04 Ocak 2011, Salı 08:21:58

THY YOLCULARI TARHANAYI BEĞENDİ

Türk Hava Yolları'nın dış hatlardaki 'free shop'larda satmaya başladığı Bolu'nun kızılcık tarhanası çok beğenildi.
  • Geçenlerde Kaptan pilotun emekliliği için buda habermi diyen çok bilmiş vatandaş nerde acaba, Soruyorum sana peki bu habermi ? Banane beğenmelerinden banane tarhana çorbasından. Şimdi burda haber bolulu kadınların üstün başarısı ve mutluluğu olup resimde onlar olması gerekirken dev bir uçak resmi, ne oldu '' e THY yolcuları tarhanayı sevdi '' yuh. Tarhanayı sevmeyen mi var. Biz türk halkıyız kardeşim. Kaldıki yabancılar bile biliyor tarhanayı. Kimse de THY düşmanı sanmasın haaaa. Firma ile alakası yok eleştirinin. Habercilik ve yorumcuyla var eleştirisi. hadi hayırlı günler herkese.
Özellikle soğuk algınlığına iyi gelen tarhana, bugünlerde Bolulu hanımların iş umudu oldu.

THY, Bolu'dan her hafta kızılcık tarhanası sipariş ediyor. Bolu'da 15 ev hanımı, belediyenin katkılarıyla yaklaşık 2 yıl önce 'Bolu Elişi Hatıraları Derneği'ni (BEHDER) kurdu. Hanımlar, dernek çatısı altında Bolu'ya özgü elişi ürünlerinin yanı sıra yemekler de yapıyor.

Dernek Başkanı Güler Burkucu, Türk Hava Yolları'nın da kızılcık tarhanası satın almaya başladığını belirterek, "İlk partiyi gönderdik. Çok beğenildi. Tarhananın yanında erişte ve keş gönderiyoruz. Ancak tarhanaya talep çok fazla. Haftalık istediler biz de gönderiyoruz." diye konuştu. Güler Burkucu, İstanbul'da katıldıkları bir fuarda tarhanaya Cezayir ve Lübnan'dan da talep geldiğini söyledi.

Kızılcığın dağlardan toplandığını belirten Burkucu, bitkinin tarhanaya dönüşümünü şöyle anlatıyor: "Kızılcıkları kurutup yıkadıktan sonra elekten geçiriyoruz. Un, tuz ve kendi aromasıyla beraber yoğuruyoruz. Bir gün beklettikten sonra kurutmak için seriyoruz. Kızılcıkları tekrar elekten geçiriyoruz. Sonra tekrar kurumaya bırakıyoruz. Kuruduktan sonra çorba yapımı için hazır hale geliyor."

THY YOLCULARI TARHANAYI BEĞENDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Geçenlerde Kaptan pilotun emekliliği için buda habermi diyen çok bilmiş vatandaş nerde acaba, Soruyorum sana peki bu habermi ? Banane beğenmelerinden banane tarhana çorbasından. Şimdi burda haber bolulu kadınların üstün başarısı ve mutluluğu olup resimde onlar olması gerekirken dev bir uçak resmi, ne oldu '' e THY yolcuları tarhanayı sevdi '' yuh. Tarhanayı sevmeyen mi var. Biz türk halkıyız kardeşim. Kaldıki yabancılar bile biliyor tarhanayı. Kimse de THY düşmanı sanmasın haaaa. Firma ile alakası yok eleştirinin. Habercilik ve yorumcuyla var eleştirisi. hadi hayırlı günler herkese.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000