24 Mayıs 2010, Pazartesi 15:54:05

"THY yönetimi suç işlemektedir..."

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atila Ayçin yaptığı açıklamada "THY personelinin analık hakkını, emeğinin hakkını yönetim gasp etmektedir. Zorla imza attırmak bu demektir" diye konuştu.
  • Bence greve Aycin kendi yonetimi ile gitsin ve bizde kendisine arsi lokavt ilan edelim! Biktim kendisinden de yaygarasindan da!her seye itiraz edip, personelin yaninda atip tutup is son dakika imzaya gelince -mecbur kaldim , imzalandim- surati ile imza attip bir daha ki toplu is sozlesmesine kadar biyiklarini bakirkoyde dinlendirmesinden....Bence grev o gitsin!
  • Atilay Başkan'ın yanındayız her zaman. Yönetim yalakalarına, tuzu kurulara, ortaklığın kurtarıcı rolünü oynayan kahramanlara karnımız tok. Bu ortaklık milletindir ve de biz emekçileriyiz. Bekara karı boşamak kolay. Bu işi gönülden yapıp hakkıyla haklarını alamayan tek kurumuz. Kaliteyi ucuza alıp pahalıya satamazsınız. Dalkavuklukla elde edilen şey sadece ranttır. Ancak sendikal haklar anayasal güvence altına alınmış haklardır ve Atilay Başkan bu konuda varını yoğunu koymaktadır. Boş konuşmalara artık son verin. Hak veirlmezse işin hakkı da verilmez ve grev olur. Aklı selim yöneticilerimiz var, bunu er ya da geç görecekler ve anlaşma sağlanacaktır.
  • atılay bey bıktık artık senden bırak şu tk nın yakasını git emekli ol ya bütün personel hava işten ayrılıp başka bir sendika kuramıyormu hiç araştırmadım ama yönetmeliği atilay bey babadan oğula mirasmı bu sendika git artık herkez rahat etsin her yere taşeron giriyor sen bugüne kadar neyi kurtardın
  • yönetim grevi oylamaya götürmek için yeterli imza sayısına ulaşamadı. bugun son gün. ulaşma şansıda yok. o yüzden bugün tekraren sendika ile görüşmelere başladılar. yani grev oylaması olmayacak. biz grev istemiyoruz zaten ama anlaşma istiyoruz. yeter artık haklarımızın ertelendiği. para falan da değil sorun. insanca çalışma şartlarına razıyız. umarım en kısa zamanda imzalar atılır da haklarımızı kıskananlar çatlar bi taraflarından.
  • ewet uçak alımlarında büyük paralar dönüyor arkadaşlar...yöneticiler kendi kazançlarından vazgeçmiyolarsa tabiki çalışanlarda vazgeçmemeli...thy'nin buyuk kar yaptığı açık...gunumuz koşulları ve enflasyonda ortada...bence kimse hakkını yedirmesin...şimdi kimileri çıkıcak ve dicekki asgari ucretli napsın bi sürü maaş alıyuorsunuz hala doymuyorsunuz...eğer ben bugun burda çalışıyorsam ve zam benim hakkımsa ben isterim hakkımı arkadaşım...asgari ucretliyede böyle bi hak verilse o da isticek hakkını...bence herkes hakkını sonuna kadar aramalı bunu bilir bunu söylerim...
  • yönetim işçilerin maaşına gözene dikeceğine ucak alımlarında kendı aldıkları prımlerıde bıraksınlar maden thy cok dusunuyorlar gelecegınden bahsedıyorlar.hadı bakalım.
  • bu zıhnıyetı sandıga gomer,greve evet cıkar ..tum thy personelı rahat sandıgı beklıyor..
  • tebrikler iyi kandırmışlar sizi.. ben imza atmadım atmam da..
  • bu yorumundan sonra sanada bi iş verirler artık :)
  • bizlere de imza attırıldı,fakat tamamen sendikanın yanındayız denildi haklarımızı savundukları için demokratik bir oylama istiyorus denilci,bunun için tamamen bizim yararımıza imza topluyorus.yoksa uçuşlar durdurulacak ve maaş alamicaz dediler..

Grev kararının asılmasının ardından "Grev Oylama" sandıklarının koyulması için THY'nin eski personelleri yeni personellere baskı yaparak zorla " Biz sendikalı değiliz.", " Biz grev istemiyoruz" adı altında imza topladığını belirtti.

Ayçin sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı Meteoroloji Katında bulunan THY Kabin Memurları Dinlenme Odasında, kabin memurlarına bu imzaları zorla atmamaları gerektiğini, yeni personellerin korkmamaları gerektiğini açıkladı.

Açıklamasının ardından AirportHaber'e konuşan Ayçin, THY'nin zorla imza topladığını ifade ederek şunları söyledi;

