20 Kasım 2019, Çarşamba 10:58:02

THY yönetiminden pilot ve kabini çıldırtacak karar!

Türk Hava Yolları yönetimi; uçuş ekiplerinin, haftasonu ve resmi tatil günlerinde ek mesai uygulamasına son verme kararı aldı. Ayrıca 70 saat üstü mesailerde çarpan da bir buçuk saatten bir saate düşüyor.
  • Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi sadece Cumhurbaşkanı'nda olmasına rağmen;THY,KHK yetkilerini aşan uygulamalarla çalışanların işine son veriyor!Özellikle İstanbul seçimlerinden sonra,örgütlülük olmadığından duyulmuyor.THY nı virüs ele geçirmiş!
  • Maintenance engineer eycofa ara ver biraz. Gerçek hayatta food ve gold harcayıp tek tuşla pilot basma gibi bir şey yok.
  • Denky hiç anlamamış. İroniden anlayan nesle aşina değilim.
  • cok da sey degil yani ananicigini babacigini ozlemis emzik de verelim mi ? IStifa et cik kardesim hadi arkanda bir suru insan var. zor geldiyse yapma.
  • oksijen oranı yeryüzünün her yerinde aynıdır, değişen basınç akciğerinize itilen oksijen oranını değiştirir.
  • Allah sana da senin gönlüne göre versin...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Turkiye de pilot maaslari TR standartlarina gore cok yuksek, derhal dusurulmesi gerekir. Sirketimizin bekasi icin Akademi borclari da 180.000 EuR a cikarilmalidir. Borc altina imzalamis olanlara ek borc senedi imzalatilip 180.000 eur a cikarilmalidir. Akademili pilotlarimiz SE.E SE.E imzalayacaklar nasilsa. Bunun yaninda tipsiz pilotlar dusuk maastan sirkete alinmalidir. begenmeyene yol verilmelidir. Saygilar.
  • Avrupa cok daha iyi bunlarin yaninda tamamen ozgur bir ortam. coucklar icin de cok iyi ayrica dunyanin en gecerli pasaportlari burda asil Avrupa`ya bekleriz. Almanya danimarka isvec norvec finlandiya. Muk-emmel. Kahvaltida fransadayiz, oglen almanya aksam yemegi hollanda oh mis kepabci zaten full. :D siz kendi isinizi bakmaktan memleketi cakildi kimse gormuyor.
  • Valla kaptanlik geldi diye sabrediyoruz.Gidenlerden egitim borcu alinmiyor(alinamiyor), iki sene kaptanligi geciktiririz borcu sifirlamis oluruz.(mantikli geldi bir an). Bide bilmeden yazan hiyarlara sesleniyorum, sartlar bu dediler kabul ettik. Meslegimizi, emeklerimizi biraktik bu ise girdik , risk aldik imza attik. Oyunun ortasinda kural mi degisir? Bak ucak pistten cikti , simdi lisansi dondururlar, sorusturmalar , psikolojik testler, kurullar... Bu kadar basit anladin mi hiyarcigim meslegi kaybetmek. Ayrica hiyar oglu hiyar ömrüm okumakla gecti, sen burda laf yapacaksin diye mi? Iki yilda annemi babami toplasan bir ay görmedim, egitim bitti simdi ucuslara gidiyoruz , en kisa 3 gün burda degiliz, kac para satin alir lan ailenle gecirmedigi. bir saati hiyar. 36 saatte 3 saat uydugumuz oluyor bunu üni kaca satarsin.

Türk Hava Yolları yönetimi; uçuş ekiplerinin, haftasonu ve resmi tatil günlerinde ek mesai uygulamasına son verme kararı aldı. Ayrıca 70 saat üstü mesailerde çarpan da bir buçuk saatten bir saate düşüyor.

