17 Haziran 2009, Çarşamba 08:44:59

THY YÖNETİMİ DAHİ Mİ? YOKSA...

Türk Hava Yolları yönetimini, THY’nin başta teknik olmak üzere birçok bölümünü ayrı birer şirket haline getirdi. AirportHaber bu bölünmelerin perde arkasını araştırdı ve bakın hangi sonuca ulaştı? İşte THY’yi bölüm bölüm ayıran planın gerçek belgesi…
  • satmak mı var olan bir şeyi süsle ve sat... Nereye kadar arkadaşım en son ne satıcaksın
  • Çok fazla yorum yapmaya ne gerek var, Airport Haber güzelce adı geçen raporu siteye koymuş herkes alıp bakabilir, böylece söylenenler ile yapılanları karşılaştırabilir ve Airport Haberin haklılığını görmüş olur. Halep ordaysa arşın burda, Airport Haber yine gündemi belirledi....
  • OKU
  • Raporu hazırlayan kişi, eğitimi havacılık üzerine olmasa da havacılık sektörünü, THY'nin içini dışını gayet iyi bilen, yıllarca, farklı hükümet dönemlerinde THY yönetimleri ile birlikte çalışmış iyi bir işletmecidir. 10 sene sonra bu raporun uygulanarak başarı kazanılması, raporun ne kadar nitelikli olduğunu göstermektedir. "Ahmet Hamdi Boyacı kim?" başlığı ile yazan arkadaşım, Türkçe'de dahi anlamında kulanılan de vedalar ile soru eki olan mi ve mılar ayrı yazılır.
  • Tozlu raflardaki raporları bulup onları hayata geçirenler ancak kopyacı olabilirler. Ancak bugün uygulanan raporu yazıldığı dönemde uygulamaya koymaktan korkanları da ayrıca değerlendirmek gereklidir. Candan Karlıtekin ve Temel Kotil'e sorulacak sorular varken, Cem Kozlu ve Yusuf Bolayırlı'ya da sorulacak sorular mutlaka olacaktır. Günün sonunda siyasetçilerin THY'den ellerini çekmeleri ve işi ehillerine bırakmaları en büyük basiret olacaktır.
  • THY Sayın Temel Kotil Bey sayesinde bu başarıyı yakalamıştır. Kendisini tebrik ediyorum.
  • Raporda Bristish Airways diyor.başka örnek alınacak şirket mi bulamadınız.yakında dükkanı kapatcak adamlar.9 sene sonraki öngörünüz bu muydu yani.yazıklar olsun.gelecek kimsenin tahmini ile olmaz, gerçekleşmez!
  • burada siyaset yapmanın anlamı yok.önemli olan thy'nin geldiği noktadır.Cem kozlu,yusuf bolayırlının da bu noktada belli payı vardır ama asıl pay en son yönetimindir.insanlar terlik giyiyor diye ticari başarısı gölgelenemez. önemli olan şirketin karlılığı.ister şalvar giysin ister terlik küçük gördüğünüz insanlar amerikada üniversitede ders vermiş bir kişidir.maalesef yaratılan bu ayrımcılık ülkemizdeki ilerleyişi engellemektedir.birbirimizle uğrşacağımıza daha iyi noktalara nasıl gelebiliriz bunu düşünmemiz lazım.
  • Kaçın-kaçın nöbetçi avukatlara haber gitmiş.Artık yorumları okumasanız da olur.
  • THY cem kozlu ve yusuf bolayır dönemlerinde çalışmalar yapıyordu da neden bi türlü kâra geçilmiyordu. devlet desteği olmasa bu şirket batardı bee. bu planın nerde ne zaman hazırlandığı önemli değil ki. önemli olan planı uygulayıp firmayı kalkındırmak. bu her yerde öyledir. yoksa herkesin bi planı var. 70 yıldır thy çalıştı ama nedense hiç bu kadar thy olamadı. ama siz de haklısınız ''gündüzün köre faydası yok ki''...

Türk Hava Yolları yönetimi işbaşına geldiği günden itibaren çok sayıda karara imza attı. Bu kararların içinde şirketin filo sayısının büyütülmesinden uçuş noktalarının Kanada’ya kadar ulaşmasına, first class uçak alınmasından RJ uçaklarının filodan çıkartılmasına ve THY Teknik başta olmak üzere Eğitim’e kadar birçok departmanın ayrı birer şirket haline getirilmesine kadar çok sayıda radikal yeniliklere gidildi.

