26 Ağustos 2022, Cuma 14:02:14

THY yolcularından rötar isyanı

Türk Hava Yolları yolcuları uçaklarda yaşanan yarım saat ile dokuz saat arasındaki rötarlara tepki gösterdi. Saatlerce havalimanında bekleyen yolcular, yetkililerin uçaklarda kabin ekibi sıkıntısı yaşanmasından dolayı gecikmelerin olduğunu belirtti.
  • Hiç düşündünüzmü 2023 de işsiz kalacağınızı alıştınız sarayda oturmaya otellerde yemek yemeye 2023 hazır olun dünya sizi konuşacak ha ben işçiyim her yerde iş bulurum kimseninde umrunda olmam
  • Istifa ederken neden diye sorarlarsa tecrubeli bir niteliksiz olarak daha nitelikli bir sirket buldum oraya geciyorum diyecegim
  • Müşteri velinimet anlayışıyla hizmet sektöründe iş yapmaya çalışmanın sonuçları. Müşteri ne kendi hakkını biliyor ne de şirketin haklarını. Tencere-kapak misali. Uçak uça bilirde uçmayabilir de, sen o uçağa binebilirsin de binemeyebilirsin de, ezbere yaygara çıkarmayın da OKU'yun cahiller.
  • Valla baskanim bizimde hayatimiz rotarli oldu kira su elektrik masraflaf hep rotarda sayenizde
  • Uçuş Ekipleri FTL (uluslararası kurallar) kapsamında mesai yaparlar. Sen emniyetli bir şekilde sevdiklerine ulaşasın diye onlar bu kurallar manzumesindeki minimum dinlenmeyle görevinin başındadırlar, ki şirket aksi yönde baskı yapmasına rağmen. Kabinde görev yapan arkadaşlarımız da siz çay kahve içesiniz diye değil bizzat senin emniyetin için orada dinlenmiş bir şekilde görev yaparlar. Ha bu arada herhangi bir olayda Kaptan her zaman yalnızdır şirket arkasında durmaz. Eğer kelle koltuk sevdiklerine gitmek istersen Esenler otogarı orada.
  • Gecikmelerin nedeni personel eksikliğinden çok Ekip planlamanın yetersizliğinden kaynaklanıyor. Her seferden sonra kokpit, kabin ekipleri ve uçağı farklı farklı seferlere gönderirsen olacağı budur. Birinin gecikmesi domino olarak diğer seferlere yansıyor. Bu değiştirmeler ayrıca ekipleri çok yoruyor ve zaman baskısı yaratıyor. Eğer yönetim gerçekten çözüm üretmek istiyorsa Kaptanlarına kulak vermelidir. Bu işler masa başından görüldüğü gibi dönmüyor maalesef!
  • Asıl rotar eylulde basliyir siz almanyadan isci talep edin bizden bu kadar good by
  • Ekip planlamanın vasıfısz yöneticileri ve çalışanları şuna buna topril yapacağım diye uçuş silsilesini bozarlarsa böyle yoldan çıkarlar ve ellerinde patlar herşey,mesaisini aşan insanlara rica minnet bile değil uçacaksın diye emirler verirler ama herhangi bir olumsuz olayda hiçbir sorumlulukları olmaz bütün sorumluluk uçuşu kabul eden kokpit ve kabin’de olur,birçok kabin kokpit çalışanı uçuşlar aksamasın diye 1-2 saati sorun yapmayıp uçar ama buna rağmen hala en kötü onlardır,kabin gelmedi kokpit gelmedi demiyeceksiniz elimizde yok şu an uçacak kisme diyeceksiniz,gelmediler diyince yolcu onların keyfi geç kaldığını düşünüyor,havacılık’ta herşeyden önce evet güvenlik ön plandadır ama bir diğer en önemli şey pratik zekaya sahip insanlar tarafından yönetilmelidir ama ortada liyakat filan kalmayınca önüne gelen havacı olmuştur ve sonuç ortadadır.
  • Dünyada THY Uçuş ekipleri kadar kendi şirketine düşman, bu kadar aidiyetsiz insan topluluğu yoktur. Ama asıl suç yönetimin. Zamanında personel alsaydı bu cibiliyetsizlerin şımarıklıklarıyla uğraşmazdı. Bunlar işe girene kadar 50 yerden torpil bulmaya çalışan, işe girince de , kendini padişah torunu sanan insanlar. Allah şirketi bunların eline düşürmesin.
  • Yolcu herhalde eski havacı overbook felan. Yolculara ders olsun binin otobuse gidin. Birdaha boyle izdirap cekmeyin ne gerek var. Demek havayollarının bir problemi var en garantisi yer bulabileceğin otobus bin git memleketine dedelerimiz ucaklami gidiyormus hep xD

Türk Hava Yolları yolcuları uçaklarda yaşanan yarım saat ile dokuz saat arasındaki rötarlara tepki gösterdi. Saatlerce havalimanında bekleyen yolcular, yetkililerin uçaklarda kabin ekibi sıkıntısı yaşanmasından dolayı gecikmelerin olduğunu belirtti.

