06 Ağustos 2014, Çarşamba 15:35:02

THY YÖNETİMİNDEN ŞOK KARAR!

Türk Hava Yolları özel ücretli ekonomi bileti uygulamasına başladıktan sonra pilotlara sağlanan pass uçuş hakkını bugün itibariyle iptal etti. THY yönetiminin bu kararı kokpitte tepkiyle karşılandı...
  • Be-yin be-da-va
  • Anladım ki burada bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor. Yolcu olmadıktan sonra ucagı fantezi olsun diye Ferry kaldırıp indirecek değiller. Yolcu taşınackda 1 kişi bile olsa sivil havacılık kuralları gereği kabin ekibi olmak zorunda. ilkokul cocuguna acıklatır gibi yazdırmayın. Cargo tasıyorsa sadece, o işi Load master yapar. susayım dedim ama yok cahile kaf anlatmak zor. Siz emeklerken, ucuyordum..
  • Ya ne güldüm be. Biri green dot der, biri 3-4 knot taxi hızından bahseder, basıp düğmeye gitmeler. 3 aylık ağır eğitimler falan. Arkadaşım bizim sırf type eğitimi 3-4 ay sürüyor asdaaffadfadd :)) kabul ediyorum ruh hastası kaptan çok fakat herkesi aynı kefeye koymuşsunuz.bu tavırları briefing ve uçuş sırasında da sergileyin nolursunuz:)) F/O 330
  • Mutlaka yerine güzel bir uygulama gelecektir, evet hiçbir pilot vazgeçilmez değildir. Ancak bu şirketin en değerli çalışanları pilotlardır. Pilotların maaşı ve haklarına bu kadar laf söyleyen insanlar , lütfen dönüp bir kendinize bskın bugüne kadar hayatta neyi başarabilmişsiniz ki? Başkasının kazanımlarını kendinize haksızlık olarak görüyorsunuz!
  • INSANLAR UYKUDADIRLAR ,OLUNCE UYANIRLAR...
  • burdaki pilot arkadaşlar bence birşeyi unutuyorlar. baslığa kabin yazan yeminli ifade vermiyor. coğu asparagas yorumlar yazan muhtemelen liseli ergen beyinli insanlar ve siz onları baz alarak hakaretvari yorumlar yapıyorsunuz. kaybettiğiniz hakkınız için üzgünüm kendi adıma öyleyim. ve ben gercek bir kabin memuruyum. bugun o felaket havada kaderimizi beraber paylaştığımız gibi.. lütfen burdaki troll yorumlarını gerçekmiş gibi algılamayın. klavyesi olan yazıyor!
  • Bu yorumların pekcogunu okuyunca insanlıgımdan utandım. Herkes birbirine ne kadar düşmanmış meger. Bu şirkette yer personelinden, kabinine, kokpitten, dispatcher a kadar işini layıkıyla yapan pekcok kişi var, suistimal eden de pek tabi. Ancak bu birbirine düşme konusuna anlam veremiyorum. Herkes rızkı kadar kazanır. Bir saglık sorunun cıkar, sen bile anlamazsın. Lisansın elinden gider..bu dünya gecici bu kadar abartılacak birsey degil. Kabinde de kokpittekilerden cok daha donanımlı insanlar olduguna sahit oldum. bu işe gecici bir süre girip bırakma dusuncesinde olan bogazicili, odtülü kabin memurlarının hakkını yemeyelim. Kokpit olmazsa da ucak kalkmaz, kabin olmazsa da ..saygılar..
  • Q sınıfı nedir bilen var mı?
  • Burada cockpit ekibi ile kabin ekibinin zıtlaşmalarından bahsediliyor vede çok büyük ayıplar oluyor. Bak kabın de çalışan arkadşaş bir aylık eğitim ile havada görev yapan hizmetli oluyorsun hatta bir haftada bile. O cokpitteki zatın o göreve gelene kadar ne eğitimlerden geçtiğini bilirmisin? Halade faal kaptan ve pilot olmalarına rağmen devamlı olarak eğitim aldıklarından bilgin varmıdır? Sen ne yaparsın, görevin uçakta yolculara hizmet etmek, yok efendim emergency de yolcuları yatrıştırırm havada ebelik yaparım doktorluk yaparım vsvsvsv bu gibi olaylarla kendini cokpit ile aynı terazide tartamazsın. Bir ilanla binlerce hizmetli bulunur ama cockpit ekibi bulamazsın. Ona göre davranın.....
  • KABİN MERMURLARIMIZ İYİ İNSANLAR :) BİZ GÜVENLİK OLARAK SEVİYORUZ ONLARI :)

