12 Şubat 2013, Salı 17:19:25

THY YİNE ÇOK TARTIŞILACAK

Türk Hava Yolları’nda kabin ekiplerinin kokpite girmesi yasaklandı. Zorunlu olmadıkça kabin ile kokpit interphone(telefon) ile iletişim kuracak.
  • cok guldum vallahi demekki kultur ; sadece okumakla makam, mevki ,apoletle olmuyormuş. Görduk kaptanlarımızın kulturunu agızlarından bal damlıyo:) bende diyorum nıye bukadar gurultu patırtı meger aç kalıcaz diye korkuyolarmışş:))
  • Sayın Okurlar, aşağıdaki seviyesiz yazışmaların sahipleri gerçek Kaptanlar veya Uçuş ekiplerimiz değildir. Bizim camiamızda böyle insanlar barınamaz.. Bunlar tamamen insanları birbirine düşürmeye çalışan zavallı insanlardır. Biz Kaptanlarımızı da biliriz, kabin ekibimizi de. İst.Şefi
  • unutmasinlar atina uzerinde daga cakilan ucagi, 2 pilotta payilmis, kabinden kimse kontrol etmedigi icin ucak daga cakilmisti
  • yorumlardan anladığım şey: türk hava yollarında, pilotlar hosteslerin oyuncağı olmuş. çay kahve isteyen pilotun vay haline. bence bu kompleksin sebebi maaşlarının çok yüksek olması. en lüks yerlerde, en iyi şartlarda yaşadıkları için, çay dağıtmak ağırlarına gidiyor. uçağı kendileri uçuruyor sanıyorlar. ama bu cakayla, belki de gerçekten uçururlar, belki de birileri bunları uçurur :)
  • Çünkü PGSde uçak başina 3-4 tane müdür 10larca şef sayisini bilemeyecegimiz kadar memur yok. İşini yapan insanla kimse uğraşmıyor.
  • okuduklarima cok utandim...cok sansliyim ki pgs deyim. bizlerin hic boyle derdi yok, herkes isini yapmakla mesgul. yeri gelince arkadaslik is olunca herkes isinin pesinde. bizler de yillardir prosedurler geregince vakti geldiginde cockpit ile interphone araciligi sayesinde iletisim kurariz gerekirse iceri gireriz malum onlemler alindiktan sonra galleylerde. tum kaptanlarima tesekkur ederim bizlere nezaket cercevesinde yaklasitiginiz icin.
  • bu haberin neresi tuhaf ki...tk gec bile kalmis bu karari almakta.diger sirketlerde de ayni durum var yillaridir...bu ilk degil ki...elbette tum sirketler en iyi kararlari uygulamalari icin birbirlerinden ogrenerek kendilerini gelistirebilirler.cockpit guvenligi acisindan riskleri en aza indirmek gayreti en dogal haktir. cockpit, ikram talebinde bulunmadiysa kabin ekibinin iceri girmesine gerek yoktur-interphone ile istekerinin olup olmadigi konusunda bilgi alinmasi yeterlidir.cockpit ve kabin ekipleri disinda hickimse bu uygulamanin amacini anlayamaz ve sorgulamasi da abest'tir. cockpit ;searstower'a cikip da sehir manzarisi izlenecek ozel odacik degildir.cockpit ve kabin ekipleri ne gerekiyorsa onu yapar-yolcu niteligindeki yorumcular da hic kusura bakmasinlar otursunlar yerlerinde pencereden baksinlar disari.meraklarini internetten google'a girip cockpit resimlerine bakarak gidersinler ve bizleri de abuk subuk cockpite bakmak gibi sorularla israr edip mesgul etmesinler.
