11 Mart 2013, Pazartesi 09:18:27

THY YÖNETİMİ KULAKLARI ÇINLATTI

Türk Hava Yolları'nın (THY) mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve eski yöneticiler bir araya gelir de, Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin'in kulakları çınlatılmaz mı?
  • vay beee..sunlara bak..hepsini anlarim hepsi iktidarlarin olur efendim, tabii efendimcileri ama yusuf efendi yi anlayamiyorum..kendisi degil miydi kameralar onunda sendikaya ve calisanlara gosterdikleri ozveri icin tesekkur eden??? ne cabuk unuttu o gunleri??? o zamanin sendika yonetimi ve calisanlar birkaci haric hala hayattalar,yasiyorlar..bakalim onlar ne diyecekler bu incilerine??? simdi iktidara yakin olmak icin vurun abaliya degil mi yusuf efendi??? o gunlerde calisanlarin maaslari kesilirken sen ve diger yoneticilerden maaslari kesilen oldu mu??? cocugunu boeing'de ise nasil soktun ??? yegen ve koylulerini thy'na nasil soktun ??? akp iktidara gelince koltugunda oturabilmek icin nasil didindin aciklasana!!! hicbirinize hakkim helal degil bunu bilin hele sana ve simdikilerine!!! hicbirinizin yatacak yerleri yok!!!!
  • Sıkılmışmış 305 ten. Allah'ım ya millete bak.Ne nankörsünüz inanamıyorum.keşke grev hakkınız geri alınmasaydı da görseydınız dünya kaç bucakmış.Bugünleri mumla arardınız mumla.Kafalarına göre bir liste yaptılar sorgusuz sualsiz haklı haksız işten çıkarıldılar.Elbette çıkarılanlar haklarını arayacak ,gündemde kalacak bu da mı battı yani.Ne haliniz varsa görün ya uçucu arkadaşlar da şikayet edip durmasın konuşuyolar konuşuyolar iş ciddiye binince en çok o konuşanlar kayboluyo ortadan
  • Bu atılan km içinde özelden gelen aklı başında biri olduğunu sanmıyorum. Özelde kaç kuruş aldıkları ve sosyal hakları belli. 2 ay kurs ver dünyanın km nu yetiştirirsin. bu eylemi yaparken b planınız olmazsa ki olamaz sizin cennetiniz TK. Boşuna efelenmeyeceksin, efelendiniz atıldınız bari yalvarmayın dış hatlar önünde telef olacaksınız yazık.
  • çok güldüm yaa..habere bak.yöneticiler bir araya gelmişmişmiş...6000 kabin memuru biraraya geldiğinde görücez kimin neresi çınlıyo.airport da iice sacmaladı haber yapmış güyaa
  • Sayın yorumcular tabiki sendika hakkında olumsuz konuşmalar eski yöneticiler olabilir. Bu tabiatın doğasında var. Gerçeği söylemek gerekirse bu yöneticiler basın dişinda yaptıkları söyleşide, Sendika başkanını herzaman üyesinin yanında olduğunu , üyesi lehine olmayan hiçbir maddeye imza atmadığını dile getirdiler. ŞİMDİKİ YÖNETİM KENDİ YAPTIKLARI PARTİZAN PERSÖNEL ALIMLARI, YAPILAN ATAMALAR, ÇIKAR İLİŞKİLERİNİN ÜSTÜNÜ KAPATMAK İÇİN KAMU OYU YARATMAKTIR. THY TEKNİK GENEL MÜDÜRÜ OĞLUNA NASIL PARA AKTARILDIĞI ,M.GÖKHAN DOĞAN İLE İLİŞKİLERİ ortada. ŞİMDİ THY TEKNİK GENEL MÜDÜRÜNÜ GÖREVDE ALINIP YERİNE SHGM Bilal EKŞİ nin geleceği söylentileri dikkat çekmektedir. İSMAİL DEMİR'in yaptıkları yanına kar kalacakdır.
  • Yillardir atilla aycin hep ayni seyleri yapar sonra da tipis tipis gider imzayi atar...bu gune kadar o kadar arkadasimiz haksizliga ugradiki simdi 305 i bahane etmesine bakmayin nasil olsa masaya gelecek,zira yonetim de bunu cok iyi biliyor.hem onun tuzu kuru aldigi maasi bilen varmi?
  • ey HAMDİ TOPÇU bu tuzden mı 2010 senesınde TİS goruşmelerındekı 8.MADDEYI ihlall edıp personelını 10 dakıkada kapı dişarı koydun..
  • merak etmeyin bizler de onlarin kulaklarini cinlatiyoruz hem de 24 saat!!!
  • Bu muhteremlere gore eskiden de sendika ve isciler cibanbaslariydilar simdi de oyleler..Bu iktidarlarin adamlari olan sozum ona yoneticilerde hic suc yoktur zaten onlar hep ak kasiktirlar!! Bu muhteremlerde binlerce insanin veballeri var ve bu hesaplari nasil verecekler hic dusunuyorlar mi??? Bir de bunlarin hemen hepsi sozde Allah'a inanan, dini butunler... Ya olmayalardi calisanlarin analari iyice aglayacakti o zaman !! Dunyada hicbir buyuk sirket calisanlarinin emekleri olmadan buyuk olamaz..Sirketlere parayi,prestiji calisanlar getirir yoneticiler veya patronlar degil!!! Bu anli sanli yoneticilerin hangisi mutfaktan gelmisler?? Mutfak derken hamdi efendi nin mihlama yaptigi mutfaktan bahsetmiyorum tabii ki..Hangisi sabahin 5 inde kontuarda check in yapmis?? Hangisi gece 3 de ucak motoruna vs bakim yapmis?? Hangisi kayip esyada calismis ?? Hangisi isyerinde yolculardan hergun kufur,hakaret isiterek calismis?? Bunlara cevap versinler ondan sonra ahkam kessinler!!!
  • sendika kotu sendikacilik kotu atilay ve ekibi de kotu peki yukarida adi gecenler cok mu iyi?? hepsi torpille o makamlara gelmis zatlar hele hamdi tam bir facia..dunyada esi gorulmemistir havaciliktan gelmeyen eski firincinin havayolu yonetim kurulu baskani oldugu...yok maasi yatiramamis da sendika dan istemis te..sendika nin kesinti orani belli calisan uye sayisi da belli sana nasil para verecek sendika?? o zaman sirketi satin alirdi kendi isini kurardi...ayrica calisanlarin maaslarindan kesinti yapildi ama kendi maaslarindan 1 kurus indirim yapilmadi ciksin ispatlasinlar da gorelim!!! kaldi ki kendileri o zaman iyi maas alan zatlar yani paraya ihtiyaclari yoklardi bagislasalardi 3-5 aylik maaslarini ve madem cok seviyorlardi sirketlerini o zaman da ucak alimlarindan komisyonlar geliyordu o komisyonlari da thy kasasina aktarsalardi...niye yapmadilar?? yapamazlar...onlar icin fedakarlik sadece emekcilerin yapmasi gereken bir seydir kendileri yesinler ancak!!!!