Çalışanlarına belirli sayıda ücretsiz (pass) ve düşük ücretli bilet (zed) uygulaması sunan Türk Hava Yolları, birkaç gün önce yeni bir bilet sistemini yürürlüğe koydu. Özel ücretli ekonomi bileti adı altında çalışanlarına ve onların eşleri ve çocuklarına uygun fiyatlı bilet vermeye başlayan THY, pilotların bir hakkını ise bugün itibariyle noktalandırdı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Başka şehirlerde yaşayan pilotların ulaşımlarını sağlamaları için ücretsiz uçuş hakkı sunan THY, 6 Ağustos itibariyle bu sistemden vazgeçildiğini açıkladı. Dün kokpit ekiplerine yönelik bir duyuru yayınlayan THY, “ Pass bilet türleri ve özel ücretli ekonomi bilet haricinde personelin  seyahatinin hiçbir gerekçe ile kabul edilemeyeceği ve seyahatin sağlanamayacağı vurgulandı.

Uygulamanın kaldırılmasına gerekçe olarak ise uçuş emniyeti açısından sakınca arzetmesi gösterilirken önceden alınarak kullanılmayanlar dahil biletsiz ekip pass formu ile uçuşların 6 Ağustos’tan itibaren geçersiz olacağı belirtildi. Yeni Uçuş İşletme Başkanı ve Başpilot Kadir Dokuyucu imzalı bu duyuru sonrası THY kokpit ekipleri büyük şok yaşadı. THY pilotları, ayda 14 defa bu şekilde uçuş hakkına sahipti. Pass formunun kaldırılması ile birlikte uçuş ayrıcalığı sunulan pilotlar da diğer çalışanlarla aynı haklara sahip olmuş oldu.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY YÖNETİMİNDEN ŞOK KARAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (231)

Hu ~ 10 yıl önce
Be-yin be-da-va

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hu ~ 10 yıl önce
Anladım ki burada bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor. Yolcu olmadıktan sonra ucagı fantezi olsun diye Ferry kaldırıp indirecek değiller. Yolcu taşınackda 1 kişi bile olsa sivil havacılık kuralları gereği kabin ekibi olmak zorunda. ilkokul cocuguna acıklatır gibi yazdırmayın. Cargo tasıyorsa sadece, o işi Load master yapar. susayım dedim ama yok cahile kaf anlatmak zor. Siz emeklerken, ucuyordum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
load master ~ 10 yıl önce
load master kargo olunca o işi yapar. O ne iş ? :) 1 kişilik hostes işi mi yapıyor ? . :)nasıl bir eğlence dolu bir yer burası :)) sen uçarken iyiki ben emekliyormuşum .yoksa sizden çay istedigim halde ayran ya da kahve içmek zorunda kalırdım. Ayrıca o bahsettiğiniz olsa olsa şirket kuralıdır . yoksa tüm sivil taşımacılık yapan özel jetler 1 kişi için hostes bulundurmak zorunda kalırdı. yok öyle bir sivil havacılık kuralı .üzgünüm olmadı:)lütfen biz ilkokul çocuguyuz daha da heceleyerek yazın:)
Hu ~ 10 yıl önce
'Somon balık mı tavuk mu efendim ?' bunu tek cümlede ingilizce sormanın zorluğunu anlayabilir misin? sen şimdi diyceksin ki bana ilkokul cocugu gibi somon ne? . Kabin memurları airline için olmazsa olmazdır. bilemem anlatabildim mi. Uçuş emniyeti bizden sorulur. fantazi olsun diye elimize balta alıp yangına ilk biz müdehale etmiyoruz.Ferry kalkan uçakta sadece kargo taşınır . Dünyanın en zor işi cahile laf anlatmak. ama beyin bedava bizde. mayısta yanımızda olmadınız bakın işte kaybettiniz pass ları durun bakalım güzel günler geliyor bize. Load master lar da bizden fazla alıyor ayrıca onlara sorsan en önemli işi onlar yapar. sırtında taşıyorsunuz sanki cargo yu. daha ne anlatayım size.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ya ne güldüm be. Biri green dot der, biri 3-4 knot taxi hızından bahseder, basıp düğmeye gitmeler. 3 aylık ağır eğitimler falan. Arkadaşım bizim sırf type eğitimi 3-4 ay sürüyor asdaaffadfadd :)) kabul ediyorum ruh hastası kaptan çok fakat herkesi aynı kefeye koymuşsunuz.bu tavırları briefing ve uçuş sırasında da sergileyin nolursunuz:)) F/O 330

