02 Nisan 2015, Perşembe 10:52:51

THY YETİŞTİRMEK ÜZERE PİLOT ADAYLARI ARIYOR

Türk Hava Yolları, yetiştirmek üzere pilot adayları aradığını duyurdu.
  • Tır şöförü de pilot olabilir mi acaba
  • Bu ülkede üniversite okuyanlarıda görüyoruz,Ondan önce adam olup olmadığına ve bu işi ne kadar sevdiğine baksanız diyorum...Kendi alanında iş bulamayan maaşı duyunca koşuyor,yakında Rusyadaki gibi doktor avukat olup kötü yollara düşenler gibi olacğz...
  • bir kaptana evlatlık ol bari
  • babam thy'de kaptan, ben de birkaç senedir uçuyorum. thy'ye beraber başladığımız 2 tane daha kaptan çocuğu var, dönemimiz 14 kişiydi. odtü bilgisayar mezunuyum, diğer 2 kaptan çocuğu yurt dışında devlet üniversitesine girmeye hak kazanıp mühendislik okumuş kişiler. beraber uçtuğum veya tanıdığım veya denk geldiğim çoğu kaptan çocuğu bu "torpilli" diyen insanlardan kat kat ağır ve zorlu bir üniversite eğitimi almışlardır. bizler kaptanların pilotların arasında büyüdük, neler çektiklerini nelerle karşılaşacağımızı önceden az çok biliyoruz. babalarımızın aylık, yıllık simulatörlerine beraber çalıştık. başlarından geçenleri dinledik, ders aldık. peki şimdi soruyorum, sizin bir havayolu şirketiniz olsa, grafik tasarım bitiren bir baltayı, dlr'ı geçemeyen, ingilizcesi yetersiz olan birisini mi alırsınız, bizi mi? eşinizi, çocuğunuzu, ananızı, babanızı, kardeşinizi o adama mı emanet edersiniz, bize mi?
  • kırgızıstan Bişkek üniversitesinden parayla mezun olmuş 4 yıllık fakülte mezunlarına dikkat.her an başvura bilirler
  • 26yaşında kadın aday olarak istanbul dışından deneyeceğim, burdaki herkesin sektör hakkında benden çok daha bilgi olduğunu varsayarak soruyorum şayet sonuçlar olumlu olursa (Dlr-Rag bir dil öğretmenini yenmezse) karşılaşabileceğim diğer problemler ne olabilir, neleri göze alıp gelmeliyim?
  • Resimdeki abi 18 yasindan kucuk mu? Yuzu neden bugulanmis ?
  • Yurt dışındaki sevye derken mesela yemen senin yurt dışın mı? Yada Fransız lisesi ile bizim yüzüncüyıl ünivi kıyaslayınca onların lise mezunu en basitinden swot analizinin ne oldugunu bilirmi? Yada Termodinamigin temel kurallarını ezbere sayabilirmi? Bırak onu bizde lisede bilinen newtonun kanunlarını onların sıradan bir üniversitesindeki birisinin bildigini sanmam. Neden, adamlar sadece işini yapıyor ve biliyor. Bizde bı böyle olsaydı ne sen ahkam keserdin ne ben. Vesselam
  • Kardeşim herşey iyi hoş güzelde neden 4 yıllık lisans mezunu istiyorsun lise mezunu bir insan neden pilot olamasın bu işi gerçekten seven yapmak isteyipte yapamayan o kadar insan varki örneğin benim gibi niye önümüzü kapatıyorsunuz ben 2 yıllık makine okuyorum ama sevmiyorum pilot olmak istiyorum alın beni eğitin öğretin yetiştirin 4 yıllık okuyan sanki dahamı farklı uçuruyor uçağı bırakın bu düşünceleri bizimde önümüzü açın artık
  • Hani herkes olabilir, bi baltaya sap olamamis falan diyorsunuz ya.. . Kac yillik pilotsunuz?? Kac Saat ucusunuz var??? Ayy seyy pardon yattigi yerden ..k atanlardan oldugunuzu bi an gozden kacirdim hahaha ..