"Grev oylaması bu şirkette çalışanların 4te 1 oranıyla bizzat kendilerinin yapacağı başvuruyla yapılır.  Bu çalışanlar kendi özgür iradelerinin  sendikalarının almış olduğu kararının oylanmasını istemiyor. THY, sendika üyesi olan arkadaşların adına işlem yapılıyor. Yani bir nevi noter gibi imzaları yalan yanlış bilgilendiriyorlar, zorla alıyorlar. Bazı yerlerde bu imzaları sendikalar adına topladığını söylüyor. Yine asıl işleri uçuculuk olan arkadaşlara binada görevlendirip tanınmış sevilen arkadaşları masabaşına oturtup onlarla imza toplamaya çalışıyorlar. Arkadaşlarımız bu konuda bilgilendiriyoruz. Arkadaşlarımızın bir bölümünü imzaların verilmemesi yönünde bilgilendiriyoruz. Sendika olarak bizde yeterince baskı var. Zaten arkadaşlarımıza 2 senede bir bu tür tehdit ve baskıları oluyor. O nedenle biz 2007'de yapılan seçim ortadadır. Sandıktan çıkacak sonuçtan şüphemiz yoktur. Biz arkadaşlarımızın imza vermesini engellemek istemekteyiz. Ulaşamadığımız yetişemediğimiz arkadaşlarımıza kesinlikle imzalamayın diyoruz. Sonuçta kendi geleceklerini oylayacaklardır. Biz oylamaya sandığa karşı değiliz bizim karşı olduğumuz THY'nin göz korkutarak imza toplamasıdır. Asıl karar sandıktan çıkacaktır. Korkumuz yoktur." 

Ayçin, 2007'de yaşananların 2010 yılında da yaşanacağını söyleyerek "Bu tehdit baskılarla sonuca gitmek istiyorsanız bundan vazgeçin. 2007'de nasıl gösterdiysek 2010'da da göstereceğiz. Biz her zaman elimizi uzatıyoruz ve sizi sağduyuya davet ediyoruz.  Bütün bu çağrımıza rağmen savaşa devam etmek istiyorlarsa hodri meydan diyoruz. Grev oylaması yapılıp, o sandıktan evet çıkarsa var ya! İnsanların analık hakkını, emeğinin hakkını aramasını bile engellemeye çalışıyorlar! Grev oylamasından evet çıkarsa elbette direk greve gitmiyeceğiz ama sabrımız bir yere kadar bunu kurullarımızda konuşucaz enine boyuna tartışıcaz." diye konuştu.



©AirportHaber ÖZEL

"THY yönetimi suç işlemektedir..."

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bence greve Aycin kendi yonetimi ile gitsin ve bizde kendisine arsi lokavt ilan edelim! Biktim kendisinden de yaygarasindan da!her seye itiraz edip, personelin yaninda atip tutup is son dakika imzaya gelince -mecbur kaldim , imzalandim- surati ile imza attip bir daha ki toplu is sozlesmesine kadar biyiklarini bakirkoyde dinlendirmesinden....Bence grev o gitsin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Atilay Başkan'ın yanındayız her zaman. Yönetim yalakalarına, tuzu kurulara, ortaklığın kurtarıcı rolünü oynayan kahramanlara karnımız tok. Bu ortaklık milletindir ve de biz emekçileriyiz. Bekara karı boşamak kolay. Bu işi gönülden yapıp hakkıyla haklarını alamayan tek kurumuz. Kaliteyi ucuza alıp pahalıya satamazsınız. Dalkavuklukla elde edilen şey sadece ranttır. Ancak sendikal haklar anayasal güvence altına alınmış haklardır ve Atilay Başkan bu konuda varını yoğunu koymaktadır. Boş konuşmalara artık son verin. Hak veirlmezse işin hakkı da verilmez ve grev olur. Aklı selim yöneticilerimiz var, bunu er ya da geç görecekler ve anlaşma sağlanacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
atılay bey bıktık artık senden bırak şu tk nın yakasını git emekli ol ya bütün personel hava işten ayrılıp başka bir sendika kuramıyormu hiç araştırmadım ama yönetmeliği atilay bey babadan oğula mirasmı bu sendika git artık herkez rahat etsin her yere taşeron giriyor sen bugüne kadar neyi kurtardın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yönetim grevi oylamaya götürmek için yeterli imza sayısına ulaşamadı. bugun son gün. ulaşma şansıda yok. o yüzden bugün tekraren sendika ile görüşmelere başladılar. yani grev oylaması olmayacak. biz grev istemiyoruz zaten ama anlaşma istiyoruz. yeter artık haklarımızın ertelendiği. para falan da değil sorun. insanca çalışma şartlarına razıyız. umarım en kısa zamanda imzalar atılır da haklarımızı kıskananlar çatlar bi taraflarından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ewet uçak alımlarında büyük paralar dönüyor arkadaşlar...yöneticiler kendi kazançlarından vazgeçmiyolarsa tabiki çalışanlarda vazgeçmemeli...thy'nin buyuk kar yaptığı açık...gunumuz koşulları ve enflasyonda ortada...bence kimse hakkını yedirmesin...şimdi kimileri çıkıcak ve dicekki asgari ucretli napsın bi sürü maaş alıyuorsunuz hala doymuyorsunuz...eğer ben bugun burda çalışıyorsam ve zam benim hakkımsa ben isterim hakkımı arkadaşım...asgari ucretliyede böyle bi hak verilse o da isticek hakkını...bence herkes hakkını sonuna kadar aramalı bunu bilir bunu söylerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yönetim işçilerin maaşına gözene dikeceğine ucak alımlarında kendı aldıkları prımlerıde bıraksınlar maden thy cok dusunuyorlar gelecegınden bahsedıyorlar.hadı bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu zıhnıyetı sandıga gomer,greve evet cıkar ..tum thy personelı rahat sandıgı beklıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tebrikler iyi kandırmışlar sizi.. ben imza atmadım atmam da..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu yorumundan sonra sanada bi iş verirler artık :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizlere de imza attırıldı,fakat tamamen sendikanın yanındayız denildi haklarımızı savundukları için demokratik bir oylama istiyorus denilci,bunun için tamamen bizim yararımıza imza topluyorus.yoksa uçuşlar durdurulacak ve maaş alamicaz dediler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000