....ŞIMDI 5 YILLIK BIR SIRKETTE HARMANLAMMAK,OPERASYON MERKEZINDEN GELMEK TUM BU TECRUBLERINIZ SIZE INSANLARA HAKARET ETME TECRUBESI KAZANDIRMIŞ BELLI...BUNCA EĞITIMIN YANINDA AILE TERBIYESI NEZAKETTE ŞART! BU TAVRINIZLA ZATEN NE KADAR VASIFSIZ OLDUGUNUZ KENDINIZ KANITLMAŞSINIZ.SIMDI CIKIPTA KUYRUk ACISI ILE COK SIRKET DUSUNENLERR ROLUNE GIRIYOSUNUZ,PEKI ONDAN MI BIR MD ARKADASLARI ILE YEDIĞI KEYFI BIR 1000 EUROLUK YEMEĞI SIRKETTE TOPLANTI ADI ALTINDA FATURA EDIYOR,BOR DIGERI OZEL OTEL MASTAFALARINI SIRKETTE FATURA EDIYOR.AYLARCA OFISE UGRAMAYAN BIR MUDUR,BIR ISTASYON SEFI DUSUNUN SORUN MESAI SAATLERINDE GELMIYOR,HAFTASONU CALISTIGI HALDE BEN BUGUN GELMICEM ARAYAN SORAN OLURSA BAHANE UYDURUN DIYEN,EVET COK HAKLISINIZ ÇOK ZORLUK YAŞIYORLAR,COK FEDARLARLIK YAPIYOSUNUZ....VE SUNUDA EKLEYELIM ARALARINDA MUKKEMEL INSANLARDA HAKKINI VERENLERDE VAR VE ONLARA HELAL HOŞ OLSUN ZTN MEVZU SUISTIMAL EDENLER. ALLAH SIZI VASIFSIZ SEVIYESINE DUSURMESIN MAZALLAH!!!!SIZI YER VASIFSILAR!!!!!+

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vasifsiz'a ~ 4 yıl önce
Vasifsizlik bir hakaret degil,sende olan bir gercektir.Yorum yapma tarzindanda belli ne mezunu oldugun.Eger bunu kabul edersen yol alirsin.Hayatindan memnun degilsen ,calisarak gayret ederek basarirsin mutlaka.Bu Thy olmak zorundada degil.Iyi gunler
KAPTAN KENAN SEYIRÇ ~ 4 yıl önce
Şu yorumları okuyorumda,yazık memleketimin güzelim şirketine.It dalaşına giren birbirini tanimadan itham eden arkadaşlar,ne mezunu olduğunuz birbirinize konuşmanizdan belli.Seviyeleriniz ayn ama farkinda değilsiniz.VASIFLI VASIFSIZ ÖNCE INSAN OLMAYI ÖGRENIN GENÇLER .HA BIRDE BU HABER BAYATLADI,ISTERSENIZ YENI BIR HABER VAR ANA SAYFADA YURTDIŞI ANKETIYLE ILGILI.ÇOK EĞLENIYOSANIZ BIRBIRNIZI EZMEKTEN ORAYA GEÇIP BIRBIRINIZI LINÇ ETMEYE DEVAM EDEBILIRSINIZ.
1991 ~ 4 yıl önce
Yurt disi acentaların hesaplarını nasıl konrol edeceksiniz neler dönüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lukus hayat a ~ 4 yıl önce
Sana tek ornek vereyim umarim anlarsin.Oldugum yerdeki mahalliler işler yurusun maaş alalim der.Sen dusunursun ısler daha iyi nasil yurur ve sirketimiz ķâr eder.Mahalli ucus iptal olunca sevinir cunku yatarak maaş alacagini bilir .Sen ise ek ucuşlar konmasini ister sirketimizin kazanmasi icin caba sarfeder ve onlari yonlendirirsin.Simdi bizim kazancimiza takmissin kafayi.Acaba sen 5 yil boyunca %100ingilizce muhendislik egitimi verilen bir yerde,yoneticiligi harmanlayip bunu uygulama tecrubesi edindinmi.Yurtdisinda baslamadan once ,başka bir siŕkett teceruben oldu mu acaba.Operasyonun merkezinde yetisip,bunu bulundugun istasyondaki is sureclerine uyguladin mi?Bunlari yapmaya yeterli egitimin ve vasfin var mi?Gerci vasifsiz oldugun belli anlamazsin bunlari.Simdi otur dusun ben neden o seviyelerde degilim diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He he ula ula ~ 4 yıl önce
HE HE SEN ÇOK VASIFLI OLSAYDUN TORPILE IHTIYAÇ DUYMAZDINN!!!!:):) SENDEKI DE TECRUBEYSE!!!!! ULA HEMŞERUM NOLDU SEVIYER YERLE BIR"):)
Lokal ~ 4 yıl önce