Türk Hava Yolları'nda görev yapan uçuş ekiplerinin maliyetlerini düşürmek isteyen yönetim, pazar günleri ve bayram mesailerini traşlama kararı aldı. Airporthaber'in edindiği bilgiye göre; Türk Hava Yolları, uçuş ekiplerinin maliyetlerini düşürmek bir süre önce harekete geçti.

Pazar günleri ve bayramlarda görev yapan uçuş ekiplerine ekstra mesai ödeyen ve genel toplamda ekiplere ciddi maaş artış avantajı sağlayan mesai uygulamasının, yılbaşından itibaren geçerli olması planlanan yeni düzenleme ile birlikte iptal edileceği öğrenildi.

THY'nin İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay'ın, yeni düzenleme ile ilgili hazırladığı raporu icra kuruluna ilettiği belirtilirken maaşlarda büyük tırpan etkisi yapacak uygulamanın bununla da sınırlı olmadığı kaydedildi.

Aylık 70 saatin aşılması halinde bir buçuk saat çarpanı üzerinden ücret hesabı yapan  THY, yeni düzenleme ile birlikte çarpanı bir saate düşürecek. Böylece 70 saatin altındaki uçuş saat bedeli ile 70 saat üzerindeki uçuş saat bedeli aynı olacak. Ekiplerin fazladan uçmasının maddi bir getirisi olmayacak.

THY'nin üzerinde çalıştığı yeni düzenlemenin özellikle kokpit ekiplerinde büyük huzursuzluğa neden olacağı ifade edilirken son üç yılda bin 200 pilotunu başka şirketlere kaptıran şirketin, bu karar sonrası yine pilotlarını elinden kaçırma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.

Yakın geçmişte birçok pilotunu özellikle Körfez ülkelerine kaptıran THY'nin, pilot transferinin önüne geçmek için geçen yıl bir kaç ay arayla toplamda yüzde 40'ları bulan maaş zammı yapmıştı. Maaşların istenen seviyeye gelmesi ile birlikte pilotlarını elinde tutmayı başaran THY'nin, tasarruf tedbirleri kapsamında yaptığı mesai ücret düzenlemesinin bir kez daha transferlere zemin hazırlayacağı öngörülüyor.

Pilot ve kabin memurları ile birlikte Turkish Do&Co bünyesindeki uçan şeflerin de benzer uygulamadan etkilenmesi bekleniyor.  

YENİ YILDA BİR HAFTA İZİN!

THY'nin yine tasarruf tedbirleri kapsamında,   1 Ocak yeni yıl haftasında da operasyon dışındaki tüm çalışanları senelik izinlerden düşmek kaydıyla zorunlu izne çıkaracağını yazmıştık.

©AirportHaber

THY yönetiminden pilot ve kabini çıldırtacak karar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (557)