  • Kaptanlar boyledir, hostesler soyledir gibi genellemelere lutfen itibar etmeyiniz. Burada bu kadar sacmalik yazilir cizilirken ucucu ekiplerimizin %90i isini ciddiyet, saygi ve ucus guvenligi cercevesinde yapmaya devam edecektir. Her meslek grubunda oldugu gibi bizim meslek grubumuzda da kompleksli veya sorunlu insanlar olabilir, vardir da. Kokpitte ve kabinde de hizmetci ve sofor potansiyelini asamayan insanlar var; zaten burada cay kahve seker tartisan kisiler de bunlardir. Yapmamiz gereken bu bozulmaya ugramis azinligin butun ucus personeli icinde cok kucuk bir kitle oldugunu anlayip ona gore davranmaktir.
  • Sütlü ve 3 şekerli olsun çıkabilirsin ne demek ? Evde eşine böyle mi yapıyorsun sen?Neyin kafasındasınız sevgili kaptanlar ? kabin memurları sizin veya kimsenin kölesi değil. Özellikle Türk kaptanlar ortaçağ zihniyetinden bir an önce kurtulmadır. Yetki ve kolluk kuvveti kullanarak artistlik yapmak acizliktir. Merak etmeyin bu insan üstü, size dünyayı ben yarattım tribi veren yetkilerinizle alakalı ulusarası havacılık örgütü düzenleme yapıyor. Türk insanının gözünde 305 kişi greve gittiğinde pişkin pişkin otururken bittiniz siz asıl. Bulunduğunuz konumda örnek değil ibretlik insan konumundasınız artık..
  • Tüm yorumları okumaya çalıştim,bazılarını okumaya utandim..Belkide dışarıdan sarı çizmeli mehmet aga gelip yaziyor buraya,hemen gaza gelip saldırıyorsunuz..Bugün bir yolcu gelip nane limon yapmami,cok hasta oldugunu soyledi.Vakit vardi,naneli bitki cayimi cikardim icine 1 limon atip yolcuya verdim..Bunu anlatmamdaki sebep; bu sekilde uzun ucuslarda yolcuya buni yapiyorsam kendi ekibime,kokpitte dahil,az sekerli bol sutlu,yada sicak sandvich neden yapmayayim..Amir degil,memurum.bende cok zor durumda kaldim Esb ucusu bc dolu kaptanlar kalkistan once kahvalti istiyorlar bide pass kaptanlar geldi ooo senlik var:)) fakat kaptanlara degil,önde sadece video sistemiyle ugrasan amirlere kızın biraz..eger önde calisan arkadasa yardim etseler,yada kokpitle sadece onlar ilgilense isler aksamaz..Sevgili kaptanlarim buraya yorum yazanlarin cogu dışarıdan inanmayin.Sizlere saygimiz sonsuz,tabiki aç kalmayin,ayık kalın,kan şekeriniz düsmesin,hersey guvenlik icin.saygilar