Türk Hava Yolları yolcuları uçaklarda yaşanan rötarlara tepki gösterdi. Rötarlar nedeniyle yolcular havaalanında uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Dalaman’a gitmek için beş saattir beklediğini söyleyen bir yolcu, ”Türk Hava Yollarının yetkililerinin sorunlarımızı çözmesini bekliyoruz. Saat 12.00’de kalkması gereken uçak hala kalkamadı, ne zaman kalkacağı da belli değil. Dalaman’a uçuyorum. THY yetkilileri bize yaptığı açıklamada ekipler gelecekmiş, toplanacakmış” dedi.

“UÇAKTA KABİN EKİPLERİ YOKMUŞ”

Sabah Elazığ’dan İstanbul aktarmalı olarak Dalaman’a gitmek için bilet alan başka bir yolcu ise “Elazığ uçağı ile geldim. Saat 10.00’dan beri buradayım. Elazığ’dan geldim. Dalaman’a gideceğim. Hiçbir bilgi vermiyorlar. Gelecekler gelecekler ama yoklar. Bize iki saat sonra bir yemek getirdiler. Başka bir şey yok. Çocuklarımızın ihtiyacını kendimiz karşılıyoruz. En son herkes gelmiş hostesleri bekliyoruz diyorlar. Uçakta kabin ekipleri yokmuş” diye konuştu.

“UÇAKTA FAZLA BİLET SATMIŞLAR”

Eşi ve çocuğu ile Sivas’a gitmek için bilet aldığını ancak uçakta fazla bilet satıldığı için kendisinin uçamadığını anlatan yolcu, ”Ben uçak bileti satın aldım. Satın almama rağmen şuanda uçamıyorum. Check-in’e geldiğim zaman eşim ve çocuğuma bilet verdiler çek-in yaptılar, uçuş kartı aldılar. Ama ben şu anda Havalimanı’nda Sivas’a gitmek için bekliyorum. Uçak overbook olmuş uçak. On dört veya 15 fazla bilet satılmış. Kapasitesinin üzerinde bilet satıldığı için. Bir de bu gün şöyle talihsiz bir olay olmuş. Sabah Sivas uçağı iptal olduğu için oradaki iptallerin tamamı akşama aktarılmış. Bu sefer hem akşam uçağının hem de sabah uçağının yolcuları mağdur oldu” ifadesini kullandı.

"HER YARIM SAATTE BİR BAHANE UYDURUYORLAR"

Dokuz saattir havalimanında beklediğini anlatan başka bir yolcu da “Bizim de sabah 08.50’de uçmamız lazımdı. Kimse bize net bir açıklama yapmıyor. Her yarım saatte bir bahane uyduruyorlar. Önce dediler ki Antalya’dan pilot gelecek. Sonra dediler ki hava şartları, sonra yok uçağımız yokmuş. Kırk takla attılar kırk yalan söylediler. Dokuz saattir buradayım. Hiçbir yetkili gelip te açıklama yapmadı. Herkes kendi ihtiyacını karşıladı. Çantamda kraker vardı onu yedim. Net bir açıklama yok. Türk Hava Yolları ile gurur duyuyorduk. Onlar bize bunu mu layık görüyorlar. Yarın mevlidim var. Bana misafir gelecek. Ben ne zaman gideceğimde ne zaman yemek yapacağım. Türk Hava Yolları bana hazır yemek gönderecek o zaman. Annemin mevlidi vardı yarın. Misafirlerimiz orada bekliyor biz buradayız. Gidemedik hâlâ” dedi. (karar)

THY yolcularından rötar isyanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