Yurtdışında bilhassa gelişmiş ülkelerde işler sadece lokaller ile yürümez çünkü onlar o ülkenin kanunlarına tabiiler bu da thy'nin işine gelmez,gelmiyor da. Mesela Fransa'da bir lokal bayan personel doğum iznine çıkınca tam 1 sene işe gelmiyor,bu süre zarfında da tüm haklarını da vermek zorunluluğu var,yıllık izinler,resmi tatiller,sosyal haklar,sendika olayları da cabası. En ufak bir sorun olunca işi bırakıp gidebiliyorlar veya siz işten çıkarmak isterseniz kolay kolay çıkaramıyorsunuz. Ayrıca onlara güvenerek işi tamamen onlara bırakarak iş yapmak da kolay değil her türlü suistimal olabilir ki oluyor da. Bu avrupada hemen her yerde böyle o yüzden merkez atamalı personel muhakkak olmalı. Tabii ki dil bilmeli söylemeye gerek yok. Bir de maaşlar vs çok diyenler, doğru tl'ye çevirince öyle ama şefler için vergi ve kira,aidat, yeme,içme,barınma faturaları vs çok ciddi para tutuyor. Burada 2 tl civarı olan ekmek orada 2-3 euro,sebze,meyve de oldukça pahalı,50-60 tl lik internet de 60-70 euro olabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 4 yıl önce
Çok doğru. İzinleri düştüler kabul. Ama çalışanlarımız ne olacak. Hala ücretsiz izne çıkarılanların işlerini bu insanlar yapıyor. Mübarek aylarda hak yemek reva mı? Mesela Bu hafta easter ama bunu hesaba katmadan iiznden düşmüşler. Devam bak yemeye devam. Birde çalışanın muhasebesini yapan arkadaşlara, bir ekmek domatesle bitmiyor kiralar ne kadar, elektrik su ısınma için ne ödeniyor haberleri var mı? Çok istiyorlarsa işkırdan aldıkları ile gelsinler yaşasınlar bakalım.
Lüküs hayat... ~ 4 yıl önce
Yurt dışinda binlerce insan var, asgari ücretle çalışan.Avrupada kimse ölmedi bu saydiklarinizdan ve sizden daha az kazanarak.Fransa'dan bahsetmişiniz orada asgari ücret 1500 eurodan başliyor.milyonlarca insan bu maaslarla geçinip kira öduyorlar.Beğenmediğiniz mahalli personelleriniz de keza verdiğiniz asgari maaşlarla o çok pahalli bulduğunuz kira,fatura vesaire öduyolar.Ama geçinebiliyolar sizin maaşlariniz 5000 euro yardimlar hariç şimdi dönüp şükredeceğinize amaciniz thy değilde sadece para olduğunu bu yorumunuzla belli etmiş oluyosunuz.Çünkü lokaller thy suistimal etmiyor sizin gibi şef ve müdürler bu emekçi insanlari fazlasi ile suistimal ediyor.Aylık maaşıniz 2000 euro ev kiraniz benden dese şirket acaba yine o şef ve müdurler kalirmi oralarda.....sanmiyorummmm maaş azimsanir!peki asgari seviyede çalisan tüm dünyadaki insanlar ne yapsin hepsini geçin gurbetçi vatandaşlarimiz...Almanyada fransada belçikada vs .Ozellikle fransadaki gelmiş geçmiş tayinli tayfasininda ne kadar bol vukuatli iş bilmez,egosu peşinde koşan olduklarini bilmeyen yoktur....istanbul merkez az mi uğraşti bu torpili şef ve müdurlerin hatalarini ört bas etmeye.sadece torpil konuşuyor ama torpil rezilikleri örtmeye yetmiyor.Ve komik olmayin ekmek 2 yada 3 euro degil bir ekmek 80 yada 90 cent başlar.internet faturasi 25 euro da 15 euro da var,yeterki ayağiniz yorganiniza göre uzatmasini bilin efendim...Ve her çalisana saygi lütfen , mahalli yada tayinli aranizda hiçbir fark yok allah ikisinede eşit beyin, ayak,göz vermiş...Ama birine ekstradan torpil vesilesi vermis....!!!!