Türk Hava Yolları, yetiştirmek üzere pilot adayları aradığını duyurdu. 1984 ve sonrasında doğanların alınacağını açıklayan THY, 4 yıllık üniversite mezunu olma şartı da aradı.

İşte aranan özellikler:

Genel Özellikler

T.C. Vatandaşı olmak,
En az 4 yıllık lisans mezunu olmak,
01.01.1984 ve sonrasında doğmuş olmak,
Erkek adaylar için boy 165 cm’den kısa, 190 cm’den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine uygun olmak,
Bayan adaylar için boy 160 cm’den kısa, 190 cm’den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine uygun olmak,
Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek,
Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak,
Daha önce THY A.O. veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmamak.

Yabancı Dil (İngilizce) Şartı

İlan tarihi itibariyle son 2 yıl içinde aşağıda belirtilen İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı belgelemek.
TOEFL (IBT) : 75 (speaking : min.20)
IELTS (Akademik) : 6 (speaking : min.6)

Sağlık Şartı

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın (ICAO) Annex-1’deki ve JAR FCL-3’deki Ticari Havayolu Pilotu şartlarına uygun olmak. (Adaylar bu şartları sağladıklarını belgeleyen raporu, daha sonra duyurulacak tarihte belirtilecek hastanelerden kendi imkanları ile temin edeceklerdir.)

Diğer Şartlar

THY A.O. tarafından yapılacak olan değerlendirme süreçlerinde başarılı olmak.

THY YETİŞTİRMEK ÜZERE PİLOT ADAYLARI ARIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

