25 Kasım 2013, Pazartesi 20:46:57

THY YOLCUSU UÇAKTA HAYATINI KAYBETTİ

Türk Hava Yolları'nın Mogadişu - Cibuti - İstanbul seferini yapan TK 687 sefer sayılı uçağında bir yolcu kal krizi geçirerek hayatını kaybetti.
  • Kahire-Antalya hattı üzerinde radarda beliren uçağın pilotunun İstanbul'a inene kadar hiçbir şekilde emergency deklare etmemiş olması ilginç.

Türk Hava Yolları'nın Mogadişu - Cibuti - İstanbul seferini yapan TK 687 sefer sayılı Airbus A321 tipi uçağında Somalili olduğu öğrenilen bir yolcu kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

İsminin Mahmut Abdülkerim (63) olduğu öğrenilen Somalili yolcu, kabin ekipleri ve sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı ve Abdülkerim uçakta hayatını kaybetti.

THY’nin Mogadişu-İstanbul seferini yapan yolcu TC-JRN kuyruk tescilli yolcu uçağı saat 17.40’da Atatürk Havalimanı’na iniş yaparken, uçağın park pozisyonuna savcı ve polis ekipleri gelerek inceleme yaptı.

Hayatını kaybeden yolcunun cenazesi sağlık ekiplerince alındıktan sonra ambulansa konularak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.





DELTA UÇAĞINDA DA KALP KRİZİ VAKASI

Öte yandan Delta Airlines'a ait Atlanta-Dubai seferini yapacak olan Boeing 777 tipi yolcu uçağı da, bir yolcusunun kalp krizi geçirmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı'na acil iniş yapmış, uçağa çağrılan Port Clinic sağlık ekibi, ilk müdahaleyi burada yapmıştıtı.

DELTA UÇAĞI ATATÜRK HAVALİMANI'NA ACİL İNİŞ YAPTI!

THY YOLCUSU UÇAKTA HAYATINI KAYBETTİ

Yorumlar

co2brix ~ 10 yıl önce
Kahire-Antalya hattı üzerinde radarda beliren uçağın pilotunun İstanbul'a inene kadar hiçbir şekilde emergency deklare etmemiş olması ilginç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 10 yıl önce
Yolcu hayatını kaybettıyse, ve ucakta bu olumu onaylayan doktor varsa, olum saatı ve koordınatları kaydedılır, ucak normal operasyonuna devam eder. Ucakta doktor yoksa, yolcu olse bıle, resmı olarak olumu onaylayacak kımse olmadıgı ıcın, ucagın en yakın uygun alana dıvert etmesı gerekır. Muhtemelen bu ucakta doktor vardı ve olumu onayladı, yolcu olmemıs olsa, hayatı belırtılerı krıtıkse, doktora sorulur, yola devam edelım mı, en yakın meydana ınelım mı dıye. Doktor yolcunun hayatı tehlıkesı var ınelım hastaneye gonderelım derse en yakın meydana ınıs yapılır...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000