Son padişahlar ~ 2 yıl önce
Hiç düşündünüzmü 2023 de işsiz kalacağınızı alıştınız sarayda oturmaya otellerde yemek yemeye 2023 hazır olun dünya sizi konuşacak ha ben işçiyim her yerde iş bulurum kimseninde umrunda olmam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No commento ~ 2 yıl önce
Istifa ederken neden diye sorarlarsa tecrubeli bir niteliksiz olarak daha nitelikli bir sirket buldum oraya geciyorum diyecegim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Velinimet ~ 2 yıl önce
Müşteri velinimet anlayışıyla hizmet sektöründe iş yapmaya çalışmanın sonuçları. Müşteri ne kendi hakkını biliyor ne de şirketin haklarını. Tencere-kapak misali. Uçak uça bilirde uçmayabilir de, sen o uçağa binebilirsin de binemeyebilirsin de, ezbere yaygara çıkarmayın da OKU'yun cahiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw tgs ~ 2 yıl önce
Valla baskanim bizimde hayatimiz rotarli oldu kira su elektrik masraflaf hep rotarda sayenizde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAD ~ 2 yıl önce
Uçuş Ekipleri FTL (uluslararası kurallar) kapsamında mesai yaparlar. Sen emniyetli bir şekilde sevdiklerine ulaşasın diye onlar bu kurallar manzumesindeki minimum dinlenmeyle görevinin başındadırlar, ki şirket aksi yönde baskı yapmasına rağmen. Kabinde görev yapan arkadaşlarımız da siz çay kahve içesiniz diye değil bizzat senin emniyetin için orada dinlenmiş bir şekilde görev yaparlar. Ha bu arada herhangi bir olayda Kaptan her zaman yalnızdır şirket arkasında durmaz. Eğer kelle koltuk sevdiklerine gitmek istersen Esenler otogarı orada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAD CEVAP ~ 2 yıl önce
Nokta ✌✈
KPT B737’den öneri ~ 2 yıl önce
Gecikmelerin nedeni personel eksikliğinden çok Ekip planlamanın yetersizliğinden kaynaklanıyor. Her seferden sonra kokpit, kabin ekipleri ve uçağı farklı farklı seferlere gönderirsen olacağı budur. Birinin gecikmesi domino olarak diğer seferlere yansıyor. Bu değiştirmeler ayrıca ekipleri çok yoruyor ve zaman baskısı yaratıyor. Eğer yönetim gerçekten çözüm üretmek istiyorsa Kaptanlarına kulak vermelidir. Bu işler masa başından görüldüğü gibi dönmüyor maalesef!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw ~ 2 yıl önce
Asıl rotar eylulde basliyir siz almanyadan isci talep edin bizden bu kadar good by

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık ~ 2 yıl önce
Ekip planlamanın vasıfısz yöneticileri ve çalışanları şuna buna topril yapacağım diye uçuş silsilesini bozarlarsa böyle yoldan çıkarlar ve ellerinde patlar herşey,mesaisini aşan insanlara rica minnet bile değil uçacaksın diye emirler verirler ama herhangi bir olumsuz olayda hiçbir sorumlulukları olmaz bütün sorumluluk uçuşu kabul eden kokpit ve kabin’de olur,birçok kabin kokpit çalışanı uçuşlar aksamasın diye 1-2 saati sorun yapmayıp uçar ama buna rağmen hala en kötü onlardır,kabin gelmedi kokpit gelmedi demiyeceksiniz elimizde yok şu an uçacak kisme diyeceksiniz,gelmediler diyince yolcu onların keyfi geç kaldığını düşünüyor,havacılık’ta herşeyden önce evet güvenlik ön plandadır ama bir diğer en önemli şey pratik zekaya sahip insanlar tarafından yönetilmelidir ama ortada liyakat filan kalmayınca önüne gelen havacı olmuştur ve sonuç ortadadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UÇUŞ EKİPLERi ~ 2 yıl önce
Dünyada THY Uçuş ekipleri kadar kendi şirketine düşman, bu kadar aidiyetsiz insan topluluğu yoktur. Ama asıl suç yönetimin. Zamanında personel alsaydı bu cibiliyetsizlerin şımarıklıklarıyla uğraşmazdı. Bunlar işe girene kadar 50 yerden torpil bulmaya çalışan, işe girince de , kendini padişah torunu sanan insanlar. Allah şirketi bunların eline düşürmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış yorum ~ 2 yıl önce
Dünyada çalışanını küçük düşüren , her fırsatta sömürmeye çalışan başka bir şirket yoktur. Ekranlar da bağıra bağıra eziliyor çalışanlar , kişisel olan maaşları bağıra bağıra söyleniyor içerisi başka perişanlar nasıl arı gibi çalışıyorlar karşılığı “NİTELİKSİZ” bir teşekkür etmek yok ama ..Dünya da göremezsin böylesini
Kesinlikle ~ 2 yıl önce
Katılıyorum
Nolsun ~ 2 yıl önce
İstiyorsun. Ya ben herşeye okeyim siz gönderin siz boşumu alın siz pazar mesailerimizi alın biz yine aidiyetle çalışırız mı ? Ahahhahahha
İşine bak ~ 2 yıl önce
Boş boş konuşma, yargı dağıtmaya kalkmış kimliksiz
Overbook ~ 2 yıl önce
Yolcu herhalde eski havacı overbook felan. Yolculara ders olsun binin otobuse gidin. Birdaha boyle izdirap cekmeyin ne gerek var. Demek havayollarının bir problemi var en garantisi yer bulabileceğin otobus bin git memleketine dedelerimiz ucaklami gidiyormus hep xD

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000