İçki yasağı ve yeni kabin kıyafet tasarımlarıyla bir süredir gündemi meşgul eden Türk Hava Yolları, bir radikal karar daha aldı.

Son dönemde kabin ekiplerinin sık sık kokpite girmesinden duyulan rahatsızlık sonrası THY yönetimi, kokpite girişlere sınırlama getirdi.

THY’den yapılan duyuruda, zorunlu olmadıkça kabin ekiplerinin kokpite girmemesi istendi. Duyuruda şu ifadeler kullanıldı: “ Son zamanlarda steril kokpit uygulumasına ilişkin aksaklıklar yaşandığı tespit edilmiştir. Kokpit güvenliği için kokpit ile kabin arasındaki koordinasyon ve iletişim interphone tarafından sağlanacaktır. Kokpite girişlerin operasyonel ve acil durumlar hariç minimum düzeyde tutulması, kabin ekibinden uçuş ekibine çağrıların interphone üzerinden yapılması, kokpite fiziksel olarak iletilecek birşey olmadığı durumlarda kokpite girilmemesi hususunun titizlikle uygulanması gerekmektedir.”

THY’nin neden böyle bir karar aldığı merak konusu oldu.

©AirportHaber

THY YİNE ÇOK TARTIŞILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (147)

yetim:) ~ 11 yıl önce
cok guldum vallahi demekki kultur ; sadece okumakla makam, mevki ,apoletle olmuyormuş. Görduk kaptanlarımızın kulturunu agızlarından bal damlıyo:) bende diyorum nıye bukadar gurultu patırtı meger aç kalıcaz diye korkuyolarmışş:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAMUOYUNA DUYURU ~ 11 yıl önce
Sayın Okurlar, aşağıdaki seviyesiz yazışmaların sahipleri gerçek Kaptanlar veya Uçuş ekiplerimiz değildir. Bizim camiamızda böyle insanlar barınamaz.. Bunlar tamamen insanları birbirine düşürmeye çalışan zavallı insanlardır. Biz Kaptanlarımızı da biliriz, kabin ekibimizi de. İst.Şefi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi tabi ~ 11 yıl önce
bu solediginize kimse inanmıyor ama guzel denemeydi.. yazılanlar ve yorumlar gercek cidden migde bulandırıcı.. artık thy markasını kullanmayacagım..
w ~ 11 yıl önce
unutmasinlar atina uzerinde daga cakilan ucagi, 2 pilotta payilmis, kabinden kimse kontrol etmedigi icin ucak daga cakilmisti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eksik bilgi ~ 11 yıl önce
O kazanın son saniyelerinde kokpitte bilinci tek yerinde olan stewart bulunuyordu. Bunu uçağı takip eden Yunan savaş uçağı pilotu rapor etmişti.
kabin memuru ~ 11 yıl önce
Arkada görevli olan erkek kabin memuru kokpite gelerek MAYDAY ikazını defalarca kez vermişti... Bu durum kaza raporunun FDR dökümünde yer alıyor. Gözlem için gelen jet uçağının pilotu da bu durumu rapor etmişti. Bulunan parçalar içerisinde portable O2 tüplerinin 3 tanesinin de kullanılmış olduğu gözlemleniyor. Kabin memuru genel sistem oksijeni bitince bu tüplerle hayatta kalarak kokpite ulaşmış ve yerle temas etmeye çalışmış. Bu durumda iddianız olmamış...
dk ~ 11 yıl önce
yorumlardan anladığım şey: türk hava yollarında, pilotlar hosteslerin oyuncağı olmuş. çay kahve isteyen pilotun vay haline. bence bu kompleksin sebebi maaşlarının çok yüksek olması. en lüks yerlerde, en iyi şartlarda yaşadıkları için, çay dağıtmak ağırlarına gidiyor. uçağı kendileri uçuruyor sanıyorlar. ama bu cakayla, belki de gerçekten uçururlar, belki de birileri bunları uçurur :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs ~ 11 yıl önce
Çünkü PGSde uçak başina 3-4 tane müdür 10larca şef sayisini bilemeyecegimiz kadar memur yok. İşini yapan insanla kimse uğraşmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sefer iptal olunca ~ 11 yıl önce
Sefer iptal olunca dükkanı hemen kapatmasını iyi bilirsiniz ama. Taş atmayın taşlanırsınız. Bazı uçtuğunuz yurtdışı noktalarında PGS yetkilisi bulamayan yolcunuz soluğu THY ofisinde alıyor. Bu mu Yolcuya verilen değer?
pgs crew ~ 11 yıl önce
okuduklarima cok utandim...cok sansliyim ki pgs deyim. bizlerin hic boyle derdi yok, herkes isini yapmakla mesgul. yeri gelince arkadaslik is olunca herkes isinin pesinde. bizler de yillardir prosedurler geregince vakti geldiginde cockpit ile interphone araciligi sayesinde iletisim kurariz gerekirse iceri gireriz malum onlemler alindiktan sonra galleylerde. tum kaptanlarima tesekkur ederim bizlere nezaket cercevesinde yaklasitiginiz icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guest ~ 11 yıl önce