Abuzer ~ 6 yıl önce
Tır şöförü de pilot olabilir mi acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 8 yıl önce
Bu ülkede üniversite okuyanlarıda görüyoruz,Ondan önce adam olup olmadığına ve bu işi ne kadar sevdiğine baksanız diyorum...Kendi alanında iş bulamayan maaşı duyunca koşuyor,yakında Rusyadaki gibi doktor avukat olup kötü yollara düşenler gibi olacğz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYNENE ~ 9 yıl önce
bir kaptana evlatlık ol bari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan çocuğu ~ 9 yıl önce
babam thy'de kaptan, ben de birkaç senedir uçuyorum. thy'ye beraber başladığımız 2 tane daha kaptan çocuğu var, dönemimiz 14 kişiydi. odtü bilgisayar mezunuyum, diğer 2 kaptan çocuğu yurt dışında devlet üniversitesine girmeye hak kazanıp mühendislik okumuş kişiler. beraber uçtuğum veya tanıdığım veya denk geldiğim çoğu kaptan çocuğu bu "torpilli" diyen insanlardan kat kat ağır ve zorlu bir üniversite eğitimi almışlardır. bizler kaptanların pilotların arasında büyüdük, neler çektiklerini nelerle karşılaşacağımızı önceden az çok biliyoruz. babalarımızın aylık, yıllık simulatörlerine beraber çalıştık. başlarından geçenleri dinledik, ders aldık. peki şimdi soruyorum, sizin bir havayolu şirketiniz olsa, grafik tasarım bitiren bir baltayı, dlr'ı geçemeyen, ingilizcesi yetersiz olan birisini mi alırsınız, bizi mi? eşinizi, çocuğunuzu, ananızı, babanızı, kardeşinizi o adama mı emanet edersiniz, bize mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katılıyorum ama . ~ 8 yıl önce
ingilizcesi yeterli dlr geçer seviyede olaanlar alınıyormu ?
. ~ 9 yıl önce
kırgızıstan Bişkek üniversitesinden parayla mezun olmuş 4 yıllık fakülte mezunlarına dikkat.her an başvura bilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Smyrni ~ 9 yıl önce
26yaşında kadın aday olarak istanbul dışından deneyeceğim, burdaki herkesin sektör hakkında benden çok daha bilgi olduğunu varsayarak soruyorum şayet sonuçlar olumlu olursa (Dlr-Rag bir dil öğretmenini yenmezse) karşılaşabileceğim diğer problemler ne olabilir, neleri göze alıp gelmeliyim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C.07 ~ 9 yıl önce
merhaba. bence dlr konusunda endişelenmeniz için biraz erken, istanbul birikiminiz yoksa maddi yönden epey zorlayacaktır, ben pilot ya da aday değilim erkek arkadaşımın geçen yıl ki tecrübelerinden biliyorum, torpil vs söylemlerine de canınızı sıkmayın gayet muhalif ve "tanıdıksız" girdi. içeride cinsiyetçilikten ziyade ırkçılık sorunları var benim anladığım kadarıyla. ama siz kadın olarak hem yeni iş hem yeni şehir için en kötüsüne hazırlıklı olmak zorundasınız (maalesef ve her zaman olduğumuz gibi) keşke sınavlarından birşey anlasam da söylesem ama eksiğinizi biliyorsanız neye ağırlık vereceğinizi de biliyorsunuz demek ki, bol şanslar dilerim.
.. ~ 9 yıl önce
bacım 30 35 milyar maaş alınca kocayı beenmezsin sen o yüzden mutsuz olursun artı koca bulduğunu varsayarak söylüyorum.kaldıki o maaşı alırsan hiç bir erkeği beenmezsın zor koca bulur evde kalırsın sonra emekliliğ doğru kedilerle oynarsın.boşver pilotluğu.ama en kötü kabinci bir çocukla evlenirsin
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Resimdeki abi 18 yasindan kucuk mu? Yuzu neden bugulanmis ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dnz ~ 9 yıl önce
Kaç 18 kim bilir. Bana fenalık geldi her ilanda Onu görmekten kesin yüzü eskidi diye buzlama yapmışlardır artık:)
Sevye ~ 9 yıl önce
Yurt dışındaki sevye derken mesela yemen senin yurt dışın mı? Yada Fransız lisesi ile bizim yüzüncüyıl ünivi kıyaslayınca onların lise mezunu en basitinden swot analizinin ne oldugunu bilirmi? Yada Termodinamigin temel kurallarını ezbere sayabilirmi? Bırak onu bizde lisede bilinen newtonun kanunlarını onların sıradan bir üniversitesindeki birisinin bildigini sanmam. Neden, adamlar sadece işini yapıyor ve biliyor. Bizde bı böyle olsaydı ne sen ahkam keserdin ne ben. Vesselam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
error ~ 9 yıl önce
sevye kim?
Çağlar ~ 9 yıl önce
Kardeşim herşey iyi hoş güzelde neden 4 yıllık lisans mezunu istiyorsun lise mezunu bir insan neden pilot olamasın bu işi gerçekten seven yapmak isteyipte yapamayan o kadar insan varki örneğin benim gibi niye önümüzü kapatıyorsunuz ben 2 yıllık makine okuyorum ama sevmiyorum pilot olmak istiyorum alın beni eğitin öğretin yetiştirin 4 yıllık okuyan sanki dahamı farklı uçuruyor uçağı bırakın bu düşünceleri bizimde önümüzü açın artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torres ~ 9 yıl önce
lise mezununa simdi bisiklet ehliyeti vermiyorlar koca ucagi mi teslim edecekler. Universite okumanin bu kadar kolaylastigi zamanda uni bitirmemek ayiplaniyor.
Ayhan ~ 3 ay önce
Lise mezunu olarak sizi özel olarak alacaklarmış. Lisan bilmenize bile gerek yok. El kol hareketi ile kule ve kaptanla anlaşırsınız. Dokümanları okumanıza bile gerek yok. :)
Jr. Leo ~ 9 yıl önce
Hani herkes olabilir, bi baltaya sap olamamis falan diyorsunuz ya.. . Kac yillik pilotsunuz?? Kac Saat ucusunuz var??? Ayy seyy pardon yattigi yerden ..k atanlardan oldugunuzu bi an gozden kacirdim hahaha ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000