THY KHK ~ 4 yıl önce
Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi sadece Cumhurbaşkanı'nda olmasına rağmen;THY,KHK yetkilerini aşan uygulamalarla çalışanların işine son veriyor!Özellikle İstanbul seçimlerinden sonra,örgütlülük olmadığından duyulmuyor.THY nı virüs ele geçirmiş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
age of empires ~ 4 yıl önce
Maintenance engineer eycofa ara ver biraz. Gerçek hayatta food ve gold harcayıp tek tuşla pilot basma gibi bir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hello ~ 4 yıl önce
Denky hiç anlamamış. İroniden anlayan nesle aşina değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
breeeh ~ 4 yıl önce
cok da sey degil yani ananicigini babacigini ozlemis emzik de verelim mi ? IStifa et cik kardesim hadi arkanda bir suru insan var. zor geldiyse yapma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasemin ~ 4 yıl önce
Valla çok iyi olmuş hadi pilot neyse de hostes dediğin öyle 5-6 bin maaş alması o kadar gereksiz ki, o kadar zor şartlarda çalışanlar var düşük maaş alıyor zor geçiniyor, çok iyi olmuş hosteslerin maaşlarının düşmesi THY tebrik ediyorum.
ilber ortayli ~ 4 yıl önce
oksijen oranı yeryüzünün her yerinde aynıdır, değişen basınç akciğerinize itilen oksijen oranını değiştirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 4 yıl önce
Allah sana da senin gönlüne göre versin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lives ~ 4 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maaslar cok yuksek ~ 4 yıl önce
Turkiye de pilot maaslari TR standartlarina gore cok yuksek, derhal dusurulmesi gerekir. Sirketimizin bekasi icin Akademi borclari da 180.000 EuR a cikarilmalidir. Borc altina imzalamis olanlara ek borc senedi imzalatilip 180.000 eur a cikarilmalidir. Akademili pilotlarimiz SE.E SE.E imzalayacaklar nasilsa. Bunun yaninda tipsiz pilotlar dusuk maastan sirkete alinmalidir. begenmeyene yol verilmelidir. Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denky ~ 4 yıl önce
Komiksiniz, Türkiye standardı nedir ? Bu iş uluslararası bi iş. Daha bunu bilmeden yorum yapıyorsunuz. Maaşları düşürünce kalifiyeli personel yurt dışına giderse ne yapacaksınız ? Bi de tecrübeli Pilot nerden bulmayı düşünüyorsunuz?
:)) ~ 4 yıl önce
Kalifiye personel dediğimiz uçuş okullarından gelen 200 saat uçuş tecrübesi olanlar değildir herhalde. Geleceğin pilotları bu gençlerimiz olacak ama ne kadar tecrübe edinirlerse o kadar. Eski pilotlarımızın değerini bilelim. Askeri pilotlar her zaman her koşulda uçağı indirir ama uçuş okullarından gelen arkadaşlar alçalmayı bile kuleden almakta zorlanıyorlar
Avrupa dan selamlar ~ 4 yıl önce
Avrupa cok daha iyi bunlarin yaninda tamamen ozgur bir ortam. coucklar icin de cok iyi ayrica dunyanin en gecerli pasaportlari burda asil Avrupa`ya bekleriz. Almanya danimarka isvec norvec finlandiya. Muk-emmel. Kahvaltida fransadayiz, oglen almanya aksam yemegi hollanda oh mis kepabci zaten full. :D siz kendi isinizi bakmaktan memleketi cakildi kimse gormuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen çakılmış ~ 4 yıl önce
Önce okuma yazmayı ve tabii Türkçeyi öğren. Ondan sonra gelip burada yalandan birşeyler yazarsın. Kimin battığını alem gördü sizin kör gözünüz görmedi görmeyecekte vesselam.
Alttaki duruyor üstteki durmuyor. ~ 4 yıl önce
Valla kaptanlik geldi diye sabrediyoruz.Gidenlerden egitim borcu alinmiyor(alinamiyor), iki sene kaptanligi geciktiririz borcu sifirlamis oluruz.(mantikli geldi bir an). Bide bilmeden yazan hiyarlara sesleniyorum, sartlar bu dediler kabul ettik. Meslegimizi, emeklerimizi biraktik bu ise girdik , risk aldik imza attik. Oyunun ortasinda kural mi degisir? Bak ucak pistten cikti , simdi lisansi dondururlar, sorusturmalar , psikolojik testler, kurullar... Bu kadar basit anladin mi hiyarcigim meslegi kaybetmek. Ayrica hiyar oglu hiyar ömrüm okumakla gecti, sen burda laf yapacaksin diye mi? Iki yilda annemi babami toplasan bir ay görmedim, egitim bitti simdi ucuslara gidiyoruz , en kisa 3 gün burda degiliz, kac para satin alir lan ailenle gecirmedigi. bir saati hiyar. 36 saatte 3 saat uydugumuz oluyor bunu üni kaca satarsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HIYAR KONUSTU ~ 4 yıl önce
HIYAR KONUSTU:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000