Suistimal ~ 4 yıl önce
Pardon neyin suistimali? Herkes ekmeğin peşinde helalinden? Sorumluluk bilinci,adalet,emek,insanlik,dürüstlük gibi ahlaki değerlere sahip olan her birey zaten hiçbirşeyi suistimal etmez! Tayinlileri lokallerden ayiran üstün bir vasıf mi var?Bayrağinin kiymetini bilen şirketinin kiymetini bilen bir çalışan çaycisina kadar ahlakliysa hiçbirseyi susistimal etmez kardeşim.Bu şirkette tayinlilerindede sorumsuz olduğu gibi lokallerdede vardir.ayni dünyamizda iyi ve kötü insanlarin olduğu gibi kardeşim!
huseyin ~ 4 yıl önce
gorende yokluk icinde yasiyorsunuz sanir rahatsizsan yer degistirelim :) thy`nin isine gelmez dedigin kisim tr de farkli calisma kosullari olmasi ayni mantikla hindistanda londrayi karsilastirir ve bunun sonu gelmez
Çok bilmişlere ~ 4 yıl önce
Maaşlar düşükse onlar da çalışmasınlar o zaman. Maaşı, hakları bilerek işe talip oluyorlar. Hal böyleyken müdür onlara niye iyi maaş versin? O da ucuza adam çalıştırma peşinde. Çoğu da ailesiyle yaşıyor,kira,aidat vs dertleri yok. Hepsinin altında gayet güzel arabalar var. Pass hakları var zaten ona tav oluyorlar. Taşeron firmalarda böyle bir hak neredeyse hiçbirinde yok. Merkez tayinli personelin sorumluluğu ile lokaller aynı mı? Bir istasyon şefi kaç işle uğraşıyor bilen var mı? Yolcu sorunu oldu mu topu hemen şefe atarlar kendileri çözmek istemez. Oranın vatandaşı ile tayinlileri bir tutmak da ayrı bir saçmalık. Merkez tayinli iş bitmeden ofisten ayrılamaz,herhangi bir sorun olunca izinli olsa da gecenin bir vakti de olsa ofise gitmek zorundadır. Bir şef yıllık izindeydi faturalarda basit bir sorun oldu diye tatilini yarıda kesti. Mazeret izni almak bile dert. Lokaller öyle mi? Bir lokal basit bir ameliyat oldu 1 ay rapor aldı müdür gık diyemedi ama şef grip,nezle veya ateşi 40 derece olsa da işe gelmek zorunda. Öyle her canı istediģinde izne de çıkamaz. Lokal istediği zaman çıkar. Bir de 15-25 euroya nerede doğru düzgün internet varmış acaba? Ekmek fiyatları ucuz peki vergi,sigorta,mutfak, elektrik,ısınma gibi diğer şeyler? Anlamsız kıskançlıklar yapmayın. Müdürlerin gelir vergilerini bile şirket ödüyor tamam da şeflerin hali pek de iyi değil. Yer değiştirelim falan diyenler buyursun başvursun gelsin yaşasın öyle konuşsunlar.
personelle evli ~ 4 yıl önce
yerel yönetmenlerin ve istasyon yöneticilerinin yerel halkla değiştirilmesi zamanı geldi! Yerel personelin kalması gerekir, çünkü bulundukları ülkenin dilini ve yasalarını bilirler. THY ile sadece türk insan uçmadı, bu bir sürü yabancı insan uçuyor ve personelin sadece Türkçe ve İngilizce değil, kendi dillerini de konuşmasını istiyorlar. Ve tüm personel yerel ise şirket için daha ucuz. Araba yok, daire yok, özel okul yok ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabi - tabi ~ 4 yıl önce
Ondan sonra bütün fazla bagajlar şirkete değil sana olmak var gelir. Sen var çok şey istemek .. bakınız odesa’da mahalli istasyon şefi, rostovda stm’ler. Dohadaki pakistanlılar, ... italyadaki berllusconiler.. başınızda bi tane merkez şef olmasa şirketi kendi üstünüze geçirirsiniz.
Kahramanlar ~ 4 yıl önce
İsimsiz kahramanlar görev yerlerini bırakmadan son ana kadar görevlerinin başında kalarak bizleri temsil ettiler hepsine teşekkür ediyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha ha ~ 4 yıl önce
Maaşlarını almayı beklemişlerdir. İsimsiz kahramanlar
Maaslari kesilecek diye donmediler ~ 4 yıl önce
Herkes senin gibi iyi olsaydi..
Boşver ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar yurtdışından anladıkları sadece Avrupa destinasyonları olsa gerek. Merkezdekiler yurtdışına atar yurtdışındakiler merkezdekilere. Oturun da bu süreçte ne tür fayda sağlarız şirkete diye onu düşünün bence daha faydalı iş yapılmış olur. Her şeye anket düzenlerken bu konu ile ilgili personele de bir sorun beklentileri nelerdir? Fayda sağlamak İçin nelerden vazgeçilebilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000