Tam da sırası, geçenlerde THY yönetimi zehir zemberek bir kamuoyu açıklaması yaptı, toplu iş görüşmelerinde sendikanın uzlaşmaz tavrından yakındı.

THY'nin eski yöneticilerinden Yusuf Bolayırlı "Sendika bir kere de gelip, şu işi de şöyle yapalım demedi, demiyor" diye başladı söze.


Hatırasını anlattı:

"Yıl 1991, maaşları yatırmada zorlanıyoruz. Türkiye dibe vurdu, herkes fakirleşti. Atilay Bey'e dedim ki, iki şık var. Ya 2 bin 500 kişi çıkaracağız ya da herkesin maaşından yüzde 15 indireceğiz ve sadece emekliliği gelenleri emekli edeceğiz sorun çözülür. Ne dersiniz?

Sonra yüzde 10 indirimde anlaştık. Mayısın 30'u oldu ikramiye dağıtacağız ama para yok. Dedik ki, sendika olarak sizin paranız var. Siz ödeyin, çalışanlar mağdur olmasın biz size borcumuzu bilahare ödeyelim. Ardından uçakların doluluğunu takip etmeye başladılar. Uçak doluyorsa, THY para kazanıyor diye."

THY sendikacılığı

Tezcan Yaramancı ekledi: "THY'deki sendikacılık ideolojiktir."

Erman Ilıcak sözü aldı:

"Gelir, gideri karşılamıyor. Aldım personel müdürünü yanıma gittik İncirli'deki sendikanın merkezine. 'Sen beni tanımıyorsun' dedim. 'Ben 5 yaşında babası ölmüş, hayatı kendisi kazanmış biriyim. Sen devletin parasıyla okumuş insansın. Ayıp değil mi 200-300 kişiyi getirip eylem yapıyorsun?"


