14 Ağustos 2020, Cuma 21:49:57

THY yeni ücreti kabul etmeyenleri ücretsiz izne çıkarmaya başladı

Türk Hava Yolları’nın (THY) yeni ücret düzenlemesini kabul etmeyen personeli ücretsiz izne çıkardığı öğrenildi.
  • Batmistir batirilmistir bircok kurum kurulus gibi Tum geliri calinmistir Kim tarafindan soylemeye gerek yok cunku goruyorsunuz anlatmaya gerek yok Yakinda cerez parasina satarlar zarar ediyor bahanesiyle
  • kafamıza silah dayasanız imzalamıyoruz...
  • Ücretsiz izin işverenin elinde bir kılıç oldu. Önüne gelene sallıyor. İşten çıkartma yasağı ve ücretsiz izinle birlikte işçiler açlığa mahkum ediliyor. Sadece havacılıkta değil tüm sektörlerde işçinin aleyhine kullanılıyor bu durum. Hükümet derhal bu uygulamadan vazgeçmelidir.
  • Şu gecenin yarısı yorum yapanlara baktım da dayanamadım. Niye bu kadar boş adamsınız siz ya? Maaş teklifi yapılan zaten sendikalı OLAMAYAN personel. Kalkmış burada eyy sendika neredesin yazmışsınız. Birisi de çıkmış tazminat almayı denediler ama şirket yemedi diye yorum yapmış. Maaş indirimi tazminat alma sebebidir. İstifa edenler tazminatlarını aldı. İmza atanlar maaşı kabul edip işte kaldı. İş bulanlar ayrılıp tazminatını aldı. Daha ne yapacağına karar veremeyenlere de bu mesaj gitti ve ücretsiz izne çıkartıldılar. Sendikalı olmak ya da olmamak değil, sendikalı olamayan BT'deki personeli ve yöneticileri alakadar eden bir konu. Diğer konu, şimdilik şirket sendikalı olan ve olmayan personel şartlarını aynı tutuyor. İstesen anında sendikalı olabileceğini bildiği için boşuna ayrıştırmıyor. Tekrar söylüyorum bu bahsedilen personel, istese de sendikalı olamayan personel. Saçma sapan yorum yapmayın lütfen.
  • atmayan yoktur ki
  • THY sendikaya kaydolmaya teşvik ediyor
  • Ben de, sendikadan istifa ettim. Bu mesajı en kısa zamanda bekliyorum. Henüz almadım.
  • Genel mudurlugun onunde uzun bir sira varmis arkadaslar, kaptanlar imzalamak icin kuyruk olusturmuslar. FO'larin da sirasini kapip arkaya gonderiyolarmis.
  • herşeyi hak ettik biz!
  • Nerde işçinin hakkı ?

Türk Hava Yolları’nın (THY) yeni ücret düzenlemesini kabul etmeyen personeli ücretsiz izne çıkardığı öğrenildi.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Türk Hava Yolları çalışanlarına yeni ücret düzenlemesi yaptı.

Sendika üyesi çalışanlar için henüz yeni ücret düzenlemesinde anlaşılamadı. Sendika üyesi olmayan kapsam dışı personele ise yeni ücret düzenlemesi uygulanmaya başladı.

THY’nin yeni ücret tarifesini imzalamayan personeli ücretsiz izne çıkardığı öğrenildi. Personele geçtiğimiz haftalarda sunulan teklifte ücret düzenlemesini kabul etmeyen çalışanların istifa edebileceği belirtilmişti.

Ücret düzenlemesini kabul etmeyen personele şu mailin gönderildiği belirtildi;
“4857 sayılı İş Kanununun Geçici Madde 10. maddesine istinaden 11.08.2020 tarihinden itibaren maddenin yürürlük tarihi boyunca ücretsiz izinli sayılacaksınız." 

THY yeni ücreti kabul etmeyenleri ücretsiz izne çıkarmaya başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Thy ~ 4 yıl önce
Batmistir batirilmistir bircok kurum kurulus gibi Tum geliri calinmistir Kim tarafindan soylemeye gerek yok cunku goruyorsunuz anlatmaya gerek yok Yakinda cerez parasina satarlar zarar ediyor bahanesiyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imzalamıyoruz ~ 4 yıl önce
kafamıza silah dayasanız imzalamıyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser ~ 4 yıl önce
Seve seve imzalıyon :)
Neyi imzalamiosun ~ 4 yıl önce
Sen hangi ulkede ve hangi sirkette calistiginin farkinda degilsin galiba?
Herkesi ulkeye oylece alirsan ~ 4 yıl önce
olacagi bu.
Almayin kimseyi ~ 4 yıl önce
artik yeter !
Ücretsiz izin zulmü ~ 4 yıl önce
Ücretsiz izin işverenin elinde bir kılıç oldu. Önüne gelene sallıyor. İşten çıkartma yasağı ve ücretsiz izinle birlikte işçiler açlığa mahkum ediliyor. Sadece havacılıkta değil tüm sektörlerde işçinin aleyhine kullanılıyor bu durum. Hükümet derhal bu uygulamadan vazgeçmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş adamlar ~ 4 yıl önce
Şu gecenin yarısı yorum yapanlara baktım da dayanamadım. Niye bu kadar boş adamsınız siz ya? Maaş teklifi yapılan zaten sendikalı OLAMAYAN personel. Kalkmış burada eyy sendika neredesin yazmışsınız. Birisi de çıkmış tazminat almayı denediler ama şirket yemedi diye yorum yapmış. Maaş indirimi tazminat alma sebebidir. İstifa edenler tazminatlarını aldı. İmza atanlar maaşı kabul edip işte kaldı. İş bulanlar ayrılıp tazminatını aldı. Daha ne yapacağına karar veremeyenlere de bu mesaj gitti ve ücretsiz izne çıkartıldılar. Sendikalı olmak ya da olmamak değil, sendikalı olamayan BT'deki personeli ve yöneticileri alakadar eden bir konu. Diğer konu, şimdilik şirket sendikalı olan ve olmayan personel şartlarını aynı tutuyor. İstesen anında sendikalı olabileceğini bildiği için boşuna ayrıştırmıyor. Tekrar söylüyorum bu bahsedilen personel, istese de sendikalı olamayan personel. Saçma sapan yorum yapmayın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imza ~ 4 yıl önce
atmayan yoktur ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 4 yıl önce
THY sendikaya kaydolmaya teşvik ediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 4 yıl önce
Ben de, sendikadan istifa ettim. Bu mesajı en kısa zamanda bekliyorum. Henüz almadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan sirasi ~ 4 yıl önce
Genel mudurlugun onunde uzun bir sira varmis arkadaslar, kaptanlar imzalamak icin kuyruk olusturmuslar. FO'larin da sirasini kapip arkaya gonderiyolarmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
normal ~ 4 yıl önce
herşeyi hak ettik biz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika nerdesin? ~ 4 yıl önce
Nerde işçinin hakkı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000