Yanıtla

Kalan karakter 1000
laf koyucu ~ 8 yıl önce
senin type eğitimine sokayım ben beyinsiz ona buna laf atıp kaptana laf sölemek senin harcınmı lan type kodumun fo su sen benım yanımda gostersene bu tavrınıda goreyım kokpıte sokmuyormuyum senı
Thy ~ 10 yıl önce
Mutlaka yerine güzel bir uygulama gelecektir, evet hiçbir pilot vazgeçilmez değildir. Ancak bu şirketin en değerli çalışanları pilotlardır. Pilotların maaşı ve haklarına bu kadar laf söyleyen insanlar , lütfen dönüp bir kendinize bskın bugüne kadar hayatta neyi başarabilmişsiniz ki? Başkasının kazanımlarını kendinize haksızlık olarak görüyorsunuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elif lam mim ~ 10 yıl önce
INSANLAR UYKUDADIRLAR ,OLUNCE UYANIRLAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gercek kabin ~ 10 yıl önce
burdaki pilot arkadaşlar bence birşeyi unutuyorlar. baslığa kabin yazan yeminli ifade vermiyor. coğu asparagas yorumlar yazan muhtemelen liseli ergen beyinli insanlar ve siz onları baz alarak hakaretvari yorumlar yapıyorsunuz. kaybettiğiniz hakkınız için üzgünüm kendi adıma öyleyim. ve ben gercek bir kabin memuruyum. bugun o felaket havada kaderimizi beraber paylaştığımız gibi.. lütfen burdaki troll yorumlarını gerçekmiş gibi algılamayın. klavyesi olan yazıyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hu ~ 10 yıl önce
Bu yorumların pekcogunu okuyunca insanlıgımdan utandım. Herkes birbirine ne kadar düşmanmış meger. Bu şirkette yer personelinden, kabinine, kokpitten, dispatcher a kadar işini layıkıyla yapan pekcok kişi var, suistimal eden de pek tabi. Ancak bu birbirine düşme konusuna anlam veremiyorum. Herkes rızkı kadar kazanır. Bir saglık sorunun cıkar, sen bile anlamazsın. Lisansın elinden gider..bu dünya gecici bu kadar abartılacak birsey degil. Kabinde de kokpittekilerden cok daha donanımlı insanlar olduguna sahit oldum. bu işe gecici bir süre girip bırakma dusuncesinde olan bogazicili, odtülü kabin memurlarının hakkını yemeyelim. Kokpit olmazsa da ucak kalkmaz, kabin olmazsa da ..saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haydi ~ 10 yıl önce
kabin olmadan uçmaz çünkü uçakta yemek/ servis yapılmadığı için müşteri memnuniyetinden bahsedilemez. Ayrıca kaptanlar kabin memurlarından hizmet, yemek/çay servisi beklerler bu işler için pilotların kokpiti terketmesi uçuş açısından emniyetli değildir. Ayrıca kabin ekibi kokpit kapı ve çevresinin galley gibi bölümlerin ve yolcuların güvenliğini sağlar. o yüzden kabin ekibinin önemi tartışılmaz ve uçak onlar olmadan KALKAR ama yolcu taşıma operasyonu yapılamaz. Daha net yazalım görev tanımlarını. Bundan rahatsız olmayın egolarımızı bir kenara bırakalım artık. Yaptığınız iş yerleri temizleme bile olsa önce sahip çıkmalıyız.Doğru dürüst yapılan iş her zaman en iyi en saygın iştir. Bu görevlerin hiçbirisi odtü bogaziçi donanımını gerektirmiyor. Olsa iyi olur tabi.
yanlış ~ 10 yıl önce
COCKPIT OLMAZSA UCAK KALKAMAZ AMA KABİN OLMASA UCAK KALKAR BU KADAR ABARTMYIN BU MESLEĞİ....ALT TARAFI ÇAYMI KAHVEMİ....YALANMI BIRAKALIM BU EMERGENCY İŞLERİNİ FALAN....
Q sınıfı? ~ 10 yıl önce
Q sınıfı nedir bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret ~ 10 yıl önce
Burada cockpit ekibi ile kabin ekibinin zıtlaşmalarından bahsediliyor vede çok büyük ayıplar oluyor. Bak kabın de çalışan arkadşaş bir aylık eğitim ile havada görev yapan hizmetli oluyorsun hatta bir haftada bile. O cokpitteki zatın o göreve gelene kadar ne eğitimlerden geçtiğini bilirmisin? Halade faal kaptan ve pilot olmalarına rağmen devamlı olarak eğitim aldıklarından bilgin varmıdır? Sen ne yaparsın, görevin uçakta yolculara hizmet etmek, yok efendim emergency de yolcuları yatrıştırırm havada ebelik yaparım doktorluk yaparım vsvsvsv bu gibi olaylarla kendini cokpit ile aynı terazide tartamazsın. Bir ilanla binlerce hizmetli bulunur ama cockpit ekibi bulamazsın. Ona göre davranın.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret e cvp ~ 10 yıl önce
maymunun bile uçak kullandığı bu teknoloji çağında fazla abartma adam zannetsinler
güvenlik ~ 10 yıl önce
KABİN MERMURLARIMIZ İYİ İNSANLAR :) BİZ GÜVENLİK OLARAK SEVİYORUZ ONLARI :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000