Ve Hamdi Topçu anlatıyor:

"10 yıldır bir gün bile maaşları aksatmadık. Maalesef sendikacılıkta kural belli: Pazartesi olmaz, salı sallanır böyle devam ediyor."

Bir de şunları söylüyor:

"Modern sendikacılıkta verimli çalışılıyor mu konuşulur. 10 kişinin olması gereken bir bölümde, 15 kişi çalıştığında modern sendikacılık yapanın itiraz etmesi gerekir."


THY nasıl ateş püskürdü?

THY'den yapılan açıklamada deniliyor ki:

"24. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sendikanın uzlaşmaz ve dayatmacı yaklaşımları nedeniyle bugüne kadar bir anlaşma sağlanamamıştır.

Mevcut durum çalışanların ve dünya devleriyle rekabet eden Türk Hava Yolları'nın aleyhinedir. THY halen yürürlükte olan toplu iş sözleşmesi metnini aynen imzalamaya hazır olduğunu beyan etmiştir. THY'nin bu teklifini ve masada verdiği ücret teklifini tartışma gereği dahi duymayan Hava-İş Sendikası, çalışanları ve Türk Hava Yolları'nı hiç kimseye yarar sağlamayacak bir grev macerasına sürüklemeye çalışmaktadır."

Funda Özkan / Akşam

THY YÖNETİMİ KULAKLARI ÇINLATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