bu haberin neresi tuhaf ki...tk gec bile kalmis bu karari almakta.diger sirketlerde de ayni durum var yillaridir...bu ilk degil ki...elbette tum sirketler en iyi kararlari uygulamalari icin birbirlerinden ogrenerek kendilerini gelistirebilirler.cockpit guvenligi acisindan riskleri en aza indirmek gayreti en dogal haktir. cockpit, ikram talebinde bulunmadiysa kabin ekibinin iceri girmesine gerek yoktur-interphone ile istekerinin olup olmadigi konusunda bilgi alinmasi yeterlidir.cockpit ve kabin ekipleri disinda hickimse bu uygulamanin amacini anlayamaz ve sorgulamasi da abest'tir. cockpit ;searstower'a cikip da sehir manzarisi izlenecek ozel odacik degildir.cockpit ve kabin ekipleri ne gerekiyorsa onu yapar-yolcu niteligindeki yorumcular da hic kusura bakmasinlar otursunlar yerlerinde pencereden baksinlar disari.meraklarini internetten google'a girip cockpit resimlerine bakarak gidersinler ve bizleri de abuk subuk cockpite bakmak gibi sorularla israr edip mesgul etmesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bk737 ~ 11 yıl önce
Kaptanlar boyledir, hostesler soyledir gibi genellemelere lutfen itibar etmeyiniz. Burada bu kadar sacmalik yazilir cizilirken ucucu ekiplerimizin %90i isini ciddiyet, saygi ve ucus guvenligi cercevesinde yapmaya devam edecektir. Her meslek grubunda oldugu gibi bizim meslek grubumuzda da kompleksli veya sorunlu insanlar olabilir, vardir da. Kokpitte ve kabinde de hizmetci ve sofor potansiyelini asamayan insanlar var; zaten burada cay kahve seker tartisan kisiler de bunlardir. Yapmamiz gereken bu bozulmaya ugramis azinligin butun ucus personeli icinde cok kucuk bir kitle oldugunu anlayip ona gore davranmaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan yorumları. ~ 11 yıl önce
Sütlü ve 3 şekerli olsun çıkabilirsin ne demek ? Evde eşine böyle mi yapıyorsun sen?Neyin kafasındasınız sevgili kaptanlar ? kabin memurları sizin veya kimsenin kölesi değil. Özellikle Türk kaptanlar ortaçağ zihniyetinden bir an önce kurtulmadır. Yetki ve kolluk kuvveti kullanarak artistlik yapmak acizliktir. Merak etmeyin bu insan üstü, size dünyayı ben yarattım tribi veren yetkilerinizle alakalı ulusarası havacılık örgütü düzenleme yapıyor. Türk insanının gözünde 305 kişi greve gittiğinde pişkin pişkin otururken bittiniz siz asıl. Bulunduğunuz konumda örnek değil ibretlik insan konumundasınız artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CRM?? ~ 11 yıl önce
Tüm yorumları okumaya çalıştim,bazılarını okumaya utandim..Belkide dışarıdan sarı çizmeli mehmet aga gelip yaziyor buraya,hemen gaza gelip saldırıyorsunuz..Bugün bir yolcu gelip nane limon yapmami,cok hasta oldugunu soyledi.Vakit vardi,naneli bitki cayimi cikardim icine 1 limon atip yolcuya verdim..Bunu anlatmamdaki sebep; bu sekilde uzun ucuslarda yolcuya buni yapiyorsam kendi ekibime,kokpitte dahil,az sekerli bol sutlu,yada sicak sandvich neden yapmayayim..Amir degil,memurum.bende cok zor durumda kaldim Esb ucusu bc dolu kaptanlar kalkistan once kahvalti istiyorlar bide pass kaptanlar geldi ooo senlik var:)) fakat kaptanlara degil,önde sadece video sistemiyle ugrasan amirlere kızın biraz..eger önde calisan arkadasa yardim etseler,yada kokpitle sadece onlar ilgilense isler aksamaz..Sevgili kaptanlarim buraya yorum yazanlarin cogu dışarıdan inanmayin.Sizlere saygimiz sonsuz,tabiki aç kalmayin,ayık kalın,kan şekeriniz düsmesin,hersey guvenlik icin.saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memura ~ 11 yıl önce
Sevgili memur,herkesin görev ve sorumlukları bellidir.Uçuş ekibi bir bütün olarak düşünülür ama kokpit ve kabin ekibi kavramları vardır.Sen kabin ekibisin.Yolcuya nane limon yapman güzel,Kaptana sıcak sandwich yapıp yapmaman kendi tercihin,kaptanın iletişimi ekibiyle iyiyse onada yapılabilir.Ama kendi evlerinde eşinden kızından isteyemeceği şeyleri senden istiyorsa ve tarzı kötüyse.İlişkiler asgari müşterekte tutulur.Tabiki uçuş güvenliği ve kan şekeri önemlidir.Gerekli ikram yapılır.Ama bir kısım kokpit ucusu her ucusa her saat itibariyle aç gelmemelidir uçuş güvenliği için!Amirine laf edeceğine,madem seviyorsun 3sekerli cayı,sıcak sandwich yapmayı kimseye söylenmeden,"Sevgili Kaptanlarına"yapacaksın:)Saygın kaptanlarına oldugu kadar,Amirine ve diğer uçuş ekibi arkadaşlarınada olmalı sonucta ekibiz değilmi?Uçakta sadece pilot ucmuyor,1 tane kabin ekibin bile yeterli sayıda olmazsa o uçak kalkmaz!Herkese husumetsiz,guvenli uçuşlar..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000