Bu kararların sendikayı devre dışı bırakılması için alındığı iddia edilse bile AirportHaber tozlu raflarda bulunan bir belgeye ulaşmayı başardı. Bu belgeye göre THY yönetiminin uygulamaya koyduğu tüm kararlar 1998 yılında planlanmış. Özelleştirme İdaresi’nde uzman olan Ahmet Hamdi Boyacı tarafından hazırlanan “THY Özelleştirme Strateji Planı” başlıklı rapor bugün yapılan uygulamaların tamamen aynısı. Raporun başlangıcında sektör analizi yapıldıktan sonra, THY’nin kazançlı bir şirket haline getirilmesi için 1998 yılından başlayarak 2000 yılına kadar yapılması gereken çalışmalar birer birer projelendirilmiş. Projeye göre THY önce departmanları ayrı ayrı şirketleştiriyor. Toplam 12 ayrı şirket haline getirilmesi planlanan THY, bu şirketlerin bağlı olduğu bir holding oluyor. Kurulan her bir şirket borsaya açılıyor. THY Holding’de borsada işlem görüyor. Hisselerin %15 yabancı %25 yerli ve %10’u çalışanlara olmak üzere %50 si özelleştiriliyor.

Bugün gelinen noktada THY yönetiminin bu planı aynen uygulamaya koyduğu ortaya çıkıyor.

Kalem kalem THY Holding’e giden planın tam belgesi için TIKLAYIN

©AirportHaber.com ÖZEL

THY YÖNETİMİ DAHİ Mİ? YOKSA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
satmak mı var olan bir şeyi süsle ve sat... Nereye kadar arkadaşım en son ne satıcaksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok fazla yorum yapmaya ne gerek var, Airport Haber güzelce adı geçen raporu siteye koymuş herkes alıp bakabilir, böylece söylenenler ile yapılanları karşılaştırabilir ve Airport Haberin haklılığını görmüş olur. Halep ordaysa arşın burda, Airport Haber yine gündemi belirledi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
OKU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Raporu hazırlayan kişi, eğitimi havacılık üzerine olmasa da havacılık sektörünü, THY'nin içini dışını gayet iyi bilen, yıllarca, farklı hükümet dönemlerinde THY yönetimleri ile birlikte çalışmış iyi bir işletmecidir. 10 sene sonra bu raporun uygulanarak başarı kazanılması, raporun ne kadar nitelikli olduğunu göstermektedir. "Ahmet Hamdi Boyacı kim?" başlığı ile yazan arkadaşım, Türkçe'de dahi anlamında kulanılan de vedalar ile soru eki olan mi ve mılar ayrı yazılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tozlu raflardaki raporları bulup onları hayata geçirenler ancak kopyacı olabilirler. Ancak bugün uygulanan raporu yazıldığı dönemde uygulamaya koymaktan korkanları da ayrıca değerlendirmek gereklidir. Candan Karlıtekin ve Temel Kotil'e sorulacak sorular varken, Cem Kozlu ve Yusuf Bolayırlı'ya da sorulacak sorular mutlaka olacaktır. Günün sonunda siyasetçilerin THY'den ellerini çekmeleri ve işi ehillerine bırakmaları en büyük basiret olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY Sayın Temel Kotil Bey sayesinde bu başarıyı yakalamıştır. Kendisini tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Raporda Bristish Airways diyor.başka örnek alınacak şirket mi bulamadınız.yakında dükkanı kapatcak adamlar.9 sene sonraki öngörünüz bu muydu yani.yazıklar olsun.gelecek kimsenin tahmini ile olmaz, gerçekleşmez!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
burada siyaset yapmanın anlamı yok.önemli olan thy'nin geldiği noktadır.Cem kozlu,yusuf bolayırlının da bu noktada belli payı vardır ama asıl pay en son yönetimindir.insanlar terlik giyiyor diye ticari başarısı gölgelenemez. önemli olan şirketin karlılığı.ister şalvar giysin ister terlik küçük gördüğünüz insanlar amerikada üniversitede ders vermiş bir kişidir.maalesef yaratılan bu ayrımcılık ülkemizdeki ilerleyişi engellemektedir.birbirimizle uğrşacağımıza daha iyi noktalara nasıl gelebiliriz bunu düşünmemiz lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kaçın-kaçın nöbetçi avukatlara haber gitmiş.Artık yorumları okumasanız da olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY cem kozlu ve yusuf bolayır dönemlerinde çalışmalar yapıyordu da neden bi türlü kâra geçilmiyordu. devlet desteği olmasa bu şirket batardı bee. bu planın nerde ne zaman hazırlandığı önemli değil ki. önemli olan planı uygulayıp firmayı kalkındırmak. bu her yerde öyledir. yoksa herkesin bi planı var. 70 yıldır thy çalıştı ama nedense hiç bu kadar thy olamadı. ama siz de haklısınız ''gündüzün köre faydası yok ki''...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000