yusuf efendi'ye ~ 11 yıl önce
vay beee..sunlara bak..hepsini anlarim hepsi iktidarlarin olur efendim, tabii efendimcileri ama yusuf efendi yi anlayamiyorum..kendisi degil miydi kameralar onunda sendikaya ve calisanlara gosterdikleri ozveri icin tesekkur eden??? ne cabuk unuttu o gunleri??? o zamanin sendika yonetimi ve calisanlar birkaci haric hala hayattalar,yasiyorlar..bakalim onlar ne diyecekler bu incilerine??? simdi iktidara yakin olmak icin vurun abaliya degil mi yusuf efendi??? o gunlerde calisanlarin maaslari kesilirken sen ve diger yoneticilerden maaslari kesilen oldu mu??? cocugunu boeing'de ise nasil soktun ??? yegen ve koylulerini thy'na nasil soktun ??? akp iktidara gelince koltugunda oturabilmek icin nasil didindin aciklasana!!! hicbirinize hakkim helal degil bunu bilin hele sana ve simdikilerine!!! hicbirinizin yatacak yerleri yok!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıkılmış'a ... ~ 11 yıl önce
Sıkılmışmış 305 ten. Allah'ım ya millete bak.Ne nankörsünüz inanamıyorum.keşke grev hakkınız geri alınmasaydı da görseydınız dünya kaç bucakmış.Bugünleri mumla arardınız mumla.Kafalarına göre bir liste yaptılar sorgusuz sualsiz haklı haksız işten çıkarıldılar.Elbette çıkarılanlar haklarını arayacak ,gündemde kalacak bu da mı battı yani.Ne haliniz varsa görün ya uçucu arkadaşlar da şikayet edip durmasın konuşuyolar konuşuyolar iş ciddiye binince en çok o konuşanlar kayboluyo ortadan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PF ~ 11 yıl önce
Bu atılan km içinde özelden gelen aklı başında biri olduğunu sanmıyorum. Özelde kaç kuruş aldıkları ve sosyal hakları belli. 2 ay kurs ver dünyanın km nu yetiştirirsin. bu eylemi yaparken b planınız olmazsa ki olamaz sizin cennetiniz TK. Boşuna efelenmeyeceksin, efelendiniz atıldınız bari yalvarmayın dış hatlar önünde telef olacaksınız yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hehhehe ~ 11 yıl önce
çok güldüm yaa..habere bak.yöneticiler bir araya gelmişmişmiş...6000 kabin memuru biraraya geldiğinde görücez kimin neresi çınlıyo.airport da iice sacmaladı haber yapmış güyaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arsenik ~ 11 yıl önce
Çok doğru 6000 kabin memuru biraraya gelir bekle sen,geçen yıl 305 tane gelebildi,onunda sonunu gördük,grev olsa 60 tane kabinci katılmaz.
ÖS ~ 11 yıl önce
Sayın yorumcular tabiki sendika hakkında olumsuz konuşmalar eski yöneticiler olabilir. Bu tabiatın doğasında var. Gerçeği söylemek gerekirse bu yöneticiler basın dişinda yaptıkları söyleşide, Sendika başkanını herzaman üyesinin yanında olduğunu , üyesi lehine olmayan hiçbir maddeye imza atmadığını dile getirdiler. ŞİMDİKİ YÖNETİM KENDİ YAPTIKLARI PARTİZAN PERSÖNEL ALIMLARI, YAPILAN ATAMALAR, ÇIKAR İLİŞKİLERİNİN ÜSTÜNÜ KAPATMAK İÇİN KAMU OYU YARATMAKTIR. THY TEKNİK GENEL MÜDÜRÜ OĞLUNA NASIL PARA AKTARILDIĞI ,M.GÖKHAN DOĞAN İLE İLİŞKİLERİ ortada. ŞİMDİ THY TEKNİK GENEL MÜDÜRÜNÜ GÖREVDE ALINIP YERİNE SHGM Bilal EKŞİ nin geleceği söylentileri dikkat çekmektedir. İSMAİL DEMİR'in yaptıkları yanına kar kalacakdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalanci pehlivan ~ 11 yıl önce
Yillardir atilla aycin hep ayni seyleri yapar sonra da tipis tipis gider imzayi atar...bu gune kadar o kadar arkadasimiz haksizliga ugradiki simdi 305 i bahane etmesine bakmayin nasil olsa masaya gelecek,zira yonetim de bunu cok iyi biliyor.hem onun tuzu kuru aldigi maasi bilen varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
push back ~ 11 yıl önce
ey HAMDİ TOPÇU bu tuzden mı 2010 senesınde TİS goruşmelerındekı 8.MADDEYI ihlall edıp personelını 10 dakıkada kapı dişarı koydun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
24 saat ~ 11 yıl önce
merak etmeyin bizler de onlarin kulaklarini cinlatiyoruz hem de 24 saat!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhteremler'e!! ~ 11 yıl önce
Bu muhteremlere gore eskiden de sendika ve isciler cibanbaslariydilar simdi de oyleler..Bu iktidarlarin adamlari olan sozum ona yoneticilerde hic suc yoktur zaten onlar hep ak kasiktirlar!! Bu muhteremlerde binlerce insanin veballeri var ve bu hesaplari nasil verecekler hic dusunuyorlar mi??? Bir de bunlarin hemen hepsi sozde Allah'a inanan, dini butunler... Ya olmayalardi calisanlarin analari iyice aglayacakti o zaman !! Dunyada hicbir buyuk sirket calisanlarinin emekleri olmadan buyuk olamaz..Sirketlere parayi,prestiji calisanlar getirir yoneticiler veya patronlar degil!!! Bu anli sanli yoneticilerin hangisi mutfaktan gelmisler?? Mutfak derken hamdi efendi nin mihlama yaptigi mutfaktan bahsetmiyorum tabii ki..Hangisi sabahin 5 inde kontuarda check in yapmis?? Hangisi gece 3 de ucak motoruna vs bakim yapmis?? Hangisi kayip esyada calismis ?? Hangisi isyerinde yolculardan hergun kufur,hakaret isiterek calismis?? Bunlara cevap versinler ondan sonra ahkam kessinler!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siz cok iyisiniz!!! ~ 11 yıl önce
sendika kotu sendikacilik kotu atilay ve ekibi de kotu peki yukarida adi gecenler cok mu iyi?? hepsi torpille o makamlara gelmis zatlar hele hamdi tam bir facia..dunyada esi gorulmemistir havaciliktan gelmeyen eski firincinin havayolu yonetim kurulu baskani oldugu...yok maasi yatiramamis da sendika dan istemis te..sendika nin kesinti orani belli calisan uye sayisi da belli sana nasil para verecek sendika?? o zaman sirketi satin alirdi kendi isini kurardi...ayrica calisanlarin maaslarindan kesinti yapildi ama kendi maaslarindan 1 kurus indirim yapilmadi ciksin ispatlasinlar da gorelim!!! kaldi ki kendileri o zaman iyi maas alan zatlar yani paraya ihtiyaclari yoklardi bagislasalardi 3-5 aylik maaslarini ve madem cok seviyorlardi sirketlerini o zaman da ucak alimlarindan komisyonlar geliyordu o komisyonlari da thy kasasina aktarsalardi...niye yapmadilar?? yapamazlar...onlar icin fedakarlik sadece emekcilerin yapmasi gereken bir seydir kendileri yesinler ancak!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000